Sheffield Utd. – Fulham 1:1 (kon.) | Chelsea – Stoke City 1:0 (kon.)
koniec
Sheffield United
1:1 (1:0)
Fulham FC
cz Nedeľa 26.01.2014, 14:00 • Bramall Lane, Sheffield • FA Cup
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Taarabt se dostal k odraženému balonu a ze své pravačky vyslal velmi jedovatou střelu, kterou protihráč tečoval a Fulham bude zahrávat rohový kop.
     
    90
    Rodallega se uvolnil ve vápně a Taarabt mu okamžitě přihrál. Poprvé mu střelu zablokoval protihráč a podruhé se Rodallega ukopl a balon vůbec netrefil.
     
    86
    Kasami vracel balon k levé tyči, kde byl osamocený Bent, jenž měl spoustu prostoru, ale z bezprostřední blízkosti se do branky netrefil, a spálil tak obrovskou šanci.
     
    85
    Na poslední minutky se na hřiště podívá Stephen McGinn, naopak hrací plochu opouští Jose Baxter.
     
    83
    V obrovské šanci se ocitl hlavičkující Senderos, ale jeho pokus orazítkoval pouze břevno.
     
    82
    Velmi důležitý zákrok si připsal Long, který zabránil stoprocentnímu gólu. Jeho protihráč ze své kopačky vyslal technickou střelu k bližší tyči, ale Long míč vyrazil na rohový kop.
     
    80
    Pajtim Kasami fauloval, sudí byl u toho a okamžitě ze své kapsičky tasil žlutou kartu.
     
    76
    Žlutou kartu vyfasoval Joshua Passley.
     
    75
    Fulham právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Fulhamu se postupně přesunuli na soupeřovu polovinu a tentokrát se jim podařilo to, co chtěli. Tanković ze své kopačky vyslal parádní přihrávku, které se zmocnil HUGO RODALLEGA, jenž si dal míč na pravačku a technickou střelou poslal balon za Longova záda.
     
    70
    Duff si teď dovolil hodně, ale provedl to báječně. Hráč Sheffieldu United si střihl parádní sólo, obehrál hned několik protihráčů a s balonem se dostal až do velkého vápna, kde mu Hughes přišlápl kopačku a poslal ho k zemi. Sudí však penaltu neodpískal.
     
    68
    Hrací plochu opustil Ange-Freddy Plumain, kterého nahradil Adel Taarabt.
     
    57
    Hrací plochu opustil Chris David, kterého nahradil Darren Bent.
     
    55
    Sheffield získal míč a okamžitě vystartoval do rychlého protiútoku. V obrovské šanci se ocitl Flynn, který se s míčem dostal až do velkého vápna, ale v souboji jeden na jednoho neuspěl. Brankář Stockdale si připsal důležitý zákrok, a svůj tým tak výrazně podržel.
     
    52
    Sheffield bude mít potíže, protože dnešní utkání musí dohrát pouze v 10 hráčích. Hrubou chybu udělal kapitán mužstva Michael Doyle, který úplně zbytečně fauloval a za svůj prohřešek byl potrestán červenou kartou.
     
    49
    Přihrávku do těžké pozice obdržel Baxter, ale se svými protihráči si poradil, udělal si prostor a dostal se ke střele. Brankář Stockdale si připsal úspěšný zákrok a svůj tým podržel.
     
    48
    Ve hře nemůže pokračovat ani zraněný Harry Maguire, který měl potíže už v závěru prvního poločasu. Místo něj do hry naskočil Bob Harris.
     
    47
    Míč na střelu si navedl Kasami, jenž ze své pravačky vyslal nebezpečný pokus, ale balon branku těsně minul. Brankář Long celou situaci jistil.
     
    46
    Do druhého poločasu nenaskočil Chris Porter, kterého na hrací ploše nahradil Stefan Scougall.
     
    32
    Vyrovnat mohl Rodallega, ale štěstí mu nepřálo a stav skóre se nezměnil. Obdržel totiž skvělou přihrávku za obranu a měl před sebou pouze brankáře Longa, kterého překonal, ale z gólu se neradoval. Vrátit se stihl jeden z obránců, který balon zastavil a odkopl jej do bezpečí. Hosté se rozčilují a dožadují se pokutového kopu, ale sudí Marriner je jiného názoru. Rodallega totiž upadl a vypadalo to, že tam kontakt s Longem byl.
     
    31
    Sheffield United právě vstřelil branku!
    Velký kus práce teď odvedl Maguire, který si střihl sólo přes půlku hřiště a s míčem se dostal až do velkého vápna. Tam ze své pravačky vyslal střílenou přihrávku k bližší tyči, kde se výborně uvolnil CHRIS PORTER, který neváhal, okamžitžě se opřel do míče a přesnou trefou nedal hostujícímu brankáři šanci.
     
    29
    Sheffield měl teď obrovské štěstí, že neobdržel gól. Brankář Long chyboval, ale místo něj zaskočil obránce Collins, který si připsal výtečný obranný zákrok a zabránil stoprocentní brance.
     
    23
    Volný přímý kop si vzal na starost Baxter, který ze své pravačky vyslal technickou střelu, ale ta branku těsně minula a stav skóre se nezměnil. Stockdale zůstal bez zákroku a nyní uvede míč do hry.
     
    10
    Zraněný John Arne Riise nemůže pokračovat ve hře, a tak ho na trávníku nahrazuje mladík Ange-Freddy Plumain.
     
    6
    Sheffield se před standardní situací sice ubránil, ale hosté u balonu zůstali. Poté do vápna přilétl nadýchaný centr, kterého se zmocnil hlavičkující Rodallega, ale jeho pokus skončil těsně nad brankou.

    Lucie Rapantová

    Góly: 31. Porter – 75. Rodallega

    Karty:   76. Passley (FHM), 80. Kasami (FHM)   52. Doyle (SHU)


    Sheffield United: Long ─ Brayford, Maguire (48. Harris), Collins, Hill ─ Flynn, Doyle (C), Coady, Murphy ─ Baxter (85. McGinn), Porter (46. Scougall).
    Náhradníci: Howard ─ Harris, Miller, McGinn, Scougall, Kennedy, De Girolamo.

    Fulham FC: Stockdale ─ Passley, Hughes (C), Senderos, Riise (10. Plumain) (68. Taarabt) ─ Duff, David (57. Bent), Karagounis, Kasami ─ Tanković ─ Rodallega.
    Náhradníci: Stekelenburg ─ Pritchard, Christensen, Kacaniklic, Taarabt, Plumain, Bent.

    Rozhodca: Marriner ─ Kirkup, Salisbury
    Utorok 04.02.2014