Toronto – Dallas 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – San Jose 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 1:3 (kon.)
Montreal – Boston 2:1 (kon.) | Tampa Bay – Ottawa 3:1 (kon.) | Florida – Winnipeg 5:2 (kon.)
St. Louis – NY Islanders 5:1 (kon.) | Nashville – Carolina 2:5 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:3 (kon.)
Edmonton – Colorado 8:2 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
New York Rangers
cz Piatok 06.12.2013, 01:10 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci nejslavnější hokejové soutěže světa je na řadě celá řada atraktivních duelů. Jedním z nich je střet Buffala Sabres a New York Rangers. Úvodní buly bude ve First Niagara Centeru, tedy domovském stánku Sabres vhozeno v 01:00 CET.
     
    New York Rangers
    Mužstvo z Manhattanu patří v dosavadním průběhu ročníku k průměrným celků. Se ziskem 28 bodů okupuje třetí příčku Metropolitní divize. Ve Východní konferenci se pak pohybuje na hranici postupu do vyřazovacích bojů. Své poslední klání Rangers nezvládli, když na domácí půdě podlehli Winnipegu jednoznačně 2:5. Produktivitě mužstva vládne Brad Richards, který nasbíral již 20 bodů.
     
    Buffalo Sabres
    Družina se šavlemi ve znaku se trápí. Nasbírala zatím pouhých 14 bodů, které jí přisuzují poslední příčku v kontextu celé NHL. V předchozím utkání vydolovalo Buffalo alespoň bod, když se muselo skolnit před New Jersey Devils. Jediná branka padla z hole Ďáblů v prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem Sabres je dvacetibodový Matt Moulson.
     
    Vzájemné zápasy
    V letošním ročníku se oba dnešní soupeři již jednou potkali. Při gólově skoupé podívané zvítězili Rangers, a to v poměru 2:0.
     
    Československá stopa v utkání
    V utkání se žádný český či slovenský zástupce nepředstaví.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Miller (Enroth) – Myers, Ehrhoff, Pysyk, Tallinder, Weber, McBain – Stafford, Hodgson, Moulson – D'Agostini, Leino, Ott – Ennis, Grigorjenko, Girgensons – Scott, McCormick, Foligno

    New York Rangers: Lundquist (Talbot) – McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, Del Zotto, Moore J. – Nash, Stepan, Kreider – Callahan, Brassard, Richards – Zuccarello, Moore D., Hagelin – Pyatt, Boyle, Pouliot

    Rozhodčí: Dwyer, Hasenfratz – Cherrey, Nowak.
     
    Ve First Niagara Centeru se vše pomalu připravuje ke vhození úvodního buly utkání, v němž jsou favority hosté. Podaří se New Yorku potvrdit tento status, nebo se cenné body ukořistí domácí? Odpověď budeme znát již brzy!
     
    Na hrací ploše jsou obě mužstva seřazená na modrých čarách, přičemž zní halou hymny. Nejprve kanadská, posléze přijdou na řadu také USA. Tóny, které se linou z hrdla zhruba desetileté talentované dívenky, jsou skutečně pastvou pro uši.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Jako první se vydali do útoku hosté, kteří ale brzy o kotouč přišli. Protiútok Buffala končí pokusem z hole Moulsona. Ten ale Lundqvist v pohodě lapil. Vhazovat se bude po levici brankáře Rangers.
     
    01:35
    Od modré nahazoval na branku hostí Pysyk, leč s tímto lehkým projektilem neměl Lundquist potíže.
     
    02:48
    Rychlá rozehrávka Sabres končí na zakázaném uvolnění, hra se tak stěhuje před Millera, který zatím příliš práce neměl.
     
    03:46
    A znovu domácí, tentokráte testoval Lundquistovu pozornost Ehrhoff, posléze dorážel Stafford. Ani jeden z domácích ale neuspěl.
     
    04:32
    Miller nyní po většímhazuje se tak po levici brankáře amerického národního týmu.
     
    05:25
    Velká příležitost domácích, Myers obkroužil branku, načež poslal přesný pas Leinovi, který z ideální pozice zamířil těsně nad. Toto může Buffalo mrzet.
     
    06:02
    Sabres si zahrají první přesilovou hru utkání. Za nedovolené bránění usedá na lavici hanby Carl Hagelin (NYR). Jak Buffalo naloží s touto nabídnutou šancí?
     
    06:25
    Nejprve hosté nevyhodili, podruhé se jim to však podařilo, Sabres budou muset započít své přesilovkové snažení zpoza valstní brány, zatím se nedostali ke střeleckému pokusu.
     
    07:21
    A znovu kotouč zamířil přes všechny čáry. Tuto početní výhodu si domácí za rámeček rozhodně nedají, prakticky nedokázali ohrozit Lundquistovu svatyni.
     
    13:34
    Omlouváme se za technický výpadek. Na ledové ploše se nic významného neudálo, stav je stále nerozhodný.
     
    14:47
    Buffalo je momentálně lepším celkem, D'Agostini nyní pálil z pozice levého kruhu pouze do lapačky připraveného Lundquista. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    15:02
    Kotouč skončil po nepřesné přihrávce a následné teči hostujícího borce v hledišti. Buly bude vhozeno v útočném pásmu Sabres.
     
    15:23
    Rychlý přechod Buffala do pásma končí ofsajdem, Ennis přejel modrou čáru příliš rychle.
     
    16:07
    Kreider se vřítil do útočné třetiny a pokusil se zhruba z hranice levého kruhu zakončit bekhendem. Miller ale jeho úmysl vystihl a projektil bez potíží zlikvidoval.
     
    17:08
    Po střele Del Zotta od modré nastal před svatyní Sabres obrovský závar. Ani jeden z hostujících hokejistů ale nedokázal dopravit touš za Millerova záda. Následně se Rangers provinili postavením mimo hru.
     
    17:33
    A znovu ofsajd, tentokráte na straně domácích. Opět buly ve stední třetině.
     
    17:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    Prudký pas z obrany posunul Stepan k RICKU NASHOVI, který se prohnal mezi dvěma obránci domácích a vynikajícím blafákem otevřel brankový účet duelu. Skutečně famózní počin forvarda Rangers. Asistence: Dereck Stepan, Ryan McDonagh
     
    18:42
    Hosté jsou při chuti a nadále tlačí svého soupeře. Převážně ale naháněli kotouč po rozích, čímž Sabres příliš nebezpečí nepřivodili.
     
    19:33
    Konec úvodního dějství se odehrává především ve středním pásmu, ani jedno z mužstev se již nikam nežene.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda, která přinesla zpočátku optickou převahu Buffala, avšak poté se začaly síly vyrovnávat. Do vedení poslal hosty po výborném individuálním úniku Rick Nash. Podaří se domácím zvrátit nepříznivý vývoj duelu? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
    Střely na branku: 7:9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Hosté to zkoušeli bleskově, ihned po vhazování napálil na Millera kotouč McDonagh. Domácí strážce svatyně ale ostudu nepřipustil a přerušil hru.
     
    21:11
    Buffalo se usadilo v útočném pásmu, načež se pokusil nenápadným zasunutím puku vyrovnat Ott. Lundqvist si ale levou tyč pohlídal.
     
    22:11
    Dominic Moore utržil dva velmi tvrdé zásahy v útočném pásmu, přesto se dokázal oklepat a vypálit na branku. Miller si ale připsal další zásah. Střídaní posléze hostující forvard zakončil drobnou strkanicí s Weberem, kterou ale sudí ponechávají bez trestu.
     
    22:33
    Špatný pas hostí zamířil přes všechny čáry, což znamená vhazování před Lundqvistem.
     
    23:41
    Veliký tlak druhé domácí formace, který však nebezpečnou situací nekončí. O jediný pokus se postaral Ott, avšak zamířil pouze do levého betonu připraveného hostujícího mága.
     
    24:28
    Vedení Rangers mohlo být výraznější, Callahan ale z mezikruží poslal puk pouze do hrudi Millera. Vhazování po levici domácího brankáře.
     
    24:36
    Početní výhodu okusí také hosté, za podražení je vyloučen Mark Pysyk (BUF).
     
    25:30
    Buffalo uhánělo ve vlastním oslabení do přečíslení dvou na jednoho! Foligno ale vyřešil situaci velmi špatně, neboť poslal na spoluhráče příliš dlouhou přihrávkou, na kterou nemohl dosáhnout.
     
    26:29
    Brassard ve stoprocentní pozici neuspěl, Miller se dokázal roztáhnout po celé délce brankové čáry a zamezit tak kotouči přejití brankové čáry. Výborný výkon gólmana podržel akcie Sabres nad vodou. Na řadě je komerční přestávka.
     
    26:57
    Postavení mimo hru, ve kterém se ocitli hosté. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    28:20
    Rangers se pokoušejí dobývat branku Buffala, momentálně jsou lepším mužstvem. Brzdí je však nepřesnost, tentokráte byli potřetí v krátkém sledu přistiženi v ofsajdu.
     
    29:06
    Foligno měl na holi vyrovnání! Domácí forvard si sjel pro kotouč, obhodil si obránce hostí a totožným blafákem jako Rick Nash zakončil. Lundqvist ale jeho záměr přečetl a prostor u své tyče neuvolnil.
     
    30:10
    Kotouč na holích drží Buffalo, které ale taktéž zastavil špatný přechod do útočné třetiny. Další komerční přestávka.
     
    30:29
    Přhrávka Kreiderovi byla příliš dlouhá, hra se tak díky icingu vrací před zkušeného Lundqvista, konkrétně se bude vhatovat po jeho pravé ruce.
     
    31:08
    D'Agostini se znenadání dostal ke střele z mezikruží, avšak táhlý pokus srazil bek Rangers. Následný protiútok hostí neměl dlouhého trvání.
     
    32:33
    Newyorčané svírají domácí v jejich pásmu a také se dostávají do nebezpečných pozic. V jedné z nich neuspěl Hagelin, hostující útočník trefil rameno Millera.
     
    33:55
    Stále jsou Rangers lepším mužstvem, další ránu vyslal z pravého kruhu Boyle, domácí brankář se za ní stačil pouze ohlédnout. Cestu do branky si ale touš nenalezl.
     
    34:43
    Na druhé straně hrací plochy pálil nebezpečně McBain. Dělovka byla sražena do ochranné sítě. Po komerční přestávce bude následovat buly v útočném pásmu Rangers.
     
    35:15
    K vidění je celá řada nepřesností, mužstva si přehazují puk doslova jako horký brambor. Přehlídka hokejové krásy se dnes zatím nekoná.
     
    36:08
    Proti jedovce Foligna vytáhl Lundqvist učebnicový semafor, za což byl odměněn potleskem také domácích fanoušků.
     
    37:22
    Weber napálil od modré pouze chrániče prvního před sebou stojícího obránce. Stafford následně nedokázal trefit skákající touš, a tak se Rangers vymanili z tlaku.
     
    38:07
    Buffalo se nyní nepřesnou přihrávkou samo vyhnalo z útočného pásma, načež dokonce umožnila Dominicu Moorovi vyslat propagační střelu, se kterou si Miller v pohodě poradil.
     
    38:41
    Ryan Callahan se mrštností sobě vlastní prodral podél pravého mantinelu do pásma a na hranici pravého kruhu se rozhodl pro tvrdý příklep. Ten brankáře Sabres nezaskočil.
     
    38:54
    Další aktivita v podání hostí, tentokráte obkroužil branku a následně se snažil zakončit k pravé tyči Kreider, Zamířil ale nepřesně.
     
    39:36
    Zuccarello trefil z pravé strany nikým nehlídán břevno svatyně Sabres. Domácí mohou hovořit o štěstí. Po přihrávce rukou jsou hosté vykázáni z pásma.
     
    39:56
    V samotném závěru se bude vylučovat, za podražení dostává menší trest Benoit Pouliot (NYR).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství je minulostí, k vidění byl poměrně akitvní hokej, který ale nepřinesl branku. Utkání je tak stále otevřené na obě strany. Buffalo si do třetí periody odnáší téměř kompletní přesilovou hru. Jak se bude souboj vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!
    Střely na branku: 14:21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Domácím se nedaří usadit v útočném pásmu, Rangers se osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    41:30
    Buffalu se přesilová hra vůbec nedaří, což dávají hlasitým bučením najevo také diváci. Sabres nevystřelili na bránu.
     
    42:50
    Ennis zavezl puk do rohu a pokusil se jej rozehrát na přijíždějícího spoluhráče. Tomu ale zablokoval hůl Girardi. Následný protiútok hostí se neujal.
     
    43:40
    Hraje se velmi dlouho bez přerušení. Zastavit hru vstřelenou brankou toužil Ryan Callahan, který ale z mezikruží jen těsně minul. K dorážce se poté nikdo nedostal.
     
    44:36
    Útok Rangers zastavuje ofsajd, který neunikl pozornému čárovému sudímu. Buly ve středním pásmu. Sabres se začíná stále více krátit čas na vyrovnání.
     
    45:02
    Leino nahazoval od modré čáry, avšak nikdo hůl do jeho nabídky nevložil. Tlak Buffala ale pokračoval, zastavil jej až vynikající zásah Lundqvista, který zkrotil přízemní dělovku.
     
    46:47
    Buffalo stupňuje svou aktivitu, ale do větších šancí se zatím nedostává. Obrana Rangers si počíná na výbornou. Na řadě je komerční přestávka.
     
    47:49
    Hodgson uháněl zcela sám na Lundqvista, avšak bekhendový blafák opět zastavil vynikající gólman hostí. Bude se ale vylučovat.
     
    47:49
    Cody Hodgson (BUF) dostává dvě minuty za podražení, hosté mají možnost navýšit vedení.
     
    48:29
    Rangers právě vstřelili branku!
    Vynikající přesilovková kombinace Rangers končí druhou brankou. Kotouč se dostal až k BRADU RICHARDSOVI, který přesně umístěnou ranou z velkého úhlu potrestal domácí vyloučení. Asistence: Derick Brasard, Mats Zuccarello.
     
    49:33
    Stafford objel Lundqvistovu branku a snažil se poslat puk spoluhráči. Ten ale jeho výzvu nevyslyšel.
     
    50:38
    Miller před dojíždějícím protiháčem přerušil hru, čímž odstartoval další komerční přestávku. Sabres již mají na vyrovnání necelých deset minut hry.
     
    51:30
    Rangers svou chybou darovali Buffalu další příležitost, Myers ale zcela sám před Lundqvistem nadvakrát selhal. Hostující muž v masce přivádí střelce Sabres k šílenství.
     
    52:16
    Mnoho nechybělo a kotouč skončil v síti New Yorku. Proti byl ale znovu Lundqvist, který reflexně pravým ramenem nadzvedl nečekaně se odrazivší kotouč.
     
    53:12
    Buffalo je nastěhované v útočném pásmu, leč Rangers zatím vedení brání. Nyní vybojovali cenné vhazování v útočném pásmu, díky čemuž našetří cenné vteřinky.
     
    54:06
    Buffalo zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Mužstvo z Manhattanu zvládá utkání velice dobře takticky, ačkoliv zběsile neútočí, dokáže využít cyhb soupeře, což se o Sabres říci nedá.
     
    54:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    Troufám si říci, že je rozhodnuto. MATS ZUCCARELLO procestoval naprosto deziorientovanými beky Sabres a ranou mezi lapačku a levý beton Millera potřetí rozsvítil červené světlo. Asistence: Brad Richards, Ryan McDonagh.
     
    55:38
    Rangers operují v útočném pásmu, Buffalo již působí poměrně odevzdaně. Další lehkou střelu Miller lapí a přerušuje hru.
     
    56:31
    Pumelice Otta skončila na hrudi Lundqvista, který je pro své mužstvo jistotou. Vhazuje se po levé ruce švédského mága.
     
    57:26
    Od modré pálil tehem Ehrhoff. Ani on si ale na hostujícího brankáře nepřišel. Střely z uctivé vzádelnosti dnes nemají naději na úspěch.
     
    57:54
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres ale přece jenom dramatizují utkání! Lundqvist se vlastní chybou připravil o čisté konto, neboť jeho špatnou rozehrávku zachytil TYLER ENNIS, který posléze zamířil přesně nad rameno gólmana hostí. Asistence: Zemgus Girgensons.
     
    59:07
    Buffalo to zkouší bez brankáře!
     
    59:24
    Leino z mezikruží míjí.
     
    59:42
    Buffalo stále v útočném pásmu, avšak vyrovnání se vzdaluje.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Gólově bohatší třetí dějství nakonec přisoudilo bodový zisk New Yorku. Rangers zdolali po velké bitvě Buffalo 3:1. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
    Střely na branku: 28:31
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Rick Nash (NYR) 1+0
    2. Brad Richards (NYR) 1+1
    3. Tyler Ennis (BUF) 1+0 (03:40:41)

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 58. Ennis (Girgensons) – 18. Nash (Stepan, McDonagh), 49. Richards (Brasard, Zuccarello), 55. Zuccarello (Richards, McDonagh)


    Buffalo Sabres: Miller (Enroth) – Myers, Ehrhoff, Pysyk, Tallinder, Weber, McBain – Stafford, Hodgson, Moulson – D'Agostini, Leino, Ott – Ennis, Grigorjenko, Girgensons – Scott, McCormick, Foligno
    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, Del Zotto, Moore J. – Nash, Stepan, Kreier – Callahan, Brassard, Richards – Zuccarello, Moore D., Hagelin – Pyatt, Boyle, Pouliot

    Rozhodca: Dwyer, Hasenfratz – Cherrey, Nowak