QPR – Stoke City 2:2 (kon.) | Aston Villa – Arsenal 0:3 (kon.) | Burnley – Sunderland 0:0 (kon.)
Newcastle – Hull City 2:2 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.) | West Ham – Liverpool 3:1 (kon.)
koniec
West Ham United
3:1 (2:1)
Liverpool FC
Sobota 20.09.2014, 18:30 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vitajte v Upton Parku, kde nás čaká posledný chod trojdielneho menu sobotňajšieho programu piateho kola anglickej Premier League.

    Trápiaci sa Kladivári v ňom vyzvú liverpoolsky FC, ktorý by rád odčinili minulotýždňové zaváhanie z vlastného ihriska, kde nestačil na Lambertovu Aston Villu.
    Domáci majú toho predovšetkým na svojom štadióne omnoho viacej na rováši. Roztrasená lavička pod Samom Allardycom sa otriasa ešte väčšmi, než kedykoľvek predtým. Zlomí jej definitívne konštrukciu výber Brenadan Rodgersa?

    Tabuľkové postavenie:

    13. West Ham: 1 – 1 – 2; skóre 6:7; body 4
    8. Liverpool: 2 – 0 – 2; skóre 6:5; body 6

    Sam Allardyce je momentálne tretím najdlhšie slúžiacim manažérom v Premier League (mimochodom druhý Allan Pardew to má taktiež pekne nahnuté). Jeho dni vo funkcii sa i s prispením vehementných protestov zo strany priaznivcov Hammers zrejme blížia ku koncu. Ten hrozil už pred minulotýždňovým zápasom na KC Stadium, no Kladivári v ňom dokázali uhrať aspoň remízu 2:2, keď dvakrát zdarne dotiahli náskok domácich Tigrov.
    Ovečky „Veľkého" Sama ale potrebujú zabrať predovšetkým na vlastnej pôde. Oba tohtosezónne duely na Boleyn Ground totiž skončili nezdarom. Po porážke v mestskom derby s Tottenhamom (0:1) prišla ďalšia od zohrvajúceho sa Southamptonu (1:3). Hammers prehrali 4 z posledných piatich domácich zápasov a 7 z ostatných 10 celkovo. V posledných šestnástich stretnutiach si navyše len v jedinom prípade dokázali udržať čisté konto!

    To sa im bude napravovať proti liverpoolskemu FC len veľmi ťažko. Hosťom sa zatiaľ darí rovnako doma i vonku. Výhry nad Southamptonom (2:1) a Tottenhamom (3:0) kazia neúspechy na pôde Mancestru City (1:3) a naposledy doma s Aston Villou (0:1). Chuť si ale dokázali znovu napraviť pri opätovnej účasti v Lige majstrov. Bulharský Ludogorets Razgrad bol červeným zdatným a vytrvalým súperom a prakticky celý priebeh stredajšieho stretnutia nasvedčoval liverpoolskemu zlyhaniu.
    Zvlášť, keď Dani Abalo v 90. minúte vyrovnával na 1:1, no tento stav napokon nebol konečný. V nadstavenom čase sa z výborne chytajúceho Milan Borjan stal babrák, keď po zlom spracovaní lopty musel hasiť i za cenu penalty, ktorú premenil Steven Gerrard. Uvidíme, ako sa červeným podarí zvládnuť prechod späť na anglickú Premier League. V Upton Parku by im mohla napomôcť výborná strelecká bilancia z ihrísk súperov. Vonku totiž v tomto kalendárnom roku ešte nevyšli naprázdno, keď v 11 dueloch nasúkali 33 gólov!

    Vzájomné zápasy:

    06.04.2014; West Ham – Liverpool 1:2
    (Demel – 2x Gerrard)

    07.12.2013; Liverpool – West Ham 4:1
    (2x L. Suárez, Demel (VG), M. Sakho – Škrtel/VG)

    07.04.2013; Liverpool – West Ham 0:0

    09.12.2012; West Ham – Liverpool 2:3
    (Noble, Gerrard (VG) – G. Johnson, J. Cole, Shelvey)

    27.02.2011; West Ham – Liverpool 3:1
    (S. Parker, D. Ba, C. Cole – G. Johnson)

    20.11.2010; Liverpool – West Ham 3:0
    (G. Johnson, Kuyt, M. Rodríguez)

    Liverpoolsky FC dokázal v ostatných 22 vzájomných zápasoch s Kladivármi uspieť hneď šestnásťkrát (R: 4; P: 2).
    Kladivárom sa nedarí favorita zastaviť ani na vlastnom štadióne, kde si v posledných jedenástich dueloch udržal len jedno čisté konto!

    Absencie:

    Domáci sa i v dnešnom zápase musia zaobísť bez dlhodobo zranenej kľúčovej dvojice Kevin Nolan a Andy Carroll.
    K dispozícii s určitosťou nebude ani Joey O´Brien. Vysoko nepravdepodobný je i štart krídelníka Matta Jarvisa.

    Liverpool ešte ani v dnešnom zápase nebude môcť rátať k kľúčovou postavou ofenzívy Danielom Sturridgom, ktorý je zranený.
    Anglický reprezentačný útočník by sa mohol vrátiť už v najbližšom kole. Rodgersovi sa nemôžu hlásiť ani krajní obrancovia Glen Johnson a John Flanagan, ako i strední záložníci Emre Can a Joe Allen.

    Môj tip: 1:2
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Adrián – Demel, W. Reid, Tomkins, A. Cresswell – A. Song, Kouyaté, Noble (C) – Downing, D. Sakho, E. Valencia
    Náhradníci: Jääskeläinen – M. Zárate, Vaz Té, Jenkinson, Collins, Amalfitano, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Škrtel, Lovren, A. Moreno – J. Henderson, Lucas L., Gerrard (C) – Sterling, Balotelli, Borini
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, K. Touré, Lambert, M. Sakho, Lallana, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Craig Pawson – P. Kirkup, D. Cann – P. Dowd.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Duel v Upton Parku práve odštartoval! Úvodný výkop obstarali domáci vo vínovo-modrej sade dresov. Liverpool i so Škrtelom celý v žltom zľava-doprava.
     
    2
    West Ham United dal gól!
    Liverpoolčania si ešte ani nestihli zvyknúť na žltú sadu dresov a už prehrávajú! Postarala sa o to stopérska dvojica Hammers, ktorá hneď v úvode zápasu zavelila k útoku. Voľný kop z pravej strany rozohrával ex-Liverpoolčan Stewart Downing, ktorý centroval na zadnú žrď. Tam hlavičkoval James Tomkins, ktorý posielal loptu pred bránku, kde neobsadený doklepával loptu do siete WINSTON REID. Dezorientovaný Simon Mignolet sa len obzeral, Reds musia otáčať!
     
    4
    Winston Reid pokračuje vo svojej one man show, keď po gólovom zápise si pripisuje i kartový, keď na polovici ihriska naložil kapitánovi Gerrardovi.
     
    5
    Poriadne hektických päť minút je za nami. Kladivári sa v nej dokázali ujať skorého vedenia a momentálne sú zverenci Sama Allardycea pri chuti.
     
    6
    Potvrdzoval to i Stewart Downing, ktorý sa zbavil Morena, no následne odcentroval iba do náruče Simona Mignoleta.
     
    7
    West Ham United dal gól!
    Sam Allardyce je momentálne najšťastnejším mužom na svete! V zápase o jeho budúcnosť na lavičke Hammers už domáci vedú o dva góly! Loptu stredom ihriska vyviezol kapitán Kladivárov Mark Noble, ktorý ju následne posúval doprava, kde prebral iniciatívu DIAFRA SAKHO. Senegalský útočník sa z pravého okraja pokúsil o center, respektíve strelu, ktorá zaujímavou trajektóriu zamierila až pod brvno Simona Mignoleta, ktorý teraz hrozitánsky pochybil. Za lobom Sakha sa len obzeral, Liverpool sa musí spamätať!
     
    9
    Zatiaľ sa im to ale nedarí a Hammers stále tlačia. Allardyce si uvedomuje, že teraz potrebujú z momentálneho rozpoloženia The Reds vyťažiť maximum.
     
    10
    Liverpool sa až teraz dostáva do tempa a začína kombinovať. Zatiaľ sa tak ale deje príliš ďaleko od bránky gólmana Adriána.
     
    11
    Nuž, Liverpool sa zatiaľ nedokáže nadýchnuť a West Hamu stále futbal chutí. Hráči v žltých dresoch sa zatiaľ nestíhajú presúvať.
     
    12
    West Ham United je teraz v laufe a naďalej tlačí každú loptu na bránku Simona Mignoleta, ktorý je po mentálnej stránke značne otrasený. Funkčný kapitán Mark Noble prechádzal stredom ihriska, odkiaľ tentokrát rozdával loptu doľava na Aarona Cresswella. Ten si loptu zľahka posnul pred seba a okamžite z ľavej strany vypálil na vzdialenejšiu žrď. Lopta pred Mignoletom ešte nepríjemne skočila, no Belgičan tento pokus z dvadsiatich metrov napokon vyrazil aspoň na rohový kop.
     
    13
    Ten už ďalšie zakončenie z domácich radov neprinieslo, ale na súčasného Mignoleta to treba rozhodne skúšať.
     
    14
    Pozor teraz na Ennera Valenciu, ktorý sa zbavil Manquilla, no z hranice šestnástky vystrelil iba do stredu bránky, kde stál belgický brankár LFC.
     
    15
    Po rušnej štvrťhodine v Upton Parku teda vedie West Ham United 2:0. Hosťujúca defenzíva na čele s gólmanom Mignoletom značne otrasená.
     
    16
    West Ham sa to snaží využívať a tlačiť na súpera, ktorý rozhodne nepôsobí istým dojmom. Brendan Rodgers opäť zamyslený.
     
    17
    No ale pozor! Po štvrťhodine hry štvrtého zápasu Maria Balotelliho prichádza k jeho prvému skratu, ktorý však zapríčinil predovšetkým gólman Adrián. Problémový chlapec Talianska síce najskôr nedovolene napádal jeho rozohrávku, no Adrián sa následne na zemi po ňom zahnal, po čom nasledovala ostrá slovná potyčka. Adriánovi okamžite čistil žalúdok kapitán Mark Noble, Balotelli sa upokojil sám. Rozhodca Craig Pawson odmenil toto divadielko plným počtom žltých kariet.
     
    19
    Konečne sme mohli pokračovať i futbalom, ktorý tentokrát hral i Liverpool, ktorý na pravej strane vďaka Sterlingovi vybojoval roh.
     
    20
    Ten rozohrával Steven Gerrard, no domáci sa mu bez väčších problémov dokázali ubrániť. Žeby sa LFC začal chytať?
     
    21
    Zaujímavý ťah ale pripravuje Brendan Rodgers, ktorý pri postrannej čiare udeľuje posledné pokyny vyzleenému Sakhovi.
     
    22
    Sakha, v tomto prípade Mamadoua, už máme i na strane hostí. Francúzsky stopér nahrádza Manquilla. Nezdalo sa, že ide o vynútené striedanie. Rodgers zrejme reaguje na množstvo prehraných fyzických súbojov, predovšetkým pri štandardkách.
     
    23
    Liverpool momentálne v ofenzíve, konkrétne Raheem Sterling, ktorý dostal dobrú loptu od Gerrarda, no z pravej strany odcentroval iba k Tomkinsovi.
     
    24
    Zdá sa, že Liverpol sa po vzore Hullu City z pondelňajšej dohrávky púšťa do štýlu 3 – 5 – 2, ktorý Tigers svojho súpera dokázali prehrávať.
     
    25
    Zdravotné problémy má i Enner Valencia, ktorý neustál súboj so Simonom Mignoletom. Gólmani sa zatiaľ rozhodne nenudia, aj keď Adrián mal podstatne menej práce.
     
    26
    Liverpool dal gól!
    Adriánom naštartovaný Balotelli síce ešte neskóroval, ale zásadným spôsobom prispel ku kontaktnému gólu hostí. Na ľavej strane zakombinovala dvojica Moreno a Borini, od ktorého prišiel center do šestnástky na Balotelliho. Ten zvládol súboj s Cresswellom, aby následne z otočky napálil loptu do Winstona Reida. Od neho sa ale guľatý nezmysel odrazil na šestnástku, kde nikým neobsadený RAHEEM STERLING napriahol k pravej žrdi, kam Adrián nemal nárok dosiahnuť. Liverpool sa vracia do zápasu!
     
    28
    Cheikhou Kouyaté sa v šestnástke už dostával k efektnej i efektívnej pätičke od Sakha, no namiesto lopty zasiahol Morenov členok, čo Craig Pawson ohodnotil žtlou kartou.
     
    29
    Rovnaký hráč sa ale teraz nachádza v problémoch, keď zostáva ležať pri postrannej čiare. Zrejme budeme musieť striedať.
     
    30
    Vyzerá to skutočne tak. Pri postrannej čiare sa už rozcvičuje Morgan Amalfitano, ktorý bude zrejme povolaný do hry.
     
    31
    Cheikhou Kouyaté už pretína bránkovú čiaru a skutočne nebude môcť pokračovať ďalej. V spoločnosti klubového lekára smeruje do šatní.
     
    32
    Kouyaté ale zatiaľ pokračuje v zápase spolu s Nobleom navyše dokázal podkúriť, čo nedovolene hasil až Raheem Sterling.
     
    33
    Nuž a ďalekonosný pokus v podaní Ennera Valenciu narobil neistému Simonovi Mignoletovi ďalšie problémy. Ekvádorský útočník rozohrával voľný kop z nejakých 25 metrov. Napriek tomu to skúsil na bránku, keď pálil k ľavej Belgičanovej žrdi. Hráči v šestnástke do tohto pokusu nevbiehali a tak táto strela prepadla až priamo na bránku. Mignolet ale stihol vyraziť do strany včas a nasledovať tak bude len ďalší rohový kop.
     
    34
    Hostia sa ale dokázali ubrániť a naďalej tak prehrávajú len o jeden gól. Do bezpečia odvriacal Mamadou Sakho.
     
    35
    Sakho ale v tomto prípade poriadne naremploval i vlastného spoluhráča Dejana Lovrena, ktorý sa teraz otrasený nedvíha zo zeme.
     
    36
    Na trávniku už registrujeme i klubových lekárov Liverpoolu, kamera si navyše nevyberá zábery na chorvátskeho stopéra. Toto môže byť vážnejšie, než sa pôvodne zdalo.
     
    37
    Okolo Lovrena sa zhúklo poriadne klbko hráčov i lekárov, ktorí kriesia otraseného stopéra. Ten je možno i v bezvedomí. Sakho mu adresoval poriadnu bombu.
     
    38
    Dejan Lovren sa ledva zodvihol na nohy, ale pán Boh zaplať i zato. Z hracej plochy ho vynúšajú hneď dvaja lekári hostí.
     
    39
    Lovren zrejme nebude môcť pokračovať ďalej. Zaujímavé je, že Rodgers už poslal na trávnik Sakha. Žeby došlo i na veterána Kola Tourého?
     
    40
    Zatiaľ sme ale hrali ďalej, keď z pravej strany centroval Sakho, no vysoká lopta pristala až za bránkou SImona Mignoleta.
     
    41
    Dejan Lovren sa ale hrdinsky a možno i hlúpo vracia po tvrdom otrase späť na trávnik. V zápase pokračuje i Kouyaté, ktorý sa otriasol zo svalového zranenia.
     
    42
    Enner Valencia ale nebral na Lovrenovo zranenie žiaden ohľad a okamžite prevetral nielen obranu Liverpoolu. Ekvádorský útočník znovu ťažil z prihrávky domáceho motoru v stelesnení Marka Nobla, ktorý mu na ľavý okrej šestnástky prihrával z osi ihriska. Valencia si pripravil parketu práve cez Dejana Lovrena, aby následne zakončil na bližšiu žrď, no tam úradovali ruky Simona Mignoleta, ktorý tentokrát celkom isto boxuje loptu do strany.
     
    43
    Domáci sú znovu pri chuti a po Sakhovom neúspešnom apele na pokutový kop sa bude kopať aspoň od rohovej zástavky.
     
    44
    Táto štandardná situácia mohla byť taktiež nebezpečná a aj bola, keď James Tomkins hlavičkoval z piatich metrov tesne mimo pravej žrde.
     
    45
    Dejan Lovren sa neustále obzerá po striedačke hostí, zrejme ho už v druhej časti neuvidíme. Nechajme sa prekvapiť.
     
    45+1
    Martin Škrtel teraz výborne zapracoval pri individuálnej akcii Stewarta Downinga, ktorý sa nedostal k ďalšiemu centru do šestnástky. V úvodnom dejstve budeme hrať ešte šesť nadstavených minút!
     
    45+2
    Začínali sme ich voľným kopom hostí z pravej strany, ktorý rozohrával Gerrard, ten ale našiel iba hlavu Kouyatého.
     
    45+3
    Na druhej strane sme zas mohli sledovať rýchly brejk Ennera Valenciu, ktorý sa dostal až do šestnástky, no tam mu stopku opäť vystavil Martin Škrtel.
     
    45+4
    Mamadou Sakho si proti svojmu menovcovi Diafrovi pomáhal rukou a v závere úvodnej časti tu ešte bude jeden voľný kop pre WHU.
     
    45+5
    Ten rozohrával ekvádorský útočník Enner Valencia, ktorý však zasiahol iba dobre postavený múr v žltých dresoch.
     
    45+6
    Domáci ešte mohli pokračovať rohovým kopom, ktorý priniesol ďalší závar v šestnástke Liverpoolu, na ktorého konci Valencia takmer zaskočil Mignoleta, no Ekvádorčanov pokus smeroval len nad.
     
    45+7
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Boleyn Ground je za nami azda najatraktívnejšie úvodné dejstvo dnešného programu. Narozdiel od predchádzajúceho duelu vo Villa Parku, tu hrajú oba celky, pričom viacej sa to tak trochu darí West Hamu, ktorý zatiaľ po zásluhe vedie. Hammers úradovali predovšetkým v úvodnej desaťminútovke, kedy sa dokázali presadiť hneď dvakrát. Ďalšie výborné šance domácich už gólom neskončili, korenie druhého dejstva naopak pridal Raheem Sterling, ktorý na druhej strane zaznamenal kontaktný gól.

    Druhá časť pokračuje približne o 19:37.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Brendan Rodgers reaguje na nepriaznivý stav už v polčasovej prestávke, kedy namiesto Lucasa Leivu posiela na trávnik ofenzívnejšie ladeného Adama Lallanu.
     
    47
    Otrasení Dejan Lovren i Kouyaté teda v druhom dejstve pokračujú ďalej. Predovšetkým s Lovrenom to vyzeralo zle-nedobre.
     
    48
    Raheem Sterling a jeho prvá individuálna akcia v druhej časti. Z pravej strany sa s loptou dostal až na stred ihriska, odkiaľ zakončoval nedôrazne a mimo.
     
    49
    West Ham sa momentálne sériou outových vhadzovaní pohýna smerom dopredu, no Guy Demel si dáva poriadne načas.
     
    50
    Steven Gerrard sa následne dostal k lopte, ktorú vybojoval Henderson, no po jeho oblúčiku sme sledovali len teatrálny pád Sterlinga, ktorý nebol posúdený ako zavinený.
     
    51
    Druhé dejstvo tak nezačína v rovnakých obrátkach, ako to prvé. West Hamu to zatiaľ samozrejme vyhovuje, no do konca je ešte dostatok času.
     
    52
    Po Balotelliho páde v šestnástke sa ešte nepískalo, ale po Cresswellovom pridržaní Lalanu už áno. Gerrard z následnej štandardky našiel len Diafru Sakha.
     
    53
    Lepšie by samozrejme bolo, keby odcentroval na hlavou iného Sakha a síce Mamadoua, no hrať môžu znovu Kladivári.
     
    54
    Po jednej z mála priamočiarych akcií hostí sme sledovali koncovku od inak nevýrazného Boriniho, ktorý ale strielal iba do stredu bránky.
     
    55
    Priamočiare akcie hráčov Brendana Rodgersa neprichádzajú predovšetkým preto, že West Ham zväčša bráni hlboko na svojej polke.
     
    56
    Pozor na Raheema Sterlinga, ktorý sa rozbehol na pravej strane, no ďaleko nedošiel. Na hranici šestnástky ho i za cenu rohového kopu zastavil Cresswell. Táto štandardka bola v zápätí odvrátená.
     
    57
    Na druhej strane sme zas videli únik Koyuatého, ktorý bol zastavený nedovolene. Nasledovala tomu ďalšia potyčka medzi Valenciom a Lovrenom. Tentokrát sa to zaobišlo bez karty.
     
    58
    No, ale Valencia zahral nepríjemným lakťom do tváre Dejana Lovrena, tentokrát sa zrejme malo žltiť pred ekvádorským útočníkom.
     
    59
    Za nami je takmer štvťhodina druhého polčasu, ktorá zatiaľ nepriniesla absolútne nič. Dúfajme, že sa zápas znovu rozbehne.
     
    60
    Minimálne Mario Balotelli sa o to teraz snažil, ale z hranice šestnástky zamieril iba do stredu bránky, kde stál pozorný Adrián.
     
    61
    Po štvrťhodine hry sa Liverpool konečne dostal k prvému ohrozeniu domácich v druhom polčase. Defenzívny blok Hammers rozbil až agilný Adam Lallana, ktorý sa preštrikoval stredom ihriska až pred šestnástku. Tam ho dôrazným zákrokom na hranici faulu zastavil Guy Demel. Craig Pawson síce nepískal, ale hostia dokázali beztak zahroziť, keď z otočky pálil Fabio Borini. Taliansky krídelník ale tiesnený v ťažkej pozícii zamieril tesne nad ľavý horný roh. Adrián sa za jeho pokusom z desiatich metrov len obzeral.
     
    62
    Od Guya Demela to bolo pre dnes všetko. Po vyše hodine hry ho na hracej ploche nahradí Carl Jenkinson, ktorý tu hosťuje z Arsenalu FC.
     
    63
    Raheem Sterling teraz motal hlavu jeho parťákovi z druhej strany obrannej štvorice, no po obídení Cresswella nedokázal presne odcentrovať.
     
    64
    Fabio Borini teraz v problémoch, keď sa v ostrom strete ocitol s nohami gólmana Adriána, ktorý mu v tomto prípade nič nedaroval.
     
    65
    Borini sa s kyslým výrazom na tvári dvíha a zrejme bude pokračovať ďalej. Hostia majú k dispozícii už len jedno striedanie.
     
    66
    Čerstvý Carl Jenkison vidí krátko po svojom príchode žltú kartu, keď na pravej strane zozadu odpálil Alberta Morena.
     
    67
    Hostia môžu pokračovať vo svojej ofenzíve rohovým kopom z pravej strany. Slučka okolo krku Kladivárov sa pomaly uťahuje.
     
    68
    Hammers sa ale rohovému kopu dokázali ubrániť a krátko nato striedajú, keď namiesto bojovníka Alexa Songa príde Morgan Amalfitano.
     
    69
    Mignolet zatiaľ v druhej časti nemusel zasahovať a nezmenilo sa to ani po Sakhovej koncovke, ktorý mieril spoza šestnástky nad.
     
    70
    Mario Balotelli po prvýkrát v dnešnom zápase vystrelil na bránku a vôbec to nebol márny pokus. Na ľavej strane šestnásty si po Lallanovej prihrávke najskôr zahral s Jenkinsonom, ktorého po tanečkoch nad loptou odkázal obísť, následne vystrelil zo šestnástky smerom na bližšiu žrď, no tam pracoval gólman Adrián. Ten sa pri Talianovej strele z vnútra šestnástky stihol presunúť a vyraziť loptu do strany na ďalší rohový kop The Reds.
     
    71
    Ten sa ale domácim podarilo bez problémov odvrátiť. Kladivári zatiaľ bránia štandardné situácie veľmi zodpovedne.
     
    72
    Pomaly sme sa už prehupli do záverečnej dvadsaťminútovky zápasu. Liverpool sa stále nedokáže dostať k sústavnému náporu. WHU naďalej vedie.
     
    73
    Nezmenil to ani Borini, ktorého zozadu prepadla motoroá myš stredu poľa Mark Noble. Ten hrá dnes výborné stretnutie.
     
    74
    Cheikhou Kouyaté bol teraz veľmi blízko k tretiemu gólu v sieti LFC, no po výbornej prihrávke od Amalfitana ho dokázal pretlačiť Dejan Lovren.
     
    75
    Ešte pred blížiacim sa rohovým kopom Liverpoolu hostia striedajú. Namiesto snažiaceho sa Fabia Boriniho príde kanonier Rickie Lambert.
     
    76
    Striedajú i domáci. Sam Allardyce už vysiela jasný signál smerom k defenzíve. Namiesto Ennera Valenciu prichádza James Collins.
     
    77
    James Collins sa okamžite zapojil do hry, keď podkĺzol a nepríjemne zostrelil vlastného spoluhráča Cresswella, ktorý sa teraz drží za rameno.
     
    78
    Bolo to mimo dôležitý súboj, ktorý vyhral Dejan Lovren, Chorvátsky stopér ale tiesnený poslal loptu iba do stredu bránky.
     
    79
    West Ham už poriadne zabetónoval šestnástku, ktorú bude najnovšie brániť v pätici. Colins sa totiž podľa očakávaní zaradil medzi stopérov.
     
    80
    Problémy pre Sama Allardyca, ktorému na trávniku zostáva ležať Cheikhou Kouyaté, ktorý už po druhýkrát v zápase avizuje, že nemôže pokračovať.
     
    81
    Prúser domácich spočíva v tom, že Hammers už nemôžu striedať. Koyuaté sa ale znovu vracia na trávnik, kde bude bojovať.
     
    82
    West Ham už hrá poriadne od podlahy. Amalfitano si v sklze dokonca dovolil i na Martina Škrtela, ktorý zostáva ležať na trávniku.
     
    83
    Na to ale teraz nie je priestor. Kapitán slovenskej reprezentácie sa dvíha a bude pokračovať ďalej.
     
    84
    Po Kouyatém zostáva ležať na zemi i Diafra Sakho, ktorému zozadu naložil jeho menovec Mamadou. Záver zápasu sa ide skutočne nadoraz.
     
    85
    Hostia by sa ale tomu mali vyvarovať, pretože hráči West Hamu ostávajú po každom kontakte ležať na trávniku.
     
    86
    Defenzívna hradba West Hamu United i naďalej odoláva a odvracia všetky centrované lopty od hráčov v žltých dresoch.
     
    87
    Hostia sú pri svojej útočnej snahe už zúfalí, čo deklaroval i Martin Škrtel, ktorý nemal komu a tak z tridsiatich metrov vypálil mimo.
     
    88
    West Ham United dal gól!
    V Upton Parku je hotovo! Sam Allardyce najbližšie týždne na lavičke Hammers prežije, Kladivári dnes získajú všetky tri body! Defenzíva Liverpoolčanov už v závere nebola tak koncentrovaná, čo využil Steward Downing, ktorý ťažil z dobre práce Diafru Sakha. Ten mu prihrával loptu od postrannej čiary, kde pretlačil Morena, anglický krídelník potom vysunul na ľavej strane šestnástky MORGANA AMALFITANA, ktorý sa v nájazde na Mignoleta nemýlil a strelou na vzdialenejšiu žrď definitívne rozhoduje dnešný zápas! Mužstvo Brendana Rodgersa prehrá druhý ligový zápas v rade!
     
    90
    Do konca zostávajú ešte štyri nadstavené minútky, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Craigom Pawsonom.
     
    90+1
    Fanúšikovia na Boleyn Ground už spievajú svoju klubovú hymnu „I'm forever blowing bubbles." Atmosféra v Londýne je úžasná.
     
    90+2
    Fanúšikovia LFC zas kontrujú hymnou YNWA. Domáci nato reagujú piskotom. Po poslednom hvizde to ale bude veľký rev tu v Upton Parku.
     
    90+3
    Domáci sa už chystajú na záverečný víťazný výkrik. Celý Liverpool už vie, že dnes to na body stačiť jednoducho nebude.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Je to tu! West Ham United poráža The Reds a po piatom kole ich tak predskočí i tabuľke. Hammers práve vstúpili do prvej polovice tabuľky, čo minimálne na mesiac zachráni miesto i Samovi Allardycovi. Liverpool naopak zaznamenáva druhú ligovú prehru v rade. Brendan Rodgers stále ešte len hľadá ideálne zloženie útočných formácii. Mužstvo od rieky Mersey budeme môcť súdiť až v najbližších týždňoch. Zatiaľ to ale na boj o vrchné priečky nestačí.

    Týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Z dnešného programu anglickej Premier League to je všetko. Ďakujem za pozornosť. (20:30:13)

    Erik Farkaš

    Góly: 2. W.Reid(Tomkins), 7. D.Sakho(Noble), 88. Amalfitano(Downing) – 26. Sterling

    Karty:   4. W.Reid (WHU), 17. Adrián (WHU), 28. Kouyaté (WHU), 66. Jenkinson (WHU) – 17. Balotelli (LIV)


    West Ham United: Adrián – Demel, W. Reid, Tomkins, A. Cresswell – A. Song, Kouyaté, Noble (C) – Downing, D. Sakho, E. Valencia
    Náhradníci: Jääskeläinen – M. Zárate, Vaz Té, Jenkinson, Collins, Amalfitano, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Škrtel, Lovren, A. Moreno – J. Henderson, Lucas L., Gerrard (C) – Sterling, Balotelli, Borini
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, K. Touré, Lambert, M. Sakho, Lallana, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Craig Pawson – P. Kirkup, D. Cann – P. Dowd