Švédsko – Rusko 2:3 (kon.) | Česko – Fínsko 2:0 (kon.)
koniec
Česko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Fínsko
cz Štvrtok 19.12.2013, 18:30 • O2 Arena - Praha • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    59:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam. Gól do prázdné a může mít dnes velkou radost. Český tým si užije konečně pěknou děkovačku. Další veterán v naší sestavě udeřil a byl to JAROSLAV HLINKA. Útočník pražské Sparty oslavil návrat do národního týmu důležitou brankou. Dlouho si rovnal kotouč za bránou a poté přes celé kluziště zamířil naprosto přesně. Bez asistence.
     
    37:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jak jinak. PETR NEDVĚD to provedl skvěle a takto to umí pouze on. Vybruslil si zpoza brány a nachytal si svůj typický nechytatelný projektil zápěstím. Z pravého kruhu práskl do puku a ten zapadl nad levým ramenem Koskinena. Liberecký veterán se zapsal do dějin, neboť se stal nejstarším skórujícím hráčem reprezentace. Dobrá práce a konečně jdeme do vedení. Asistence: Roman Červenka.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 38. Nedvěd (Červenka), 60. Hlinka


    Česko: Jakub Kovář (Salák) – T. Kaberle, Ševc, Krajíček, Barinka, Němec, Čáslava, Zámorský, Mojžíš – Nedvěd, Hlinka, Červenka – Sekáč, Jan Kovář, Vondrka – Vincour, Novotný, Šimánek – T. Nosek, Kousal, Buchtele. Trenér: Alois Hadamczik.
    Fínsko: Koskinen (Engren) – Salmela, Nummelin, Karalahti, Mäenpää, Jaakola, Jalasvaara, Ohtamaa – Pesonen, Hytönen, Puustinen – Hartikainen, Koskiranta, Jormakka – Rajala, Kemppainen, Donskoi – J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala – Palola, Koho. Trenér: Erkka Westerlund.

    Rozhodca: Nord, Sjöqvist (oba Švéd.) – Lederer, Tošenovjan (oba ČR).

    Diváci: 13 096