Augsburg – Brémy 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 2:1 (kon.)
Mainz – Freiburg 2:0 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:0 (2:0)
Hamburger SV
Sobota 01.02.2014, 15:30 • Rhein-Neckar Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní on-line prenosu! Na programe je 19. kolo nemeckej Bundesligy, v ktorom sa odohrá 9 zápasov (dva z nich sa už dohrali). V tomto prenose Vám však budem prostredníctvom pravidelných príspevkov prinášať informácie zo súboja medzi Hoffenheimom a Hamburgom.

    TSG 1899 Hoffenheim sa v tabuľke nachádza na 13. priečke s počtom osemnástich bodov na konte. Hoffenheimskí futbalisti nepatria každý rok medzi špičkové kluby, ktoré dosahujú výborné výsledky. Jednoducho povedané, vždy to bol tím, ktorému hrozilo vypadnutie. Tento rok je to podobne. Hoffenheim v posledných piatich zápasoch prehral dva-krát, dva razy remízoval a raz sa im podarilo aj vyhrať, a to na pôde Eintrachtu Frankfurt, ešte 7. decembra. Hoffenheimskí hráči vo Frankfurte zvíťazili tesne 1:2. Najlepším strelcom domáceho výberu je brazílsky stredopoliar Roberto Firmino, ktorý v tejto sezóne zatiaľ strelil 8 gólov.

    Hamburger SV obsadzuje momentálne horšiu 16. pozíciu so 16 bodmi na konte. Hamburger, taktiež ako ich súper, sa nezaraďuje medzi väčších favoritov na zisk titulu. Tento tím je na tom vcelku podobne ako Hoffenheim. Hamburgeru sa navyše v poslednom zápase proti Schalke, v ktorom hamburžskí futbalisti prehrali na domácej pôde 0:3 zranil najlepší strelec ich tímu – Pierre Michel Lasogga, keď v 24. minúte utrpel zranenie stehenného svalu. Hamburger v posledných piatich zápasoch štyri-krát prehral a jeden raz remízoval.

    V tejto sezóne proti sebe narazia tieto tímy po druhýkrát. V prvom zápase, ktorý sa odohral 17.8.2013 boli úspešnejší futbalisti Hoffenheimu, ktorí hladko zvíťazili nad Hamburgom 1:5.

    Menším favoritom podľa môjho názoru sú domáci futbalisti. Podobný pohľad na zápas majú aj stávkové kancelárie, ktoré na výhru Hoffenheimu vypísali kurz 2.05. Na výhru Hamburgeru je určený kurz 3.5. Ak si myslíte, že sa zápas skončí nerozhodne, tak je pre Vás pripravený kurz 3.4.

    Ako sa však tento zápas bude postupne vyvíjať, budete môcť sledovať prostredníctvom nášho prenosu, ktorý začína od 15:30 SEČ a pozýva Vás ho z pozície komentátora sledovať Lukáš R. Ovšonka.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Salihovič ("C"), Abraham, Süle, Beck – Polanski, Rudy – Strobl, Firmino, Volland – Herdling
    Náhradníci: Grahl (br.), Elyounoussi, Hamad, Johnson, Modeste, Schipplock, Vestergaard

    Hamburger SV: Drobný – Lam, Westermann, Tah, Diekmeier – Badelj, Bouy – Calhanoglu, van der Vaart ("C"), John – Zoua
    Náhradníci: Neuhaus (br.), Arslan, Iličevič, Jiráček, Rajkovič, Rincon, Sobiech

    Rozhodca: Perl – Schalk, Emmer.
     
    Domáci futbalisti sa dnes predvedú v tradičných modrých dresoch pod taktovkou nemeckého trénera Markusa Gisdola.

    Hostia z Hamburgu budú dnes na ihrisku hrať v dresoch červenej farby a koučovať ich bude holandský tréner Bert van Marwijk.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zahárvali hráči Hamburgeru, ktorí začínajú kombinovať na vlastnej polovici, avšak domáci hráči im vzápätí vzali loptu z moci a snažia sa o svoj prvý útok.
     
    1
    Badelj fauloval pred šestnástkou Firmina a Herdling odchádza zahrávať priamy kop.
     
    1
    Lopta letela nebezpečne na bránu, avšak český gólman Drobný si s ňou dokázal bez problémov poradiť.
     
    2
    Salihovič posúval loptu pred veľké vápno Herdlingovi, ale nemecký hrotový hráč si nedokázal loptu správne spracovať.
     
    3
    Firmino dostal loptu dod šestnástky z ľavej strany od kapitána Salihoviča, ale cez trojicu brániacich hráčov Hamburgeru sa mu ju nepodarilo vystreliť.
     
    4
    Hoffenheim dal gól! Domáci futbalisti bleskurýchle otvárajú skóre stretnutia! Hostia pochybili v prihrávke na útočnej polovici a lopty sa zmocnili domáci futbalisti. Salihovič ju posielal na pravú stranu Vollandovi, ktorý servíroval v šestnástke ROBERTOVI FIRMINOVI a tento hráč vystrelil po spracovaní lopty strelu tesne nad zemou k pravej žrdi!
     
    6
    Domáci hráči sú po úvodnom góle skvelo naladení a pokračujú ďalej vo vyvíjaní tlaku na hostí aj za podpory diváckej kulisy.
     
    7
    Bouy centroval do priestoru medzi stredovým kruhom a polkruhom na veľkom vápne Zouovi, ale Zoua si nedokázal s centrovanou loptou poradiť.
     
    8
    Možnosť rohového kopu sa naskytla hosťujúcim fubtalistom, ale brankára Hoffenheimu – Casteels tento pokus svojimi rukami vo vzduchu zlikvidoval.
     
    9
    John sa ocitol v šestnástke s loptou po dobrej prihrávke od Badelja, ale nedokázal však túto príležitosť správne využiť a nestrieľal na bránu.
     
    10
    Beck sa snažil v šestnástke nájsť Firmina, ktorý si dobre nabiehal, ale nakoniec poslal Beck center len ku českému brankárovi Drobnému.
     
    11
    Salihovič mal možnosť rohového kopu, ale hamburžský obranca loptu vyrazil späť za zadnú čiaru a nasleduje druhý Salihovičov rohový kop.
     
    12
    Abraham si skvelo naskočil na letiacu loptu z rohovej zastávky, ale nakoniec ju umiestnil len tesne mimo pravej žrdky!
     
    13
    Van der Vaart fauloval na deliacej čiare Polanskeho, a tak zahrávali loptu domáci futbalisti na svoje kopačky a vyvíjajú útočnú akciu.
     
    14
    Hostia sa v tejto chvíli s loptou nachádzajú na vlastnej polovici, kde si loptu prihrávajú a momentálne nenachádzajú recept na tvrdý pressing domácich futbalistov.
     
    15
    Calhanoglu sa snažil o individuálny prienik cez veľké vápno, ale ešte pred ním bol nedovolene zastavený dvojicou domácich hráčov. Po tomto zákroku zahrávali hostia voľný kop, ale Casteels loptu bezpečne zachytil.
     
    16
    Nemecký obranca Beck predviedol dobrý obranný zákrok pri postrannej čiare, keď odstavil od lopty Johna.
     
    17
    Obrovská možnosť pre hostí na vyrovnanie! Zoua sa zmocnil lopty v šestnástke po skvelej prihrávke od Calhanoglua, ale nepodarilo sa mu loptu zakončovať do odkrytého priestoru hoffenheimskej brány, keďže brankára Casteels vysoko vybehol a hodil sa do strely!
     
    19
    Van der Vaart posielal loptu spred veľkého vápna na Zoua, ale Zoua bol však obsadený brániacimi hráčmi Hoffenheimu.
     
    20
    Hra sa momentálne presúva z jedného kraja ihriska na druhý. Máme tak možnosť vidieť sériu niekoľkých outov, ktoré však končia následnými zlými prihrávkami.
     
    21
    Zoua a takisto aj kouč Bert van Marwijk nie sú spokojní s rozhodnutím hlavného arbitra pri nedovolenom zákroku Zoua, ale nakoniec hra pokračuje voľným kopom, ktorý vzápätí smeruje mimo brány.
     
    22
    Domácim hráčom sa naskytla možnosť rohového kopu, ale nakoniec si nedokázali správne poslať loptu.
     
    23
    Beck fauloval asi 4 metre od ľavého rohu šestnástky protihráča. Van der Vaart zahrával voľný kop, ale domáci futbalisti tento pokus zneškodnili vyrazením lopty do outu.
     
    24
    Herdling nestihol dobehnúť zahranú loptu v centrálnej oblasti ihriska, a tak rozohrávali päťkový kop hostia.
     
    25
    Westermann upokojil hru a loptu poslal na brankára Drobného, ktorý rozohrával útočnú akciu svojho tímu.
     
    26
    Hosťujúci hráči boli na útočnej polovici, snažili sa preniknúť cez defenzívu Hoffenheimu, ale center Badelja skončil mimo ihriska.
     
    27
    Volland si pekne nabehol poza brániacich hráčov Hamburgeru a pred veľkým vápnom dostal pekný center, ale nakoniec čiarový rozhodca zamával ofsajd.
     
    28
    Domáci futbalisti si teraz mierne nerozumeli pri prieniku cez útočnú polovicu, keď Polanski poslal center na päty Herdlinga, ktorý si nabiehal iným smerom.
     
    29
    Hosťujúci hráči upokojili rozháranú hru a začínajú od vlastnej polovice krátkymi prihrávkami.
     
    30
    Beck posielal loptu na Herdlinga pri postrannej čiare na útočnej polovici, ale nemecký útočník bol však dobre bránený Lamom, ktorý sa následne lopty zmocnil.
     
    31
    Zoua zakončoval svojou nohou letiacu loptu od rohovej zástavky, ale nakoniec umiestnil svoj pokus len veľmi nepresne.
     
    32
    Vo veľkom vápne tvrdo pálil Bouy, ale holandský záložník trafil len chrániče domácich hráčov.
     
    33
    Ku lopte sa na útočnej polovici dostal Rudy, ale nedokázal poslať presný center na Firmina.
     
    34
    Hostia opäť upokojili priebeh hry prihrávkami na obrannej pasáži ihriska.
     
    35
    Calhanoglu prenikol cez dvojicu domácich obrancov, no nakoniec bol faulovaný Salihovičom tesne pred šestnástkou.
     
    36
    Calhanoglu poslal loptu spred veľkého vápna, len na domácich hráčov, ktorí vytvárali v tejto situácii múr.
     
    37
    Süle centroval loptu z hranice stredového kruhu len na kopačky hosťujúcich hráčov.
     
    38
    Badelj sa zmocnil lopty tesne pred hranicou šestnástky, ale z tejto pozície smeroval jeho tvrdý volej len vysoko nad Casteelsovu bránu.
     
    39
    John fauloval pri spracovávaní lopty Becka pri postrannej čiare.
     
    40
    Domáci futbalisti sa pri prieniku cez veľké vápno dopustili ofsajdu, keďže si Volland nabiehal do tohto priestoru príliš skoro.
     
    41
    Abraham vyrazil loptu dobrým obranným zákrokom nohou mimo ohrozenia brány svojho tímu. Následne sú pri lopte sú hráči Hamburgeru na vlastnej polovici.
     
    42
    Badelj dostáva v 42. minúte žltú kartu za nepekný zákrok na Polanskeho pri stredovom kruhu.
     
    43
    Drobný odkopol loptu za postrannú čiaru. Následne domáci hráči rýchlo zahrávali out a Drobný sa len tak tak stihol vrátiť do brány.
     
    44
    Hoffenheim dal gól! Domáci futbalisti sa v závere prvého polčasu dostávajú už do dvojgólového vedenia! Salihovič centroval po zahranej lopte od rohovej zástavky do šestnástky, kde si dokázal pozíciu nájsť nemecký obranca SULE, ktorému sa svojou hlavou podarilo loptu zakončiť do odkrytého priestoru Drobného brány!
     
    45
    Ku lopte sa dostali ešte hosťujúci futbalisti, ale už sa nikam nehrnú a vymieňajú si loptu len pri stredovom kruhu a na vlastnej polovici.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli na začiatku rýchly gól z kopačky Firmina, ktorý skóroval v 4. minúte. Po tomto góle sa hra mierne upokojila, prejavovali sa nepresné rozohrávky na oboch stranách a najmä aj zbytočné fauly. Avšak na konci prvého dejstva v 44. minúte zakončoval krásnou hlavičkou Süle.
    Druhý polčas sa začne približne o 16:30.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Lam sa snažil preniknúť po ľavej strane ihriska, ale bol odstavený pri postrannej čiare Stroblom.
     
    47
    Hamburžskí futbalisti ukľudnili hru na vlastnej polovici a presúvajú sa pomalými prihrávkami na útočnú polivicu. Johnovi nevyšiel center z blízkosti rohovej zástavky.
     
    48
    Lam dokázal individuálne preniknúť z priestoru pri postrannej čiare až ku polkruhu na veľkom vápne, ale následne bol odstavený od lopty obranným zákrokom argentínskeho obrancu Abrahama.
     
    50
    Van der Vaart sa snažil vyvinúť kombináciu so Zouom, ale druhý menovaný však o pokus o kombináciu pravdepodobne nemal záujem, keďže si nenabehol na prihrávku.
     
    51
    Herdling bol faulovaný Johnom približne vo vzdialenosti 35 metrov od brány.
     
    51
    Salihovičovi sa nepodarilo poslať presný center na Vollanda, ktorý ale zato skvelo nabehol.
     
    52
    Roberto Firmino dostal peknú prihrávku do veľkého výápna od Rudyho, ale nedokázal zužitkovať svoju rýchlosť a bol odstavený od lopty.
     
    53
    Volland dostal loptu na pravej strane a snažil sa ju poslať do šestnástky, kde hľadal svojich spoluhráčov, ale pri letiacej lopte bol skôr český brankár Hamburgeru SV.
     
    54
    Drobný zasahoval pri prieniku Vollanda, ale Volland pri preskočení cez Drobného nedostatočne zdvihol nohu a zasiahol svojou kopačkou hlavu hosťujúceho gólmana. Následne je však Drobný v poriadku a hra pokračuje ďalej!
     
    55
    Lam nestihol dobehnúť centrovanú loptu od svojich spoluhráčov z obrannej polovice, a tak bude päťkový kop zahrávať brankár Casteels.
     
    56
    Calhanoglu si spracoval loptu pri postrannej čiare po ďalekom centri od Diekmeiera a smeroval s ňou do šestnástky, keď centroval na Van der Vaarta, ktorý vľak zasiahol kopačkou tvár protihráča.
     
    57
    Prvé striedanie tohto zápasu sa uskutočňuje výmenou Iličeviča za Johna.
     
    58
    Hosťujúci futbalisti si loptu posúvali už tradične na vlastnej polovici. Napokon sa rozhodli pre prienik a domáci hráči ich faulovali.
     
    59
    Voľný kop tesne spred deliacej čiary zahrával Van der Vaart, ale nakrátko, takže sme na ihrisku nič zaujímavého nevideli.
     
    60
    Herdling prenikol v priestore bližšie k postrannej čiare, následne sa kľučkou vysunul na stred a posielal do hry Firmina, ktorý však bol obsadený.
     
    60
    Hoffenheim dal gól! Brazílsky hrotový hráč Firmino sa zmocnil lopty po krásnej prihrávke od Salioviča do takzvanej uličky a okamžite ju posielal do malého vápna BECKOVI, ktorý si len pripravil nohu a loptu umiestnil do brány!
     
    62
    Herdling prihrával do vápna Firminovi, ten posunul nakrátko Beckovi, ale nemecký obranca už len stratil loptu a zmocnili sa jej hráči Hamburgu.
     
    63
    Hosťujúci futbalisti sa dopustili nepresnej prihávky a outové vhadzovanie zahrávali hráči Hoffenhemiu, ktorý vzápätí zásluhou Polanskeho vysúvali Herdlinga, ale nepresne.
     
    65
    Hra momentálne pokračuje sériou nepresností na oboch stranách. Loptu však majú v moci hostia, uvidíme čo sa im podarí vymyslieť.
     
    66
    Hostia si vybojovali aspoň priamy kop spred stredového kruhu, ktorý zahrával Calhanoglu. Turecký záložník posielal do vzduchu Van der Vaarta, ale lopta bola na neho príliš vysoká.
     
    67
    Polanski posielal peknou prihrávkou pätou dopredu Firmina, no brazílsky hrotový hráč stratil loptu po zákroku hosťujúceho bežca.
     
    68
    Hostia si nerozumeli v útočnej kombinácii, keď Zoua nebol pripravený na center od zadných radov a lopta putovala len za ihrisko.
     
    69
    Hráči Hamburgeru SV momentálne kombinujú na vlastnej polovici, keďže domáci futbalisti tvrdo a rýchlo napádajú. Lam následne musel loptu odpratať za postrannú čiaru.
     
    70
    Calhanoglu našiel peknou prihrávkou do vápna Raphaela van der Vaarta, ktorý však bol následne odstavený od lopty obranným zákrokom Strobla.
     
    71
    Na trávniku ostal ležať Polanski po zákroku od Zoua, ktorý zasiahol svojou kopačkou píšťalovú kosť Polanskeho.
     
    72
    Hostia vyuzívajú túto chvíľu na striedanie a vymieňajú Bouya za Arslana.
     
    72
    Iličevič mal možnosť po centri od Bouya, keď sa ocitol v šestnástke osamotený a loptu zakončoval halvičkovým spôsobom tesne nad brvno brány domácich! Bouy následne odišiel na lavičku po avizovanom striedaní.
     
    74
    Po ľavej strane trávnika prenikol aktívny Roberto Firmino, na ktorého si však teraz dali pozor hosťujúci hráči a odstavili ho ešte v bezpečnej vzdialenosti od lopty.
     
    75
    Volland mal veľkú príležitosť na zvýšenie stavu, keď dsotal loptu z pravej strany, ale gólman hostí Jaroslav Drobný skvelo zasiahol svojou nohou a vyrazil loptu do bezpečia!
     
    76
    Aslan tvrdo pálil spoza veľkého vápna, avšak lopta bola zrazená domácimi futbalistami mimo brány, a tak nemusel Casteels zasahovať.
     
    77
    Hostia zneškodnili Vollandov prienik po postranej čiare a začínajú novú útočnú akciu prihrávkami na vlastnej polovici.
     
    78
    Hostia vyzerali byť nebezpeční s loptou pri prieniku, ale následne sa dopustili ofsajdu pri skorom nabehnutí Van der Vaarta.
     
    79
    Pri lopte sú už dlhší čas hosťujúci hráči, ale zatiaľ sa im nedarí vyvinúť nebezpečnejšiu akciu alebo prípadne sa pokúsiť o streľbu.
     
    80
    Po menšej sérii outových vhadzovaní majú loptu opäť bezpčene na kopačkách hráči Hamburgeru SV, ktorým sa však kvôli tvrdému napádaniu domácich hráčov nedarí presadiť.
     
    82
    Beck ostal menšiu chvíľu ležať na trávniku po Tahovom zákroku, ale vyzerá to už len na zdržiavanie hry.
     
    83
    Hamburžskí futbalisti sa snažia ešte niečo do konca zápasu vymyslieť, ale momentálne im to príliš nepraje, najmä vo finálnej prihrávke.
     
    84
    Volland strieľal spred šestnástky, avšak trafil len hosťujúcich hráčov. Nasleduje rohový kop.
     
    85
    Rohový kop nepriniesol vážnejšiu situáciu, keďže loptu odrazili hráči Hamburgu do bezpečia.
     
    85
    Domáci striedajú. Z ihriska odchádza Salihovič a v zostave ho nahradí Hamad.
     
    87
    Opäť striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Herdling a prichádza na trávnik nórsky hráč Elyounoussi.
     
    88
    V posledných sekundách hry už na trávniku vidíme len krátke prihrávky na oboch stranách, ktoré skončia väčšinou v oute.
     
    89
    Strobl mal šancu na zvýšenie, keď sa s loptou presunul z pravej strany až do veľkého vápna. V šestnástke sa rozhodol vypáliť, ale loptu zrazili hosťujúci obrancovia!
     
    89
    K strele v šestnástke sa dostal po rohovom kope z predchádzajúcej akcie Roberto Firmino, ale na hranici malého vápna trafil len vysoko nad bránu.
     
    90
    Domáci striedajú opäť. Na trávniku nahrádza Rudyho Vestergaard.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nadstavuje dve minúty.
     
    90+1
    Domáci zblokovali prihrávky hostí a smerovali do kombinácie, ale nepodarilo sa im správne posunúť loptu smerom vpred.
     
    90+2
    Hostia s loptou na kopačkách na vlastnej polovici. Westermann sa snažil vysunúť Zoua, ale nepodarilo sa mu to dostatočne dobre, keďže lopta skončila v oute.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase pridali gól do siete ešte domáci hráči, keď sa v 60. minúte presadil stopér a kapitán domácich Beck, a tak Hoffenheim zdoláva Hamburg výsledkom 3:0.
    Domáci si pripisujú do tabuľky 3 body zatiaľ čo hostia odchádzajú po tomto zápase bodovo naprázdno.

    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch nemeckej futbalovej súťaže.
    Pekný zvyšok večera. (17:21:18)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 4. Firmino, 44. Süle, 60. Beck

    Karty:   42. Badelj (HAM)


    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Salihovič ("C"), Abraham, Süle, Beck – Polanski, Rudy – Strobl, Firmino, Volland – Herdling
    Náhradníci: Grahl (br.), Elyounoussi, Hamad, Johnson, Modeste, Schipplock, Vestergaard

    Hamburger SV: Drobný – Lam, Westermann, Tah, Diekmeier – Badelj, Bouy – Calhanoglu, van der Vaart ("C"), John – Zoua
    Náhradníci: Neuhaus (br.), Arslan, Iličevič, Jiráček, Rajkovič, Rincon, Sobiech

    Rozhodca: Perl – Schalk, Emmer