Valladolid – Almería 1:0 (kon.) | Osasuna – Sociedad 1:1 (kon.) | Villarreal – Elche 1:1 (kon.)
Valencia – Getafe 1:3 (kon.)
koniec
Villarreal CF
1:1 (1:1)
Elche CF
Nedeľa 30.03.2014, 19:00 • Camp El Madrigal, Villarreal • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie sa tak napokon končí deľbou bodov. Myslím, že celkom zaslúženou. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem vám za pozornosť, zajtra prajem príjemný vstup do nového pracovného týždňa. (20:52:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci mali predsa len ešte jednu možnosť v podobe priameho kopu. Ten rozohral Trigueros, ktorý našiel v pokutovom území spoluhráča, no jeho hlavička skončila len nad.
     
    90+3
    Uche je po svojom príchode na trávnik aktívny, no teraz na pravej strane loptu stratil. V jej držaní síce napokon Villarreal ostal, no na útok už veľa času nemá.
     
    90+2
    Elchce sa ubránila a okamžite prešlo do rýchleho brejku, ktorý zastavil riskantným, no za to čistým a veľmi dôležitým obranným sklzom kapitán domácich Gabirel.
     
    90+1
    Uce dostal loptu do pokutového územia, pripravil si to na strelu, hodil si to viac doprava a jeho zakončenie bolo zblokované na rohový kop.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90
    Už v prebiehajúcej poslednej minúte zápasu si domáca defenzíva opäť dokázala poradiť a centrovanú loptu z blízkosti svojej brány odvrátila.
     
    89
    Zdá sa mi, že Elche je v záverečnej fáze stretnutia o čosi aktívnejším tímom. Teraz dokázali hostia vybojovať rohový kop, ktorý rozohrajú z ľavej strany.
     
    87
    Rohový kop rozohral Carles Gil, domáca obrana loptu odvrátila z pokutového územia práve k striedajúcemu hráčovi Elchce. Ten to vyskúšaj aj po druhý krát, no opäť našiel len hlavu futbalistu v žltej kombinácii.
     
    86
    Domáci tím mohol odohrať celé stretnutie bez jediného napomenutia, no Costa tesne pred koncom riadnej hracej doby dostal žltú kartu.
     
    85
    Elche malo k dispozícii priamy kop, po ktorom poslalo loptu do pokutového územia súpera. Podľa hostí sa tam lopta odrazila od ruky jedného z domácich hráčov, no Undiano po druhý raz v zápase na penaltový bod neukázal.
     
    83
    Uche dostal loptu do pokutového územia, chcel si ju spracovať a potom zakončiť, no spracovanie bolo navyše. Hostia medzitým loptu dokázali odkopnúť do bezpečia.
     
    82
    Domáci kombinujú na vlastnej polovici. Čo sa týka optickej prevahy, má Villarreal určite navrch. Do tutoviek sa však Žltá ponorka dostáva len s ťažkosťami.
     
    81
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Marquez, prichádza Rodrigues.
     
    80
    Do konca zápasu nám aj s nadstaveným časom ostáva niečo cez desať minút. Podarí sa niektorému z tímov strhnúť víťazstvo na svoju stranu alebo sa dočkáme deľby bodov ?
     
    79
    Domáci posledný krát v zápase striedajú. Trávnik opustil Pina, ktorý pustil do hry Triguerosa.
     
    76
    To bolo to posledné, čo Gomez v dnešnom stretnutí predviedol. Svoje miesto na pravej strane záložnej formácie Žltej ponorky prenechal Torresovi.
     
    75
    Uche pekne priťukol loptu Gomezovi, ktorému sa uvoľnil priestor na pravom krídle. Ten sa domáci záložník snažil využiť, no jeho strieľaný center skončil mimo hracej plochy.
     
    73
    Hostia hrozili na polovici súpera. Do zakončenia sa však nedostali, následne si Uche splniť defenzívne povinnosti a v rohu ihriska vybojoval loptu pre svoj tím.
     
    72
    Nákop bol na čerstvého Ucheho príliš dlhý. Domáci útočník aj napriek tomu zatlieskal svojmu spoluhráčovi za dobrú myšlienku.
     
    71
    Ošetrovaný Sanchez nemôže pre zranenie pokračovať v hre. Na trávniku ho dá záverečnej fázy stretnutia nahradil Rivera.
     
    70
    Avizované striedanie prichádza. Uche sa dostáva na hraciu plochu, na ktorej zaujal miesto Pereiru.
     
    69
    Prvé striedanie pripravuje aj domáca lavička. Pri postrannej čiare už netrpezlivo čaká na svoju šancu Uche.
     
    68
    Carlos Sanchez si privodil v súboji zdravotné problémy, odišiel za postrannú čiaru, kde bude ešte ošetrený.
     
    67
    Hostia teraz behom pár sekúnd poslali loptu dva krát do domáceho pokutového územia. Špeciálne druhý center vyzeral nebezpečne, no domáca obrana si dokázala poradiť.
     
    66
    Pokus o prenesenie hry Elchce nevyšiel. Prihrávka na ľavú stranu bola príliš dlhá a lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    64
    Domáci obranca Costa si spravil ofenzívny výlet, ktorý zakončil po prihrávke Caniho strelou na bránu Elchce. Herrera predviedol spoľahlivý výkon.
     
    63
    Hostia nevyčkávajú len v defenzívnej ulite, snažia sa hrať aj na rýchle brejky. Po jednom z nich poslali z pravej strany loptu do pokutového územia. S prízemným centrom si domáci Villarreal poradil bez najmenších problémov.
     
    61
    Domáci pekne zakombinovali na malom území, odcentrovali loptu do pokutového územia, kde musel brankár Herrera absolvovať tvrdý súboj. Dokázal to však zvládnuť.
     
    59
    V momente, kedy máme za sebou už skoro hodinu hry sme svedkami prvého striedania, ktoré pripravil hosťujúci tréner. Ten z ihriska stiahol Fidela, ktorého miesto zaujal Gil.
     
    58
    Perbet bojoval v pokutovom území o loptu ako lev. So svojou aktivitou to však prehnal, dopustil sa nedovoleného zákroku.
     
    57
    Svoje výborné individuálne zručnosti prezentoval Cani, ktorý sa v pokutovom území preštrikoval až do zakončenia. Tomu však chýbala potrebná presnosť, lopta skončila mimo vzdialenejšej žrde.
     
    56
    Jeho rozohrávky sa ujal Goméz, ktorý poslal loptu do pokutového územia, kde bol kráľom brankár Herrera, ktorý ukryl loptu do svojho náručia.
     
    55
    Villarreal má k dispozícii priamy kop z pravej strany.
     
    54
    Perbet chcel poslať prihrávkou svojho spoluhráča do šance. Pas domáceho útočníka však nemal dostatočnú presnosť.
     
    53
    Suarez dostal priestor na pravej strane, odcentroval loptu na zadnú tyč, kde skákal jeden z jeho spoluhráčov, no loptu odhlavičkovali do bezpečia domáci.
     
    51
    Ďalšia odrazená lopta, do ktorej sa oprel Sanchéz. jeho pokusu však chýbala presnosť i potrebná razancia, lopta skončila mimo.
     
    48
    Hostia kopali priamy kop, po ktorom sa lopta odrazila k Fidelovi. Ten sa rozhodol pre strelu, ktorá mu príliš nevyšla.
     
    46
    Počas polčasovej prestávky sa nerozhodol ani jeden z trénerov striedať. Tímy tak pokračujú s totožnými základnými zostavami.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po prvom polčase je stav stretnutia medzi Villarrealom a Elche vyrovnaný. Z kraja zápasu bol Villarreal lepším tímom, dostal sa aj do jednej obrovskej tutovky, ktorú Perbet nedokázal využiť a svoju šancu trestuhodne nepremenil. Perbet sa napokon stal negatívnym hrdinom celého prvého polčasu, na druhej strane sa totiž dopustil faulu, po ktorom kopali hostia penaltu. Tú Jonathan Pereira bezpečne premenil a poslal svojich do vedenia. Žltej ponorke sa napokon ešte do polčasového hvizdu podarilo vyrovnať. Jonathan Pereira sa v pokutovom území dostal k lopte a zo zložitej situácie sa dokázal strelecky presadiť. Pred druhým polčasom je tak všetko otvorené, pozývam vás k jeho sledovaniu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Štandardka nebola zahraná vôbec zle, lopta padla do pokutového územia, no nikto z hostí nedokázal loptu usmerniť do brány Asenja.
     
    45+2
    Costa ešte potiahol loptu po pravom krídle, po súboji s Costom sa porúčal k zemi. Napriek veľkej nevôli domácich sa píska nedovolený zákrok a priamy kop v prospech Elche.
     
    45
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte dve minúty.
     
    44
    Villarreal dal gól! Tak, akoby som svojim predchádzajúcim konštatovaním domácich vyprovokoval! Villarreal dokázal ešte do polčasu vyrovnať! Gomez posunul loptu do pokutového územia na JONATHANA PEREIRU, ktorý pohotovo zakončil z voleja. Lopty sa síce dotkol aj brankár Herrera, no v ceste do siete jej nedokázal zabrániť!
     
    43
    Držanie lopty je aj v štatistickom vyjadrení lepšie na domácej strane. Villarrealu však chýba finalizácia útokov, domáci sa nevedia dostávať do šancí.
     
    41
    Elche bránilo so všetkými hráčmi na vlastnej polovici. Domáci sa pokúsili prekonať hosťujúcu defenzívu dlhou kolmicou, ktorá však absolútne nevyšla a lopta skončila až pri brankárovi Herrerovi.
     
    40
    Elche nemá dôvod bezhlavo sa ponáhľať do ofenzívy. Hosťujúci hráči kombinujú v strede poľa, radi by aktuálny stav udržali do polčasovej prestávky.
     
    39
    Lopta skončila len pri brankárovi Herrerovi. Villarreal akoby nevedel, čo má momentálne na Elche hrať.
     
    38
    Perbet bol taktickým faulom stiahnutý k zemi Corom. V držaní lopty na polovici súpera ostávajú domáci futbalisti.
     
    36
    Asistent hlavného rozhodcu Undiana nemohol so svojim zranením pokračovať v rozhodovaní. Dočkali sme sa tak netradičného striedania arbitrov!
     
    35
    Sme svedkami zaujímavého momentu. Postranný rozhodca Diaz má problémy s nohou a hre je prerušená.
     
    33
    Na druhej strane musel predviesť zákrok aj hosťujúci strážca svätyne Herrera, no aj jeho zákrok možno zaradiť do kategórie jednoduchých.
     
    32
    Elche ožilo, do dobrej streleckej pozície z hranice pokutového územia sa dostal Javi Marquez, Asenjo však bol na jeho zakončenie pripravený a dokázal úspešne zasiahnuť.
     
    32
    Domáci boli do tohto momentu lepším tímom, po trošku nešťastnej zhode okolností však prehrávajú a musia doháňať náskok súpera.
     
    31
    Elche dalo gól! Zo strany hostí to na seba zobral DAMIAN SUAREZ, ktorý si poradil vynikajúco. Zachoval chladnú hlavu, Asenja poslal do opačného kútu brány a sám poslal loptu po zemi na pravú stranu!
     
    30
    Botia bol v pokutovom území faulovaný Perbetom. Hlavný rozhodca ukazuje nekompromisným spôsobom na biely bod.
     
    29
    Z rohového kopu dokázalo Elchce vyťažiť akurát tak to, že si celú túto situáciu ešte raz zopakuje.
     
    28
    Po štandardnej situácie a následnom odraze lopty od domácich hráčov budeme svedkami rohového kopu pre Elche.
     
    27
    Villarreal roztiahol hru na pravé krídlo, kam si ju vypýtal Gomez. Ten nemohol pokračovať smerom dopredu, bol mu odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    26
    Hráči Villarrealu sa pod vplyvom dobrého napádanie Elchce vytlačili z ofenzívnych priestorov až späť k vlastnému brankárovi Asenjovi.
     
    25
    Domáci však nič zaujímavé nevyprodukovali a loptu už má vo svojej moci náprotivok brankára Villarrealu, Herrera.
     
    24
    Hostia mali loptu na kopačkách, na ľavom krídle si dokázali vytvoriť priestor na center, ktorý však nasmerovali len priamo do náručia Asenja. Ten bez problémov zasiahol a posiela svojich vpred.
     
    22
    Jej rozohrávka však Elchce vôbec nevyšla. Center do pokutového územia na zadnú tyč bol príliš pretiahnutý a lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    21
    Soriano v strede poľa doslova zoťal Marqueza a môže byť rád, že sa to zaobišlo bez žltého trestu. Hostia majú k dispozícii štandardnú situáciu.
     
    20
    Jonathan Pereira dostal kolmú prihrávku do behu, bolo to však príliš, to nemal šancu stihnúť. K lopte mal podstatne bližšie brankár Herrera, ktorý si počkal a v pokutovom území ju ukryl do svojho náručia.
     
    19
    Obrovská šanca Villarrealu ostala nevyužitá, svedomie si spytuje Perbet! Domáci pekne roztiahli hru do ľavej strany, kde bol Cani, ktorý našiel presným centrom v stopercentnej tutovke pred bránou Perbeta. Ten zakočnoval pohotovo, no nepresne!
     
    17
    Hostia sa dokázali vymaniť z pod tlaku súpera a okamžite sa niečo snažili vymyslieť aj vpredu. Hráči Villarrealu však zapracovali pri postrannej čiare a získali loptu späť do svojej moci.
     
    16
    Domáci síce z neho nedokázali nič vyťažiť, no ostávajú na polovici súpera aspoň prostredníctvom autového vhadzovania, ktoré majú k dispozícii.
     
    15
    Po štandardnej situácii, ktorú rozohrali na krátko, budú mať domáci k dispozícii aj rohový kop.
     
    13
    Bruno sa stal na vlastnej polovici ihriska obeťou útočného faulu. Na lopte bude Villarreal.
     
    12
    Domáci mali k dispozícii rohový kop, ktorý rozohral Goméz. Lopta sa k tomuto hráčovi dostala aj na druhý krát, no opakovane sa mu odcentrovať už nepodarilo.
     
    11
    Center do domáceho pokutového územia mieril na Sanchéza, ktorý sa ešte snažil vrátiť loptu do ohňa, no obrana Žltej ponorky odkázala celú situáciu vyriešiť.
     
    9
    Zdá sa, že úvodný tlak Villarrealu je už minulosťou. V hre momentálne badáme viacero nepresnosti a čakáme na nejaký zaujímavejší moment.
     
    8
    Hosťujúci Fidel sa po ľavej strane tlačil dopredu. Pri spracovaní si však pomohol rukou, čo pozornosti rozhodcov neušlo. Akcia Elchce bola prerušená.
     
    7
    Pri lopte sú teraz hráči Elchce, ktorí sa snažia podržať ju dlhšie vo svojej moci a skúsiť niečo vymyslieť aj smerom dopredu.
     
    6
    Do úniku sa chcel predrať Perbet, prihrávka naňho však smerovala len do ofsajdu. Hra je opäť prerušená.
     
    5
    Hostia sa snažia na útočnú aktivitu reagovať tvrdou hrou. Hovoriť o tom by vedel domáci útočník Jonathan Pereira, ktorý už musel prijať niekoľko rán.
     
    4
    Domáci sú z kraja zápasu oveľa aktívnejším tímom, na svojho súpera doslova vyleteli. Teraz ich v ofenzívnom rozlete zastavil ofsajdový verdikt.
     
    3
    Už v tretej minúte zápasu musel po prvý raz siahnuť do svojej kapsičky hlavný rozhodca, ktorý potrestal Suareza žltou kartou za držanie Caniho.
     
    2
    Cani sa dostal na ľavej strany ihriska k centru, ktorým hľadal v pokutovom území vo veľkej šanci Perbeta. Ten však loptu len jemne tečoval a nedokázal ju usmerniť do brány.
     
    1
    Hosťujúci brankár Herrera si na konto pripísal prvý úspešný zákrok, musel vybehnúť mimo vápno, kde zasiahol pred súperom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Pantić, Paulista, J. Costa – M. Gómez, Pina, B. Soriano, Cani – Perbet, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – A. Blázquez, Román, Trigueros, Ó. Torres, Uche, Juanto.

    Elche CF: M. Herrera – D. Suárez, Botía, Pelegrín, Cisma – C. Sánchez, R. Pérez, J. Márquez – Fidel, C. Herrera, Coro.
    Náhradníci: Toño – Sapunaru, I'Anson, Rivera, G. Rodrigues, Boakye, Gil.

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Calvo..
     
    V nedeľu čaká fanúšikov španielskej ligy porcia štyroch stretnutí. Tým predposledným bude zápas medzi Villarrealom a Elchce. O jeho priebehu vás bude pravidelnými príspevkami bude informovať Michal Bakoš.

    Villarreal CF

    Po návrate medzi elitnú spoločnosť sa Žltej ponorke darí celkom dobre. Počas ročníka už bol síce Villarreal v tabuľke vyššie, no siedme miesto určite pre domáce vedenie sklamaním nie je. Domácim momentálne patrí siedme miesto s jednobodovu stratou na Real Sociedad, ktorý je na poslednej priečke zaručujúcej európske pohárové súťaže. V posledných piatich zápasoch vyhral Villarreal len raz, k čomu pridal dve remízy a rovnaký počet prehier. Spomínané víťazstvo zaznamenali domáci v minulom kole, kedy dokázali poraziť Getafe na jeho pôde pomerom 1:0.

    Elche

    Hosťujúcemu tímu patrí priebežné 15. miesto. Elche je zapletené do záchranárskych bojov. Pred priečkami znamenajúcimi zostup majú hostia len náskok troch bodov. Bilancia Elche je v posledných piatich zápasoch úplne totožná ako tá domácich. Hostia taktiež raz vyhrali, dva krát si body so súperom delili a dva krát okúsili horkosť prehry. V minulom kole Elchce privítalo na domácom trávniku Athletic Bilbao, s ktorým remizovalo divácky nepopulárnym výsledkom 0:0.

    V prvom tohtoročnom vzájomnom stretnutí, ktoré sa konalo v decembri minulého roku, dokázal Villarreal zvíťaziť na pôde Elche 1:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 44. Jonathan Pereira – 31. Damian Suarez

    Karty:   86. Costa (VIL) – 3. Suarez (ELC)


    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Pantić, Paulista, J. Costa – M. Gómez, Pina, B. Soriano, Cani – Perbet, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – A. Blázquez, Román, Trigueros, Ó. Torres, Uche, Juanto.

    Elche CF: M. Herrera – D. Suárez, Botía, Pelegrín, Cisma – C. Sánchez, R. Pérez, J. Márquez – Fidel, C. Herrera, Coro.
    Náhradníci: Toño – Sapunaru, I'Anson, Rivera, G. Rodrigues, Boakye, Gil.

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Calvo.