Česko – Nórsko 5:1 (kon.) | Slovensko – Francúzsko 2:4 (kon.)
koniec
Česko
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Nórsko
cz Štvrtok 17.04.2014, 18:00 • Havlíčkův Brod • Reprezentácia
Partner:
     
    58:50
    Steffen Thoresen (NOR) – 2 minuty – sekání.
     
    57:45
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se hosté ze Skandinávie dočkali čestného zásahu, při přesilovce předvedli opravdu oku lahodící akci! Per-Age Skroder před brankovištěm přiťukl puk na vedle stojícího KENA ANDREHO OLIMBA, který už měl lehkou úlohu poslat z mírného úhlu puk za bezmocného brankáře Kováře, který se nemohl stihnout přesunout! Asistence: Per-Age Skroder, Mathis Olimb.
     
    57:17
    Pěkný pas obdržel na vrchol kruhů Nicolai Bryhnisveen, který se bez dlouhého otálení v mohutném nápřahu opřel do puku, který doplachtil do Kovářovy náruče. Bohumil Jank (CZE) je vyloučen za hákování.
     
    54:51
    Za hranicí pravidel si počínal Steffen Thoresen (NOR) a obdržel 2 minuty za hrubost.
     
    54:04
    Ochozy rozproudila pořádná bitka, do níž se v norském pásmu pustili Radek Smoleňák (CZE) a Andreas Oksnes (NOR). Pěstní souboj nakonec vyhrál norský hráč. Oba hráči dostali tresty na 2 plus 2 minuty za hrubost.
     
    49:38
    Za nedovolené bránění usedá na lavici hanby Andreas Oksnes (NOR).
     
    48:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přetížená norská defenziva narůstajícímu tlaku nakonec neodolala a Kotlina společně s českou reprezentací slaví potupného "bůra"! Češi rozjeli pohlednou akci, při níž putoval kotouč po ose Martin Růžička – Robert Kousal – TOMÁŠ ZOHORNA, přičemž posledně jmenovaný havlíčkobrodský odchovanec vypálil z ideální palebné pozice přímo před norským brankovištěm a hezkou střelou nedal brankáři Haugenovi šanci! Asistence: Robert Kousal, Martin Růžička.
     
    47:36
    Dnešní utkání sleduje 3014 fanoušků, což je takřka o půl tisíce vyšší návštěva, než jaká přihlížela včera prvnímu zápasu!
     
    47:10
    Lukáš Kašpar uzmul norským bekům puk a uháněl sám na branku soupeře, jenže gólman Haugen si před ním lehl a český útočník nasměroval ze své hole puk jen do jeho betonů!
     
    46:25
    Per-Age Skroder se uvolnil mezi kruhy, kde zamíchal s pukem na holi a po elegantní kličce tvrdě vypálil zápěstím, ale vyprášil jen Kovářův beton!
     
    45:27
    Zbytečný faul předvedl Tomáš Filippi (CZE) ,který se vydal k bráně Norů napadat rozehrávku a podrazil gólmana Haugena. Češi se budou bránit jen ve třech.
     
    43:40
    Tomáš Linhart (CZE) držel protihráče a poměr sil na ledové ploše se vyrovná.
     
    42:22
    Nicolai Bryhnisveen (NOR) – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    41:03
    Ken Andre Olimb přihrál před branku na volného Alexandera Rindala, který dorážel před odkrytou bránou ,jenže gólman Kovář se bleskově přesunul a chytil puk v náruči!
     
    39:22
    Radek Smoleňák (CZE) se vydal do útočného pásma napadat rozehrávku soupeře a přehnal to s důrazem. Usedá ke dvěma minutám za sekání.
     
    38:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    A domácí výběr splnil přání svých fanoušků, Norům zasadil další tvrdou ránu! Při obrovských zmatcích před norským brankovištěm se nejrychleji zorientoval MARTIN ZAŤOVIČ, který na první pokus sice vyprášil výstroj pozorného gólmana Haugena, ale puk se k němu odrazil zpět, český střelec předvedl hezkou kličku a uklidil puk do odkryté brány! Asistence: Lukáš Kovář.
     
    34:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Norsko nabírá tříbrankovou ztrátu, Češi bleskově zvedli z ledu hozenou rukavici v podobě přesilové hry! Defenziva seveřanů zaspala, když nechala v předbrankovém prostoru na chvilku úplně volného BOHUMILA JANKA, k němuž se kotouč dostal od Lukáše Radila, a královéhradecký obránce, který v sezoně vypomáhal právě v Havlíčkově Brodě, neměl problém s tím, aby kotouč zametl do volného koutu branky u pravé Haugenovy tyče! Asistence: Lukáš Radil, Vojtěch Mozík.
     
    34:13
    Nicolai Bryhnisveen (NOR) se dopustil nedovoleného bránění.
     
    30:14
    Robert Kousal (CZE) oslabuje svůj tým, proti hokejovým pravidlům se provinil hákováním a usedá ke dvěma minutám na lavici hanby.
     
    27:50
    Per-Age Skroder (NOR) – 2 minuty – držení hole.
     
    27:21
    Vojtěch Mozík se ocitl s pukem na holi v blízkosti modré čáry a využil toho, že měl dostatek času a prostoru ke svižné střele. Před brankou ještě clonil brankáři Haugenovi ve výhledu Tomáš Nosek, ale kotouč proletěl kousek od tyčky!
     
    26:39
    Martin Zaťovič zkoušel procpat puk z úhlu k přední tyčce, ale narazil se svou střelou jen na Haugenovu náruč. Vzápětí střílel od modré čáry Jan Kolář, ale jeho dělovka prosvištěla těsně vedle pravé Haugenovy tyče!
     
    18:40
    Tohle bylo hodně nebezpečné! Mats Trygg tvrdě vypálil, ale jeho rána na modré čáře postrádala trošku větší přesnost. Vzápětí to zkoušel z kruhu i Mathis Olimb, ale jeho rána byla zblokována! Češi byli pod velkým tlakem!
     
    18:12
    Martin Růžička (CZE) – 2 minuty – podražení.
     
    11:31
    V početní převaze si zahrají i seveřané. Jan Kolář (CZE) dostal 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    10:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na zimním stadionu v Kotlině znovu vybuchl mohutný gejzír gólové radosti, Česká republika vede už o dvě branky! Brankář Haugen kapituloval po hodně nenápadné akci, když Radek Smoleňák předložil puk na hůl JAKUBA VALSKÉHO, který spíše jen nahodil z větší vzdálenosti puk na bránu, ale kus černé gumy překvapivě propadl norskému gólmanovi mezi betony! Asistence: Radek Smoleňák.
     
    08:02
    Prvním vyloučeným hráčem se stává Niklas Roest (NOR) za pád pod nohy.
     
    01:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je ledová sprcha pro seveřany, Růžičkova parta jde po krásné akci do vedení! Bohumil Jank vykouzlil krásnou nahrávku přes půl hřiště na rozjetého TOMÁŠE NOSKA, který nabral rychlost, sjel si až před brankoviště, položil si kličkou brankáře Haugena na led a bekhendem pohodlně skóroval do odkryté brány! Asistence: Bohumil Jank, Vojtěch Mozík.

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 2. Nosek (Jank, Mozík), 11. Valský (Smoleňák), 35. Jank (Radil, Mozík), 39. Zaťovič (L. Kovář), 49. Zohorna (Kousal, Růžička) – 58. K. A. Olimb (Skroder, M. Olimb)


    Česko: Jakub Kovář (Francouz) – Linhart, Jan Kolář "A", Jank, Mozík, Kudělka, L. Kovář, Gulaši, Vitásek – Kašpar "A", Zohorna, Růžička – Nosek, Kousal, Radil – Smoleňák "C", Vincour, Valský – Zaťovič, Filippi, Pohl – Svačina. Trenér: Vladimír Růžička.
    Nórsko: Haugen (Johansen) – Norstebo, Trygg, Bryhnisveen, Rindal, Oksnes, Saxrud Danielsen, E. Froshaug – M. Olimb, K. A. Olimb, Skroder "A" – Hansen "C", Roest, Jacobsen – Martinsen, Stene, Thoresen – M. Froshaug, Forsberg "A", Dahlstrom – Djupvik Lovlie. Trenér: Roy Johansen.

    Rozhodca: Hradil, Polák – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 3014