Real Madrid – Sociedad 5:1 (kon.) | Getafe – Elche 1:1 (kon.) | Bilbao – Levante 2:1 (kon.)
Vigo – Rayo Vallecano 0:2 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:1 (0:1)
Levante UD
Sobota 09.11.2013, 20:00 • San Mamés Barria, Bilbao (Španielsko) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Už v úvode druhého polčasu boli oveľa aktívnejší hráči domáceho Athletic Bilbao, ktorí sa snažili prekonať gólmana Navasa, no dlho sa im to nedarilo. Napokon sa vyrovnania dočkali až v 72. minúte po delovke od Mikela Rica z voleja. Následne skóroval domáci Aduriz, ktorý po skvelom centri od Iturraspeho hlavičkovo prekonal bezmocného gólmana hostí. V nadstavenom čase obdržal prísnu červenú kartu práve spomínaný Aduriz, ktorý pri pokutovom území tvrdo fauloval Simãa Juniora. V krátkej početnej výhode sa však hosťom už vyrovnať nepodarilo.

    Domáce Bilbao si po skvelom výkone v druhom polčase pripisuje do tabuľky jasné tri body, zatiaľčo Levante ostáva bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo španielskej Primera División.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (21:56:51)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Hosťujúci Nong pred domácim pokutovým územím tvrdo fauloval domáceho Laporteho, za čo si vyslúžil jasnú žltú kartu.
     
    90+5
    Kvôli červenej karte na strane domáceho Bilbaa hlavný rozhodca hrá aj piatu minútu nadstaveného času. Po tvrdom centri od Navasa však ku gólovej šanci hostí nedošlo.
     
    90+4
    Gólman Iraizoz si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď sa skvele hodil po lopte na ľavú stranu a strieľanú prihrávku od El Zhara teda zachytil.
     
    90+3
    Futbalisti Bilbaa hrajú síce v oslabení, no zatiaľ sa im darí ustrážiť svoj tesný náskok. Levante sa snaží niečo vymyslieť, no už nemá príliš veľa času.
     
    90+2
    Domáci Aduriz obdržal jasnú červenú kartu, keď na pravej strane nekompromisným šlapákom fauloval aktívneho Simãa Juniora, ktorý sa snažil zakončovať.
     
    45+1
    Hostia mali k dispozícii voľný kop zo stredovej čiary, ktorý skvele zahral hosťujúci Héctor Rodas, no jeho strieľaný center napokon hráči domáceho Bilbaa zachytili vo svojej moci.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú štyri minúty!
     
    90
    Po peknom centri od Xumetru sa k lopte v centrálnej časti dostal Rubén García, no ten napokon stál v jasnom ofsajde, kvôli ktorému asistent hlavného rozhodcu jasne prerušil hru.
     
    89
    Xumetra sa dostal k lopte na pravej strane, zbavil sa dvoch hráčov domáceho Bilbaa, no následne si loptu odkopol príliš ďaleko od svojich nôh a prišiel o ňu.
     
    88
    Tréner hosťujúceho Levante posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Diopa nastupuje do hry Nong.
     
    87
    Hostia si vybojovali rohový kop na pravej strane, ktorý odišiel zahrávať El Zhar, no po jeho dobrom centri sa napokon k lopte dostal len pozorný Laporte, ktorý ju zblokoval do bezpečia.
     
    86
    Hosťujúci Karabelas sa dostal k lopte v centrálnej časti po hlavičkovom súboji, no následne narazil na pozorného Iraolu, ktorý ho od lopty bez problémov odstavil.
     
    85
    Futbalisti hosťujúceho Levante sa snažia rýchlo odpovedať, no momentálne sa im veľmi nedarí. Bilbao je so svojm vedením v zápase spokojné a momentálne drží loptu na svojich kopačkách.
     
    84
    Bilbao dalo gól!
    Bilbau sa síce po šanci Ibaia nepodarilo dostať do vedenia, no po skvelom centri od Iturraspeho z centrálnej časti sa k hlavičkovému zakončeniu v hosťujúcom pokutovom území dostal ARITZ ADURIZ, ktorý svojim presne umiestneným projektilom nedal gólmanovi Navasovi žiadnu šancu.
     
    83
    Hosťujúci gólman Navas bude musieť byť ošetrovaný, keďže po zrazení sa s Ibaiom má problém so svojim pravým ramenom. Napokon však ochranca levantskej svätyne bude pokračovať v hre.
     
    82
    Napokon to však gól domácich nie je! Po peknej prihrávke od Susaeta sa k lopte dostal Ibai, no ten napokon stál v jasnom ofsajde a jeho gól platiť nemohol!
     
    81
    Do štatistík so žltými kartami sa pripojil aj hosťujúci Diop, ktorý predviedol úplne zbytočné protesty na stranu hlavného rozhodcu.

    Góly: 72. Mikel Rico, 84. Aduriz – 33. David Barral

    Karty:   42. Laporte (BIL), 44. Beñat (BIL), 68. De Marcos (BIL) – 11. Pedro López (LVN), 60. Ivanschitz (LVN), 80. Héctor Rodas (LVN), 81. Diop (LVN), 90+6. Nong (LVN)   90+2. Aduriz (BIL)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, Laporte, Gurpegi, Susaeta, Beñat (46. Aduriz), Iturraspe, Muniain (46. Mikel Rico), De Marcos, Ibai, Guillermo (69. Toquero)
    Náhradníci: Iago – Toquero, San José, Albizua, Mikel Rico, Aduriz, Ander Herrera

    Levante UD: Navas – Juanfran, Pedro López, Héctor Rodas, El Adoua, Diop (88. Nong), Simão Junior, Xumetra, Rubén García, Ivanschitz (63. Karabelas), David Barral (76. El Zhar)
    Náhradníci: Javi Jiménez – Nong, Vyntra, El Zhar, Karabelas, Sérgio Pinto, Pedro Ríos

    Rozhodca: David Fernández – Jesús Calvo, Jorge Canelo