Slovensko U18 – Česko U18 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko U18
1:0 (0:0)
Česká republika U18
Štvrtok 01.05.2014, 11:00 • Lehota pod Vtáčnikom • Slovakia Cup 2014
     
    Slováci sa tešia z prvého víťazstva na turnaji, našich západných susedov sme dokázali zdolať najtesnejším možným rozdielom zásluhou presného zásahu striedajúceho Matejku.

    Ďakujem vám za pozornosť. Prajem ešte pekný zvyšok dnešného dňa. (12:46:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    80+3
    Česká reprezentácie zakončila mimo, Junas nemusel zasahovať a po jeho odkope sa zápas pravdepodobne skončí.
     
    80+2
    Dlhý odkop našich skončil až pri českom brankárovi Kolářovi, od ktorého teda Česi začnú svoju ofenzívnu akciu.
     
    80+1
    Vyložene taktické striedanie z našej strany. Rajníka nahradil Michal Vodecký.
     
    80
    Tomáš Vestenický dnes síce gól nedal, no na horte odviedol penzum čiernej roboty, veľa toho dostal aj v osobných súbojoch, preto mu patrí zaslúžený potlesk. Jeho miesto v závere stretnutia zaujal Tomáš Zázrivec.
     
    79
    Naši chlapci tak majú v závere stretnutia tú výhodu, že sú v početnej prevahe. Tým pádom by sa Česi nemali tak ľahko dostať do tlaku.
     
    78
    Tomáš Vestenický sa rútil do rýchleho brejku, na hranici poliacej čiary sa Jakub Jantko rozhodol zatiahnuť za ručnú brzdu a nášho útočníka tvrdo stiahol k zemi. Hosťujúci hráč dostal za svoje počínanie zaslúženú červenú kartu.
     
    78
    Česi už všetky lopty tlačia do pokutového územia. Po dlhom nákope to v našej šestnástke zaváňalo nepríjemnosťami, no napokon to naša defenzíva zvládla a loptu odkopla do bezpečia.
     
    77
    Naši rozohrali rohový kop nakrátko a držia loptu v rohu ihriska.
     
    75
    Do konca riadnej hracej doby zápasu ostáva ešte päť minút. Dokážu už naši reprezentanti dobre rozohratý zápas dotiahnuť do víťazného konca ?
     
    74
    Po menšom zaváhaní jedného z českých obrancov sa naši mohli na pravom krídle dostať k lopte a zaútočiť do otvorenejšej obrany súpera. Mladý český zadák však svoju chybu okamžite napravil.
     
    72
    Česi sa na útočnej polovici dopustili nedovoleného zákroku. Rozohrávať bude brankár Junas, ktorý sa za aktuálneho stavu príliš ponáhľať rozhodne nebude.
     
    70
    Slovenským reprezentantom to napokon predsa len padlo! Naši chlapci sa veľmi tešia z otváracieho zásahu stretnutia, ktorý môže mať zároveň aj prívlastok víťazný! Treba však povedať, že veľkej chyby sa dopustil český brankár Kolář, ktorý nedokázal udržať loptu vo svojej moci po nie príliš vydarenej strele RÓBERTA MATEJKA. Na prekvapenie všetkých si český brankár loptu smolne prehodil do vlastnej svätyne!
     
    69
    Striedanie v tíme Slovensko U18: z ihriska odchádza Dominik Kružliak, prichádza Jakub Grič.
     
    68
    Výborný defenzívny zákrok predviedol Andrej Kadlec, ktorý na pravej strane čistým sklzom zastavil českú akciu. Naši dokázali lopte zabrániť v prechode za čiaru, takže z toho nebude ani roh.
     
    67
    Naša defenzíva si opäť dokázala poradiť s centrovanou loptou českých rovesníkov.
     
    65
    Žltú kartu dostal slovenský reprezentant Dominik Kružliak.
     
    64
    S pribúdajúcim časom je stále viac a viac reálnejšia remíza. Slováci by sa v tom prípade nedočkali v základnej skupine Slovakia Cupu víťazstva.
     
    63
    Striedanie v tíme Česká republika U18: z ihriska odchádza Januška, prichádza Toml.
     
    60
    Slovenský kanonier za asistencie dvoch členov slovenského realizačného tímu opúšťa trávnik. Počkáme si, či bude môcť v zápase pokračovať.
     
    59
    Na trávniku sa nám naskytá nepríjemný pohľad. Po jednom zo súbojov totiž ostáva na trávniku s bolestivou grimasou ležať Tomáš Vestenický.
     
    58
    V druhom polčase sa nám rozmnožil počet faulov, po ktorých nasledujú na oboch stranách štandardné situácie. Ani jeden z tímov však z týchto situácii nedokázal doposiaľ takmer nič zaujímavé vymyslieť.
     
    57
    Ďalší center z dielne Jakuba Hromadu smeroval na zadnú tyč, kde sa naši dostali k zakončeniu, no Matejka svojou hlavičkou zo záklonu neohrozil Kolářa.
     
    56
    Tretie striedanie na českej strane. V zápase skončil Daniel Trubač, na ktorého miesto naskočil Lukás Sadílek.
     
    55
    Českí reprezentanti sa snažili o rýchly prechod do brejkovej situácie, prihrávka na pravú stranu však bola pre jedného z ich hráčov pridlhá. Celú situáciu navyše kontroloval náš obranca.
     
    54
    Slováci teraz svojho západného suseda trošku pritlačili pred vlastné pokutové územie. Z jeho hranice sa snažil o strelu Vestenický, no jeho pokus zablokovala česká defenzíva.
     
    53
    Tréner slovenskej reprezentácie do osemnásť rokov pán Malatinský siahol ku druhej zmene. Tomáš Galo opustil ihrisko, na ktorom ho nahradil Róbert Matejka.
     
    52
    Jakub Hromada dobre zapracoval v defenzívnej činnosti, dokázal zobrať protihráčovi loptu a následne bol náš kapitán aj faulovaný.
     
    51
    Po prvý raz v zápase strieda aj naša strana. Ihrisko opustil Marek Ujlaky. Nový vietor do našej hry sa bude snažiť vniesť čerstvý Šimon Kupec.
     
    50
    Druhé striedanie na českej strane. Zápas sa skončil pre Tomáša Valentu, ktorý svoje miesto na trávniku prenechal Karelovi Knejzlíkovi.
     
    49
    Česi mali k dispozícii štandardnú situáciu, takzvaný skrátený roh, po ktorom sa takmer dostali do vedenia. Lopta po tečovenej strele len tesne minula pravú tyč Junasovej svätyne.
     
    48
    Tomáš Galo sa za pomoci Tomáša Vestenického snažil na pravej strane ihriska dostať k lopte. Naša dvojica to však prehnala s agresivitou a dopustila sa útočného faulu.
     
    47
    Česi opäť poslali loptu do pokutového územia našich, Slováci však v doterajšom priebehu pôsobia vo vzdušných súbojoch veľmi istým dojmom.
     
    46
    Exekúcie tejto štandardnej situácie sa napokon ujal Jankto, s ktorého centrovanou loptou si však naša defenzíva dokázala poradiť.
     
    45
    Ešte pred tým, ako Česi rozohrajú priamy kop zo slušnej vzdialenosti si hlavný rozhodca pozval na koberček dvoch kohútov, ktorí sa postrkovali v pokutovom území.
     
    44
    Do centrovanej lopty z ľavej strany v podaní Reného Kotríka sa snažil vletieť Marek Rajník. Krok, možno dva mu však ku zakončeniu chýbali!
     
    43
    Jakub Hromada poslal svoj center z priameho kopu na zadnú tyč, kde si naň naskakoval Michal Sipľák. Ten sa však do zakončenia nedostal a ocitol sa na trávniku. Penalta sa však nepíska.
     
    42
    Po prvý raz v druhom polčase musela zasahovať slovenská defenzíva, naši reprezentanti však s jednoduchým odkopom lopty od bezpečia problém nemali.
     
    41
    Český tím nastupuje do druhého polčasu s jednou zmenou. Na ihrisku už neuvidíme Miloša Kratochvíla, ktorého nahradil Lukáš Batka.
     
    41
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase tohto derby zápasu, v ktorom naši mladí reprezentanti bojujú o premiérové víťazstvo na turnaji Slovakia Cup, sme sa presného zásahu nedočkali ani na jedne strane. Šance na to však boli na oboch stranách, viac z hry mali Slováci, ktorých najväčšiu šancu si vypracoval Tomáš Vestenický. Vyhlásený kanonier však strelou z tesnej blízkosti neuspel a nechal vyniknúť Kolářa. Sledovali sme celkom zaujímavé stretnutie, pevne veríme, že v podobnom duchu to bude pokračovať aj po polčasovej pauze.
     
    40
    Prvý polčas sa skončil.
     
    40
    V samom závere prvého polčasu si ešte za útočný faul vyslúžil žlté napomenutie český záložník Jurij Medvedev. To bolo pravdepodobne to posledné, čo sa v prvom polčase udialo.
     
    39
    Dlhý nákop do pokutového územia našiel len rukavice pripraveného českého brankára Kolářa, ktorý si nikým neatakovaný bez problémov stiahol loptu do náruče.
     
    38
    Na pravej strane sa dokázali k centru prepracovať aj českí futbalisti. Loptu však nasmerovali len na prvú tyč, kde naša obrana dobre zareagovala.
     
    37
    Naši dokázali získať v neprehľadnej situácii loptu, pomocou rýchlej kombinácie sa Vestenický dostal do brejku, no česká obrana bola pozorne sformovaná, a tak náš útočník zvolil radšej prihrávku dozadu na istotu.
     
    36
    Ostávame pri lopte. Výkop Junasa od brány odvrátil jeden z českých obrancov mimo hracej plochy. Slováci tak ostanú na útočnej polovici, kde majú k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    35
    Z jeho centrovanej lopty nedokázali naši opäť nič zaujímave vyprodukovať, naopak, museli predviesť rýchly návrat do defenzívy, nakoľko Česi vyrazili do rýchleho brejku. Naša obrana ich akciu zastavila ešte v zárodku.
     
    34
    Rohový kop pre našich prichádza z pravej strany rozohrať náš tradičný exekútor podobných situácii Jakub Hromada.
     
    33
    Filip Zorvan výborne vyviezol loptu až na polovicu súpera, naši naňho síce boli dvaja, no nedokázali si s nim poradiť čistým spôsobom. Marek Rajník ho tak fauloval a je prvým potrestaným hráčom v stretnutí.
     
    32
    Český útočník čakal na prípadné zaváhanie našej defenzívy, stopérska dvojica to však zvládla a loptu za seba nenechala prepadnúť.
     
    31
    Naši si počínali na polovici súpera až príliš agresívne. Loptu tak majú k dispozícii hosťujúci futbalisti.
     
    30
    Česi teraz trošku vytiahli napádanie na našich rozohrávajúcich obrancov, tí však situáciu zvládli a po pravom krídle sa otvorilo more voľného priestoru pre Andreja Kadleca. Ten vynikajúco prenikol až na hranicu pokutového územia, no miesto centru volil ešte prihrávku po pravej strane, ktorá mu vôbec nevyšla.
     
    28
    Aj túto štandardnú situáciu rozohral Jakub Hromada, ktorého center smerujúci na hranicu pokutového územia, česká defenzíva odvrátila do druhej vlny, kde sa do zakončenia dostal jeden z našich reprezentantov. Tomu pokus o strelu z voleja absolútne nevyšiel a lopta skončila vysoko, vysoko nad.
     
    27
    Marek Rajník mal v úmysle preniknúť po pravom krídle, jeden z protihráčov mu to však znemožnil tým, že ho poslal k zemi. Priamy kop pre naše farby.
     
    26
    Brankár Junas svojim výkopom našiel hlavu Tomáša Galka, ten si však nedokázal lepšie spracovať loptu a tá napokon skončila v aute.
     
    25
    Naši chlapci spálili obrovskú príležitosť na to, aby sa v tomto stretnutí ako prví ujali vedenia. Kanonier Tomáš Vestenický sa z pravej strany rútil na Kolářa úplne sám. Rozhodol sa pre strelu, ktorú český brankár dokázal vytesniť na rohový kop.
     
    24
    Česi sa po dlhšej kombinácii na našej polovici ihriska dostali k centru z ľavého krídla, ktorý na prednej tyči výborne odvrátil jeden z našich obrancov na rohový kop. Zabránil tak prípadnému nebezpečenstvu, ktoré z toho mohlo vzniknúť, ak by lopta prepadla pred nášho brankára.
     
    23
    Rozhodca Charlamov teraz možno až príliš úzkostlivo posúdil atakovanie Andreja Kadleca, ktorý vysunul svoje napádanie až do priestoru rohovej zástavky. Po útočnom faule našich tak budú pri lopte hostia.
     
    22
    Tomáš Vestenický srdnato bojoval o loptu v rohu ihriska. Osobný súboj s jedným z českých obrancov však napokon prehral. Kopať sa bude len od českej svätyne.
     
    21
    Česi sa chceli na dlhší čas usadiť na našej polovici ihriska. Pri kombinácii si však nerozumeli a loptu poslali len do autu.
     
    20
    Na center Jakuba Hromadu od rohovej zástavky si na zadnej tyči naskakoval Tomáš Galo. K hlavičke ho však defenzíva našich západných susedov nepustila. Vzrušenie bolo zbytočné aj z toho dôvodu, že si náš krídelník pomohol útočným faulom.
     
    19
    Andrejovi Kadlecovi však štandardná situácia vôbec nevyšla. Jeho centrovanú loptu zastavil jediný hráč, ktorý stál v českom múre.
     
    18
    Jakub Hromada ťažil z práce svojich spoluhráčov, ktorí zobrali loptu Čechom a poslali nášho kapitána do brejku. Ten bol síce zastavený, no len za cenu faulu.
     
    17
    Po hlavičkovom biliarde, ktorý oba tímy rozohrali v strede poľa, ostávame pri lopte my. Česi sa totiž dopustili tesne za poliacou čiarou faulu.
     
    16
    Na hranici pokutového územia sa však Slováci prebíjali k lopte až tak vehementne, že sa pritom dopustili nedovoleného zákroku.
     
    15
    Galo si svojou aktivitou na ľavom kraji zálohy yypýtal faul a vybojoval tak priamy kop pre náš reprezentačný tím.
     
    14
    Česká republika mohla ísť do vedenia! Naši prepadli v defenzívnej činnosti, v pokutovom území nechali jedného spoluhráča úplne voľného. Na naše šťastie však jeho zakončenie skončilo len na bočnej sieti!
     
    13
    Andrej Kadlec si pri postrannej čiare na polovici Čechov tvrdo vyšliapol na Filipa Zorvana. HLavný rozhodca to zatiaľ vyriešil dohovorom klubovému hráčovi Žiliny.
     
    12
    Po záváhaní v našej defenzíve sa otvoril priestor na ľavom krídle českému záložníkovi Kratochvílovi. Ten vnikol do pokutového územia, no jeho následná prihrávka nebola príliš vydarená a Junas ju bez problémov schoval do svojho náručia.
     
    11
    Loptu vyboxoval von z pokutového územia náš brankár Martin Junas, naši reprezentanti vyšprintovali do rýchleho brejku. Kolmicu dopredu dostal Tomáš Vestenický, ktorý si chcel zaseknúť brániaceho protihráča, no neuspel.
     
    10
    Priestor zahroziť zo štandardnej situácie má aj náš súper. Nejedná sa síce o parketu na priame zakončenie, no v prípade vydareného centru, to môže byť zaujímavé.
     
    9
    Futbalista Juventusu Turín sa snažil presadiť technickou strelou, ktorá však až ku brankárovi Kolářovi nedoputovala. Český múr ju ztečoval na rohový kop.
     
    8
    Slovensko má k dispozícii priamy kop z veľmi zaujímavej pozície. Loptu si už pripravuje kapitán nášho tímu Jakub Hromada.
     
    7
    Prvú vážnejšiu šancu registrujeme na našej strane. Stav stretnutia sa však po nej nemení, Slováci zlyhali v zakončení.
     
    6
    Jeden z českých ofenzívnych hráčov si pri hlavičkovom súboji pomohol nedovoleným spôsobom. Pri lopte tak budú mladí Slováci, ktorí majú v úvode stretnutia o niečo viac z hry.
     
    5
    Nepresný pas v podaní slovenských futbalistov. Dlhý nákop zo zadných radov nenašiel v pokutovom území žiadneho hráča v modrom drese.
     
    4
    Marek Rajník dostal dlhú prihrávku na pravé krídlo, napriek tomu, že sa veľmi snažil, loptu už na hracej ploche zachytiť nedokázal.
     
    3
    Slováci sú nasťahovaní na útočnej polovici, zatiaľ sa však nevedia odlepiť od ľavej postrannej čiary, kde sa momentálne odvíja hra.
     
    2
    V permanencii bol hosťujúci brankár Kolář, ktorý musel opustiť svoje pokutové územia a vybehnúť proti nášmu hráčovi, ktorý sa rútil do šance. Český brankár to zvládol a loptu pred nim v sklze odkopol.
     
    1
    Stretnutie otvorili výkopom naši reprezentanti. Tí sa pokúsili dva krát za sebou nakopnúť loptu na hrot útoku, kde však boli v hlavičkovom súboji úspešnejší Česi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U18: Junas – Rajník, Kadlec, Vavro, Kotrík, Hromada, Vestenický, Sipľák, Ujlaky, Galo, Kružliak.
    Náhradníci: Vencel – Zázrivec, Vodecký, Grič, Dimun, Kupec, Matejka.

    Česká republika U18: Kolář – Kodr, Januška, Kulhánek, Zorvan, Trubač, Valenta, Kratochvíl, Jankto, Medvedev, Takács.
    Náhradníci: Otáhal – Honiš, Kvída, Sadílek, Batka, Toml, Knejzlík.

    Rozhodca: Charlamov – Hrdlička, Budač – Eskas.
     
    Prvého mája čaká našich futbalových reprezentantov do 18 rokov posledný zápas v skupine Slovakia cupu 2014, ktorého sa zúčastňuje osem tímov rozdelených dvoch skupín. V prvej polovici kalendárneho roku sa toto podujatie pokladá za to najdôležitejšie. Hovorí sa o ňom aj ako o neoficiálnych majstrovstvách Európy.

    Zverenci trénera Malatinského boli zaradení do skupiny A spoločne so Spojenými arabskými emirátmi a takisto aj s dvomi pohraničnými susedmi Českom a Ukrajinou.

    Prvý zápas Slováci odohrali v Novom meste nad Váhom, kde dokázali so SAE uhrať remízu 1:1. Po bezgólovom polčase sa síce Slovensko dokázalo ujať vedenia, no svoj náskok si nepostrážili a napokon si so súpermi muselo body rozdeliť.

    Náladu si naši mládežnícki reprezentanti nevylepšili ani v druhom skupinovom stretnutí, v ktorom podľahli Ukrajine 1:2. O jediný presný zásah našich sa postaral Tomáš Vestenický.

    Západní susedia spoza rieky Moravy sa v prvom zápase nedokázali proti Ukrajine presadiť a podľahli jej 0:1. V druhom stretnutí si však dokonale napravili chuť, proti SAE si schuti zastrieľali a konto súpera zaťažili šiestimi presnými zásahmi.

    Podarí sa im predviesť podobne skvelý výkon aj proti našim reprezentantom alebo sa Slováci dokážu zmobilizovať a konečne zabodujú na plno ? Všetko podstatné sa dozviete v našom prenose, ktorý začne od 11:00.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 70. Róbert Matejka

    Karty:   33. Marek Rajník (SVK U18), 65. Dominik Kružliak (SVK U18)   78. Jakub Jantko (CZE U18)


    Slovensko U18: Junas – Rajník, Kadlec, Vavro, Kotrík, Hromada, Vestenický, Sipľák, Ujlaky, Galo, Kružliak.
    Náhradníci: Vencel – Zázrivec, Vodecký, Grič, Dimun, Kupec, Matejka.

    Česká republika U18: Kolář – Kodr, Januška, Kulhánek, Zorvan, Trubač, Valenta, Kratochvíl, Jankto, Medvedev, Takács.
    Náhradníci: Otáhal – Honiš, Kvída, Sadílek, Batka, Toml, Knejzlík.

    Rozhodca: Charlamov – Hrdlička, Budač – Eskas