Buffalo – LA Kings 3:2 (2:0 po s.n.) | NY Islanders – Nashville 3:1 (kon.) | NY Rangers – NJ Devils 2:3 (kon.)
Washington – Columbus 4:3 (po pr.) | Carolina – Colorado 2:1 (kon.) | Montreal – Tampa Bay 1:2 (0:1 po s.n.)
Ottawa – Philadelphia 0:5 (kon.) | Detroit – Winnipeg 2:3 (1:2 po s.n.) | Florida – Anaheim 3:2 (kon.)
St. Louis – Arizona 2:3 (po pr.) | Calgary – San Jose 2:3 (po pr.)
koniec
Carolina Hurricanes
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Colorado Avalanche
cz Streda 13.11.2013, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Nejprestižnější hokejová soutěž na světě má před sebou další kolo. V něm se střetnou Carolina Hurricanes a Colorado Avalanche.
    Mužstvo pod taktovkou Patricka Roye vlétlo do letošního ročníku ve velkém stylu. Prozatím sehrálo celkem šestnáct duelů, přičemž bodově naprázdno vyšlo pouze ve dvou případech. V celkovém kontextu jsou tak Laviny druhým nejlepším klubem NHL, úspěšnější je pouze Anaheim. Carolina se drží ve středu východní konference, v kolonce bodů má vepsáno číslo 16. Potvrdí Colorado roli favorita? Úvodní buly bude vhozeno v 01:00 CET.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Peters (Murphy M.) – Sekera, Faulk, Hainsey, Bellemore, Harrison, Murphy R. – Semin, Staal, Tlustý – Dwyer, Staal J., Gerbe -Terry, Nash, Ruutu – Dvořák, Malhotra, Bowman

    Colorado Avalanche: Varlamov (Giguere) – Johnson, Hejda, Sarich, Benoit, Guenin, Holden – McGrin, Stastny, Landeskog – Parenteau, Duchene, O'Reilly – Talbot, MacKinnon, Mitchell – Bordeleau, Cliche, McLeod.
     
    Ke startu utkání je již vše připraveno, hokejisté obou družin se pomalu chystají na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Tak to byla obrovská šance Colorada! Stastny si sjel do středu hrací plochy, projel do útočného pásma, načež se pokusil zakončit bekhendem. Rána však orazítkovala pouze břevno!
     
    01:48
    Laviny se pokoušely o další rozehrávku zpoza vlastní svatyně. Jan Hejda ale přihrál nepřesně, a tak se kotouče zmocnili domácí. Ti jej ale následně poslali na zakázané uvolnění.
     
    02:35
    Colorado je v úvodu utkání mnohem aktivnější, daří se mu především přechod do útočného pásma. Nyní ale zahrozila také Carolina, Malhotrovo nahození si Varlamov v pohodě pohlídal.
     
    03:42
    Gabriel Landeskog se pokoušel o tvrdou střelu z otočky, avšak bezúspěšně. Touš zamířil až do ochranné sítě za Petersovou bránou.
     
    04:37
    Dlouhou dobu svírala coloradská formace svého soka v obranném pásmu, především pak Nathan MacKinnon motal soupeřům hlavy. Nakonec však bohužel pro hosty utekl obránci Lavin kotouč do útočného pásma.
     
    05:24
    Zkušený Radek Dvořák číhal před Varlamovem, což se mu vyplatilo. Slibnou tečí ale rozsvítit červené světlo nedokázal.
     
    06:40
    Do slušné střelecké pozice se řítil domácí Gerbe. Ránu z pozice pravého kruhu Varlamov zlikvidoval. Další ofenzivní snaha Hurikánů končí icingem. Hra se tak vrací před Peterse. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    07:34
    Alexander Semin nabral rychlost a ihned po přejetí modré čáry vypálil. Trefil však pouze hruď brankáře hostí.
     
    08:24
    Mitchell vyzval přihrávkou od levého mantinelu ke skórování Nathana MacKinnona. Mladíček z denverského celku ale nedokázal usměrnit kus gumové pryže za Petersova záda.
     
    09:22
    Colorado zatím velmi dobře brání střední pásmo, domácí celek má s jeho přechodem značné problémy. Spoléhat tak musí na dlouhé pasy, které si hosté bez sebemenších problémů hlídají.
     
    10:18
    Tentokráte však svěřencům Patricka Roye kombinace nevyšla, hra se vrací zpět před Varlamova. Buly bude provedeno po jeho pravé ruce.
     
    11:05
    Lehké nahození Caroliny gólman hostí před dotírajícím Jiřím Tlustým raději kryje. Domácí mužstvo tak získalo alespoň útočné pásmo.
     
    11:26
    Coloradský Mitchell se snažil rychle přejít útočnou modrou, avšak jeho spoluhráč byl v pásmu o něco dříve než puk. Pomeznímu sudímu postavení mimo hru neuniklo.
     
    12:47
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí celek jde do vedení! Dwyer vybojoval kotouč za bránou, načež jej poslal Gerbemu, který se pokusil zakončit. Varlamova jeho střelu vytěsnil přímo na hůl JORDANA STAALA, který neměl se zakončením do odkryté klece potíže. Asistence: Nathan Gerbe, Patrick Dwyer.
     
    13:38
    Carolina je na koni, leče další potíže zatím Colorado nepřipouští. Naopak se snaží být aktivní. Ztuhlého Peterse dvakrát prověřil Mitchell. Ani jednou si ale na gólmana Hurikánů nepřišel.
     
    14:26
    Další pokus Caroliny, tentorkáte pálil tvrdě od modré Ryan Murphy. Varlamov byl opět pozorný. Totožně si počínal i o několik málo vteřin později, kdy raději ukryl puk před dotírajícími borci v červených dresech.
     
    15:14
    Matt Duchene si pokusil obhodit obránce domácích a probít se do samostatného úniku. To se mu ale nepovedlo.
     
    16:26
    Tak to byla smršť šancí Colorada! Nejprve pálil z otočky Stastny, následně dorážel neúspěšně McGrin. Vzápětí se neujala ani pumelice Jana Hejdy, která zasvištěla těsně vedle levé tyče.
     
    17:25
    Po výborné pasáži Lavin se k puku dostali opět domácí. Dravý Tuomo Ruutu byl ale u pravého mantinelu zastaven, tudíž z náznaku brankové příležitosti nebylo nic.
     
    18:07
    Velmi nepřesný pas Caroliny vrací dění na ledové ploše zpět před Peterse.
     
    18:55
    Colorado se usadilo v útočném pásmu, kde ale narazilo pouze na pevnou defenzivu Hurikánů, která svého soka k ničemu nepustila.
     
    19:20
    Opět icing. Tentokráte dráhu přihrávky nevychytal Bowman. Vhazuje se po pravé ruce domácího mága.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dějství, které přineslo velmi aktivní hokeje. Do utkání vstoupili aktivněji hosté, avšak postupně se hrní obraz stále více vyrovnával. Domácí poté otevřeli skóre, prosadil se Jordan Staal. Těsné vedení si tak Carolina přenese do prostřední periody. Jak se bude klání nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!
     
    Střely na branku: 11:5
    Hity: 7:15
    Vhazování: 14:9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Carolina právě vstřelila branku!
    Bleskový úvod Hurikánů! Gerbe zachytil kotouč u levého mantinelu, prohnal se do útočného pásma a poslal pas PATRICKU DWYEROVI, který trefil přesně prostor mezi levým betonem a lapačkou Peterse. Asistence: Nathan Gerbe, Jordan Staal.
     
    21:15
    Colorado se pokoušelo rychle odpovědět, avšak ztroskotalo na zformované obranné linii Caroliny. Domácí se ale poté provinili zakázaným uvolněním.
     
    21:58
    Mitchell hledal pasem naslepo před bárnou někoho ze spoluhráčů a málem se mu to povedlo. Natahující se MacKinnon nakonec bohužel pro hosty na kotouč nedosáhl.
     
    23:35
    McLeodova rána z uctivé vzdálenosti nyní nadělala Petersovi velké potíže. Domácí muž v masce ale nakonec neposedný puk zkrotil. Na druhé straně hrací plochy poslal Varlamovovi pozdrav Andrej Sekera. Vhazuje se po levici hostujícího muže v masce.
     
    24:09
    Opět v akci první formace Colorada. Landeskoga pálil tahem z pozice pravého kruhu, načež se snažil do jeho pokusu vložit hůl Stastny. Kotouč ale netrefil.
     
    25:21
    Ve slibné pozici se nyní ocitl Matt Duchene. Z mezikruží ale nezamířil přesně. Na opačné straně ledové plochy pálil neúspěšně Ruutu.
     
    26:43
    Bowman se nyní prohnal jako uragán do útočné třetiny a pokusil se bekhendem překvapit Varlamova. Ten jeho snahu zneškodnil jen s notnou dávkou štěstěny.
     
    27:02
    Nathan Gerbe je při chuti! Tentokráte vypálil téměř ihned po vhazování, leč střela mu příliš nesedla.
     
    27:42
    Varlamov musel opět zasahovat, nyní testoval pozornost ruského muže v masce Jiří Tlustý. Gólman Colorada vyšel ze souboje opět jako vítěz.
     
    28:38
    Malhotra nahodil touš do skrumáže před brankovištěm, ve které se nejlépe zorientoval Radek Dvořák. Dorážku zkušeného českého forvarda Varlamov zlikvidoval.
     
    29:17
    Talbot obkroužil branku Caroliny, posunul puk na Mitchella, který ale se šancí naložil trestuhodně. Po chvilce váhání byl odzbrojen Ryanem Murphym.
     
    29:55
    Carolina hraje zatím v naprosté pohodě. její další ofenzivní výpad ale zastavil ofsajd, který byl posouzen jako úmyslný. Buly tak bude provedeno před Petersem.
     
    30:43
    Coloradský kapitán Gabriel Landeskog hledal zpoza brány někoho ze svých spoluhráčů. K dispozici však nebyla ani jedna schůdná varianta, a tak naslepo poslaný touš pouze procestoval až do střední třetiny.
     
    31:42
    Tentokráte Landeskog mířil o něco přesněji! Dělovka švédského reprezentanta orazítkovala břevno domácí branky.
     
    31:46
    K vidění je nyní kuriózní situace. Zničeho nic se domácím stánkem Caroliny ozvala gólová siréna. Hlavní arbitři nakonec posunuli čas o tři vteřiny zpět.
     
    31:57
    O'Reilly nyní z otočky překvapil Justina Peterse. Domácí brankář nakonec se štěstím zasáhl.
     
    32:48
    Bowmana zastavuje opět postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    33:08
    Hosté se pokoušeli opět usadit v útočném pásma, avšak dnes si prozatím Laviny nevybírají zrovna nejlepší den.
     
    33:54
    Máme zde úvodní vyloučení! Za hákování putuje na trestnou lavici Radek Dvořák (CAR).
     
    34:20
    Colorado dlouho kombinovalo, načež se rozhodlo vypálit od modré čáry. Tento pokus byl ale pro Peterse lahůdkou.
     
    34:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Laviny přesilovou hru využívají. MacKinnon vypálil z velkého úhlu ránu, proti které Peters dokázal zasáhnout. Poté ale volně se povalující touš doklepl za brankovou čáru PAUL STASTNY. Asistence: Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog.
     
    35:38
    Obě mužstva hrají velice rozvážně, nikdo nechce udělat chybu. Colorado ale cítí, že je blízko vyrovnání. Zvrátí Laviny souboj ve svůj prospěch?
     
    35:52
    Přesnost postrádající pas zapříčiňuje icing. Vhazovat se bude před Petersem.
     
    37:35
    V současné chvíli drží více kotouč na svých holích hostující borci. Díky tomu si solidní pozici vypracoval Matt Duchene, který nejprve nepřesně zamířil z levého kruhu, posléze neproměnil téměř samostatný nájezd!
     
    37:46
    MacKinnon si svou aktivitou vykoledoval další domácí vyloučení. Za držení je potrestán Andrej Sekera (CAR). Další možnsot pro Laviny.
     
    38:07
    Hosté se však brzy po vhazování osvobozují, Colorado musí začít útok zpoza vlastní brány.
     
    38:45
    Na domácí svatyni lítá jeden projektil za druhým, leč ani jeden zatím neslaví úspěch.
     
    39:28
    Landeskog ani MacKinnon si pokusy z těsné blízkosti na Peterse nepřišli. Brankář s číslem 35 na zádech je pro svůj tým skutečně oporou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství je minulostí. Přineslo dva přesné zásahy, nejprve své vedení navýšili domácí, poté dokázal díky využité početní výhodě snížit Paul Stastny. Máme tak zaděláno na slušné drama. Jaké bude mít toto utkání vyústění? Sledujte náš on-line přenos!
     
    Střely na bránu:23:24
    Hity: 13:27
    Vhazování: 24:19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Domácí se pokusili urychleně přejít útočné pásmo, avšak svižný pas byl sražen do hlediště, což znamená vhazování v neutrální třetině.
     
    40:49
    Dwyer se dral znovu do šance, tentokráte se ale bekhendový pokus aktivního forvarda neujal. Hostující protiútok se poté rozpadlo brzy po jeho zrodu.
     
    41:44
    Z mezikruží trefil Talbot pouze hruď Justina Peterse. Gólman Caroliny poté kotouč raději podržel ve své rukavici.
     
    42:24
    Ruutu nabil na střelu Terrymu, jemuž však kotouč přeskočil hůl. Téměř minutu v kuse se domácí hokejisté drželi v útočné pásmu. Tlak zakončil zásah Varlamova, který již tušil, že jeho spoluhráči potřebují vystřídat.
     
    43:12
    MacKinnon zahrozil rychlým přechodem do pásma, kde z pozice pravého kruhu rozduněl Petersův beton. Mladý Kanaďan dnes podává vynikající výkon, kterému chybí pouze koření v podobě vstřelené branky.
     
    44:20
    Jordan Staal dlouho míchal kotoučem za bránou, aby ho poté poslal do mezikruží. Tam se jej chopili hosté, kteří ale rozehráli pouze na zakázané uvolnění.
     
    44:45
    Tlustý posunul hru směrem k Justinu Faulkovi, který od modré prověřil Varlamovovu pozornost. Ruský gólman lehký puk za svá záda nepustil.
     
    45:43
    Sarich nyní vypálil velmi jedovatě, Peters se za pokusem coloradského obránce pouze ohlédl. Následný protiútok Caroliny byl brzy u konce, neboť museli domácí poslat na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    46:19
    Colorado stále ztrácí jeden přesný zásah, avšak tempo a styl hry nyní určují domácí hokejisté. Lavinám chybí především přesnost, již po několikáté jejich snaha vyústila v icing.
     
    46:25
    Gerbe nadvakrát dorážel před Varlamovem. Hostující mág ale držel touš pevně mezi svými chrániči.
     
    47:58
    Colorado se snaží rozehrát, ale naráží na velmi vysunuté napadání v podání domácích. Lodivod Hurikánů připravil zatím velice účinou taktiku.
     
    48:18
    Eric Staal nyní protáhl z pozice pravého kruhu tvrdou ranou Varlamova. Tento pokus byl pro hostujícího brankáře tvrdým oříškem, avšak nakonec jej vytěsnil.
     
    49:31
    Lanedskog poslal kotouč vysoko nad. Na ledové ploše se nyní objevuje řada nepřesností, obě mužstva hrají velmi nervózně.
     
    50:45
    Po přečíslení tří na dva pálil ze stoprocentní pozice český zadák Jan Hejda! Urostlý obránce ale nesprávně seřídil mířidla, trefil pouze Petersovu hruď.
     
    51:22
    Další zakázané uvolnění Colorada. Vhazovat se bude před Varlamovem, který je v právě probíhajících minutách velmi důsledně zaměstnáván.
     
    52:15
    Carolina v pohodě brání střední pásmo. Jde vidět, že domácí přesunuli své síly především do defenzivy, do žádných zvěsilých útočných výpadů se Hurikáni nepouštějí. Přinese tato taktita domácímu mužstvu úspěch?
     
    52:45
    Colorado svého soka přeci jenom sevřelo, rány Duchena a Hejdy se však neujaly. Pokusy z větší vzdálenosti dnes Peters likviduje velmi spolehlivě.
     
    53:50
    Po chybě domácí obrany se do šance dostával Nathan MacKinnon. Skákavý kotouč ale nedokázal usměrnit dle svých představ.
     
    54:33
    Carolina je pod velkým tlakem, Laviny doslova sešláply plyn a začaly zásobovat Peterse nebezpečnými pokusy.
     
    55:42
    Opět obrovská šance hostí! Zcela sám se před Petersem ocitl Matt Duchene, avšak tváří v tvář brankáři Caroliny nedokázal uspět. Justin Peters je v dnešním duelu skutečně famózní.
     
    56:05
    Johnsonova rána od modré nadělala Petersovi velké potíže. Za pomoci obránců se ale puk odebral z pohledu Caroliny do bezpečí.
     
    57:08
    Colorado opět v drtivém tlaku, leč neúspěšném. Carolina se smršti střel ubránila a stihla alespoň vystřídat.
     
    58:15
    Opět se domácí vysbodoili a začali sbírat cenné vteřinky v útočném pásmu. Následně Colorado poslalo puk až na zakázané uvolnění.
     
    58:50
    Sarich svou tvrdou ranou trefil pouze obránce před sebou. Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    59:28
    Bude se vylučovat. Eric Johnson (COL) zastavil nedovoleným způsobem Erica Staala, který by se jinak řítil sám na prázdnou bránu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Carolina nazvdory drtivému tlaku v závěru těsné vedení udržela a zvítězila 2:1. Colorado si připsalo teprve třetí porážku v letošním ročníku. Děkuji za pozoronost, loučím se s vámi a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
     
    Československá stopa v utkání

    Carolina
    Jiří Tlustý: čas: 16:41, střely na bránu: 3
    Radek Dvořák: čas: 10:28, střely na bránu: 3

    Colorado
    Jan Hejda: čas: 25:11, střely na bránu: 4

    Střely na bránu:28:34
    Hity: 38:23
    Vhazování: 36:26
    Vyloučení: 2:1
    Využití: 1:0 (03:36:20)

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 13. Staal (Gerbe, Dwyer), 21. Dwyer (Gerbe, Staal) – 35. Stastny (MacKinnon, Landeskog)


    Carolina Hurricanes: Peters (Murphy M.) – Sekera, Faulk, Hainsey, Bellemore, Harrison, Murphy R. – Semin, Staal E., Tlustý – Dwyer, Staal J., Gerbe -Terry, Nash, Ruutu – Dvořák, Malhotra, Bowman
    Colorado Avalanche: Varlamov (Giguere) – Johnson, Hejda, Sarich, Benoit, Guenin, Holden – McGrin, Stastny, Landeskog – Parenteau, Duchene, O'Reilly – Talbot, MacKinnon, Mitchell – Bordeleau, Cliche, McLeod

    Rozhodca: Furlatt, Herman – Nowak, Murphy