Barys – Ufa 2:3 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Jaroslavľ 4:5 (po pr.)
Lev – Doneck 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
Lev Praha
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)
HK Donbass Doneck
Piatok 21.03.2014, 19:00 • Tipsport Aréna, Praha • Play-off KHL
Partner:
     
    Rekordný zápas skončil v štvrtom predĺžení, čo je na celkový svetový rekord stále málo, ale hráčom určite taký zápis chýbať nebude. Reálne odohrali čosi vyše dve plné stretnutia. Ďakujem za pozornosť všetkým, ktorí do vydržali až do konca. Do videnia a pokiaľ nejdete na nočnú, dobrú noc. (00:11:55)
     
    Koniec zápasu.
     
    126:24
    Donbass Doneck dal gól!
    Vykúpenie gólom priniesol ANDREJ KONEV, ktorý z druhej vlny poslal do siete prihrávku Jakuceňu z pravého krídla. Doneck tým ukončil víťaznú sériu Leva aj rekordne dlhý zápas.
    Asistencia: Maxim Jakuceňa.
     
    125:56
    Klepiš neuspel pri predieraní sa do pásma.
     
    123:53
    Mäenpää v šanci z dorážky, ale minul bránu.
     
    123:35
    Hráči sa už viac-menej vozia v strednom pásme, len v útočnom trochu pridajú. Tempo pripomína zápas základnej časti slovenskej extraligy.
     
    121:58
    Vehanen pokrýva nahodenie na jeho bránu.
     
    121:12
    Levi museli opustiť útočné pásmo, na modrej ušiel puk cez čiaru a z nahodenia sa tak stal hroziaci úmyselný ofsajd.
     
    120:01
    Začalo sa štvrté predĺženie.
     
    Dosiaľ najdlhší zápas KHL, medzi Čerepovcom a Jaroslavľom trval 118 minút a 48 sekúnd. Druhým najdlhším bolo stretnutie Omska s Magnitogorskom, trvalo 109 minút a 11 sekúnd.
    Nový rekord teda vôbec po prvý raz prekoná tretie predĺženie. Osobne dúfam, že sa v štvrtom už rozhodne, v opačnom prípade budem žiadať o príplatok...
     
    Takže ako som písala, máme za sebou vlastne už dva zápasy. Prvý skončil 3:3 a v druhom – v troch predĺženiach – sme gól ešte nevideli. Hráči sú unavení, muška vychýlená, ku gólu nie a nie pomôcť ani šťastie.
     
    120:00
    Tretie predĺženie sa skončilo.
     
    119:30
    Lev Praha a Donbass Doneck sa týmto zápasom zapíšu do rekordov KHL! Oficiálne už z toho je najdlhší zápas jej histórie. A to ešte stále nie je koniec...
     
    117:23
    A sme na druhej strane, kde sú taktiež hráči ležiaci v bránkovisku.
     
    116:22
    Vehanen vyčerpane leží v bránkovisku po odpískaní, Němec sa hádzal do strely a z druhej strany to rozhodca videl v inom uhle, takže mal pocit, že dostal pukom do hlavy a splašene k nemu prikorčuľoval. Nie je to však nič len únava.
     
    116:00
    Doneck v silnejúcom tlaku, Vehanen odoláva, ale ukrajinský tím je v napätí. Kto prinesie to gólové vykúpenie? Jakuceňa bol zatiaľ najbližšie, trafil žrď.
     
    115:00
    Blížime sa ku koncu tretieho predĺženia – teda prakticky ku koncu druhého plného odohratého zápasu.
     
    113:30
    Leighton sa teraz predviedol proti Klepišovi a Sekáčovi, dokázal vykryť každý ich pokus.
     
    111:12
    Zakázané uvoľnenie Leva.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 18. Vrána (Oystrick, Mäenpää), 20. Vrána (Mäenpää), 35. Matai (Pacovský) – 5. Dadonov (Fedotenko, Jakuceňa), 35. Beluchin (Bartulis), 55. Jakuceňa (Dadonov, Beluchin), 127. Konev (Jakuceňa)


    Lev Praha: Vehanen – Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Nakládal – Novotný, Azevedo, Klepiš – Vrána, Sekáč, Thörnberg – Birner, Zackrisson, Řepík – Kubalík, Cingeľ, Matai – Pacovský
    HK Donbass Doneck: Leighton – Konev, Kolář, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnickij – Wirtanen, Kiiskinen, Laine – Fedotenko, Jakuceňa, Dadonov – Kašpar, Blagoj, Varlamov – Beluchin, Zacharov, Torianik

    Rozhodca: Anisimov, Gofman – Medvedev, Birin

    Diváci: 5683