Toronto – Buffalo 4:2 (kon.) | Montreal – NY Rangers 0:1 (kon.) | NJ Devils – Pittsburgh 4:1 (kon.)
NY Islanders – Detroit 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Carolina 4:2 (kon.) | Nashville – Chicago 7:2 (kon.)
Arizona – Tampa Bay 6:3 (kon.) | Colorado – Florida 1:4 (kon.) | Calgary – Edmonton 2:4 (kon.)
Ottawa – Columbus 1:4 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Columbus Blue Jackets
cz Nedeľa 17.11.2013, 19:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Partner:
     
    59:20
    Neil se pokoušel z pravé strany prostřelit Bobrovského, který vyrazil přímo před Smitha, ale i ten si dorážkou na Rusa nepřišel.
     
    57:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po dvaceti vteřinách Ottawa přesilovou hru využívá a Sergej Bobrovskij jen naštvaně plácl hokejkou o led, protože dvě a půl minuty před koncem přichází o čisté konto. Po kombinaci Michálka a Philipse se puk dostal na ERIKA KARLSSONA, který od modré prostřeluje všechno a všechny a připisuje si tak svůj padesátý gól v NHL. Asistence: Chris Phillips, Milan Michálek.
     
    55:08
    Chris Neil pokusem z bezprostřední blízkosti nastřeluje pouze gólmana hostů Bobrovského.
     
    54:50
    V situaci dva na jednoho vyrazil střelu Foligna Sergej Bobrovskij.
     
    45:44
    Jak Mark Borowiecki tak James Wisniewski nejsou na ledě ani na střídačkách, oba odcházejí rovnou do sprch a jejich tresty odykají jejich spoluhráči. Wishiewski je potrestán za vyvolání bitky a za nesportovní chování, stejně tak jako Mark Borowiecki, který ještě dostává navrch pět minut za úder loktem.
     
    45:44
    No, nevím, kdo měl nyní v bitce navrchl, ale zdá se mi, že fighterský souboj vyhrál James Wisniewski, který stáhl Marka Borowieckiho na led. Střídačka Columbusu Blue Jackets aplauduje.
     
    45:41
    Borowiecki naprosto nemístně atakoval úderem do oblasti hlavy Jareda Bolla a spoluhráče jede nyní pomstít James Wisniewski.
     
    45:27
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blake Comeau poslal puk zpoza branky před Andersona, kde nevěděl, zda mu někdo najede nebo ne. První možnost vyšla, DEREK MACKENZIE totiž byl před Andersonem důrazný a nadvakrát překonal gólmana Ottawy. Asistence: Blake Comeau.
     
    44:41
    Ryan Johansen předvedl fantastickou akci, když získal ve středním pásmu na Zibanejadovi puk, prokličkoval až k Andersonovi, jenže tam zvedl bekhend příliš vysoko.
     
    37:46
    To je neuvěřitelné, opět fantastický Derek MacKenzie, který znovu zblokoval střelu Turrise a Bobrovskij tak nemusel zasahovat. Pokud se dívá Jan Suchý, měl by jistě radost.
     
    36:49
    RJ Umberger (CBJ) putuje na dvě minuty na trestnou lavici za sekání.
     
    35:26
    Methot střílel od modré čáry, ale Bobrovskij je zatím dnes nepřekonatelný.
     
    32:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka Columbusu pět na tři a hosté budou hrát ještě téměř minutu a půl klasickou přesilovku. Nick Foligno našel na modré čáře FJODORA TJUTINA, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Anderson asi neměl zrovna nejlepší výhled, navíc jeden z hráčů Ottawy zlomil hokejku a nemohl pořádně bránit. Asistence: Nick Foligno.
     
    31:43
    Nutno podotknout, že Anderson byl při zakončení podražen Markem Borowieckim a hosté budou hrát přesilovku pět na tři, která potrvá 27 vteřin.
     
    29:44
    Krátce po přesilovce naznačil na pravém kruhu Spezza střelu. Místo toho přihrál puk na druhý kruh, kde byl Kyle Turris, jenže Bobrovskij se fantasticky přesunul.
     
    27:42
    Na trestnou lavici odjíždí Cam Atkinson (CBJ). Hosté jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Na vyloučení: 2:3.
     
    24:13
    Columbus právě vstřelil branku!
    A Columbus bleskově využívá i druhou přesilovou hru v zápase, tentokráte ne po dvanácti, ale už po osmi vteřinách. Fjodor Tjutin zakombinoval na útočné modré s Ryanem Johansenem, který vystřelil a jeho pokus následně doklepl ze vzduchu za záda Andersona RJ UMBERGER. Asistence: Ryan Johansen, Fjodor Tjutin.
     
    24:05
    Mark Borowiecki (OTT) tvrdě narazil rukama nahoře na mantinel Michaela Chaputa a dostává tak dvě minuty za hrubost. Druhá přesilovka Columbusu v zápase. Tu první využili hosté po pár vteřinách.
     
    21:10
    Ve stejném času je za držení vyloučen Brandon Dubinsky (CBJ), a to už podruhé v dnešním zápase. Přesilovka pro Ottawu.
     
    19:21
    Také Atkinson byl v dobré pozici a vystřelil. Anderson měl co dělat, aby střelu zlikvidoval
     
    12:48
    Spezza se snažil najít u pravé tyče zcela volného Bobby Ryana, ale ten na poslední chvíli promáchl.
     
    12:03
    Ještě předtím se však dopustil podražení Brandon Dubinsky (CBJ) a také domácí si vyzkouší první hru v početní převaze.
     
    09:50
    Michálek pálil z mezikruží bez přípravy po přihrávce Spezzy, Bobrovskij ale dobře chytá.
     
    07:49
    Mohlo být vyrovnáno, ale Derek Grant z jasné pozice minul branku.
     
    04:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    Modrokabátníci svoji přesilovou hru bleskově využívají, konkrétně po dvanácti vteřinách. Murray nabil napoprvé Johansenovi, jehož pokus ale Anderson vyrazil. Puk se ale opět dostal k Murraymu, který ho znovu poslal na RYANA JOHANSENA. Ten tentokrát nebyl na modré, ale střílel z pravého kruhu a posílá Columbus do vedení. Asistence: Ryan Murray, James Wisniewski.
     
    04:38
    První vyloučení. Dvě minuty dostává Marc Method (OTT), který dostává dvě minuty za držení. Bývalý bek Columbusu, který nyní byl před sezonou vyměněn do Ottawy, tak usedá na trestnou lavici.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 58. Karlsson (Phillips, Michálek) – 5. Johansen (Murray, Wisniewski), 25. Umberger (Johansen, Tjutin), 33. Tjutin (Foligno), 46. MacKenzie (Comeau)


    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Methot, Karlsson, Borowiecki, Phillips (A), Cowen, Gryba – Michálek, Spezza (C), Conacher – MacArtur, Turris, Ryan – Greening, Smith, Neil (A) – Zibanejad, Grant, Condra. Trenér: Paul MacLean.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Nikitin, Johnson, Wisniewski, Murray, Tjutin, Savard – Atkinson, Comeau, Dubinsky (C), Umberger, Johansen, MacKenzie, Jenner, Chaput, Boll (A), Anisimov, Letestu (A), Foligno. Trenér: Todd Richards

    Rozhodca: Chris Rooney, Francois St. Laurent – Scott Driscoll, Matt MacPherson