Dunajská Streda – Trnava 1:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Nitra 2:1 (kon.) | Senica – B. Bystrica 1:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Trenčín 1:3 (kon.) | Žilina – Myjava 1:0 (kon.) | Košice – Ružomberok 1:2 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (1:0)
FC Spartak Trnava
Utorok 20.05.2014, 17:30 • DAC Aréna • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Na programe máme predposledné kolo v histórii Corgoň ligy. Ako už zrejme dobre viete, tak od budúceho ročníka naša najvyššia súťaž zmení názov. Bude sa volať Fortuna liga. Ja vás budem sprevádzať zápasom kola, kde sa stretnú Dunajská Streda a Spartak Trnava. Čaká nás obrovský duel v hľadisku (aj keď podľa posledných oficiálnych informácii hostia dostali bohužiaľ len 300 lístkov ) a aj na ihrisku. Stretnú sa kluby, ktoré majú v jarnej časti super formu a v hľadisku sa nebojím povedať, že si to rozdajú najlepšie tábory na Slovensku. Dokonca sa očakáva aj návšteva sezóny. Rozhodne sa bude na čo pozerať a preto verím, že si tento zápas nenecháte ujsť. Tieto kluby sú totiž dôkazom, že dokážu robiť futbal aj pre diváka aj na Slovensku!

    Dunajská Streda a Spartak Trnava sa v tejto sezóne spolu stretli dva krát. V 10. kole sa zrodilo presvedčivé víťazstvo hostí na domácom ihrisku 1:4 a v odvete v 21. kole si plný počet bodov opäť zobrali hostia. DAC vyhral nad Spartakom 2:1

    História vzájomných zápasov v najvyššej súťaži je mierne naklonená hosťujúcemu mužstvu. Zo 42 odohraných zápasov vyhrali domáci 13, 12 krát sa zrodila remíza a 17 krát vyhrali hostia. Skóre medzi týmito dvomi súpermi je 47:67. Na domácom ihrisku má však samozrejme prevahu DAC 12:4:5.

    Posledných 10 vzájomných zápasov v Corgoň lige :
    13.3.2010 Trnava 7 – 0 DAC (3 : 0) 4246 divákov
    15.5.2010 DAC 2 – 1 Trnava (0 : 0) 1987 divákov
    14.8.2010 Trnava 1 – 1 DAC (1 : 0) 6483 divákov
    13.11.2010 DAC 1 – 0 Trnava (0 : 0) 6077 divákov
    23.4. 2011 Trnava 3 – 0 DAC (2 : 0) 850 divákov
    16.7.2011 Trnava 2 – 1 DAC (1 : 0) 4926 divákov
    15.10.2011 DAC 0 – 1 Trnava (0 : 1) 3273 divákov
    24.3. 2012 Trnava 3 – 0 DAC (3 : 0) 3890 divákov
    17.9. 2013 DAC 1 – 4 Trnava (0 : 1) 1502 divákov
    8.3.2014 Trnava 1 – 2 DAC (0 : 1) 3152 divákov
     
    FK DAC Dunajská Streda sa nachádza po 31. kole na predposlednom jedenástom mieste tabuľky Corgoň ligy s náskokom 6 bodov pred poslednou Nitrou. Po odpočítaní šiestich bodov na konci sezóny budú mať posledné 2 tímy rovnaký počet bodov, čo znamená, že boj o záchranu je stále poriadne dramatický a je stále v plnom prúde. Domáci klub získal v doterajšom priebehu súťaže 29 bodov (z toho 19 v jarnej časti) za to, že vyhral 7 zápasov, remizoval 8 a prehral 16. Skóre má 27:55. Forma z posledných 5 zápasov však nie je pre klub zo Žitného ostrova veľmi pozitívna, čo je asi dôsledkom tlaku, zodpovednosti a podobne. DAC v posledných 5 dueloch vyhral len raz, keď vysoko porazil Banskú Bystricu 4:0 na domácej pôde. Okrem toho vysoko prehral s Trenčínom 3:0, remizoval s Myjavou a Nitrou 1:1 a v poslednom zápase si odniesol prehru s Košíc 2:1 po katastrofálnom výkone z prvého polčasu. Dnes to však bude všetko iné. Hráči sú odhodlaní urobiť pre záchranu všetko a aj s masívnou diváckou kulisou celý Žitný ostrov verí, že Corgoň ligu si domáci klub zachráni. V tomto smere sa vyjadrili dokonca aj hráči corgoňligových klubov. Väčšina je za záchranu Dunajskej Stredy hlavne vďaka skvelým fanúšikom, ktorí chodia hlavne na domáci štadión vždy v hojnom počte. V záchranárskych bojoch domácim nepomôžu Szarka a Čaušič pre trest a pravdepodobne nenastúpi ani Ujlaky pre zranenie, čo je pre neho strašná škoda, pretože bol nominovaný aj do reprezentácie Slovenska v kategórii U21.
     
    FC Spartak Trnava sa nachádza pred 32. kolom na bronzovom stupienku s náskokom 7 bodov nad Košicami a stratou na druhý Trenčín 6 bodov, čo znamená, že hostia majú pre druhý ročník už vybojované predkolo v Európskej lige. V tejto sezóne získal Spartak 53 bodov za 16 víťazstiev, 5 remíz a 10 prehier pri skóre 46:39. Ak odpočítame posledné kolo, tak forma hostí z posledných kôl je doslova famózna. V 31. kole sa im skončila séria ôsmych víťazstiev za sebou. Trnava postupne porazila Senicu, Trenčín, Myjavu, Košice, Ružomberok, Žilinu, Zlaté Moravce a aj Banskú Bystricu. V poslednom kole ju však čakala krutá prehra rozdielom triedy od o záchranu bojujúcej Nitry, čo bolo spôsobené aj sporne neodpískanou penaltou, či smole pri nastrelenej tyčke. Na trávniku v dnešnom súboji určite neuvidíme z tímu hostí Srdjana Grabeža, ktorý bol nedávno operovaný a čaká ho dlhšia pauza a dlhodobo zranený je aj Andrej Hodek. Hostia majú predkolo v Európskej lige isté, no na derby, čo ich čaká budú aj tak určite maximálne motivovaní , na druhej strane si určite budú chcieť aj odčiniť krutú prehru z posledného kola a tým aj potešiť ich verných fanúšikov, ktorí sa však v poslednom kole zachovali po prehre trochu nefér.

    Na štadióne v Dunajskej Strede budú chcieť oba tímy podať maximum a tak verme, že sa zrodí kvalitný a zaujímavý futbal, ktorý poteší obrovskú kulisu fanúšikov z oboch táborov.
     
    Pre onlajny.eu sa pred zápasom vyjadril brankár domácich Pavol Penksa : „Na dnešný duel sa všetci v kabíne tešíme. Uvedomujeme si jeho dôležitosť a budeme sa snažiť, aby nám to nezväzovalo nohy. Práve naopak, chceme využiť energiu z tribún a vďaka nej podať maximum. Od zápasu očakávam, že pred plným domom a najlepšími divákmi na Slovensku ukážeme nielen to, že patríme do prvej ligy, ale aj na popredné miesta v nej. Verím, že dnes vyhráme a zároveň Nitra prehrá. Potom by sme mohli priamo na štadióne osláviť to, čo mnohí považovali pred pár týždňami za nemožné. Ukázali by sme, že Dunajská Streda vstala z popola ako vták Fénix. Viem, že sem dnes majú pricestovať aj fanúšikovia hostí, ale som si istý, že fanúšikovský súboj vyhrajú s prehľadom domáci a bude len na nás, aby sme my zvládli súboj na trávniku. Chcel by som ešte povedať, že po nedeľnom posedení s fanúšikmi som si opäť ešte prehĺbil pocit, že toto mesto a ľudia v ňom, ktorí tu fandia futbalu si najvyššiu súťaž nielen, že zaslúžia, ale ju k životu priam potrebujú ako vzduch. Je to niečo, čo je ich súčasťou. Vstávajú, žijú a zaspávajú s ním. Môj otec je taký istý a preto vždy keď vychádzam na trávnik a počujem ten hluk, ktorý vydávajú, tak si spomeniem aj na neho a to mi dáva o motiváciu naviac.“
     
    -40
    Úvodné zostavy:

    FK DAC Dunajská Streda: Penksa – Turňa, Klabník, Majerník (C), Szabó – Ujlaky, Straka, Krišto, Gergel, Brašeň – Matúš.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Kwin Kwin, Jakúbek, Valenta, Nurkovič, N'Guekam.

    FC Spartak Trnava: Rusov – Janečka, Čarnota, Tóth, Chovanec – Schranz, Vlasko, Kuzma, Procházka (C), Sabo – Vyskočil.
    Náhradníci: Strapák – Banovič, Kuračka, Ciprys, Gašparík, Nworah, Mikovič.

    Rozhodca: Vlk – Brendza, Benko..
     
    -30
    Príjemné poludnie prajem všetkým priaznivcom futbalu, ktorí sa rozhodli, že si dnes s nami užijú futbal naplno. Je utorok, je pól hodina pred zápasom a v Dunajskej Strede je už teraz peklo! Miesta na sedenie sú beznádejne obsadené a už sa zapĺňajú aj tribúny za bránou. Ešte raz pripomínam, že je pól hodina pred zápasom v utorok! V krásnom počasí nás čaká futbal na ktorom sa nikto nebude rozhodne nudiť. Prajem príjemný zážitok.
     
    -3
    Hráči už nastupujú na trávnik. Domáci sa predstavia v tradičných žlto-modrých farbách a hostia odohrajú dnešný duel v bielych dresoch.
     
    -2
    Domáci fanúšikovský tábor predstavuje aj svoju prvý choreografiu s nápisom "Vy ste naše hviezdy".
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zaznamenali hráči v domácich dresoch.
     
    1
    V DAC Aréne vládne perfektná atmosféra a pravdepodobne bude prekonaná aj 7000 hranica. Na štadióne sú už aj fanúšikovia hostí, no 300 lístkov sa pravdepodobne nepredalo.
     
    2
    Za sebou majú prvé náznaky šancí oba tímy, no zatiaľ ani jeden klub sa presadiť nevedel.
     
    3
    Prvú vážnejšiu akciu potiahol po pravej strane Vyskočil. Loptu sa mu aj podarilo odcentrovať do šestnástky odkiaľ Kuzma páli nad bránu.
     
    4
    Po faule hostí poslal Szabó center do šestnástky, kde loptu odhlavičkoval na roh pred Ujlakym Erik Sabo.
     
    5
    K rozohraniu rohu sa postavil znovu Szabo. Loptu poslal na bližšiu tyč odkiaľ bez problémov odhlavičkoval loptu do bezpečia Prochádzka.
     
    6
    Potom čo získala loptu Trnava rozvíja postupný útok. Ďaleko sa nedostala. O loptu po prekročení pólky ihriska prišla.
     
    7
    V prvých minútach zápasu vidíme viacero neškodných malých faulov, ktoré však trochu brzdia hru.
     
    Spartak Trnava je tím, ktorý môže a už vlastne aj poriadne ovplyvnil duel o udržanie sa v najvyššej súťaži. Profutbal.sk urobil prieskum u corgoňligistov, že koho by si z dvojice DAC – Nitra radšej priali v najvyššej súťaži v nasledujúcej sezóne a na túto otázku odpovedal aj kapitán Spartaka Roman Prochádzka. „V podstate mi je viac-menej aj jedno, či sa zachráni Dunajská Streda alebo Nitra. Z pohľadu divákov a atraktivity by som najradšej mal v budúcej sezóne Dunajskú Stredu.“
     
    9
    Kuzma hľadal dlhým centrom spoluhráča, no poslal center, ktorý nakoniec skončil za autovou čiarou.
     
    10
    Ujlaky sa dopustil pred pokutovým územím hostí útočného faulu. Loptu získava Spartak.
     
    11
    Po strete s protihráčom zostal na chvíľu ležať na zemi hráč hostí Kuzma. Už však vstal a pokračuje sa ďalej.
     
    11
    Hostia sa dopustili faulu a my budeme svedkami priameho kopu asi z 20 metrov.
     
    12
    Dunajská Streda dala gól!


    Nádherný, nádherný gól z priameho kopu. OTTO SZABO na pravej strane strieľal priamo na bránu. Loptu zatočil do pravého horného rohu kde súperovmu brankárovi nedal šancu na zakročenie. Máme tu kandidáta na gól mesiaca.
     
    13
    Štadión v Dunajskej Strede je na nohách. Toľko eufórie na Slovensku momentálne určite veľmi ťažko nájdete.
     
    14
    Hráči Trnava chcú zápas samozrejme čo najskôr vyrovnať. Kapitán Prochádzka bol aj faulovaný. Hostia sú však ďaleko od brány, ktorú by mohli ohroziť.
     
    15
    Domáci sa momentálne veľmi potešili. Hlásateľ oznámil, že na druhom štadióne Slovan vyhráva nad Nitrou 1:0.
     
    16
    Schranz sa chcel predrať dopredu po pravej strane. Stopku mu vystavil Brašen, ktorý získal loptu pre DAC.
     
    17
    Teraz chcel skúsiť svojou aktivitou prekvapiť Ujlaky. Obranca hostí aj napriek napádaniu loptu kopol do bezpečia.
     
    18
    Sabo dostal dlhý center do šestnástky domácich kde dobre vybehol Penksa a nedal tak šancu pomyslieť hráčovi hostí na zakončenie.
     
    19
    V prvej časti prvého polčasu sú zatiaľ o niečo futbalovejší domáci, no na druhej strane ani jednému tímu sa nedarí moc ohrozovať brankárov.
     
    20
    Turňa sa preštrikoval po pravej strane ihriska a podarilo sa mu aj odcentrovať loptu pred brankára Rusov. Lopta skončila za bránou a bude nasledovať rohový kop.
     
    21
    Zahral ho opäť Szabo na bližšiu tyčku do klbka hráčov. V klbku nemal prevahu ani jeden tím, no lopta sa nakoniec odrazila do rukavíc brankára hostí a tak je nebezpečenstvo zažehnané.
     
    22
    Do šestnástky teraz centrovala aj Trnava a tiež si aj zahrá roh na ktorý odhlavičkoval loptu kapitán Majerník.
     
    23
    Po zahraní rohu mali v pokutovom území prevahu domáci futbalisti, ktorý loptu poslali preč od brány Penksu.
     
    24
    Veľká šanca na domácej strane. Matúš hlavičkoval dopredu na Turňu. Vyzeralo to tak, že loptu nestihne, no podarilo sa mu ju poslať pred Rusov. Tam na škodu domácich už nikto nedokázal zareagovať.
     
    25
    Po dlhom centri Kuzmu na Schranza mohla skórovať aj Trnava. Schranz si loptu v ťažkej pozícii spracoval a aj sa mu podarilo vystreliť. Lopta už ale netrafil ideálne keď poslal loptu do bočnej siete.
     
    Futbal sa v srdci Žitného ostrova robí pre ľudí a to nemôže vyvrátiť nikto. Pre fanúšikov sa robí program pred každým zápasom. Ľudia v meste tu žijú pre DAC denno, denne a aj prepojenie medzi hráčmi a divákmi je obrovské. Toho dôkazom je aj stretnutie hráčov s divákmi na posedení v jednom bare, ktoré sa uskutočnilo túto nedeľu. Na stretnutí sa otvorene diskutovalo o aktuálnom dianí v klube a všetko sa to nieslo doslova v rodinnej atmosfére. Celý Žitný ostrov je v boji o záchranu jeden tím!
     
    27
    Hráči hostí sa snažia rozohrať útočnú akciu. Sú napádaní už v začiatku a tak to majú poriadne náročné.
     
    28
    V strednom pásme bol faulovaný Ujlaky hráčom hostí Sabom.
     
    29
    Sabo si potiahol loptu po ľavej strane, no potom poslal veľmi nepresný center, ktorý skončil mimo ihriska.
     
    30
    Postupný útok Trnava hostí naďalej hráči DAC-u brzdia a zastavujú ako sa len dá. Najprv loptu odvrátil Majerník a potom aj Straka.
     
    31
    Po faule si prvú žltú kartu zápasu odnáša Gábor Straka. Samozrejme domácim divákom sa to nepáči.
     
    32
    V posledných minútach sa Spartak snaží o tlak. Loptu síce drží na kopačkách, ale k bráne sa mi minimálne zatiaľ nedarí dostať.
     
    33
    Práve naopak po získaní lopty v podaní Straku chcel poslať do kontry Ujlakyho. Lopta k adresátovi však už neprišla.
     
    34
    Matúš leží po hlavičkovom súboji s Tóthom otrasený na zemi. Pravdepodobne to však nič vážne nebude.
     
    35
    Hostia rozvíjali útok po pravej strane cez Schranza. Následný center pozorne odhlavičkoval kapitán Žlto-modrých.
     
    36
    Pri útočnej akcii bol faulovaný Gergel. Štandarsku zahrá Szabo.
     
    37
    Loptu poslal do jedenástky na Majerníka. Úspešnejší v súboji skončil obranca červeno-čiernych.
     
    38
    Čarnota v strede ihriska fauloval Matúša. Prvému menovanému sa nepáčilo odpískanie faulu a tak dostal od hlavného rozhodcu napomenutie.
     
    39
    DAC získal roh po súboji Brašeňa vpredu kde sa k rozohraniu postavil Gergel. Loptu poslal pred brankára hostí, no tam k ohrozeniu brány neprišli.
     
    40
    Gergel sa v útočnom pásme pekne pohral dokonca až s tromi hráčmi hostí. Už to vyzeralo, že sa mu aj podarí zacentrovať, no nepodarilo sa. O loptu v poslednej chvíli prišiel.
     
    41
    Teraz sa faulom asi až 35 metrov od brány previnil Vlasko. Odnáša si za to druhú žltú kartu v zápase.
     
    42
    Po súboji v stredovom kruhu zostal otrasený ležať na trávniku kapitán Prochádzka Museli ho odniesť na nosítkach, no teraz už pokračuje v hre ďalej.
     
    43
    Prvý polčas sa nám blíži ku koncu. Ani jeden z tímom neukazuje väčšiu aktivitu na strelenie gólu. To však nič nemusí znamenať.
     
    44
    Loptu v obrannom pásme získal Majerník a okamžite poslal do kontry Gergela. Jemu sa dlhý center podaril aj spracovať, no nakoniec bol odzbrojený.
     
    45
    Rozhodca nadstavil 1 minútu.
     
    45+1
    V nej sa toho veľa neudialo a tak nám prvý polčas končí.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvej časti hry vedie Dunajská Streda nad Spartakom Trnava 1 : 0 po góle z priameho kopu z 12. minúty. Autorom bol Otto Szabo. Domáci vedú zaslúžene, no na druhej strane je zápas viac menej vyrovnaný.

    Zápas stále pokračuje v perfektnej atmosfére a tak verím, že si nenecháte ujsť ani druhý polčas.
     
    Hráči oboch tímov už nastupujú aj na druhý polčas. O chvíľu začíname.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop v druhom polčase mali domáci futbalisti. Domáci fanúšikovia sa hneď prezentujú aj druhou choreografiou, ktorá je tvorená tisíckou balónov.
     
    47
    Prvú šancu v druhom polčase mal domáci klub. Krišto sa napriehol k strele a pálil mimo.
     
    48
    Ďalšia vážnejšia šanca pre DAC. Po rohu sa znovu prezentoval Krišto. Teraz trafil aj bránu, no Rusov bol pozorný.
     
    49
    Do útoku sa už pustila aj Trnava. Z pravej strany prihral loptu Prochádzkovi Janečka. Prvý menovaný získal priami kop pre svoj tím po nastrelenej ruke domácich.
     
    50
    Priamy kop zahral kapitán Spartaka Prochádzka. Múr sa mu podaril prestreliť, no Penksa ohrozený už nebol. Lopta skončila asi 2 metre od ľavej tyčky.
     
    51
    Aj v druhom polčase pokračujú malé a skôr aj zbytočné fauly na oboch stranách.
     
    S koncom sezóny sa samozrejme špekulácie o prestupoch, či neprestupoch stupňujú. Inak tomu nie je ani v Dunajskej Strede. Hráči sa zatiaľ povečšinou vyjadrujú tak, že by v DAC-e chceli zotrvať aj v nasledujúcej sezóne. Určite nikoho neprekvapí, že jeden z dôvodov prečo by chceli zostať sú fanúšikovia, akých by podľa ich slov museli hľadať dosť dlho. Ďalším dôvodom sú aj diametrálne odlišné podmienky v klube, ktoré si tiež pochvaľujú.
     
    53
    Hráči hostí sa pomaly rozohrávajú na ich polovici prihrávkami. Dopredu sa mi zatiaľ veľmi nechce.
     
    54
    Do útoku sa predsa len pustili po ľavej strane. Tam dostal loptu Chovanen. Po centri spoluhráča nenašiel.
     
    55
    Dnes sa hosťom vážne nedarí. Máloktorá akcia sa im podarí premeniť do zakončenia.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Ján Vlasko, prichádza Peter Nworah.
     
    57
    Matúš znovu absolvoval hlavičkový súboj po ktorom zostal otrasený na zemi. S bolestivou grimasou opustil ihrisko. Snáď bude v poriadku aj teraz.
     
    58
    V strednom pásme rozvinul akciu Sabo. Loptu poslal na Kuzmu, no on o ňu okamžite prišiel.
     
    59
    Ďalší zbytočný faul v strednom pásme. Previnil sa Klabník a loptu získavajú hostia.
     
    60
    Po pravej strane vysunul Ujlakyho Gergel. Roman dostal loptu späť a poslal aj prízemný center do pokutového územia, ktorý poľahky zachytili hráči Trnavy.
     
    61
    Po faule pri na pravej strane z ihriska poslal polocenter, polostrelu do šestnástky Szabo. Bez problémov sa lopty zmocnil Rusov.
     
    62
    Gergel po faule zahrával ďalšiu štandardku. Tentokrát ju zahral nakrátko na Szaba, ktorý strelil priamo na brankára hostí.
     
    63
    Po ľavej strane sa prebíjal Tóth. Vybojoval roh.
     
    64
    Roh bol poslaný do klbka hráčov, kde mali prevahu hráči domácich. Loptu odhlavičkovali do bezpečia.
     
    65
    Ďalší menší faul odpískal rozhodca Vlk. Previnil sa v strede ihriska Krišto a tak lopta zostane v moci Trnavy.
     
    66
    Dlhým centrom bol pred brankárom hľadaný Gergel. Loptu síce dostal, no rýchlo o ňu prišiel.
     
    67
    V stredovom kruhu bol škaredo faulovaní Matúš hráčom hostí Čarnotom, ktorý si zaň odnáša aj žlté napomenutie.
     
    68
    Zápas aj naďalej pokračuje v perfektnej atmosfére. Domáci fanklub povzbudzuje neustále a ženie svojich miláčikov za vysnívaným víťazstvom.
     
    69
    Krišto fauloval asi 25 m pred Penksovou bránou a môže byť rád, že ešte nevidel žltú kartu.
     
    70
    Priamy kop zahral asi po minúte čakania Kuzma a veľmi poslal veľmi pekný pokus. Pre smolu hostí a radosť Trnavy skončil vedľa ľavej spojnici.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Martin Vyskočil, prichádza Michal Gašparík.
     
    72
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Martin Matúš, prichádza Francky N'Guekam.
     
    Dnešný zápas je určite veľmi špecifický pre stredopoliara hostí Michala Gašparíka. On totiž za posledných pár rokov hral dva krát za DAC a počas zimnej prestávky sa upísal Spartaku už tretí krát, keď tam prestúpil práve z Dunajskej Stredy. Za Trnava sa mu však opäť určite nedarí tak ako by chcel. Aj v poslednom duely nastúpil len ako striedajúci hráč a uvidíme, že ako dlho vydrží v jeho rodnom klube do tretice.
     
    74
    Nebezpečný center do pokutového územia poslal Sabo na Nworaha. Po loptu vybehol loptu Penksa a vyzeralo to tak, že mu loptu aj nešťastne odbehne. To sa nestalo nakoniec ju pevne chytil do svojej moci.
     
    75
    Dnešné stretnutie sleduje 7009 divákov. Milí športoví fanúšikovia. Máme tu návštevu sezóny!
     
    76
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Ján Chovanec, prichádza Martin Mikovič.
     
    77
    Ďalši faul v strede ihriska. Mikovič bol previnilcom a vidí aj žltú kartu.
     
    78
    Faulujú aj domáci futbalisti. Vďaka tomu si hostia môžu zahrať priamy ako asi z 25 metrov.
     
    79
    Zahral ho Gašparík a nebol to veľmi zlý center. V jedenástke si s ním však lepšie poradili hráči v žlto-modrých dresoch.
     
    80
    V týchto chvíľach sa tu poriadne fauluje na oboch stranách. Teraz bol jeden odpískaný Sabovi, ktorý fauloval Brašeňa.
     
    81
    Trnava sa snaží znásobovať tlak a dostáva sa čoraz bližšie k Penksovi. Vystreliť sa jej však ešte stále nepodarilo.
     
    82
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Darijo Krišto, prichádza Noe Achille Amban Kwin.
     
    83
    Kuzma hľadal centrom v šestnástke Nworaha. Ten hlavičkový súboj prehral.
     
    84
    Dunajská Streda vedie a Nitra v Bratislave prehráva. Ak už nepadne gól, tak o necelých desať minút sa tu strhne hotové peklo.
     
    85
    Po ďalšom z obrovského množstva faulov zahrával štandardku domáci tím. Center bol poslaný na Nguekama, ale hlavičkový súboj vyhral Čarnota.
     
    86
    Samozrejme sme boli svedkami ďalšieho faulu. Center teraz posielala dopredu Trnava, no zachytil ho Szabo, ktorý náhodným výkopom takmer poslal do samostatného nájazdu Gergela.
     
    87
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Jakub Brašeň, prichádza Matej Jakúbek.
     
    88
    Žltú kartu dostává Roman Gergel (FK DAC Dunajská Streda).
     
    89
    Celý štadión stojí a užíva si posledné zápasu. O chvíľu tu vypukne obrovská eufória.
     
    90
    Lopta sa v týchto chvíľach len prekopáva zo strany na stranu.
     
    90
    Gašparík sa z ľavej strany snažil centrovať, ale o loptu prišiel.
     
    90
    Žltú kartu dostává Pavol Penksa (FK DAC Dunajská Streda).
     
    90+1
    Obrovská šanca hostí v samotnom závere zápasu. Nworah dostal prihrávku do šestnástky odkiaľ prihral Schranzovi. On trestuhodne z dvoch metrov bránu netrafil.
     
    90+1
    Rozhodca nadstavuje 2 minúty.
     
    90+2
    Šancu na gól si ešte vytvorili aj hráči domácich. Nkendo vysunul Kwina, no druhý menovaný páli poriadne vedľa.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec zápasu po ktorom sa teší domáci klub po víťazstve 1:0. Víťazný gól strelil Szabó. Trnava odchádza domov bez zisku bodu a už s istým tretím miestom.

    To je na dnes odo mňa všetko. V Dunajskej Strede sa rozbehli obrovské oslavy záchrany. Ďakujem za pozornosť. Dovidenia! (23:06:45)

    Milan Vrábeľ


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 12. Szabó

    Karty:   31. Straka (DUN), 88. Gergel (DUN), 90. Penksa (DUN) – 41. Vlasko (TRN), 67. Čarnota (TRN), 77. Mikovič (TRN)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Turňa, Klabník, Majerník (C), Szabó – Ujlaky, Straka, Krišto (82. Kwin Kwin), Gergel, Brašeň (87. Jakúbek) – Matúš (72. N'Guekam).
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Kwin Kwin, Jakúbek, Valenta, Nurkovič, N'Guekam.

    FC Spartak Trnava: Rusov – Janečka, Čarnota, Tóth, Chovanec (76. Mikovič) – Schranz, Vlasko (56. Nworah), Kuzma, Procházka (C), Sabo – Vyskočil (71. Gašparík).
    Náhradníci: Strapák – Banovič, Kuračka, Ciprys, Gašparík, Nworah, Mikovič.

    Rozhodca: Vlk – Brendza, Benko.