Crystal Palace – Arsenal 0:2 (kon.) | Aston Villa – Everton 0:2 (kon.) | Liverpool – West Bromwich 4:1 (kon.)
Manchester United – Stoke City 3:2 (kon.) | Norwich – Cardiff 0:0 (kon.) | Southampton – Fulham 2:0 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 26.10.2013, 13:45Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:45.
     
    Atraktívny duel uvidia diváci v rámci otváracieho duelu 9. kola anglickej Premier league na ihrisku Selhurst Park. Miestni hostia lídra tabuľky Arsenal Londýn, ktorý bude veľkým favoritom na zisk ďalších troch bodov. Väčšinou sa outsider proti gigantovi vie vytiahnuť a to by Orli privítali ako na podnose. Veď tímu sa vôbec nedarí a zatiaľ okupujú len predposledné miesto. Horšie je na tom v porovnaní s nimi už len beznádejne posledný Sunderland.
     
    Orli teda získali iba tri body, za jedinú výhru v súťaži, stalo sa tak doma práve s čiernymi mačkami. Záchranárske práce tak musia absolvovať už od samého začiatku ligy a už teraz strácajú na prvý nezostupový priečinok 5 bodov. Zaujímavé je, že ešte ani raz si body so žiadnym tímom nedelili a preto by proti Arsenalu tento element pokojne mohol nastať. Veď kedy inokedy môžu zabodovať, ak nie proti lídrovi? Zmeny ale teda po nelichotivých výsledkoch museli nastať aj v radoch manažmentu, trénerom už nie je Ian Holloway: "Ianov kontrakt sme po vzájomnej dohode ukončili. Ian uznal, že nový prístup by nám mohol pomôcť udržať sa v lige," povedal na tlačovej konferencii jeden z predsedov Crystal Palace Steve Parish. Meno nového trénera zatiaľ nie je známe.
     
    To Londýnčania majú oveľa iné starosti, sú po dlhom čase na špici pelotónu a vyhrievajú sa na ňom právom. Prehrali len jeden duel a to hneď v prvom kole, odvtedy bodovali naplno takmer stopercentne v každom dueli. Výnimkou bol náročný zápase na pôde WBA, kde si body delili po remíze 1:1. Vonku inkasovali Kanonieri iba štyri góly, ale v nohách majú zápas Ligy majstrov, ktorí nezvládli podľa svojich predstáv a s Dortmundom prehrali 1:2. Žeby svoju formu tentoraz opäť stratili? Dozvieme sa to od 13:45, keď zápas začne.
     
    -19
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Speroni – Moxey, Gabbidon, Delaney, Ward – Bannan, Jedinak, Dikgacoi – Thomas, Guedioura – Chamakh.

    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Flamini, Ramsey, Ozil, Cazorla, Giroud..
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Výkop mal Arsenal.
     
    3
    Domáci nastúpili tradične v modrobordovej kombinácii dresov a hostia v žltomodrom.
     
    4
    Sagna z pravej strany mieril center na hlavu Girouda, ten ju smeroval do stredu a len tesne nad brvno!
     
    5
    Už v úvode je celkom jasné, kto dnes bude pánom na ihrisku, Kanonieri majú loptu pod kontrolou takmer nepretržite a určuje tempo.
     
    6
    Defenzívne poňatie hry domácich určite nemožno odsudzovať, dnes je jasným outsiderom a každá plynulejšia akcia z ich strany bude úspechom.
     
    7
    Prípadný bodový zisk by bol takmer ako sci-fi, ale ako to už býva, vo futbale v Amerike a na Slovensku je možné všetko.
     
    8
    Flamini musel expresne rýchlo striedať, Francúz má problém so slabinami. Vymenil ho Gnabry.
     
    10
    Medzitým sa Kanonieri podujali na dva rohové kopy, ale ani po jednom z nich šanca neprišla. Ward v prvom prípade dobre odvrátil pred brankárom a druhá štandardka problémy domácim nenarobila.
     
    11
    Spolupráca Cazorlu s Artetom nedopadla najlepšie, spoluhráči si nerozumeli a lopta im utiekla do autu.
     
    12
    Arsenal sa podujal skôr na držanie lopty, ako rýchle smrtiace útoky a postupne rozohráva svoje možnosti ohroziť bránu.
     
    14
    Hostia signalizovali ruku Delaneyho vo vápne po skrumáži, ale rozhodca penaltu nepíska.
     
    15
    Prvý výpad smerom na Szczęsného sa rozbiehal pomaly, ale napokon zakončenie prišlo. Center zo stredu vápna hlavičkoval Bannan tesne nad!
     
    17
    Lopta pre Arsenal, Guedioura zostrelil Artetu dosť nešetrne. Dopredu ide favorit, ale má čo robiť, aby si loptu postrážil dlhšie.
     
    18
    Hra sa prelína z jednej strany na druhú, no bez výrazných gólových možností.
     
    19
    Arsenal to skúša po kraji, najmä po pravej strane. Hneď sú tam však minimálne dvaja domáci hráči a preto nemal Speroni ešte výraznejší zásah.
     
    20
    Ozil dostal do behu peknú nahrávku, ale na hranici bieleho bodu Girouda hľadal nepresne. Z následného rohu Kanonieri takisto nič nevyťažili.
     
    22
    Orli sa vpredu opäť dlho neohriali, loptu na hlavy spoluhráčov Ward smeroval iba do ofsajdu.
     
    23
    Následne na opačnej strane sa po chybe MOxeyho mohol Giroud a spol dostať k lopte, ale to by tam nesmela byť spleť tiel domácich.
     
    24
    Gibbs po ďalšej chybe, tentoraz brankára Speroniho, fauloval Gabbidona a preto sa ďalej hrať nemohlo.
     
    26
    Pokojné tempo v Selhurst Parku pokračuje, otupené ofenzívne chúťky Arsenalu majú program aj po 25-tich minútach hry.
     
    27
    Čakáme od lídra tabuľky určite viac, ako predvádza doposiaľ, no v nohách majú hráči zápas LM s Dortmundom a proti húževnatému nováčikovi sa vždy hrá ťažko.
     
    28
    Bannan posielal do vápna dlhý nákop z priameho kopu, ale aj keď Szczęsny ostal na čiare, nikto ho neohrozil.
     
    30
    Szczęsny však mal prácu po ďalekonosnej strele Chamakha, mieril však tak, že to brankár celý čas videl a loptu pohodlne skrotil.
     
    31
    Arsenal hrá bez špílmachra Flaminiho, aj to je možno element, ktorý brzdí pokoj v rozohrávke a lepšiu finálnu fázu.
     
    32
    Guedioura po dobrej práci Chamakha opäť vyskúšal pozornosť Szczęsného, ale Poliak si poradil so strelou spoza vápna aj tentoraz.
     
    34
    Ďalšia štandardka Orlov sa odrazila od obrancov k Bannavovi, ktorý placírkou mieril ľavačkou tesne vedľa žrde! Loptu nedorazil do siete ani Chamakh, hoci mu veľa nechýbalo.
     
    35
    Je to z oboch strán bez nápadu, ale domáci ukázali, že sa s nimi v zápase musí počítať. V ostatnej štvrťhodine pohrozili nebezpečnejšie, ako ich súper.
     
    36
    Cazorla v dobrej pozícii na pravej strane konečne čosi vymyslel. Prudkú strelu či center nikto v žltomodrom nezasiahol, no lopta mierila iba tesne vedľa!
     
    37
    V hre príliš nevidno Ozila, čo nie je pravidelná situácia v hre Arsenalu, zrejme aj preto je ich ofenzíva akási nemastná.
     
    38
    Aj proti Dortmundu v LM sa nemeckému reprezentantovi príliš nedarilo a Kanonieri podľahli 1:2.
     
    39
    Katastrofálna bilancia Orlov z posledných zápasov je naozaj odstrašujúca a preto je stav bez gólov doposiaľ veľmi dobrá východisková situácia do ďalších minút.
     
    40
    Orli sú znova bližšie k bráne Szczęsného, Arsenal zbytočne necháva súperovi zahrávať nebezpečné štandardky. Po ďalšej z nich mali domáci ešte aj roh, Szczęsny mal šťastie, že hlavička Warda šla mimo brány.
     
    42
    Zahrozil v rýchlej kontre aj Arsenal, z uhla pálil nebezpečne Ozil, ale Speroni zázračne vyrazil!
     
    43
    Gibbs pre zmenu na tom istom mieste hneď na to vybojoval priamy kop, ale Speroni nemusel po nákope Ozila vôbec zasahovať. Zastúpila ho umne obrana.
     
    44
    Chamakh išiel do vzduchu priskoro po pase zľava, sám pred Szczęsným loptu podbehol a preto ani nezakončil. Obrovská škoda pre Crystal Palace!
     
    45
    Giroud koníčkom v stoji neprekvapil Speroniho, našiel ho iba v strede brány a skóre sa tak nemení.
     
    45+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 1 minútu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Čakali sme určite iný priebeh duelu, kde nastúpil líder proti predpolednému tímu ligy, ale fakt je taký, že po prvom polčase diváci gól v Selhurst Parku nevideli. Šance sa rodili len veľmi ťažko, na prekvapenie mali nejednu aj domáci po niekoľkých štandardkách. Szczęsny však umne všetko hasil, alebo mu pomohla aj nepokojná koncovka domácich. Arsenal zahrozil najmä z pravej strany, ale Ozil či Cazorla so Giroudom takisto nemali presnú mušku. Po zmene strán sa bude hrať približne od 14:48.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Po zmene strán mali výkop domáci hráči.
     
    47
    Bola nariadená penalta pre Arsenal!
     
    48
    Gibbs si ju vypýtal po zasekávačke a následnom faule Guediouru.
     
    49
    Arsenal FC dal gól! Loptu si na biely bod postavil MIKEL ARTETA a prudkou strelou do ľavej strany k žrdi nedal Speronimu žiadnu šancu.
     
    50
    Do súboja s Gibssom šiel Guedioura veľmi nešetrne a naivne, ostrý sklz nemal dôvod predvádzať, keď zo situácie priame nebezpečenstvo nehrozilo. Aj to je dôvod, prečo sú Orli iba na chvoste tabuľky.
     
    52
    A budú tam iste aj po dnešnom zápase, veď aj keď hrajú Kanonieri možno na štvrť plynu, stačí im to na vedenie aspoň o gól. Zásah zo šatne im dáva nádej na tri body naozaj výrazne.
     
    53
    Arsenal mohol pridať druhý gól takmer okamžite, pred Gibbsom odkopával do bezpečia Delaney len so šťastným tečom vedľa brány!
     
    54
    Speroni tak mal šťastie, že ani nemusel zasahovať, jeho spoluhráči hneď na to vybojovali priamy kop z dobrých dvadsiatich metrov.
     
    56
    Guediourov pokus ale mieril iba do spleti tiel v múre, Szczęsny nemal dôvod zasahovať.
     
    57
    Giroud meter pred Speronim úplne sám hlavičkouval po parádnom centri Sagnu nepochopiteľne vedľa a právom sa chytá za hlavu, čo to vyparátil.
     
    58
    Bolasie mení v zostave domácich Thomasa.
     
    59
    Ozil pekne spolupracoval so Giroudom, ktorý mu prikryl loptu a posunul do behu vo vápne, lenže tam v poslednej chvíli zasiahol Moxey.
     
    61
    Ten istý hráč šiel po šťastnej kombinácii hneď na to aj dopredu, ale z uhla Szczęsného nemohol prekonať.
     
    62
    Traja hráči hostí sa rútili na dvoch obrancov, ale vracajúci sa Ward proti Giroudovi zasiahol podľa rozhodcu čisto a loptu mu zobral.
     
    63
    Roh Arsenalu Mertesacker nedoskočil, Speroni sa nemusel naťahovať.
     
    64
    Domáci následne podnikli útok a Arteta musel zatiahnuť ručnú brzdu, po ktorej videl červenú kartu!
     
    65
    Chamakha nechali Kanonieri napospas osudu a preto ho musel kapitán hostí skoliť.
     
    66
    Dal teda gól, ale svoj tím aj oslabil, Wengerovci to tak ešte budú mať v zápase určite zaujímavé.
     
    67
    Následný priamy kop domáci príliš dobre nerozohrali, Szczęsny po biliardovom hlavičkovaní nemal prácu.
     
    69
    Bolasie sa pekne na ľavej strane uvoľňoval, ale Gnabryho zákrok rozhodca ako nedovolený neposúdil.
     
    70
    Gnabry v zápase skončil, vymenil ho Wilshere.
     
    72
    Čakáme aspoň aký-taký tlak Crystal Palace, ale na výraznú kanonádu pred Szczęsnym to zrejme nebude.
     
    73
    Giroud posielal z pravej strany prudký center do vápna, ale nikto v žltomodrom loptu nezasiahol.
     
    74
    Medzitým na zemi ostáva otrasený Guedioura, chvíľu sa teda nehrá.
     
    75
    Domáci stihnúť zatiaľ aj striedať, von z hry ide práve Guedioura. Vymieňa ho Kebe.
     
    76
    Strieda aj Wenger, do hry sa dostane Monreal a vymení dnes nevýrazného Cazorlu.
     
    77
    Szczęsny končekmi prstov vyrazil nádhernú strelu Warda na brvno!
     
    78
    Následne zasahoval aj po rohovom kope, keď sa odrazená lopta odrazila na kopačku Jedinaka. Volejom vyskúšal gómana, ktorý vyrážal do bezpečia.
     
    79
    Domáci ešte opäť striedali, do hry sa dostal Bannana Gayle.
     
    80
    Trpezlivejšia kombinácia chýba obom tímom, desať minút pred koncom síce o osude troch bodov stále jasne nie je rozhodnuté, ale Crystal Palace nie je natoľko skúsené mužstvo, aby Kanonierov hoci v oslabení zatlačilo a skúsilo bod predsa len vydolovať.
     
    81
    Monreal sa nádherne predieral do vápna, ale z uhla trafil iba zadok Delaneyho. Speroni tak nemusel zasahovať.
     
    82
    Iná by bola situácia, ak by Orli doteraz držali bezgólový stav, pomýšľať by o jedného hráča viac iste mohli aj na všetky body. Takto majú ale na body minimálne šance, hoci Kanonieri už predviedli aj lepšie výkony.
     
    83
    Arsenal však toto víťazstvo potrebuje ako soľ,pretože má lazaret hráčov mimo hry a prehra v LM sa taktiež medzi úspešné výsledky neráta. Artetov gól môže znamenať vedenie v Premier league aj po tomto kole a to bude do ďalších bojov významná vzpruha.
     
    84
    Orli skúšajú ohroziť brankára Szczęsného hlavne štandardkami, v opačnom prípade im chýba kondícia.
     
    85
    Chamakh opäť dokázal, že mu chýba pokoj v zakončení, dobrú loptu do vápna ešte spracovával a preto stratil čas na zakončenie.
     
    86
    Už tam bol Mertesacker a loptu mu odobral. Szczęsny tak nemal prácu a dopredu išli jeho spoluhráči.
     
    87
    Arsenal FC dal gól! Crystal Palace viac otvoril hru a to bola šanca pre OLIVIERA GIROUDA. Francúz sa konečne dočkal a to po úniku Ramseyho, ktorý ho našiel jemným oblúčkom vo vápne celkom voľného. Hlavičkou pohodlne prekonal Speroniho a rozhodol zápas.
     
    89
    Je to z oboch strán statické, Arsenal je skúsenejší tím a hoci jednogólové, ale vedenie, by si mal bez problémov postrážiť.
     
    90
    Blíži sa záver duelu, v ktorom sme nevideli príliš veľa futbalového divadla, ale aj takéto duely robia majstra. Tým dočasným v prípade tohto skóre určite po tomto kole Arsenal bude.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 4 minúty.
     
    90+2
    Duel sa už iba dohráva, pri lopte Arsenal a súpera k ničomu nepúšťa.
     
    90+3
    Svoj náskok ešte môže aj zvýrazniť, no napríklad Monrealovi chýbal kúsok pokoja pri snahe preľstiť obranu vo vápne.
     
    90+4
    Nepresadil sa na druhej strane ani Kebe, Szczesny nemal problém situáciu po slabej strele kryť.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hneď po zmene strán si Arsenal vybojoval penaltu, ktorú Arteta bezpečne premenil. Ten istý hráč však potom musel zatiahnuť ručnú brzdu po úniku Chamakha a preto neboli tri body Kanonierov dnes nič iné, než poriadne vydreté. Hoci Orli výraznejšie svoju korisť netrhali, víťazstvo sa Wengerovcom len tak z ničoho nenarodilo. Najmä po strele Warda, ktorý mieril z diaľky do brvna. Napokon to ale dnes žltomodrí zvládli a pripísali si dôležitú výhru. Ostanú tak na 1. mieste tabuľky aj vďaka gólu v závere od Girouda. Odo mňa je to všetko, ale dnes sa ešte stretneme pri El Clássicu od 18.00, tak si to nenechajte ujsť! (15:37:00)

    Góly: 49. Arteta (pen.), 87. Giroud

    Karty:   64. Arteta (ARS)


    Crystal Palace FC: Speroni – Moxey, Gabbidon, Delaney, Ward – Bannan, Jedinak, Dikgacoi – Thomas, Guedioura – Chamakh.
    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Flamini, Ramsey, Ozil, Cazorla, Giroud.