Česko – Rusko 0:2 (kon.) | Fínsko – Švédsko 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Fínsko
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)
Švédsko
cz Nedeľa 10.11.2013, 15:30Euro Hockey Tour
Partner:
     
    57:40
    Obrovská chyba švédské sestavy navíc vede k tomu, že domácí si v závěru základní hrací doby zahrají přesilovku. Švédů bylo na ledě šest, a tak si dvě minuty zahrají ve čtyřech.
     
    39:38
    Jenže Jonas Enlund (FIN) se natahoval po protihráči za hranicí pravidel. Dvě minuty za hákování a tentokrát jdou na přesilovku Švédové.
     
    37:27
    Švédských žlutých vos bylo v helsinském úlu moc. To nemůže znamenat nic jiného než menší trest za přiliš mnoho hráčů na ledě a další přesilovku pro nadopované Finy!
     
    33:35
    Skvělá pasáž končí, ale jen na chvíli. Finové jdou totiž na přesilovku! Niclas Andersén (SWE) – 2 minuty za podražení. To je ta pravá chvíle pro domácí tým.
     
    26:59
    Domácí publikum píská, neboť přichází třetí vyloučení na finské straně. Oskar Osala (FIN) – 2 minuty za nedovolené bránění. Teď bych to taky neviděl tak přísně, každopádně je tu ale další přesilovka Tre Kronor.
     
    22:21
    A je tady druhá přesilovka pro Švédy. Jere Karalhti (FIN) naprosto nesmyslně na ledě dohrál svého soka a už sedí u trestoměřičů s menším trestem za hrubost.
     
    12:43
    Dvojice českých sudích se nemohla rozhodnout jinak než pro trest na 5 minut a do konce utkání pro kapitána finského týmu Lea Komarova.
     
    09:57
    Další faul švédských barev a druhá přesilovka pro domácí výběr. David Ullström (SWE) – 2 minuty za podražení.
     
    05:13
    Pět minut se nepřerušovalo, rozhodčí pískají až nyní – po úvodním švédském faulu. Nicklas Danielsson (SWE) – 2 minuty za hákování.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 35. Karalahti (Lehterä, Salminen), 57. Hagman (Immonen, Karalahti) – 18. Arlbrandt (Olausson, Danielsson), 29. Klasen (Ullström), 62. Erixon (Hjalmarsson, Klingberg)


    Fínsko: Hovinen (Rynnäs) – Kukkonen, Jaakola, Lepistö, Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Väänänen, Marttinen – Immonen, Pihlström, Komarov "C" – Kontiola, Pyörälä, Aaltonen – Hagman, Lehterä, Salminen – Wirtanen, Osala, Hartikainen – Enlund. Trenér: Erkka Westerlund.
    Švédsko: Karlsson (Rautio) – Andersen, Klingberg, Rahimi, Erixon, Burström, Alm, Fälth – Lundqvist "C", Thörnberg, Klasen – Rodin, Olausson, Möller – Rasmussen, Janmark-Nylén, Danielsson – Hjalmarsson, Ullström, Arlbrandt – Figren, Bang. Trenér: Pär Mårts.

    Rozhodca: Hodek, Hribik (oba ČR) – Kiljunen, Suominen (oba Fin.)

    Diváci: 11 641