Rayo Vallecano – Bilbao 0:3 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
0:3 (0:2)
Athletic Club Bilbao
Piatok 02.05.2014, 21:00 • Estadio del Rayo Vallecano, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Pekný piatkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 36. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom večernom stretnutí na seba narazia tímy z prvej polovice tabuľky, konkrétne sa bude jednať o Rayo Vallecano a Athletic Club Bilbao.

    Rayo Vallecano
    Dnešný domáci tím v závere sezóny poriadne zabral, čo ho katapultovalo až na 9. miesto v tabuľke, hneď za Valenciu. Na tú momentálne Vallecano stráca už len dva body, na Villarreal je to 9 bodov. Rovnaký počet bodov, no horšie skóre má Celta Vigo, Levante stráca jediný bod, Espanyol a Malaga dva. Ako bolo spomenuté, najlepšie výsledky Rayo Vallecano vykazuje teraz, na konci sezóny, veď z posledných piatich zápasov prehralo len jediný raz a aj to proti Realu Madrid, keď na súperovej pôde prehrali vysoko 0:5. Odvtedy však Vallecano neprehralo a postupne remizovalo s Espanyolom a vyhralo s Celtou de Vigo, Granadou a Realom Betis. V posledných troch kolách tak bude mužstvo okolo trénera Jémeza bojovať o čo najlepšie umiestnenie. V dnešnom zápase však tímu bude chýbať potrestaný Raţ a pravdepodobne nenastúpia ani zranení Bangoura, Jonathan Viera, José Carlos a Tito.

    Athletic Club Bilbao
    Bilbao je na tom lepšie ako jeho dnešný súper, no má oveľa väčšie starosti. Ide najmä o to udržať si štvrtú priečku v tabuľke, znamenajúcu účasť v Lige Majstrov. Sevilla naň momentálne stráca šesť bodov, čo je síce pohodlný náskok, no hráčom by sa určite sezóna dohrávala vo väčšej pohode, ak by si už dnes zabezpečili udržanie pozície. Na dobehnutie vedúcej trojice však nemôžu ani len pomýšľať, nakoľko na tretí Real Madrid Bilbao momentálne stráca až 17 bodov. V posledných kolách sa Bilbau darilo o niečo menej, z posledných piatich meraní síl dvakrát prehralo, konkrétne s Atléticom Madrid a Barcelonou. Naopak všetky tri body si hráči odniesli zo zápasov s Levante, Malagou a Sevillou. Maródka Bilbaa je ešte väčšia ako dnešného domáceho celku. Pre zranenie by nemali nastúpiť Muniain, Ekiza, Gurpegi, Kike Sola, Ibai a Iñigo Pérez.
     
    Stávkové kancelárie dnes aj napriek dobrej forme domáceho celku viac verí Bilbau na víťazstvo ktorého sa kurz pohybuje okolo hodnoty 1,95, zatiaľ čo kurz na remízu je 3,50 a na výhru Vallecana až 3,75.
     
    Bilbao 2-1 Rayo Vallecano
    Rayo Vallecano 2-2 Bilbao
    Bilbao 1-2 Rayo Vallecano
    Rayo Vallecano 2-3 Bilbao
    Bilbao 1-1 Rayo Vallecano
     
    Úvodné zostavy:

    Rayo Vallecano: Rubén – Arbilla, Zé Castro, Gálvez, Nacho Martínez – Roberto Trashorras, Saúl – Iago Falqué, Rubén Rochina, Bueno – Larrivey
    Náhradníci: Cobeño – Raúl Baena, Adrián, Longo, Fernández, Mojica, Adri Embarba

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Balenziaga, Laporte, San José, Iraola – Mikel Rico – Ander Herrera, Iturraspe – De Marcos, Susaeta – Aduriz
    Náhradníci: Iago – Toquero, Erik Morán, Beñat, Albizua, Etxeita, Guillermo

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v bielych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v modrom.
     
    Stretnutie nám začne o pár minút neskôr, nakoľko domáci fanúšikovia pripravili svojmu tímu búrlivé privítanie s množstvom papiera, konfet a podobných vecí, takže sa hracia plocha musí najprv upratať.
     
    Stav hracej plochy sa najmenej pozdáva brankárovi hostí Iraizozovi, pravdou však je, že v okolí jeho brány príliš zelene cez ten neporiadok nieje vidieť.
     
    K upratovaniu príliš nepomáha ani pomerne silný vietor, ktorý tento neporiadok rozfúkava po celej hracej ploche a ani samotní priaznivci, ktorí pokračujú v hádzaní konfiet na trávnik.
     
    Na pomoc prišlo ďalšie družstvo upratovacej čaty, no aj tak technikom stále nedarí odpratať všetok neporiadok.
     
    Na scénu sa dostali už aj lopaty, tímu hostí sa nepáči, že sa stále nehrá, no hlavný arbiter s tým nič nenarobí. Jedine, že by šiel pomôcť upratovať.
     
    Tak lepšie to už asi nebude, o malú chvíľu by sme sa mali dočkať úvodného hvizdu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Síce s pätnásť minútovým zdržaním, no predsa sme sa dočkali zahájenia dnešného duelu. Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, do útoku si okamžite nabiehal Larrivey, no ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    2
    Prvú minútu a pol domáci tím súpera v podstate ani nepustil k lopte, po tuhom boji sa k nej napokon dostal Ander Herrera, ktorý vyskúšal šťastie z veľkej diaľky, no jeho strela netrafila bránu.
     
    3
    Ďalšie dlhočizné vysunutie Larriveya, dlhá prihrávka napokon končí v rukaviciach Iraizoza.
     
    4
    Bilbao získava prvý priamy kop v zápase po faule jedného z domácich hráčov. Lopta sa ale nachádza v úctyhodnej vzdialenosti od brány.
     
    5
    Hostia navyše nezahrali túto štandardnú situáciu najlepšie, prišli o loptu a šancu zaútočiť tak bude mať súper.
     
    6
    Hráči si od začiatku stretnutia na ihrisku nič nedarujú, Ander Herrera poslal hráča Vallecana tvrdo k zemi a píska sa faul.
     
    7
    Domáci tím to zatiaľ skúša iba dlhými passmi na Larriveya, no tie zatiaľ neslávia úspech. Lopta tentoraz skončila mimo hracej plochy a od brány bude odkopávať brankár hostí.
     
    7
    Iago Falqué odviedol na krídle dobrú robotu a pre svoj tím získal rohový kop.
     
    8
    Ten ale ostal nevyužitý, nakoľko center do pokutového územia skončil na hlave obrancu Bilbaa.
     
    9
    Zatiaľ nesledujeme príliš vábivý futbal, uvidíme či sa to v nasledujúcich minútach zmení, o loptu sa zväčša bojuje v strednej časti ihriska.
     
    10
    Rayo Vallecano však vykazuje väčšiu aktivitu v útoku, Bilbao zatiaľ všetko rieši dlhými odkopmi na vysunutú trojicu hráčov.
     
    11
    Bilbao poriadne prehusťuje priestor pred vlastnou šestnástkou, takže domácim hráčom sa pred bránu dostáva naozaj ťažko.
     
    12
    Domáci tím to teda znova začal skúšať iba dlhými nakopávanými loptami na hrotového útočníka, no ovocie to stále neprináša.
     
    13
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, lopty väčšinou končia v bezpečí Iraizozovho náručia, hostia sú v útoku zatiaľ totálne bezzubí.
     
    14
    Až teraz sa podarilo Susaetovi vybojovať prvý rohový kop pre Bilbao, nakoľko jeho center bol zblokovaný.
     
    15
    Roh si ešte zopakujeme, lopta sa aj s kopou šťastia odrazila k Ricovi, ten preváhal najvhodnejší okamih na strelu a jeho strela bola tečovaná domácim hráčom.
     
    15
    Už sa zdalo, že sa Vallecano oslobodí, no v zápätí prišiel prudký center do šestnástky, ktorý odvrátil Gálvez, takže uvidíme rohový kop aj do tretice.
     
    16
    Tentoraz sa už domáce mužstvo oslobodilo bez väčších problémov a poslalo loptu ďaleko od vlastnej brány až k stredovému kruhu.
     
    17
    Iniciatívu v zápase pomaly ale isto preberajú hostia, ktorí držia loptu viac na svojich kopačkách, k vážnejšiemu ohrozeniu brány sa ale zatiaľ nedostali.
     
    18
    Hra sa opäť presunula na polovicu domáceho tímu, no hrá sa na krídlach a všetky centre do pokutového územia sú blokované domácimi obrancami.
     
    19
    Hostia boli postupne vytlačení až k vlastnému gólmanovi, odkiaľ budú zakladať ďalšiu útočnú akciu.
     
    20
    Napokon z toho bude rohový kop, ktorý vybojoval Susaeta v súboji s Arbillom.
     
    20
    Bilbao dalo gól! A napokon je z toho otvorenie skóre dnešného zápasu! Už sa zdalo, že si s letiacou loptou poradí brankár, no lopta mu prepadla priamo na pätu MIKELA SAN JOSÉHO, ktorý šikovnou pätičkou rozvlnil domácu sieť! 0:1.
     
    21
    Domáci tím sa snaží o okamžitú gólovú odpoveď, no obrana Bilbaa sa stihla sformovať a rodiaci útok zablokovala ešte na hranici pokutového územia.
     
    22
    Naopak sami hostia mohli zaútočiť, no Mikel Rico v rozhodujúcom vzdušnom súboji stratil loptu.
     
    23
    Hra je prerušená po faule v strede ihriska, pri lopte zostanú domáci hráči. Tí sa určite budú snažiť o vyrovnanie čím skôr.
     
    24
    Zatiaľ je to však bieda, okrem dlhých prihrávok na Larriveya nedokázal domáci tím nič zmysluplné vymyslieť.
     
    25
    Ďalšiu akciu bude musieť domáci celok zakladať z hĺbky vlastnej polovice ihriska, dobrý pressing hostí ich vytlačil z útočnej polovice.
     
    26
    Po jednej z dlhých prihrávok sa Larriveyovi takmer podarilo zakončiť, no San José pred ním zasiahol a loptu poslal na roh.
     
    27
    Lopta síce z rohového kopu preletela tesne pred bránou hostí, no nestál tam nikto z domácich útočníkov, takže nemal ju kto usmerniť za chrbát Iraizoza.
     
    28
    Larrivey následne spadol vo vnútri pokutového územia, domáci hráči aj fanúšikovia si pýtali pokutový kop, no zákrok bol čistý.
     
    29
    Na opačnej strane bude mať šancu zvýšiť svoje vedenie Bilbao, nakoľko získalo priamy kop z celkom slušnej pozície.
     
    30
    Ten zahrával Susaeta a na letiacu loptu si nabiehal San José, ktorému v dnešnom zápase očividne chutí. Svojou hlavou však netrafil bránu.
     
    31
    Bilbao dalo gól! Hostia následne získali rohový kop, po ktorom sa lopta s poriadnou dávkou šťastia poodrážala až k OSCAROVI DE MARCOSOVI, ktorý prepálil všetko čo mu stálo v ceste a strieľa druhý gól svojho tímu. 0:2.
     
    32
    V sektore hostí to vybuchlo radosťou a to až tak, že fanúšikovia zhodili bariéru a spolu s ňou spadlo niekoľko fanúšikov až na hraciu plochu.
     
    33
    Zdá sa, že niektorí priaznivci Bilbaa sa dokonca zranili, na mieste zasahujú aj lekári a polícia.
     
    33
    Nevyzerá to však až tak vážne, jeden z fanúšikov sa držal za nohu, už sa nachádza v opatere lekárov. Dnešný zápas je naozaj akýsi zakliaty.
     
    34
    V hre sa opäť pokračuje, desať minút pred koncom riadnej hracej doby prvého polčasu tak hostia vyhrávajú už dvojgólovým rozdielom.
     
    35
    Nacho Martínez mal na kopačke vyrovnanie, jeho bomba z viac ako dvadsiatich metrov však narazila na pripraveného brankára Bilbaa, ktorý ju vyrazil do bezpečia.
     
    36
    Do útoku sa naopak pustili hostia, zrejme by si priali ešte jeden gól v sieti Vallecana. Na to aby sa im to podarilo majú ešte 9 minút prvého polčasu.
     
    37
    Domáci tréner Paco Jémez reaguje na druhý inkasovaný gól striedaním, z ihriska sťahuje Rubéna Rochinu, opačným smerom vysiela Adriho Embarbu.
     
    38
    Uvidíme, čo prinesie táto zmena v zostave domáceho tímu a či to prinesie požadovaný efekt v podobe korigujúceho gólu do siete Bilbaa.
     
    39
    Arbilla na pravom krídle fauloval De Marcosa, rozhodnutie hlavného rozhodcu sa mu ale vôbec nepáči rovnako ako domácim priaznivcom na tribúnach.
     
    40
    Loptu majú na svojich kopačkách hostia, nachádzajú sa ale veľmi ďaleko od brány, takže o prípadnej strele na brankára Rubéna nemôže byť ani reč.
     
    41
    Útok domácich podporil aj Nacho Martínez, ten však pri hlavičkovom súboji súpera podržal, píska sa teda zbytočný útočný faul.
     
    42
    Hráči v bielom sa ešte snažia o zníženie skóre, tentoraz si na letiacu loptu z ľavej strany na vzdialenejšiu žrď nabiehal striedajúci Adri Embarba, no ten hlavičkoval mimo.
     
    43
    Zdá sa, že prvý polčas sa bude dohrávať na polovici Raya Vallecana, hostia sa však už tak bezhlavo do útoku netlačia, predsa len majú celkom pohodlný dvojgólový náskok.
     
    44
    De Marcos vybojoval na pravom krídle loptu, posielal ju pred bránu, Rubén však dobre vybehol a nabiehajúcemu si útočníkovi loptu uchmatol.
     
    45
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby prvého polčas, uvidíme koľko minút sa rozhodne štvrtý rozhodca nadstaviť nad rámec riadneho hracieho času.
     
    45+1
    Tak napokon to budú extra 3 minúty navyše.
     
    45+1
    V nich sa ešte Rico pokúšal o podobný center ako pred chvíľou De Marcos, no dopadlo to podobne a Rubén skryl loptu v svojom náručí.
     
    45+2
    Domáci hráči vyrazili na zrejme posledný útok v prvom polčase, Roberto Trashorras sa hodil k zemi s tým, že vybojuje priamy kop, no píšťalka rozhodcu zostala nemá.
     
    45+3
    Záver nadstaveného času sa už len dohráva v strednej časti ihriska a čoskoro príde hvizd hlavného arbitra.
     
    45+4
    Tak napokon ešte faul Larriveyho, za ktorú uvidí aj žltú kartu.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tým sa skončil prvý polčas, ktorý sa skončil za stavu 0-2. Hostia boli najmä efektívnejší ako ich súper, obidva góly strelili po rohových kopoch. Najprv sa v 20. minúte presadil San José a o 10 minút ho napodobnil aj De Marcos. Domáci tím si okrem strele Martíneza v podstate nevypracovali vážnejšiu šancu a tak po prvom polčase logicky prehráva o dva góly. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 22:19.
     
    Hráči oboch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmeny v zostave jedného či druhého tímu, jediným striedaním tak zostáva výmena Rochinu za Embarbu z 37. minúty.
     
    47
    Bilbao sa okamžite natlačilo pred súperovu šestnástku, hostia navyše vybojovali aj priamy kop, ktorý sa síce skončil zakončením smerom na bránu, no nie do priestoru medzi troma žrďami.
     
    47
    Priamy kop nasledoval po faule, ktorým sa previnil Saúl, ktorý za svoj zákrok vidí aj žltú kartu.
     
    48
    Bilbao od samého začiatku polčasu zvyšuje obrátky, hostia by zrejme radi strelili ešte jeden, ukľudňujúci gól.
     
    49
    O útok sa však pokúša aj domáci tím, ten ale stále nevie nájsť recept na pozornú obranu súpera, ktorá hrá dnes naozaj dobre.
     
    50
    Arbilla v strede ihriska celkom zbytočne zahral rukou, Bilbao tak zostane pri lopte, navyše Arbilla vidí aj kartu žltej farby.
     
    51
    Ponúknutú príležitosť hostia nevyužili, naopak na opačnej strane z veľkej diaľky vypálil delovku Roberto Trashorras, no jeho pokus len o centimetre minul ľavú tyč.
     
    52
    Zrejme len toto je recept na pozornú defenzívu Bilbaa, všetky možné pokusy o vysunutie hráčov i o prípadné kombinácie sa končia neúspechom.
     
    53
    Do útoku znova postupovalo Bilbao, De Marcos poslal ponad pokutové územie nepríjemný center, na ktorý ale nedokázal nikto zareagovať a tak len lopta preletela na opačné krídlo.
     
    54
    Tam lopta našla iba domáceho obrancu, ktorý dlhou prihrávkou vysiela Embarbu až na súperovu polovicu.
     
    55
    Embarba sa napokon nemohol pokúsiť zaútočiť, nakoľko sa v momente prihrávky nachádzal už za posledným obrancom Bilbaa a píska sa ofsajd.
     
    56
    Ďalšiu útočnú snahu Vallecana ukončil útočný faul Saúla, takže zníženie skóre sa zatiaľ nekoná.
     
    57
    Je vidieť, že Bilbao sa v posledných minútach viac stiahlo a uzavrelo priestor pred vlastnou šestnástkou. Hráčom to zrejme príliš nevadí, keďže vedú o dva góly a dnes už nemusia toľko útočiť.
     
    58
    Roberto Trashorras nám opäť previedol svoju kopaciu techniku, ďalšou nepríjemnou strelou donútil brankára hostí vyraziť na roh.
     
    59
    Ten však už skončil pohodlne v náručí Iraizoza, ktorý sa snažil o vysunutie útočníkov na súperovej polovici. Za pomoci vetra však lopta skončila iba u jeho náprotivka Rubéna.
     
    60
    De Marcos ale zavelil naspäť do útoku, no jeho prihrávka na pravom krídle bola veľmi nepresná a lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    61
    Po ďalšej zvýšenej aktivite hostí, tentoraz na ľavom krídle získava Bilbao rohový kop. Uvidíme, čo z neho bude, keďže obidva góly padli práve po takýchto štandardtkách.
     
    61
    Tentoraz sa ale vzrušenie nekoná, lopta končí u Rubéna, ktorý bude rozohrávať ďalšiu akciu Vallecana.
     
    62
    Po ľavom krídle sa až do pokutového územia predral Nacho Martínez, zdalo sa, že bol pridržaný Iraolom, hlavný rozhodca ale faul nepíska a nepríde tak ani pokutový kop.
     
    63
    Na opačnej strane si De Marcos vypýtal faul a Bilbao získava priamy kop zo zrejme najvýhodnejšej pozície z akej sa dnes priame kopy zahrávali.
     
    64
    Susaeta tentoraz volil strelu, tá nebola presná a preletela ponad brvno Rubénovej svätyne.
     
    65
    Bilbao zostalo v útoku, De Marcos si pýtal loptu v šestnástke Vallecana, letiaci center ale nedokázal usmerniť do brány. Odkopávať tak bude od brány Rubén.
     
    66
    San José v útoku nepríjemne zozadu fauloval Buena, za toto by sa dala udeliť aj žltá karta, no zatiaľ sa tak nedeje.
     
    67
    Minúty do konca nám pomaly ubiehajú, Bilbao má dnešný zápas vo svojich rukách, svojho súpera do ničoho nepúšťa a s prehľadom kráča za ďalším trojbodovým ziskom.
     
    68
    Prichádza druhé striedanie na strane domáceho tímu, z ihriska odchádza Gálvez, ktorého na trávniku nahradí Fernández.
     
    69
    Hra sa po dlhšej dobe presťahovala na polovicu Bilbaa, domáci hráči sa len ťažko dostávajú k strele na bránu, keďže až 9 hráčov sa zapája do obrannej činnosti a na hrote vyčkáva len dvojica osamelých útočníkov.
     
    70
    Aj toto je fakt, prečo je dnes domáci tím v útoku totálne bezzubí a v podstate za celých 70 minút si nevypracoval väčšiu príležitosť na skórovanie.
     
    71
    Bilbao aj naďalej s prehľadom kontroluje hru, výbornou obrannou hrou súpera k ničomu nepúšťa, po odstavení útočníka na ľavom krídle bude od brány zahrávať Iraizoz.
     
    72
    Hostia navyše začali napádať súperovu rozohrávku ešte v okolí stredového kruhu, čo ešte viac narúša prechod Vallecana na útočnú polovicu.
     
    73
    Ander Herrera výborne vystihol prihrávku súpera, takmer sa dostal do úniku, Zé Castrovi nezostávalo nič iné ako súpera faulovať a darovať mu tak priamy kop z veľmi výhodnej pozície. Za zákrok vidí navyše žltú kartu.
     
    74
    Bilbao dalo gól! Je rozhodnuté, k lopte sa postavil práve ANDER HERRERA a ten krásnou strelou k ľavej tyči nedal Rubénovi najmenšiu šancu! 0:3.
     
    75
    Je teda rozhodnuté, zostáva nám cca 15 minút riadnej hracej doby, domáci hráči sa takmer nedostávajú na dostrel brány a Bilbao s prehľadom kontroluje hru.
     
    76
    Žltú kartu tentoraz dostáva Aduriz, aj keď nieje celkom jasné, že konkrétne za čo, no zrejme za nejaký faul v strednej časti ihriska.
     
    77
    Vyzerá to tak, že by domáci tím mal najradšej po všetkom, no do konca stretnutia zostáva minimálne 13 minút.
     
    78
    Je na nich vidieť odovzdanosť, na bránu smerujú iba chabé pokusy z veľkej diaľky, s ktorými nemá Iraizoz najmenší problém.
     
    79
    Aj keď sa domácim hráčom podarí zakombinovať v okolí pokutového územia, z ničoho nič sa pri prenikajúcom hráčovi zjaví obranca, ktorý ho včas zastaví.
     
    80
    Z viac ako 25 metrov to skúšal Saúl, jeho pokus bol veľmi nepresný a končí mimo.
     
    81
    Navyše si domáci tím musí dať pozor aj na obranu, nakoľko súper hrozí protiútokmi. Ten tentokrát stroskotal na nepresnej prihrávke Aduriza.
     
    82
    Nasleduje vôbec prvé striedanie na strane Bilbaa, z ihriska odišiel strelec posledného gólu hostí Ander Herrera, toho vymenil Erik Morán.
     
    83
    Zrejme k vôbec prvej strele zvnútra šestnástky súpera domáceho tímu s dostal Larrivey, jeho pokus bol ale zablokovaný a Vallecano bude zahrávať rohový kop.
     
    84
    Ten ale nebol nebezpečný, naopak Bilbao zahrozilo rýchlym protiútokom, ktorý sa hráčom takisto nevydaril.
     
    84
    Nasleduje druhé striedanie na strane Athletic Clubu, zápas končí pre Aduriza, na ihrisko vybieha čerstvý Toquero.
     
    85
    Pokus o vysunutie Larriveya sa skončil zdvihnutou zástavkou postranného rozhodcu, ktorý signalizuje postavenie mimo hry.
     
    86
    Je sympatické sledovať, že domáci hráči sa aj napriek nepriaznivému stavu stále snažia o strelenie gólu, aj keď k tomu stále nemajú blízko.
     
    87
    Šancu na to budú mať po rohovom kope, ktorý bude zahrávať Iago Falqué.
     
    87
    Rohový kop opäť nebol nebezpečný, čas nám plynie, čoskoro sa dočkáme záveru riadnej hracej doby.
     
    88
    Bilbao sa vydalo ešte na jeden útok, De Marcos síce stratil loptu na krídle, no jeho tím bude zahrávať aspoň vhadzovanie.
     
    89
    To ale príde až po poslednom striedaní Bilbaa, ktoré znamená, že na posledné minúty si zahrá aj Guillermo, naopak dnes predčasne končí Susaeta.
     
    90
    V samom závere riadneho hracieho času sa nám peknou strelou predviedol Adri Embarba, ale ani v tomto prípade s vyrazením strely nemal Iraizoz väčšie problémy.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú hrať ešte 2 minúty.
     
    90+1
    Priaznivci Bilbaa na tribúnach predčasne oslavujú víťazstvo, hráči sa púšťajú zrejme do poslednej útočnej akcie v zápase.
     
    90+2
    Hostia ešte získavajú jeden rohový kop, v záverečných sekundách sa tak bude musieť Vallecano brániť.
     
    90+2
    Rayo Vallecano odvrátilo hrozbu z rohového kopu, čakáme už len na záverečný hvizd rozhodcovej píšťalky.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je teda dobojované, Bilbao si nielen ustrážilo vedenie z prvého polčasu, ale navyše si ho poistilo gólom z peknej technickej strely Herreru. Bilbao malo dnes jednoznačne navrch, cely´druhý polčas kontrolovalo hru a súpera v podstate k ničomu nepustilo.

    Po dnešnom zápase si tak Bilbao udrží post na štvrtej priečke, ktorý znamená účasť v Lige Majstrov. Rayo Vallecano ešte zotrvá na 9. priečke, no predbehnúť ho môže viacero tímov, ktoré hrajú svoje zápasy cez víkend a v pondelok.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (23:09:27)

    Andrej Marienka

    Góly: 20. José, 31. Marcos, 74. Herrera

    Karty:   45+4. Larrivey (VAL), 47. Saúl (VAL), 50. Arbilla (VAL), 73. Castro (VAL) – 76. Aduriz (BIL)


    Rayo Vallecano: Rubén – Arbilla, Zé Castro, Gálvez, Nacho Martínez – Roberto Trashorras, Saúl – Iago Falqué, Rubén Rochina, Bueno – Larrivey
    Náhradníci: Cobeño – Raúl Baena, Adrián, Longo, Fernández, Mojica, Adri Embarba

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Balenziaga, Laporte, San José, Iraola – Mikel Rico – Ander Herrera, Iturraspe – De Marcos, Susaeta – Aduriz
    Náhradníci: Iago – Toquero, Erik Morán, Beñat, Albizua, Etxeita, Guillermo

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo