Hellas Verona – AS Rím 1:3 (kon.) | Cagliari – AC Miláno 1:2 (kon.) | Inter – Catania 0:0 (kon.)
Turín – Bergamo 1:0 (kon.) | Sampdoria – Bologna 1:1 (kon.) | Livorno – Sassuolo 3:1 (kon.)
Parma – Udinese 1:0 (kon.) | Fiorentina – CFC Janov 3:3 (kon.)
koniec
Inter Miláno
0:0 (0:0)
Catania Calcio
Nedeľa 26.01.2014, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    84
    Domáci rozohrávali rohový kop na prvú tyč, odkiaľ sa lopta vrátila späť k centrujúcemu Álvarezovi, ktorý posielal ešte jeden center do ohňa. Na päťke sa mu podarilo nájsť razantného Rolanda, ktorého prudkú hlavičku však Frison nádherným reflexívnym zákrokom vyráža.
     
    81
    Walter Mazzarri sa s tým už nebabre a púšťa sa do absolútneho rizika. Stopéra Juana Jesusa totiž nahrádza útočník Rubén Botta.
     
    75
    No ale teraz pozor! Nicola Legrottaglie stiahol pred šestnástkou Rodriga Palacia a domáci tak budú mať ideálnu príležitosť na otvorenie skóre.
     
    73
    Bežecký súboj nezvládol Gino Peruzzi, ktorý si zrejme privodil svalové zranenie. Argentínčan tak opúšťa ihrisko a na trávniku ho nahradí jeho krajan Sergio Almirón.
     
    70
    Leto dnes robil všetko opačne a aj preto ho zrejme Rolando Maran strieda. Na jeho miesto príde skúsiť šťastie Maxi López.
     
    66
    Bellusci je po Taiderovej strele natoľko otrasený, že musí striedať. Na jeho miesto príde slovenský mládežnícky reprezentant Norbert Gyombér.
     
    61
    Problémy Estebana Cambiassa sú vážnejšie, než sa očakávalo a preto opúšťa ihrisko. Na jeho miesto príde Alžírčan Saphir Taïder.
     
    54
    Catania však hnevá domácich čoraz viacej. Po pravej strane prenikol Izco, ktorý prihrával na stred ihriska, odkiaľ sa k strele odhodlal Fabián Rinaudo. Jeho pokus z dvadsiatich metrov mal poriadnu šťavu, ale napokon letel tesne nad. Handanovič opäť zasahovať nemusel.
     
    48
    Catania sa však mohla dočkať šokujúceho vedenia. Po zbytočnej Álvarezovej strate unikol po ľavej strane Lodi, ktorý následne prihrával pod seba na Bergessia. Ten sa z desiatich metrov pokúsil o krížnu strelu, ktorá minula ľavú žrď len o centimetre. Inter by si za svoju pasivitu zrejme tento trest zaslúžil.
     
    46
    Walter Mazzarri sa pokúsi posilniť kreatívnu stránku svojho mužstva. Miesto nevýrazného Kuzmanoviča príde talentovaný Mateo Kovačič.
     
    38
    Na druhej strane zastavil rodiaci sa brejk Kuzmanovič, ktorý sekol cez nohy Lodiho. Nasledovať tak bude voľný kop od postrannej čiary pre Cataniu.
     
    26
    Toto však už bola úvodná príležitosť tohto zápasu. Na hranici šestnástky sa po Álvarezovej prihrávke odpútal bombardér Diego Milito, ktorý na bližšej žrdi snažil prestreliť Frisona. Ten však pohotovým zákrokom vyráža na rohový kop.
     
    23
    Fabián Rinaudo sa snažil vykopnúť loptu prenikajúcemu Kuzmanovičovi, ale srbského stredopoliara zasiahol iba do kolena. Žltá karta tak bola namieste.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   38. Kuzmanovič (INT), 75. Legrottaglie (INT) – 23. Rinaudo (CAT)


    Inter Miláno: Handanovič – Campagnaro, Rolando, Juan – Jonathan, Álvarez, Kuzmanovič, Cambiasso (C), Nagatomo – Palacio, Milito
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – Zanetti, Andreolli, Icardi, Kovačič, Botta, Taider, Ranocchia, Samuel

    Catania Calcio: Frison – Rolín, Legrottaglie, Bellusci, Biraghi – Rinaudo – Leto, Izco (C), Lodi, Peruzzi – Bergessio
    Náhradníci: Andújar, Ficara – Almirón, Plašil, M. López, Guarente, L. Castro, K. Boateng, Gyombér, Keko, Capuano

    Rozhodca: Andrea De Marco – F. Posado, A. Marrazzo – G. Cariolato