Košice – Piešťany 3:0 (kon.)
koniec
HC Košice
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
ŠHK 37 Piešťany
Utorok 01.04.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho semifinálového pokračovania série medzi Košicami a Piešťanmi. Čaká nás už piaty duel, po ktorom je isté, že jeden z tímov bude mať na svojej strane postupový mečbal. Kto ho získa i mnoho ďalších zaujímavostí sa dozviete v našom textovom prenose. Stretnutie začína 1. apríla 2014 o 17:00 v Steel aréne a vďaka tomuto textovému prenosu vám z neho určite neunikne nič podstatné.

    Ako sa doposiaľ vyvíjala táto séria?
    • 1. zápas Košice – Piešťany 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
    Prvý zápas semifinálovej série v metropole východu prebehol bez väčších prekvapení. Favorizovaní Košičania sa po víťazstve o rozdiele troch gólov ujali vedenia, čo predstavovalo z ich pohľadu očakávaný štart bojov medzi štvoricou najlepších. O domáce presné zásahy sa postarali Deyl, Spilar, Bartoš a Hrnka, z Piešťancov sa presadil iba Stupka.
    • 2. zápas Košice – Piešťany 3:5 (1:4, 1:1, 1:0)
    Druhý duel v metropole východu priniesol prvé semifinálové prekvapenie. Piešťanci si za cieľ dali vyhrať aspoň jedno z náročných zápolení v Steel aréne, čo sa im po víťazstve 5:3 podarilo. O všetkom rozhodla už prvá tretina, v ktorej košický brankár Staňa inkasoval štyrikrát a musel za spomedzi troch žrdí porúčať. O góly ŠHK 37 sa postupne postarali Hamrák, Holovič, Chylo, Lušňák a Škadra, z Košičanov sa presadili Hrnka, Spilar a Bartoš.
    • 3. zápas Piešťany – Košice 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
    Tretí duel série sa odohral už v Piešťanoch. Tam domáci hokejisti pokračovali v realizovaní prekvapenia a Košičanov po výbornom výkone za podpory bezchybného brankára Šúreka zdolali 2:0. O oba góly zápasu sa postaral Václav Stupka, pričom druhý presný zásah poslal do prázdnej bránky pri záverečnej hre Košíc bez brankára.
    • 4. zápas Piešťany – Košice 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
    V štvrtom zápase série mohli hokejisti Piešťan na svoje hokejky získať postupové mečbaly, no nepodarilo sa im to. Košičania po dvoch prehrách naplno zabrali, výsledkom čoho bola výhra 4:1. Do vedenia sa hneď v úvode síce dostali Havrani, no v zvyšnej časti duelu dominovali Košičania. O góly hostí sa postarali Jenčík, Češík, Bartánus a Jokeľ, jediný presný zásah Piešťan zaznamenal Melichárek.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Štrbák (C), Cebák, Šeda, Macejko, Deyl, Klouček, Takáč – Bartánus, Bartoš, Jenčík (A) – Jokeľ, Matúš Chovan, Svatoš – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Pašek, Hrnka, Skalický, Hinďoš

    ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Drgoň, Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cunik – Saliji, Peško, Lušňák – Melichárek, Mišura, Nemec – Haring, Hamrák, Románek – Holovič, Schmidt, Stupka

    Rozhodca: J. Konc, Orolín – Gajan, Smrek.
     
    Vážení fanúšikovia, ešte raz vás srdečne vítame pri sledovaní piateho semifinále medzi Piešťanmi a Košicami. Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a duel sa o malý moment začne. Domáci nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v žltej farbe.
    V bránke Košíc začína gólman Rastislav Staňa, na opačnej polovici ľadovej plochy sa predstaví Tomáš Tomek.

    Pred úvodným vhadzovaním si ešte vypočujeme slovenskú hymnu.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Stretnutie sa začalo víťazným buly domácich hráčov. Tí sa ihneď nahrnuli do útoku, kde Jenčík zadovkou v medzikruží našiel Bartánusa, ale ten nedokázal nebezpečne zakončiť.
     
    00:49
    Piešťancom sa až v tejto chvíli podarilo za vlastnou bránkou získať puk. Domáci ich v prvej minúte k nemu vôbec nepustili, no aj napriek tomu zatiaľ nebezpečnejšie nezakončili.
     
    01:13
    Piešťany zakladajú útok spoza vlastnej bránky. V tomto dueli sme ešte veľa zaujímavého nevideli, oba celky sa zatiaľ iba "oťukávajú".
     
    01:39
    Piešťanci puk zaviezli do útočnej tretine, ale to bolo z ich strany všetko. Hosťom sa nepodarilo ani len zakončiť, keďže pokus o ich prihrávky pred Staňom bol prerušený.
     
    02:17
    Po ľavej strane sa črtal veľmi zaujímavý útok Košičanov. Puk mal na hokejke Češík, ale okamžite to spozorovali hostia, ktorí sa až v dvojici dokázali zomknúť a košického hráča od puku úplne odstaviť.
     
    02:49
    Domáci ešte ostávajú v útočnom pásme. Češík tam chcel vybojovať stratený puk, ale za bránkou úspešný nebol. Tomek môže ostať pokojný, zasahovať nebude musieť, pretože defenzíva mu výrazne pomohla.
     
    03:04
    Brankár Staňa musel zasahovať. Vo svojej lapačke schoval ľahké nahodenie od útočnej modrej čiary, ktoré mu ale žiadne problémy narobiť nemohlo.
     
    03:08
    Košický gólman si opäť siahol na puk. brankár Staňa vo svojej lapačke schoval aj ranu bezprostredne po buly, s čím tiež nemal žiaden problém.
     
    04:20
    V úvodnej štvorminútovke sa toho v Steel aréne veľa neudialo. Ani domáci, ani hostia sa nevedia dostať k nebezpečnejšiemu zakončeniu, a tak sledujeme zápas bez šancí.
     
    04:58
    Domáci hokejisti sa dostali k tvrdej rane takmer od modrej čiary. Košičania ale netrafili bránku, a tak mohol ostať Tomek pokojný.
     
    07:05
    Košický gólman Staňa sa dnes rozhodne nenudí. Hostia si síce vážnejšiu šancu nevypracovali, ale skúšajú to každým možným spôsobom. Ani dorážkami pred bránkou neuspeli.
     
    07:50
    vyššiu aktivitu v úvode tohto duelu badať na hokejkách hostí. Košičania sa teraz nevedia dostať ani len do pásma, nie to ešte k strele na bránku.
     
    08:30
    O jasnej prevahe hostí svedčí aj pomer striel. Doposiaľ je to až neuveriteľných 1:10!
     
    08:49
    V Steel aréne sme doposiaľ veľa zaujímavého nevideli. Piešťanci sú aktívnejší, ale nevedia sa dostať do vyloženej príležitosti.
     
    09:10
    Košičania sa museli brániť a puk od svojej svätyne dostávajú iba za cenu zakázaného uvoľnenia. nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    09:51
    Domáci sa po veľmi dlhej dobe dostali do útoku. Sojčík tam za bránkou bojoval o puk, no napokon súboj s protihráčom nevyhral. Následne sa ešte Košice dostali k strele, ale unudený Tomek s ňou nemohol mať problém.
     
    10:22
    Košickí hokejisti museli puk zahrávať až spoza vlastnej bránky. Košičanom to ale vôbec nevyšlo. Skončilo to až zakázaným uvoľnením.
     
    10:29
    Piešťany sršia aktivitou a ich hra je veľmi sympatická. Hosťujúci hráči pália z každej možnej pozície, ako aj teraz po buly. Zatiaľ sa ich pokusy proti Staňovi ale neujali.
     
    11:09
    Domáci sa dostali do vážnejšej šance! Boj tovJenčík, kto máchol hokejkou pri bránke Tomeka. Bolo počuť jej konštrukciu, ale to spôsobila zrejme iba čepeľ Jenčíkovej hokejky.
     
    11:50
    Piešťany preniesli hru na opačnú polovicu, ale nedokázali si vypracovať lepšiu šancu. V Steel aréne sme tak ešte stále žiaden gól, ba ani lepšiu šancu nevideli.
     
    12:06
    Domáci to trochu rozprúdili. Svatoš nastreľoval puk do pásma, ale trafil rozhodcu korčuľujúceho pred ním. To mohlo Piešťany ešte mrzieť, keďže arbiter nešťastne pomohol domácim, no tí to nevyužili.
     
    12:46
    Košičania v pásme ostali, no gól z toho opäť raz nebol. Češík bojoval v kruhu, no puk netrafil. Následná Kloučekova rana šla mimo priestoru bránky.
     
    13:39
    Piešťanci vyviezli puk spoza vlastnej bránky až na opačnú polovicu ľadovej plochy. Tam je ale Staňa, ktorý je pripravený riešiť akúkoľvek situáciu.
     
    14:33
    Domáci sa budú brániť! Bicek sa previnil podrazením.
     
    14:55
    Košičania hneď v úvode vlastného oslabenia vyhodili puk z vlastnej obrannej tretiny. Hostia sa nevedia dostať k strele.
     
    15:13
    Piešťanci sa síce do pásma vrátili, ale nepochodili tam. nedokázali ani len vystreliť a kus čiernej gumy je opäť za ich bránkou.
     
    15:46
    Situácia sa opäť opakuje. Domáci hokejisti sa počas vlastnej početnej nevýhody ukážkovo bránia a puk opäť raz posielajú cez všetky čiary.
     
    16:10
    V Steel aréne nič nové. Puk už po nespočetnýkrát smeroval cez všetky čiary, Piešťanom sa v tejto presilovke nedarí.
     
    16:33
    Domáci hrajú v plnom počte. Súpera počas hry v oslabení do ničoho nepustili.
     
    16:42
    Toto vôbec nebol príjemný pohľad! Domáci chceli ísť do prečíslenia, no Češík na modrej čiare inkasoval bodyček. Ten bol síce tvrdý, ale absolútne čistý. Nejedného diváka striaslo pri pohľade na nehybné telo košického útočníka, ktorý sa ale nevzdal povesti bojovníka a po desiatkách sekúnd za pomoci odchádza na striedačku. Pevne veríme, že bude v poriadku!
     
    17:23
    Medzičasom sa ale pokračuje v hre, v ktorej majú viac priestoru na ľade hostia. Tí sa stále snažia o nebezpečnejšiu akciu, ale v zakončení sa im nejako nedarí.
     
    17:56
    Domáci hokejisti si puk prevzali na svoje hokejky, ale takisto nič nevymysleli. Kus čiernej gumy iba bezcielne lieta po ľadovej ploche.
     
    18:19
    Dobrá šanca Košičanov. Bicek sa natlačil pred bránku a už to vyzeralo, že bude môcť dorážať po nedôraznej strele, no Tomek napokon puk udržal vo svojej moci.
     
    18:50
    Táto tretina sa nám nezadržateľne blíži ku svojmu koncu. Na ľadovej ploche nevidíme nič zaujímavé.
     
    19:24
    Dobrá šanca Košičanov! Tomek si teraz so spoluhráčmi trochu nerozumel, keď ľahké nahodenie iba vyrazil. Na jeho smolu ale iba na hokejku Hinďoša, ktorý okamžite pálil. Tomek sa stihol presunúť.
     
    19:47
    Domáci hokejisti ešte v záverečných sekundách ostávajú v útočnej tretine. Puk majú na svojich hokejkách, no ďalšiu strelu si zatiaľ nevypracovali.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina tohto duelu je minulosťou. Gól sme v nej nevideli, ale ani viacero vyložených šancí. Na strely je to dnes jednoznačné – Piešťanci vyhrávajú jasne 13:7.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Prvé vhadzovanie tejto periódy získal na svoju hokejku hosťujúci Peško. Piešťany chceli ísť hneď v úvode do útoku, ale nepochodili a k strele sa nedostali.
     
    20:37
    Naopak, domáci kapitán Štrbák puk z hĺbky vlastného obranného pásma vyhodil až do toho útočného a priamo na Tomeka, ale ten si poradil.
     
    21:06
    Hostia začali aj tentokrát veľmi aktívne. Piešťany sa chcú ujať vedenia a skúšajú to v útočnej tretine, no zatiaľ bez úspechu.
     
    21:43
    Piešťany vo veľkej šanci! Puk poskakoval pred Staňom, ktorý si ho nijako nedokázal skrotiť a podržať. V bránkovisku bojoval Nemec, no nebol dobre otočený, a tak v dobrej pozícii nedokázal zakončiť.
     
    22:15
    Podobne nebezpečná šanca aj na opačnej polovici ľadovej plochy! Aj tam sa v predbránkovom priestore hlava-nehlava bojovalo o puk, no napokon situáciu Tomek zvládol a hru prerušil.
     
    23:06
    Druhá tretina sa nám z nášho pohľadu začala aktívnejšie, než tá predchádzajúca. Hokejisti bojujú o každý kúsok ľadu, a tak to má, nie len počas play-off, vyzerať.
     
    23:34
    Brankár Tomek si vôbec nebol istý svojím zákrokom! Po tvrdej rane od modrej čiary puk zachytil lapačkou a napokon sa rozhodol aj rozohrávať. Košičania moment prekvapenia nevyužili.
     
    24:03
    Naďalej pokračujeme v aktívnej hre. V tejto perióde Košičania zlepšili svoj výkon a držia útočné pásmo.
     
    25:14
    Hostia sa budú brániť! Brňák – dve minúty za hákovanie.
     
    25:40
    Piešťanci po úvodných bojoch pred vlastnou bránkou puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    26:10
    Steel arénou to len tak zahučalo! Košičania sa dostali do veľkej príležitosti, po ktorej ale puk smeroval iba tesne vedľa bránky.
     
    26:30
    Aj domáci Bartoš sa natlalčil do zakončenia, ktoré vôbec nebolo zlé. Košičania ale opäť neúspešní.
     
    26:40
    Košice dali gól!

    Košičania využívajú výhodu presilovej hry. MAREKA SVATOŠA hostia nedokázali ustrážiť, poslali ho samého na bránku a skúsený košický útočník proti Tomekovi nezaváhal. Asistencie: Peter Sojčík, Jiří Bicek.
     
    27:12
    Hostia teda nedokázali oslabenie ubrániť a v Steel aréne prehrávajú. Budú to mať síce ešte náročné, no z ich pohľadu nie je rozhodne nič stratené.
     
    27:50
    Piešťanci sa okamžite pokúsili nasťahovať do útočnej tretiny. Piešťanci v nej síce držia puk, ale nevedia strieľať, pretože sú príliš vytláčaní z dobrých uhlov.
     
    28:15
    Hostia sa dostali do dobrej streleckej pozície! Tvrdá rana od útočnej modrej čiary bola dosť prudká na to, aby narobila Staňovi problémy, no ten napokon zasahovať nemusel. Jokeľ sa do dráhy puku obetavo hodil a zblokoval ho na ochrannú sieť.
     
    28:46
    Košickí hokejisti sa dlho nebránili. Oceliari hru opäť rýchlo prenášjú na opačnú polovicu ľadovej plochy, kde sa pokúsia pridať druhý gól.
     
    30:01
    Domáci budú mať k dispozícii trestné strieľanie!
     
    30:01
    Košice dali gól!

    Faulovaný RICHARD JENČÍK si s Tomekom ukážkovo poradil. Košický útočník si piešťanského brankára poriadne vychutnal a Oceliari vedú 2:0.
     
    30:27
    Košičania sa budú brániť! Klouček – dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    31:14
    Poriadne rušné sekundy! Piešťany najskôr mohli vyrovnať, kedy po Peškovej prihrávke spoza bránky zakončoval Lušňák, no iba do Staňu. Následne sa domáci dostali do rýchleho protiútoku, po ktorom Bartánus dorážal vlastnú strelu, ale aj Tomek bol bezchybný.
     
    31:45
    Košičania sa teraz ukážkovo bránia. Domáci hokejisti posielajú puk za pukom spred vlastného gólmana a hostia nevedia ani len vystreliť.
     
    32:01
    Piešťanci sa stále nevedia dostať do lepšej streleckej pozície. Hostia sa síce snažia, ale nevedia puk dlhšie podržať na svojej strane, a tak strela neprichádza.
     
    32:40
    Domáci už medzičasom hrajú v plnom počte, no hosťujúcim hokejistom sa aj tak podarilo dostať do lepšej šance. Schmidt tvrdo zakončoval, no jeho pokus zblokoval Šeda.
     
    34:04
    Vylúčenie Piešťany – Hamrák 2+2 min. za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    34:40
    V úvode dlhej presilovky sa Košičania do zakončenia nedostali. Hostia sa dobre bránia a puk vyhodili až za Staňu.
     
    35:07
    Hostia opäť zahrali situáciu veľmi dobre. Puk poslali cez všetky čiary až za Staňu a domáci tak budú musieť útočnú tretinu opustiť.
     
    35:34
    Košičnaia sa do pásma vrátili a od modrej čiary skúšal páliť Štrbák, Jeho rana nebola dostatočne tvrdá na to, aby dokázala ohroziť piešťanského brankára. Hostia následne vyhadzujú.
     
    36:10
    Domáci sa po Macejkovej rozohrávke dostali do pásma, ale spoluhráči spomínaného zadáka sa z neho aj sami vyhodili. Po tvrdej strele, ktorá letela mimo bránky, sa puk odrazil až do stredného pásma.
     
    36:40
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Hostia aj tentokrát puk vyhodili cez všetky čiary a Košičania tak druhý gól pridať určite nemôžu.
     
    37:12
    Hostia veľmi dobre aktívne bránia. Piešťancov je teraz plný stredový kruh a domáci hráči sa vôbec nevedia dostať do útoku.
     
    37:46
    Na ľadovej ploche stále nič nové. Hosťujúci hokejisti vedia, že inkasovať už nemôžu. A podľa toho aj hrajú.
     
    38:04
    Košičania hrajú v plnom počte. Počas dlhej presilovky sa im nepodarilo vymyslieť nič vážnejšie, a tak skóre ostáva nezmenené.
     
    38:45
    Hostia mohli ísť do zaujímavého prečíslenia! Zastavil ich ale ofsajd na modrej čiare, ktorému sa Piešťanci zbytočne vystavili.
     
    39:20
    Prebieha záverečná minúta tejto tretiny. počas nej majú puk na svojich hokejkách ešte domáci hráči, no nevedia si rady s hosťujúcou defenzívou a gólmanom.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina tohto duelu je už minulosťou. Videli sme v nej prvé dva presné zásahy, o ktoré sa postarali domáci Svatoš v presilovke a Jenčík z trestného strieľania. Hostia majú ešte 20 minút na obrat.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:36.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali Piešťanci, no vystreliť sa im nepodarilo. Naopak, Košice chceli ísť do protiútoku, ale nerozumeli si v rozohrávke a je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    40:50
    Hostia sú v tejto časti hry aktívnejším celkom. Piešťany bojujú o puk na každom centimetri ľadu a pokúsia sa znížiť náskok domácich!
     
    41:10
    Hostia sa stále snažia. Stupka nahodil puk do pásma, ale jeho spoluhráči na to nedokázali zareagovať a nedokorčuľovali ho. Staňa zasahovať nemusel.
     
    41:59
    Košičania sa dopustili rovnakej chyby ako pred malou chvíľou. Puk z hĺbky vlastnej obrannej tretiny poslali cez všetky čiary.
     
    42:45
    Zaujímavá šanca Košíc! Pašek posunul puk pred bránku, kde ho iba jemne tečoval Hinďoš. Brankár Tomek sa nenechal oklamať a kus čiernej gumy zastavil hruďou.
     
    43:15
    Domáci pokračujú aktívne. Jenčík sa rútil z ľavej strany a volil prudkú strelu, no tá skončila iba u pozorného piešťanského brankára.
     
    43:40
    Hostia sa ale vôbec nevzdávajú! Puk preniesli na opačnú polovicu klziska a Stupka strieľal z dobrej pozície, no tesne minul priestor troch žrdí.
     
    44:22
    Pred Staňom bolo teraz horúco! Hostia sa zomkli a priestor pred košickou bránkou uzavreli, no finálna strela skončila iba u domáceho brankára. Ten naďalej drží čisté konto.
     
    44:56
    Hostia to poriadne roztočili! Piešťany sa usadili v útočnej tretine a poriadne pokrútili hlavu celej domácej defenzíve. Aj napriek tomu z toho ale gól nebol.
     
    45:15
    Košičania až teraz puk vysunuli von z vlastnej obrannej tretiny. Hostia sa nadychujú k veľkému tlaku, v Steel aréne to môže byť ešte zaujímavé.
     
    45:57
    Hra sa trochu upokojí. Nasledovať bude komerčná prestávka, po ktorej sa bude vhadzovať pri útočnej tretine domáceho tímu.
     
    46:20
    Hosťujúci Marek Biro nahodil puk do útočnej tretiny svojho tímu. Piešťany ho tam ale vôbec nepodržali, pretože Košičania aj za pomoci vlastného brankára rozohrali.
     
    46:50
    Domáci brankár Staňa chytá puk za pukom. Košický gólman si poradil aj s touto strelou a v dôležitých situáciach naďalej drží svoj tím nad vodou.
     
    47:20
    Obrovská šanca domácich! Hosťujúci gólman bol po zákroku mimo bránky a navyše zle otočený, čo mohol využiť Chovan, ku ktorému puk poskočil. V rýchlosti ale nenamieril presne.
     
    47:57
    Piešťany sa budú brániť – oslabil ich Holovič na dve min. za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    48:12
    Okamžite po výhernom buly pred vlastným brankárom hostia puk vyhadzujú cez všetky čiary. Postaral sa o to Saliji.
     
    48:30
    Situácia sa opakuje. Piešťanci opäť raz vyviedli hru až na opačnú polovicu klziska, odkiaľ sa domácim podarí skórovať iba ťažko.
     
    49:03
    Piešťanci vo vlastnom oslabení vysoko vysunutí forčekujú pred bránkou Staňu! Hosťujúci tréner musí byť teraz spokojný, jeho zverenci zbierajú cenné sekundičky.
     
    49:23
    Domáci sa vrátili späť pred Tomeka, ale nie nadlho. Boli z toho dve prudké strely, ktoré ale piešťanského brankára neprekvapili a hostia puk opäť posielajú preč.
     
    50:04
    Hostia už hrajú v plnom počte, no bola z toho aj tak nebezpečná situácia pred Tomekom! Hosťujúci gólman ležal na zaemi a puk mal niekde pod telom, no Jenčík sa ho pokúsil vypichnúť. nepdarilo sa mu to.
     
    50:55
    Domáci Sojčík sa predviedol za súperovou bránkou. Skúšal to z otočky z uhla, ale jeho pokus rozvlnil iba bočnú sieť bránky.
     
    51:33
    Na opačnej strane Staňa schoval vo svojej lapačke pomerne jednoduchý puk. Hra sa upokojí a Piešťany sa konečne dostanú k útočeniu.
     
    51:55
    Košičania sa musia brániť, puk teraz poslali preč od Staňu iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    52:30
    Piešťany sa pri útočení dopustili zlej prihrávky, čo chcel okamžite využiť mladík Skalický. Ten to spravil sympaticky a po prechode do pásma hádzal puk na Tomeka, no ten nekompromisne odvrátil hru preč.
     
    54:00
    Čas do konca stretnutia sa kráti. Hosťujúci hráči sa ešte pokúsia o zníženie náskoku, no budú to mať veľmi náročné.
     
    55:17
    Na rad prichádza reklamná prestávka. Dnešný duel je 2500. súťažným zápasom v histórii HC Košice.
     
    55:40
    Košickí hokejisti sa už nikam nemusia ponáhľať. Puk nahodili do útočnej tretiny, ale nepodarilo sa im ho tam dlhšie udržať.
     
    56:30
    Obrovská šanca hostí! Po nej puk letel pred Staňovu bránku, ale voľný hráč v rýchlosti nedokázal zakončiť! Veľká smola pre ŠHK 37!
     
    56:49
    Na opačnej strane veľká šanca Košíc! Pred Sojčíkom puk Tomek vyrazil v poslednej chvíli.
     
    57:59
    Hostia hrajú powerplay!
     
    58:11
    Košice dali gól!

    Je rozhodnuté. Do prázdnej bránky poslal puk RICHARD JENČÍK. Asistencia: Marek Bartánus.
     
    58:47
    Vylúčenie Košic – Klouček oslabí svoj tím za krosček.
     
    59:30
    Domáci budú hrať v trojici! Na trestnú lavicu odchádza aj Sojčík.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil víťazstvom Košíc, ktoré sa ujímajú vedenia v sérii. (19:30:34)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 27. Svatoš (Sojčík, Bicek), 31. Jenčík (t.s.), 59. Jenčík (Bartánus)


    HC Košice: Staňa – Štrbák (C), Cebák, Šeda, Macejko, Deyl, Klouček, Takáč – Bartánus, Bartoš, Jenčík (A) – Jokeľ, Matúš Chovan, Svatoš – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Pašek, Hrnka, Skalický, Hinďoš
    ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Drgoň, Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cunik – Saliji, Peško, Lušňák – Melichárek, Mišura, Nemec – Haring, Hamrák, Románek – Holovič, Schmidt, Stupka

    Rozhodca: J. Konc, Orolín – Gajan, Smrek

    Diváci: 4043