Sunderland – Southampton 2:2 (kon.) | Arsenal – Fulham 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Stoke City 1:0 (kon.)
Manchester City – Cardiff 4:2 (kon.) | Norwich – Hull City 1:0 (kon.) | West Ham – Newcastle 1:3 (kon.)
Liverpool – Aston Villa 2:2 (kon.)
koniec
Manchester City
4:2 (2:1)
Cardiff City FC
Sobota 18.01.2014, 16:00 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Etihad Stadium to nebola až taká jednoznačná partia, ako sa pôvodne očakávalo. Citizens však v správnej chvíli zapli na vyššie obrátky a získavajú tak povinné tri body. Vďaka nim tak držia kontakt s vedúcim Arsenalom, na ktorý strácajú jeden bod. Hostia sa prepadávajú až na posledné miesto v tabuľke a na nového kouča Solskjaera čaká množstvo roboty.

    O tom snáď až nabudúce, kedy sa spoločne stretneme pri ďalších futbalových prenosoch. Z Etihad Stadium je to všetko, ale už za polhodinku sa Vám prihlásim z liverpoolskeho Anfieldu. (17:56:13)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Cardiff dal gól!
    Hostia z južného Walesu sa dočkali aspoň kozmetickej korekcie stavu. Na Bellamyho center naskakovala na prvej žrdi dvojica Turner-Touré, cez ktorú prepadla lopta k FRAIZEROVI CAMBELLOVI, ktorý z malého vápna pohotovo znižuje.
     
    90+2
    Caulker sa vo vzduchu nepresadil a neujala sa ani Eikremova strela z druhej vlny. Cardiff je skrátka kvalitou inde než domáci Manchester.
     
    90+1
    Dnešné stretnutie sa bude dohrávať ešte štyri minútky. Začíname ich rohovým kopom Bluebirds.
     
    90
    Domáci medzitým rozohrávali ďalší rohový kop, ktorý nasledoval po zrazenej Aguerovej strele. Z tejto štandardky sa však nepresadili.
     
    89
    Cardiff City sa v živej tabuľke dokonca prepadol na posledné miesto. Solskjaera čaká ešte poriadny kus práce.
     
    88
    Zápas sa už skutočne iba dohráva. Etihad Stadium zostane naďalej nedobytnou pevnosťou a Cardiff sa stále nedostane zo zostupových vôd.
     
    87
    Na druhej strane sa o brejkovú situáciu postaral Fraizer Cambell, ktorý však už nedokázal zakončiť. Z rovnováhy ho vyviedol Zabaleta.
     
    86
    Hosťujúce bloky sa snažili po rohu prestreliť Džeko i Touré, ale ani jednému z nich sa to nepodarilo.
     
    85
    Citizens naďalej búšia do svojho súpera. Po Milnerovej aktivite na pravej strane bude nasledovať ďalší zo série rohových kopov.
     
    84
    S tým však nesúhlasí Yaya Touré, ktorý hrá i naďalej naplno. Teraz môže byť rád, že po zákroku na Noonea nevidel žltú kartu.
     
    83
    Manuel Pellegrini si už môže dovoliť rotovať zostavou. Citizens majú už nahraté a záver zápasu by mal byť iba formalitou.
     
    82
    Domáci striedajú i naposledy. Trávnik opustí dobre hrajúci krídelník Jesús Navas. Na jeho miesto príde ľavý bek Gael Clichy.
     
    81
    Domáci po druhýkrát striedajú, keď za potlesku odchádza výborne hrajúci David Silva. Na jeho miesto príde James Milner.
     
    79
    Manchester city dal gól!
    Yaya Touré tentokrát oplatil gólovú prihrávku svojmu kolegovi SERGIOVI AGUEROVI, ktorého vysunul z polovice ihriska. Kun sa vo vápne pohral s kapitánom Caulkerom a následne vypálil nechytateľne pod brvno. Marshall bol absolútne bez šance.
     
    78
    Hostia naposledy striedajú, keď ihrisko opustí Aron Gunnarsson. Na jeho miesto príde januárová posila Magnus Eikrem.
     
    76
    Manchester city dal gól!
    YAYA TOURÉ to spravil báječne. Najskôr odobral pred vlastnou šestnástkou loptu Bellamymu, následne potiahol protiútok, ktorý pred šestnástkou okorenil nádhernou narážačkou s Aguerom a následná Tourého koncovka ľavačkou smerovala nechytateľne k ľavej Marshallovej žrdi.
     
    75
    Výborná príležitosť, do ktorej sa dostal po peknom prieniku Sergio Aguero. Jeho následný obstrel však letel iba nad Marshallove brvno.

    Erik Farkaš

    Góly: 14. Džeko, 33. Navas, 76. Touré, 79. Aguero – 29. Noone, 90+3. Cambell

    Karty:   18. Negredo (MC), 74. Kolarov (MC)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Kolarov – Navas, Y. Touré, Javi García, Silva – Negredo, Džeko
    Náhradníci: Pantilimon – Lescott, Milner, Aguero, Clichy, Fernandinho, Nastasič

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile Catherine, Caulker (C), Turner, McNaughton – Medel – Noone, Gunnarsson, Mutch, Whittingham – Cambell
    Náhradníci: Lewis – Hudson, Odemwingie, Kim, Eikrem, Bellamy, John

    Rozhodca: Neil Swarbrick – L. Betts, A. Halliday – M. Oliver