Augsburg – Brémy 4:2 (kon.) | Schalke – Frankfurt 2:2 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 0:2 (kon.)
Hamburger – Bayern 0:0 (kon.) | Paderborn – Hannover 2:0 (kon.) | Mainz – Dortmund 2:0 (kon.)
koniec
SC Paderborn 07
2:0 (0:0)
Hannover 96
Sobota 20.09.2014, 15:30 • Benteler Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    V dnešnom stretnutí sa hralo až do 71.minúty bez gólov, ale vtedy sa podarilo vsietiť otvárací presný zásah domácemu Eliasovi Kachungovi a Paderborn sa dostal do zaslúženého vedenia 1:0. Počas závereečného náporu hostí opustil gólman Hannoveru, Ron-Robert Zieler svoju bránu, čo sa mu však vypomstilo, pretože do nej nasmeroval svoj dlhý odkop Moritz Stoppelkamp, ktorý upravil na konečných 2:0. Paderborn zdolal Hannover pred vlastnými fanúšikmi 2:0 a pripisuje si za dnešný dorý výkon tri body

    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (17:51:39)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    Moritz STOPPELKAMP - 2:0
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Moritz Stoppelkamp (SC Paderborn 07).
     
    90+3
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Zieler opustil svoju bránu a namieril si to do pokutového územia domácich, pretože hostia zahrávali rohový kop. Po ňom sa však k lopte dostal MORITZ STOPPELKAMP, ktorý odkopával loptu do bezpečia, ale jeho dlhý odkop si prekvapujúco našiel cestu až do opustenej brány Hannoveru a domáci spečaťujú svoju dnešnú výhru.
     
    90+1
    Christian Schulz veľmi pekne vypálil pod brvno, ale domáci gólman dokázal vyraziť túto nebezpečnú strelu na rohový kop. Po ňom už hostia nevymysleli nič a o loptu prišli. Zápas sa už prehupol do nadstaveného času, ktorý by mal trvať tri minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Elias Kachunga, prichádza Marc Vucinovic.
     
    88
    Paderborn si vybojoval šancu v podobe rohového kopu, po ktorom sa ale do žiadnej vážnejšej šance domáci nedostali.
     
    86
    Už dlhšiu dobu sledujeme útočnú kombináciu domácich na polovici súpera, ale zatiaľ sa hráči Paderbornu na dostrel Zielerovej brány dostať nevedia.
     
    84
    Hannover mal možnosť priameho kopu z dobrej pozície, ale z neho skúsil jeden z hostí center do vápna, ktorý skončil len v náručí domáceho brankára Kruseho.
     
    83
    Hostai, konkrétne Christian Pander, zahrávali rohový kop, po ktorom sa ale k strele na bránu endostali, pretože domáca defenzíva dokázala odvrátiť loptu.
     
    81
    Elias Kachunga sa dostal do sľubnej streleckej pozície, ale Zielerovu bránu minul a druhý gól v dnešnom zápase nepridal.
     
    79
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Suleyman Koc, prichádza Marvin Bakalorz.
     
    78
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Leonardo Bittencourt, prichádza Kenan Karaman.
     
    77
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Joselu, prichádza Jimmy Briand.
     
    75
    K odrazenej lopte sa v pokutovom území dostal hosťujúci Artur Sobiech, ale poľský útočník svoju strelu poslal tesne nad Kruseho bránu.
     
    73
    Po úvodnom góle sa ani jeden z celkov nepúšťa do rýchleho útočenia a tak sledujeme súboje o loptu v oblasti stredového kruhu.
    KACHUNGA - 1:0
     
    71
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Uwe Hünemeier našiel prihrávkou do vápna voľného ELIASA KACHUNGU, ktorý sa šance nezľakol a dáva už svoj tretí gól v tomto ročníku Bundesligy. Paderborn tak zaslúžene vedie 1:0.
     
    71
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Michael Heinloth, prichádza Stefan Kutschke.
     
    70
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok, skóre sa nemenilo a za bezgólového stavu sledujeme kombináciu hostí v strede pola, ktorí sa nevedia dostať na dostrel súperovej brány.
     
    63
    Elias Kachunga bol v peknom prieniku, ale sľubnú šancu domácich zastavil jeden z bekov hostí. Hannover si však loptu dlho neudržal auž sú to znova domáci, kto kombinuje na súperovej polovici.
     
    61
    Je za nami viac než hodinka hry, dlho sa hralo len v strede pola, až napokon sa dopredu dostali hostia, ktorí si svojou aktivitou vypýtali priamy kop. Ten využili na center do vápna, po ktorom pekne, ale nepresne hlavičkoval Joselu.
     
    57
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Manuel Schmiedebach, prichádza Leon Andreasen.
     
    55
    Paderborn je pri útočnej chuti, ale ich ofenzíva sa dopúšťa viacerích nepresností. Nepresný center skončil len v Zielerových rukaviciach a z ďalšieho pokusu o útok tiež nič nebolo, pretože po nepresnom pase do behu sa domáci sami zbavili lopty.
     
    53
    Na druhej strane ihriska zahrávali roh hostia, ale po ňom sa jeden z nich netrafil dobre a poslal loptu mimo troch žrdí domácej brány.
     
    51
    Po Wemmerovej individuálnej akcii a následnej strele mali domáci možnosť rohového kopu, ktorý ale nezahrali dobre a tak bude z toho len odkop od Zielerovej brány.
     
    49
    Domáci sú stále veľmi aktívny v útoku. Strelu z kopačky Suleymana Koca jeden z bekov hostí zblokoval, ale k odrazenej lopte sa dostal Elias Kachunga, ktorý tiež vystrelil, lenže aj jeho pokus bol zblokovaný hosťujúcou defenzívou.
     
    47
    Domáci Paderborn vstúpil do druhého polčasu aktívne, ke´d si najskôr vybojoval priamy kop, ale strela z neho mieril alen do múru, následne sa však domácio hráči pokúšali znova o priblíženie sa k súperovej bráne, ale ich snaha bola zastavená pre ofsajd Sobiecha.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme sa gólu nedočkali a tak aj do toho do druhého vstúpia Paderborn a Hannover za vyrovnaného stavu 0:0.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Záver prvého dejstva sa nesie v znamení nepresností na jednej či druhej strane, pričom ani jeden z celkov sa k ohrozeniu súperovej svätyne nedostal a zdá sa, že v tomto polčase sa už gólu nedočkáme.
     
    41
    Ďalekonosnú strelu sa rozhodol yvslať na Kruseho bránu hosťujúci bek Christian Pander, ktorý ale svoj pokus medzi tri žrde nenasmeroval. Prvý polčas vstúpil do svojej poslednej päťminútovky.
     
    38
    Stoppelkamp vyslal z krídla pekný center do vápna hostí, kde si naň yvskočil Jens Wemmer, ktorý ale nanamieril hlavou presne.
     
    36
    Ťažiskom hry je momentálne nevýrazný stred pola. po dlhšej dobe sme sa dočkali útočného výpadu, ktorý mali na svedomí hostia, ale ich snaha sa skončila útočným faulom, po ktorom sa k lopte dostane Paderborn.
     
    33
    Najskôr sa rútil do brejku domáci Stoppelkamp, ale bol zastavený defenzívou Hannoveru, ktorá získala loptu a založila útočnú akciu, na konci ktorej bola nepresná strela z kopačky Manuela Schmiedebacha.
     
    31
    V jednom z osobných súbojov sa ľahko poranil domáci Moritz Stoppelkamp, ktorý musel byť dokonca ošetrovaný lekárom, ale striedanie v domácom tábore nie je nutné, pretože Stoppelkamp sa už vrátil na hraciu plochu. Je za nami viac než polhodinka hry.
     
    28
    Center od jedného z hosťujúcich hráčov odvracal Hünemeier na rohový kop. Následný center od rohovej zástavky bol taktiež zblokovaný a hostia si možnosť rohu zopakovali, ale krátko po ňom o loptu prišli.
     
    25
    Po Bittencourtovej strele zahrávali hostia rohový kop, ale k strele na bránu sa nedostali a prišli o loptu.
     
    23
    Akcia Hanjoveru bola pribrzdená, ke´d jeden z domácich zblokoval loptu za postrannú čiaru. Krátko pom vhadzovaní sa však Hannover dostal pred súperovu bránu, kde sa prezentoval peknou strelou Leonardo Bittencourt.
     
    21
    Paderbornu sa najskôr nepodarilo presadiť sa po ľavom krídle, ale krátko potom domáci zahrávali priamy kop. Po ňom mal loptu vo svojej moci Zieler, gólman hostí.
     
    19
    Sledujeme pekný futbal, ale ani jeden z celkov si loptu nevie udržať dlhšie na svojich kopačkách a obe mužstvá sa tak striedajú v držaní lopty. Po väčšine sa hrá v neatraktívnej časti ihriska, v strede pola.
     
    17
    Do vápna hostí sa predieral Kachunga, ktorý sa snažil prepasírovať loptu na voľného spoluhráča, to mu ale nevyšlo a dostali sa k nej domáci. Ich akcia sa skončila nepresnou strelou z kopačky Sobiecha.
     
    14
    Krátko po rozohraní rohového kopu sme videli útočný faul domáceho hráča a od vlastnej brány tak vykopával Zieler. Krátko potom však znova útočili hráči Paderbornu, ale jeden z nich centroval len do náruče pozorného Rona-Roberta Zielera
     
    11
    Hostia sa snažili o útočnú kombináciu na súperovej polovici, ale po útočnom faule sa dostali k lopte domáci, ktorí si nebezpečným centrom do vápna vybojovali šancu v podobe rohového kopu.
     
    9
    Na center si pekne vyskočil domáci Patrick Ziegler a po jeho hlavičke mali možnosť rohového kopu hráči Paderbornu, ktorí ale túto situáciu nevyriešili najlepšie a po nepresnom pase o loptu prišli.
     
    7
    Po nepresnej strele hosťujúceho hráča sa dopredu rútili domáci, ale Vrančič bol faulovaný a tak uvidíme priamy kop pre Paderborn.
     
    5
    Hostia mali možnosť priameho kopu, ktorú ale nevyužili a k priamej strele na bránu sa nedostali. Naopak na druhej strane pohrozili domáci, keď bol najskôr Stoppelkampov center odvrátený a následný pokus o ďalekonosnú prihrávku z kopačky domáceho hráča, skončil len v Zielerovom náručí.
     
    3
    Napriek tomu, že v prvom polčase rozohrávali hostia, boli to domáci, kto sa dostal k prvej strele na bránu. Vrančičov pokus bol zrazený na rohový kop a jeden z domácich sa dostal k zakončeniu aj po centri od rohovej zástavky, ale pokus bol nepresný a Kruse tak bude môcť vykopávať od vlastnej brány.
     
    1
    Domáci dnes nastúpili v čiernych dresoch, zatiaľ čo hostia budú dnes o body bojovať v bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -6
    Úvodné zostavy:

    SC Paderborn 07: L. Kruse – U. Hünemeier, C. Strohdiek, J. Wemmer, P. Ziegler, S. Koc, M. Heinloth, M. Vrančić, M. Stoppelkamp, D. Brückner, E. Kachunga
    Náhradníci: L. Rupp, M. Bakalorz, S. Kutschke, M. Vucinovic, I. Ouali, D. Lück, M. Ducksch

    Hannover 96: R. Zieler – C. Pander, C. Schulz, Marcelo, H. Sakai, H. Kiyotake, M. Schmiedebach, C. Gülselam, L. Bittencourt, A. Sobiech, Joselu
    Náhradníci: L. Andreasen, J. Schlaudraff, M. Stankevičius, Felipe, J. Briand, K. Karaman, R. Almer

    Rozhodca: K. Kircher – R. Kempter, T. Schiffner.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 71. Kachunga, 90+3. Stoppelkamp

    Karty:   90+4. Stoppelkamp (PAD)


    SC Paderborn 07: L. Kruse – U. Hünemeier, C. Strohdiek, J. Wemmer, P. Ziegler, S. Koc, M. Heinloth, M. Vrančić, M. Stoppelkamp, D. Brückner, E. Kachunga
    Náhradníci: L. Rupp, M. Bakalorz, S. Kutschke, M. Vucinovic, I. Ouali, D. Lück, M. Ducksch

    Hannover 96: R. Zieler – C. Pander, C. Schulz, Marcelo, H. Sakai, H. Kiyotake, M. Schmiedebach, C. Gülselam, L. Bittencourt, A. Sobiech, Joselu
    Náhradníci: L. Andreasen, J. Schlaudraff, M. Stankevičius, Felipe, J. Briand, K. Karaman, R. Almer

    Rozhodca: K. Kircher – R. Kempter, T. Schiffner