Barcelona – Valencia 2:3 (kon.) | Levante – Rayo Vallecano 0:0 (kon.) | Getafe – Valladolid 0:0 (kon.)
Malaga – Sevilla 3:2 (kon.)
koniec
Malaga CF
3:2 (1:0)
FC Sevilla
Sobota 01.02.2014, 22:00 • Estadio La Rosaleda • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Naposledy sa tieto mužstvá stretli v 3. kole aktuálneho ročníka a na pôde Sevilly sa zrodila remíza 2:2. Za Málagu skórovali Morales a Santa Cruz, za Sevillu sa dvakrát trafil Gameiro.

    Favoritom dnešného duelu sú hostia a to aj napriek tomu, že sa budú musieť zaobísť bez dvojice vykartovaných hráčov, ktorými sú Jairo Samperio a Daniel Carriço.
    Domácim by mala pre zranenia chýbať trojica Samu, Jesús Gámez a Weligton. Výkop dnešného stretnutia je naplánovaný na 22:00 a ja Vám prajem príjemný futbalový zážitok.
     
    Dovoľujem si Vás privítať pri stretnutí španielskej Primera División, v ktorom sa v rámci 22. kola stretne domáca Málaga CF s celkom FC Sevilla.

    Domácim patrí momentálne až šestnásta priečka za 21 bodov. Rovnako bodov má i sedemnáste Elche a je to len o dva body viac, než má osemnásty Valladolid, ktorý je na prvom zostupovom mieste. Naopak len o bodík viac ako Málaga majú štrnásta Osasuna a pätnásta Almería.

    Posledných 5 zápasov

    Elche : Málaga 0:1
    Málaga : Atlético Madrid 0:1
    Levante : Málaga 1:0
    Málaga : Valencia 0:0
    Barcelona : Málaga 3:0

    Sevilla je na tom s postavením v tabuľke oveľa lepšie, aktuálne je siedma a na konte má 31 bodov. Až 5 bodov stráca na šiesty Real Sociedad, ale na druhej strane má štvorbodový náskok pred ôsmym Levante.

    Posledných 5 zápasov

    Villarreal : Sevilla 1:2
    Sevilla : Getafe 3:0
    Elche : Sevilla 1:1
    Atlético Madrid : Sevilla 1:1
    Sevilla : Levante 2:3
     
    Úvodné zostavy:

    Málaga CF: Caballero – Gámez, Sergio Sánchez, Flávio, Antunes, Camacho, Tissone, Amrabat, Duda (C), Eliseu, Juanmi
    Náhradníci: Kameni, Angeleri, Portillo, Morales, Pérez, El Hamdaoui, Samu

    FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, F. Navarro, A. Moreno, J. Reyes, Fazio, Rakitić (C), Iborra, Vitolo, Bacca
    Náhradníci: Varas, Cala, Figueiras, Trochowski, Čeryšev, Cristóforo, Gameiro

    Rozhodca: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    4
    V úvode sme žiadnu vážnejšiu situáciu nezaznamenali, hoci sa postupne o útok pokúšali oba celky, ani jeden z nich sa k bráne súpera dostať nedokázal.
     
    10
    Videli sme nebezpečné centre na oboch stranách, ale nakoniec ani domáci Eliseu a ani hosťujúci Bacca súperovu defenzívu nijako neohrozili. Útočník Sevilly Carlos Bacca zostáva ležať na trávniku a ošetrujú ho lekári, zrejme však v dnešnom stretnutí bude môcť pokračovať.
     
    13
    Po ofsajde Sevilly drží loptu na svojej polovici domáci tím.
     
    18
    Veľmi opatrný úvod, stále sme nevideli stopercentnú šancu. Po ľavej strane to skúšal hosťujúci Alberto Moreno, lenže nepresadil sa a podobne dopadol na druhej strane ihriska domáci Antunes.
     
    20
    Pri postrannej čiare bol domácim hráčom faulovaný Ivan Rakitič, ale po tvrdom zákroku zo zadu hlavný arbiter kartu neudeľuje. Po nenápadnej akcii sa zo strednej vzdialenosti dostal k strele ľavačkou domáci Antunes, ale míňa bránu.
     
    22
    Po ľavej strane ťahali domáci svoju akciu a jeden z nich sa dostal do kolízie s hosťujúcim gólmanom Betom, po ktorej preletel ponad neho. Hlavný arbiter signalizuje výkop pre Sevillu.
     
    25
    Hra uviazla v strede pola, Málaga nepresným centrom z vlastnej polovice nezakladá útok, ale len odovzdáva loptu hosťom.
     
    27
    Videli sme menší náznak šance v podaní domácich. Jeden z hráčov Málagy sa dostal za šestnástkou k strele, ale trafil len hosťujúceho obrancu, od ktorého sa lopta odráža na roh. Z rohového kopu z ľavej strany nevznikla nebezpečná situácia.
     
    28
    Domáci Duda dokázal z ľavej strany odcentrovať po súboji s Faziom, ale lopta z jeho kopačky letí mimo ihriska a Beto bude vykopávať.
     
    29
    Na ľavej strane pár metrov od svojho vápna fauloval hosťujúci Coke a dostáva žltú kartu.
     
    30
    Po priamom kope sa Málaga držala v blízkosti brány a vo vápne fauloval Coke kapitána domácich, Dudu a bude sa kopať penalta pre Málagu.
     
    31
    Málaga dala gól!
    Na biely bod si loptu postavil DUDA a prudkou strelou do pravej strany hosťujúcej brány posiela svoj tím do vedenia.
     
    34
    Domáci Ignacio Camacho bol faulovaný v hlavičkovom súboji Albertom Morenom, ktorý dostáva za úder lakťom žltú kartu.
     
    36
    Za simulovanie vo vápne domácich dostáva žltú kartu Vitolo.
     
    39
    Pri lopte Málaga, ktorá sa snaží dostať pred bránu súpera postupným útokom po ľavej strane.
     
    41
    Sevilla mala problémy s rozohrávkou, ale napokon sa predsa len dokázala dostať na polovicu súpera. Tam však bol Coke zastavený tvrdým sklzom,za ktorý Vitorino Antunes vidí žltú kartu.
     
    43
    Po priamom kope sa v dobrej pozícii ocitol Carlos Bacca, ale Málaga sa dokázala dostať k lopte. trošku však domáca obrana zazmätkovala na ľavej strane, ale predsa len dokázala dostať loptu do stredu pola, kde jedného z domácich hráčov fauloval Iborra.
     
    44
    Domáci sa dostali do dobrej šance a mohli viesť už o dva góly. Na dlhý center z ľavej strany si do vápna nabiehal Eliseu, ale strela z prvej mu nevyšla podľa predstáv, pohotovým zákrokom mu zabránil v lepšom zakončení vybehnutím gólman Sevilly Beto.
     
    45
    Za tvrdý, likvidačný sklz na Alberta Morena dostáva žlté napomenutie domáci Eliseu Pereira.
     
    45 + 1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V zatiaľ opatrnom zápase, ktorému chýba výraznejšie tempo a šance sa z najtesnejšieho vedenia 1:0 teší po premenenej penalte Málaga. Druhý polčas začne približne 23:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza José Antonio Reyes, prichádza Kevin Gameiro.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Coke, prichádza Diogo Figueiras.
     
    48
    Hosťom dvojité striedanie pred prvým polčasom zrejme pomohlo, pretože zatiaľ domácich v druhej časti k lopte nepúšťajú. Nie veľmi pekne sa teraz zachoval domáci kouč Bernd Schuster, keď držal loptu v náručí a za postrannú čiaru si po ňu prišiel Diogo Figueiras, aby ju vhodením vrátil do hry. Schuster loptu držal a v momente keď hosťujúci hráč načiahol po ňu ruky, tak ju kouč odhodil preč. Nepekné, nešportové gesto.
     
    49
    Sevilla dala gól!
    Hostia dokázali využiť dobrý úvod do druhej polovice zápasu a vyrovnávajú na 1:1. Dlhý center do behu poslal Iborra a do siete ho strelou do protichodu domáceho gólmana usmerňuje CARLOS BACCA.
     
    54
    Málaga sa ešte stále nedokázala dostať k ohrozeniu hosťujúcej brány. Sevillla drží loptu na svojich kopačkách, ale zatiaľ vo veľkej vzdialenosti od pokutového územia domácich.
     
    56
    Alberto Moreno poslal krížnu prihrávku vzduchom na ľavú stranu vápna, kde ju zachytil a následne vystrelil Vitolo. Výborne mu vybehnutím zmenšil strelecký uhol domáci gólman Caballero.
     
    57
    Rakitič, kapitán hostí, ostáva otrasený v stredovom kruhu potom, čo ho fauloval domáci Tissone.
     
    59
    Po rýchlej kombinačnej akcii dokázal z ľavej strany odcentrovať Duda, ktorý hľadal voľného spoluhráča pri pravej tyčke. Loptu ale hlavou zasahuje hosťujúci Navarro a odvracia na roh z pravej strany. Po ňom sa už Sevilla nedokázala dostať k strele a hra sa presunula do stredu pola.
     
    60
    Hostia zahrávali priamy kop, ktorého exekútorom bol Duda. Jeho center ale skončil len v rukaviciach hosťujúceho Beta, ktorý rýchlo rozohral a na ľavej strane pri domácom vápne sa dostal do prieniku Vitolo, lenže k strele sa nakoniec nedostal.
     
    63
    Oba celky sa rútili do rýchlej akcie a smerovali prudko k vápnu súpera, ale v oboch prípadoch zlyhala finálna prihrávka. Zo strednej vzdialenosti sa odhodlal k strele Ivan Rakitič, ale svojou delovkou triafa len ľavú, bočnú sieť domácej brány.
     
    64
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Eliseu Pereira, prichádza Samuel Sánchez García.
     
    66
    Hostia budú zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti, keď domáci Jesús Gámez poslal jedného z hosťujúcich hráčov pri postrannej čiare tvrdo k zemi. Obišlo sa to však bez karty.
     
    66
    Sevilla dala gól!
    Priamy kop zahrávaný Rakitičom priniesol hosťom vedenie, pretože vo vápne sa k hlavičke dostal FEDERICO FAZIO. Ten svojou šancou nepohrdol a prekonáva domáceho gólmana.
     
    70
    Krátko po inkasovanom góle zahrávali priamy kop z veľkej vzdialenosti domáci. Duda poslal prudký center do vápna, kde si ho však pre seba vzal Beto a rozohral. Následne sa dostal k strele Rakitič, ale vedenie svojho tímu nezvýšil.
     
    72
    Rakitič nepremenil svoju strelu z diaľky a podobne dopadol na druhej strane ihriska aj domáci Fernando Tissone, ktorý namieril priamo do stredu brány. Uvidíme striedanie na domácej strane.
     
    72
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Fernando Tissone, prichádza Pablo Pérez.
     
    72
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Juanmi, prichádza Mounir El Hamdaoui.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Denís Čeryšev.
     
    76
    Do prieniku sa dostávala na ľavej strane domáci Nordin Amrabat, ale bol faulovaný a za držanie za dres vidí žltú kartu Vicente Iborra.
     
    77
    Málaga dala gól!
    Duda poslal center do vápna hostí, kde pätičkou pusunul loptu El Hamdaoui na voľného SAMUELA SÁNCHEZA GARCÍU, ktorý na dvakrát triafa presne ľavý roh hosťujúcej brány a vyrovnáva na 2:2.
     
    78
    Sevilla sa takmer okamžite po góle snažila dostať do útoku, ale bol jej odpískaný ofsajd. Za následné protesty dostáva Carlos Bacca žltú kartu.
     
    81
    Duda svoju strelu spoza šestnástky nenamieril presne a lopta letí ponad bránu hostí. Málaga však aj potom pokračuje v ofenzívnom tlaku, ale Antunesov center bol odvrátený Navarrom.
     
    83
    Málaga dala gól!
    Pablo Pérez poslal center na pravú stranu vápna, kde bol domáci kapitán, DUDA. Ten si napriek minimálnemu voľnému priestoru dokázal prehodiť loptu na silnejšiu, pravú nohu, ktorou nechytateľne prestrelil Beta v bráne Sevilly a posiela v závere Málagu do vedenia.
     
    84
    V poslednom ligovom stretnutí vyhrávala Sevilla dvakrát nad Levante a napriek tomu prehrala 2:3, potom čo inkasovala tretí gól v záverečných minútach. Dnešný duel má zatiaľ, nanešťastie pre hostí, veľmi podobný scenár.
     
    84
    Za vyzlečený dres pri oslave gólu dostáva Duda žltú kartu.
     
    87
    Sevilla aktívna v závere, ale do stopercentnej šance sa hostia dostať nevedia. Nič na tom nezmenil ani ich rohový kop.
    Z prvej vyslal strelu na bránu po dobrom centri Denís Čeryšev, ale jeho pokus ľavačkou bol veľmi nepresný a letí mimo.
     
    90
    Domáca Málaga sa snaží držať loptu na svojich kopačkách v strede pola, v čo najbezpečnejšej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    90 + 2
    Krátko potom, čo hlavný arbiter nadstavil tri minúty vznikla menšia výmena názorov medzi oboma trénerskými tábormi, dokonca tam nabehla i ochranka. Situáciu sa snaží udržať pod kontrolou hlavný rozhodca, ktorý piskotom volá hráčov späť na trávnik, aby sa vrátili k hre. Iniciátorom celého incidentu bol domáci kouč Schuster.
     
    90 + 4
    V závere nepresný pokus Rakitiča a už každý na štadióne očakáva záverečný hvizd.
     
    Koniec zápasu.
     
    Málaga dokázala dokonať svoj obrat a po dvoch góloch v rozpätí šiestich minút sa raduje z výhry 3:2. Sevilla tak pokračuj v nepresvedčivých výkonoch v druhej polovici sezóny a už po druhýkrát v rade prehráva pomerom 2:3.
    Odo mňa je to pre dnešok všetko, lúčim sa s Vami a prajem príjemný zvyšok víkendu. (23:56:26)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 31. Duda (pen.), 77. Samu, 83. Duda – 49. Bacca, 66. Fazio

    Karty:   34. Moreno (MLG), 41. Antunes (MLG), 45. Eliseu (MLG), 84. Duda (MLG) – 29. Coke (SEV), 36. Vitolo (SEV), 76. Iborra (SEV), 78. Bacca (SEV)


    Malaga CF: Caballero – Gámez, Sergio Sánchez, Flávio, Antunes, Camacho, Tissone, Amrabat, Duda (C), Eliseu, Juanmi
    Náhradníci: Kameni, Angeleri, Portillo, Morales, Pérez, El Hamdaoui, Samu

    FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, F. Navarro, A. Moreno, J. Reyes, Fazio, Rakitić (C), Iborra, Vitolo, Bacca
    Náhradníci: Varas, Cala, Figueiras, Trochowski, Čeryšev, Cristóforo, Gameiro

    Rozhodca: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio