QPR – Stoke City 2:2 (kon.) | Aston Villa – Arsenal 0:3 (kon.) | Burnley – Sunderland 0:0 (kon.)
Newcastle – Hull City 2:2 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.) | West Ham – Liverpool 3:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
0:3 (0:3)
Arsenal FC
Sobota 20.09.2014, 16:00 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    87
    Paul Lambert strieda i naposledy, keď na hraciu plochu vyšle Leandra Bacunu. Miesto mu prepustil na poslednú chvíľu povolaný Carlo Sánchez.
     
    84
    Žltilo sa aj na druhej strane, konkrétne pred očami Jacka Wilshera, ktorý ostrým sklzom zastavil Cleverleyho. Na toto snáď reprezentačný stredopoliar na trávnik neprišiel.
     
    83
    Ciaran Clark svojsky privítal Podolskeho na hracej ploche, keď ho zozadu zostra zostrelil. Mike Jones po prvýkrát tasil i pre domáce rady.
     
    78
    To Arséne Wenger využil všetky možnosti na striedanie naraz, keď stiahol Chamberlaina, Welbecka a Ramseyho. Namiesto nich poslal Wilshera, Podolskeho i Tomáša Rosického.
     
    77
    Paul Lambert strieda až necelú štvrťhodinu pred koncom, kedy nahrádza Kierana Richardsona. Na jeho miesto vybieha N´Zogbia.
     
    56
    Aspoň trochu vzruchu sa snažil obstarať Gabriel Agbonlahor, ktorý si obhodil Ramseyho, no Walesa ho v zápätí poslal k zemi i za cenu žltej karty.
     
    46
    V polčasovej prestávke sme zaregistrovali jednu zmenu na domácej strane, keď Andreasa Weimanna nahradil Jack Grealish, pre ktorého je to štvrtý ligový zápas za Villu. Je mu len 19 rokov.
    Aly Cissokho (vla.) 0:3!
     
    36
    Arsenal FC dal gól!
    Divoké predstavenie Gunners vo Villa Parku pokračuje! Clarets, ktorí v úvodných štyroch kolách inkasovali jediný gól dostávajú i tretiu ranu, z ktorej sa budú vzpamätávať len veľmi ťažko. Na ľavej strane teraz namiesto Özila ordinoval Kieran Gibbs, ktorý posielal ďalší ostrý center do šestnástky. Ten Senderos s Clarkom znovu nezachytili, aby následne ALY CISSOKHO v núdzi upratal loptu do vlastnej siete! Sebavedomie Clarets šlo razom do hája!
    Danny WELBECK 0:2!
     
    34
    Arsenal FC dal gól!
    Poldruha minúty po úvodnom góle prichádza i druhá rana do srdca hrdej Aston Villy. Dvojica Mesut Özil a DANNY WELBECK si v tomto prípade vymenila pozície, no opäť to rezultovalo v strelený gól. Özil zostal na ľavej strane nekrytý, čo okamžite využil na presný center na hranicu malého vápna. Tam sa pomedzi stopérov prekľučkoval Danny Welbeck, ktorý zblízka nedal Guzanovi šancu! Arsenal po dlhom čase pri chuti!
    Mesut OZIL 0:1!
     
    32
    Arsenal FC dal gól!
    MESUT ÖZIL oslavuje svoje opätovné zaradenie na post rozohrávača, kde mu to predsa len sluší stonásobne viacej, než na pozícii na ľavom krídle, gólom. Nemeckého majstra sveta vysúval z polovice ihriska výborný Danny Welbeck, ktorý posielal loptu do kapsy medzi stopérov. Práve tam zabiehal ofenzívny špílmacher Gunners, ktorý sa napokon v nájazde nemýlil a povedľa Guzana otvoril skóre zápasu!
     
    23
    Bezpochyby najväčšia príležitosť doterajšieho priebehu patrila domácim Clarets a defenzíva Arséna Wengera by si opäť zaslúžila pár na zadok! Tom Cleverley, ktorý tu hosťuje z Manchestru United, centroval od ľavej postrannej čiary na vzdialenejšiu žrď, kde úplne osamotený hlavičkoval stopér Ciaran Clark. Írsky zadák mal komfortne veľa miesta i času, no z bezprostrednej vzdialenosti zasiahol iba gólmana Szczesneho. Ten teraz podržal svojich ľahkovážnych zadákov.
     
    22
    Mení sa nám aspoň stav žltých kariet, keď vôbec prvú vidí pravý bek Callum Chambers, ktorý pri pravej postrannej čiare zostrelil Agbonlahora.
     
    8
    Pri Cleverleyho rohovom kope som márne hľadal tradičného exekútora štandardných situácii Ashleyho Westwooda, ktorý sa musel zraniť na predzápasovej rozcvičke, pretože v základnej zostave zaujal jeho miesto Carlos Sánchez. Na lavičke zas pre zmenu sedí stále ešte nedoliečený Joe Cole.
     
    3
    Prvú útočnú akciu si ale napriek tomu pripravili domáci hráči Aston Villy, ktorý sa mohli expresne rýchlo dostať do vedenia! V stredovom kruhu sa dostal k lopte anglický reprezentant Fabian Delph, ktorý sa predral stredom ihriska až pred šestnástkou, kde si tréningovou narážačkou vymenil loptu s Andreasom Weimannom, aby následne z dvadsiatich metrov vypálil k ľavej žrdi Szczesneho bránky. Poľský gólman sa ale stihol presunúť k tyči včas a vytesniť tak loptu na úvodný rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly: 32. Özil(Welbeck), 34. Welbeck(Özil), 36. A.Cissokho (vla.)

    Karty:   83. Clark (AST) – 22. Chambers (ARS), 56. Ramsey (ARS), 84. Wilshere (ARS)


    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Clark, Senderos, A. Cissokho – Cleverley, C. Sánchez, Delph – Weimann, Agbonlahor (C), K. Richardson
    Náhradníci: Given – J. Okore, L. Bacuna, J. Cole, N´Zogbia, Lowton, Grealish
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Arsenal FC: Szczesny – Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Arteta (C), Ramsey – Oxlade-Chamberlain, Özil, Cazorla – Welbeck
    Náhradníci: Ospina – A. Sánchez, A. Diaby, Coquelin, Rosický, Wilshere, Podolski
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Mike Jones – M. Scholes, I. Hussin – K. Friend