Vítkovice – Chomutov 8:3 (kon.) | Pardubice – Plzeň 3:1 (kon.) | Slavia – Liberec 3:4 (0:2 po s.n.)
Sparta Praha – Kometa Brno 4:1 (kon.)
koniec
HC Dynamo Pardubice
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
HC Škoda Plzeň
cz Utorok 26.11.2013, 18:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    Dlouho to vypadalo, že mají tři body namířeno do Plzně. Hostující celek vedl do 49. minuty, ve které se po samostatném úniku prosadil Nosek. Domácí celek byl aktivnějším, a tím si tak pravděpodobně tři body zasloužil. Obrat zařídil domácím po šťastném odrazu Robert Kousal, který dával z bezprostřední blízkosti na 2:1. Pojistku domácím zajistil střelou do prázdné branky Benák. (20:24:43)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Snad v poslední šanci utkání se na levé straně zjevil Jiří Vašíček. Prudkou ránu poslal jen do přesouvajícího se Mensatora.
     
    59:37
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hostující výběr poté zariskoval a Mensator odjel z branky. Radil ještě v dobré pozici nečekaně minul, ale domácí tým se třetí branky přeci jenom dočkal. VÁCLAV BENÁK z pravé strany propálil hradbu těl a definitivně rozhodl o tom, že tři body zůstanou v ČEZ Areně. Bez asistence.
     
    58:57
    Sýkora po pěkné přihrávce hledal na levé straně najíždějícího Endála, ale ten odmítl definitivní pojistku tří bodů, když místo poloprázdné branky pálí mimo.
     
    58:29
    Kousal u zadního mantinelu ostře srazil v pravděpodobně v mezích pravidel Mozíka, který je notně otřesen. Po přivolání lékaře opouští ledovou plochu.
     
    57:33
    Zohorna nahrávku na Vlasáka do útočné třetiny tečoval, a tak se zapříčinil o ofsajd hostujícího celku. Po něm se vhazuje ve středním pásmu.
     
    57:03
    Kašpařík tečoval Hanzlíkovo nahození z pravé strany jen na zadní mantinel za brankou Júlia Hudáčka.
     
    55:44
    Domácí euforii mohl ještě zvýšit jeden z útočníků třetího útoku, ale z pravé strany pálil těsně nad branku.
     
    55:27
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Štěstí přeje připraveným. Nosek v těžké pozici dokázal projít od levého mantinelu až před branku, kde se puk snad třikrát odrazil o hokejek na volného ROBERTA KOUSALA, který neměl problém zakončit do odkryté branky! Asistence: Jiří Vašíček a Lukáš Radil.
     
    53:56
    Domácím se následně povedlo zahrát v přesilovce na zakázané uvolnění, po kterém následovalo po špatné nahrávce opuštění útočné třetiny.
     
    53:05
    Noskovo nahození z pravé strany hledalo volného Vašíčka. Puk se zvláštně odrazil od hole jednoho z hostů a končí mimo branku.
     
    52:31
    Gregorc od útočné modré našel Noska, jehož okamžité zakončení Lukáš Mensator bez problémů kryje.
     
    52:03
    Tybor faulován ve středu hřiště, a tak tu bude přesilovka pro domácí. Za podražení je vyloučen Jakub Lev.
     
    51:38
    Ohrožení domácí branky si přichystal Lev. Ten vypálil od levého mantinelu a jeho ráně chybělo jen pár centimetrů, aby se dostala za Hudáčka.
     
    51:13
    Nahození z levé strany odvrátil a vyvezl do střední třetiny Hollweg, a tak již hrají hosté v plném počtu.
     
    50:32
    Plzeň se ale brání na jedničku a nedovoluje domácím ohrozit Mensatorovu branku.
     
    49:13
    Pardubický nástup může ještě vylepšit přesilová hra. Tu si domácí tým zahraje za faul (nedovolené bránění) Vojtěcha Mozíka.
     
    48:20
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí následně vyrovnávají na 1:1! Svoje sólo přetavil ve vyrovnání TOMÁŠ NOSEK, který bekhendem propálil bezmocného Mensatora. Domácí střelec branku odnesl tvrdým nárazem do konstrukce branky, a tak hřiště opouští v doprovodu lékaře. Asistence: Lukáš Radil a Blaž Gregorc.
     
    48:07
    Slovákovu dělovku z levé strany vyrazil Hudáček za svoji klec, odkud jeden z jeho obránců vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    47:33
    Kousal pěkně našel zpoza branky sjíždějícího Kočího, který však v ideální pozici netrefil puk.
     
    46:19
    Šance hostů. Na levé straně zakončoval v dobré pozici Pletka, jenže bohužel pro Plzeň pouze trefil Hudáčka.
     
    45:19
    Závar před Hudáčkem zakončoval Slovák pouze do klubka těl, a tak šli domácí do brejku. Ten ale Nosek nenahrál ideálně na Radila, který sice v těžké pozice ještě nahrál, avšak nepřesně.
     
    44:14
    Skvělý Hudáček! Kratěna navedl kotouč do rohu kluziště, odkud ideálně nahrál na Vlasáka. Zkušeného útočníka Plzně zastavil fantastický beton Júlia Hudáčka.
     
    43:29
    Plzeň dlouho operovala v útočné třetině, jenže hrála jen u mantinelů, a tak se do vážnějšího zakončení nepropracovala. Naopak domácí snahu mohl zakončit z druhé vlny Gregorc. Do rány mu však vložil hůl útočník Vlasák.
     
    41:59
    Na druhé straně se po nepovedené střele dostal k dorážce Dvořák, avšak Hudáček pomalý puk ukryl pod svou lapačku.
     
    41:05
    Domácí tým vypálil za první minutu na branku hostů snad pětkrát, ale Mensator musel zasahovat jen v jednom případě. Střela Somíka z levé strany totiž šla nad.
     
    40:36
    Průnik podél pravého mantinelu zakončil Endál bekhendem jen do připraveného Lukáše Mensatora.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nabídla o poznání zajímavější hokejovou podívanou. Dlouho vyrovnaný stav nedokázal domácí tým změnit ani v přesilovce pěti proti třem, a tak se radovala Plzeň. Dokonce dvakrát. avšak v prvním případě sudí po zakončení Lva branku pro posunutou tyč neuznal. O necelou minutu později se však již stav měnil, když střelu Jeřábka od pravého mantinelu úspěšně tečoval Hollweg. Třetí třetina začne v ČEZ Areně přibližně v 19:42.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hostující výběr Milana Razýma se přeci jenom dostává v závěru druhé třetiny do vedení 1:0! Jeřábkovo nahození z pravé strany dokázal chytře tečovat za Hudáčkova záda RYAN HOLLWEG. Asistence: Jakub Jeřábek a Tomáš Sýkora.
     
    39:24
    Plzeň se ještě v samotném závěru třetiny snaží o tlak a teď bude mít výhodu vhazování v útočné třetině. Kratěnovo nahození Hudáček schoval pod lapačku.
     
    38:48
    Překvapení v ČEZ Areně. Lev v úniku dvou na jednoho zakončil do sítě, ale sudí po kontrole videozáznamu gól neuznává, jelikož Hudáček při svém zákroku posunul bruslí branku!
     
    38:10
    Dvořák na útočné polovině udržel cenné vteřinky puk pro hosty a ani po jeho ztrátě nebezpečí nehrozí. Tybor totiž vjel do pásma moc rychle, a tak tu máme ofsajd.
     
    37:40
    Další přesilovkou kombinaci Pardubic zastavuje pro změnu ofsajd. Vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    37:11
    Plzeň už hrála ve čtyřech, když se do dobré pozice dostal Radil. Jeho ránu ale Mensator vyráží mimo svou klec.
     
    36:34
    Sedmnáct vteřin bude trvat domácí přesilovka 5/3. Dvě minuty totiž dostává za zdržování hry (vyhození puku mimo hřiště) Jakub Jeřábek.
     
    36:14
    Jenže Plzni se daří vyhazovat pokusy domácích celkem snadno.
     
    35:50
    Pardubický výběr se sice nastěhoval do útočného pásma, jenže Píša nahrávku z pravé strany neudržel na hokejce, a tak se musí domácí výběr pokusit o ohrožení branky o pár vteřin později.
     
    34:52
    Přesilová hra pro Pardubice. Lukáš Endál byl na pravé straně hákován Dominikem Boháčem, a tak tu máme dvě trestné minuty.
     
    33:19
    Dlouhou pasáž bez přerušení rozčísl až svým zakončením ze středu hřiště Kašpařík. Hudáček však byl připraven a chytá.
     
    32:07
    Ve druhé třetině je k vidění o poznání zajímavější podívaná. Po nahrávce zpoza branky Lukáše Mensatora to dokázal i Jiří Vašíček, jeho prudké zakončení nadělalo hostujícímu brankáři velké problémy.
     
    31:00
    Zajímavou příležitost teď měla i Plzeň. Kratěna našlápl k dobrému sólu, které ale sám před Hudáčkem nevyřešil ideálně, když střílí pouze do připraveného strážce domácího brankoviště.
     
    30:52
    Endálovo zakončení z levé strany se odrazilo pro Aleše Píšu, jenže ani on neuspěl, když pálí nad.
     
    30:30
    Nepovedené založení útoku v podání domácích symbolicky ukončuje přesilovou hru zakázaným uvolněním, po kterém se vhazuje před Hudáčkem.
     
    29:51
    Teď však mohla po nahrávce z pravé strany a zakončení Noska inkasovat. Tomáš Nosek ale z mezikruží napálil pouze připraveného Lukáše Mensatora!
     
    29:26
    Plzeň se ale v oslabení brání znamenitě, když vyhazuje z vlastní třetiny jeden puk za druhým.
     
    28:31
    Přesilovka pro Pardubice. Vojtěch Mozík dostává dvě minuty za hákování.
     
    27:49
    Nosek skvěle zapracoval v útočné třetině. Puk se dostal na na Kousala, který před brankou našel volného Radila, jenže jemu gólovou radost sebral fantastickým zákrokem Mensator! V pokračující akci Mensator zasáhl ještě jednou a znovu geniálně, když vyrazil Kousalovu teč!
     
    26:29
    Hostující tým domácí svírá v jejich obranném pásmu, ale do vážnějšího zakončení se nemůže dostat. Kratěna zpoza branky hledal před brankovištěm neobsazeného Pletku, jenž však bohužel pro Plzeň ve velké šanci netrefil.
     
    25:38
    Přesilovka pro Plzeň. Za držení je totiž vyloučen obránce Pardubic Jiří Vašíček.
     
    25:12
    Pitule našel mezi kruhy najíždějícího Dvořáka, který se ihned pokoušel zakončit, ale nepovedeně. Puk mu totiž ve slibné pozici sjel z hole.
     
    23:58
    Benák si najel na nahrávku zpoza brány a vypálil. Bohužel pro domácí míří z pravé strany hodně mimo Mensatorovu klec.
     
    23:30
    Následnou akci Pardubic zastavuje na útočné modré ofsajd. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    22:45
    Následně musel Július Hudáček dvakrát zasahovat. Po prvním vhazování chytil ostrý puk do lapačky a při tom druhém posílá ránu Hanzlíka do ochranné sítě.
     
    22:36
    Vašíček se ve vlastní třetině zkušeně zbavil prudkým zastavením svého strážce a podél mantinelu hledal Noska, který by v případě zachycení kotouče mohl pádit sám na Mensatora. Tomáš Nosek ale bohužel pro domácí uklouzl, a tak je z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    21:02
    Jeřábek po vyhraném vhazování nelenil a vyjel k mantinelu, odkud táhlou ranou vyzkoušel Hudáčkovu pozornost. Ten jeho pokus chytá do lapačky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V samotném závěru ještě hledal Nosek před brankou spoluhráče, ale bez úspěchu, a tak tu máme konec první třetiny. Ta nenabídla atraktivní hokej. Domácí tým ji vyhrál na střely pouze 4:3, což o mnohém napovídá. ČEZ Arena tak může jenom doufat, že druhá část hry bude zajímavější. V Pardubicích začne pravděpodobně v 18:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Zohorna našel zadovkou mezi kruhy Somíka, avšak ten se bohužel pro domácí do zakončení nedostal.
     
    19:19
    Zakázané uvolnění dostane hru v závěru první třetiny před Hudáčka. Tam se bude vhazovat po pravici domácího brankáře, který zatím předvádí spolehlivý výkon.
     
    18:12
    V další velké šanci byl Petr Sýkora, který v závěru přesilovky ujížděl sám na Mensatora. Zkusil zakončit mezi betony, avšak neúspěšně. Mensator skvěle chytá.
     
    18:00
    Gregorc po dlouhé chvíli vyprodukoval nahrávku na volného Vašíčka, který ale ještě zbytečně nahrával, a tak se Plzeň ubránila.
     
    16:25
    Přesilovka pro domácí. Hostující Tomáš Sýkora dostává dvě minuty za podražení.
     
    16:15
    Petr Sýkora krásně prošel přes střední pásmo, když si prohodil puk mezi nohami a najížděl do útočné třetiny. V ní se rozhodl pro střelu, která skončila na tyči!
     
    15:48
    Rysovu chybu mohl potrestat střelou od pravého mantinelu zkušený Kratěna, jenže jeho bombu opět zneškodnil Hudáček.
     
    15:01
    Na druhé straně také zajímavý moment. Zpoza branky se puk dostal na volného Slováka, který střelou z jedničky vyděsil Hudáčka. Slovenský brankář však ale vyráží nad.
     
    14:28
    Do zajímavé pozice se dostal po dobré práci Rysa jeho kolega z útočné formace Moučka. Jeho ostrý projektil z pravého křídla vyráží Mensator mimo.
     
    13:31
    Pardubice jsou jasně aktivnějším celkem. Do vedení je mohl po nahrávce z levé strany dostat Radoslav Tybor, jenže jeho tečovaná rána končí bohužel pro domácí fanoušky nad brankou.
     
    12:57
    Rys pěkně kličkoval za brankou, ale po jeho nahrávce se bohužel pro domácí nikdo k zakončení nedostal.
     
    12:18
    Radil točil za brankou Mensatora obránce soupeře a předal na Kousala, jehož dobře mířenou nahrávku do brankoviště vyráží jeden z beků.
     
    10:52
    Pituleho pokus od levého mantinelu byl nepříjemně pro domácí tečován, ale Hudáček může pokus jen kontrolovat, jelikož končí vedle jeho klece.
     
    09:48
    Po nepovedené rozehře domácího útoku se puk přeci jenom dostal na Semoráda, který s ním vjel do útočné třetině a táhlou ranou mezi bruslemi obránce Plzně vypálil. Svižná rána jde těsně nad.
     
    08:54
    Přesilovka už byla minulostí, když se po nahrávce z levé strany dostával do dalšího ohrožení branky jeden z domácích borců. Mensator byl ale u puku rychlejší, a tak jej přikrývá pod svou lapačku.
     
    08:12
    Hostům z Plzně se nepovedla rozehrávka ve vlastní třetině, a tak z toho byla první větší šance utkání. Somík dostal puk na hůl, ale nezazmatkoval a našel volného Zohornu, jehož ránu zblokoval obránce soupeře mimo svou klec.
     
    07:10
    Domácí se ale zatím brání bez problémů, když vyhazují kotouč až před Mensatora.
     
    06:41
    Následně uvidíme první přesilovou hru utkání. Dvě minuty za podražení vidí domácí zadák Aleš Píša.
     
    06:29
    Endálova slabá rána od modré byla pro Mensatora snadným soustem. Brankář Plzně vyráží mimo svou klec.
     
    05:49
    Zakázané uvolnění domácích stěhuje hru před Hudáčka. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    05:14
    Zatím vidíme nepříliš hokejové představení. Oba celky hodně chybují v jednoduché rozehrávce, a tak o pěkné akce je zatím nouze.
     
    03:50
    Pěkná akce hostů. Vlasák ve středním pásmu posunul na Kratěnu, který vybídl k ráně Boháče. Jeho pokus ale Július Hudáček chytá do lapačky.
     
    03:08
    Endál udržel na zádech obránce Plzně a od pravého mantinelu se dostal až do zakončení. To však brankář Mensator v pohodě vyráží do rohu kluziště.
     
    02:08
    První nebezpečí přivezla až Plzeň. Mozík zpoza branky zkoušel Hudáčka prostřelit ranou na první tyč, avšak neúspěšně.
     
    01:39
    Nosek vybojoval za brankou hostí kotouč, ale jeho kolega z útoku Kousal se k zakončení ani teď nedostal.
     
    00:44
    Úvod utkání nabízí pouze nepřesnosti na obou stranách, a tak zakončení na branku nevidíme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Hudáček (Salfický) – Píša, Kočí, Benák, Zdráhal, Gregorc, Vašíček – P. Sýkora, Marha, Endál – Tybor, Zohorna, Somík – Radil, Kousal, Nosek – Moučka, Rys, Semorád.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha ml.

    HC Škoda Plzeň: Mensator (Machovský) – Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Boháč, Marcel – J. Sýkora, Kašpařík, Lev – Kratěna, Vlasák, Pletka – Dvořák, T. Sýkora, Hollweg – Indrák, Pitule, Vlček.

    Trenéři: Milan Razým, Michal Straka a Jaroslav Špaček

    Rozhodčí: Šír, Mikula – Bryška, Lučan.
     
    Hostujícímu výběru se však na domácí v poslední době nedaří, když poslední tři zápasy prohrál. V tom posledním na začátku října to pro Plzeň dlouho vypadalo dobře, ale Pardubicím se povedlo čtyřikrát vyrovnat a v nájezdech uzmout druhý bod.
     
    Plzeň je na tom o lépe, když jí patří třetí místo. Tradičně silný výběr trenéra Razýma bral v posledních pěti utkáních hned třináct bodů, a tak se usadil v první trojce soutěže. V posledním utkání Plzeň i přes nepříliš povedený start porazila na domácím ledě Zlín, když o utkání rozhodla ve druhé třetině. V ní nejprve vyrovnal na 1:1 z přesilové hry Tomáš Slovák, aby branky Marcela a Lva znamenali dvoubrankové vedení, které už ani snížení Čecha nezhatilo.
     
    Domácí celek se po velmi dobrém startu do sezony zastavil a výsledkovou mizérii dokázal přerušit až na domácím ledě s Chomutovem. Když na ni dokázal výběr trenéra Venery a Říhy navázat i výhrou v Liberci, tak se zdálo, že je pohoda zpět. To se ovšem vůbec nepotvrdilo v neděli v Karlových Varech. Tam se HC ČSOB Pojišťovně vůbec nevedlo a nová posila brankář Július Hudáček přihlížela jasné prohře 6:2. Dnes tak domácí hrají o udržení v top osmičce soutěže.
     
    Ve 23. kole Tipsport extraligy uvidíme v Pardubicích duel osmých Pardubic se třetí Plzní. V ČEZ Areně utkání začne v 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Jan Hrabal

    Góly a asistencie: 49. Nosek (Radil, Gregorc), 56. Kousal (Vašíček, Radil), 60. Benák – 40. Hollweg (Jeřábek, Sýkora)


    HC Dynamo Pardubice: Hudáček (Salfický) – Píša, Kočí, Benák, Zdráhal, Gregorc, Vašíček – P. Sýkora, Marha, Endál – Tybor, Zohorna, Somík – Radil, Kousal, Nosek – Moučka, Rys, Semorád.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha ml.

    HC Škoda Plzeň: Mensator (Machovský) – Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Boháč, Marcel – J. Sýkora, Kašpařík, Lev – Kratěna, Vlasák, Pletka – Dvořák, T. Sýkora, Hollweg – Indrák, Pitule, Vlček.

    Trenéři: Milan Razým, Michal Straka a Jaroslav Špaček

    Rozhodca: Šír, Mikula – Bryška, Lučan

    Diváci: 7254