Košice – Trnava 1:3 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Ružomberok – Nitra 4:0 (kon.)
Žilina – B. Bystrica 1:2 (kon.) | Myjava – Slovan Bratislava 2:2 (kon.)
koniec
MFK Košice
1:3 (1:2)
FC Spartak Trnava
Sobota 26.10.2013, 13:30 • Lokomotíva Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. Corgoň liga má dnes na programe zápasy 15 kola. V tomto prenose sa podrobne pozrieme na súboj Košičanov s Trnavou.

    Domáci MFK Košice vstupuje do stretnutia ako celok, ktorému aktuálne patrí 8. priečka v tabuľke našej najvyššej futbalovej súťaže. Východniari majú po 14 odohratých stretnutiach na svojom konte iba 18 bodov, ktoré získali za 5 víťazstiev a 3 remízy.
    V poslednej trojici stretnutí sa Košičanom pomerne darilo, keď v nich zaznamenali postupne remízu – výhru – výhru. V 12. kole remizovali na pôde Zlatých Moraviec 1:1, ale hneď v ďalšom dueli sa ziskom troch bodov naladili na víťaznú vlnu, keď doma zdolali Banskú Bystricu 3:1. Naposledy triumfovali aj na pôde Nitry, a to pomerom 3:2

    Hostia z Trnavy o tom nie sú o nič lepšie ako ich dnešný súper. Západoslováci pricestovali do metropoly východu ako tím, ktorému po 14 odohratých zápasoch patrí 7. pozícia v tabuľke, pričom na svojom konte majú o dva body viac než ich dnešný súper, a teda presne 20. Získali ich za 6 víťazstiev a 2 remízy.
    Trnava má v posledných troch stretnutiach na svojom konte bilanciu výhra – remíza – prehra. Hráči tohto celku v 12. kole naplno bodovali doma proti Senici, ktorú zdolali 1:0, ale v ďalšom súboji sa im už natoľko nedarilo a na trávniku Trenčína remizovali 2:2. V poslednom zápase Corgoň ligy už nebojovali vôbec, keď doma podľahli Myjave 0:1.

    Oba celky sa už v prebiehajúcom ročníku 2013/2014 vo vzájomnom zápase stretli. Ešte v 4. kole na trávniku v Trnave sa zrodila iba bezgólová remíza.
     
    -10
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Huk, Sekulić, Bašista, Duda – Šinglár (C), Bukata, Hovančík, Viazanko – Novák, Diaby.
    Náhradníci: Ružinský – Urban, Gál, Skvašík, Haskič, Diaby, Kubík.

    FC Spartak Trnava: Filipko – Adámik (C), Grabež, Tóth, Janečka – Chovanec, Sabo, Kuzma, Procházka – Vlasko, Hodek.
    Náhradníci: Hrivňák – Augustíni, Ciprys, Poznar, Mikovič.

    Rozhodca: Vlk – Hrčka, Ferenc.
     
    -1
    Hráči už sú pripravení na trávniku, stretnutie sa o malý moment začne. Hostia nastúpia v bielych dresoch, domáci v žlto-modrej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti.
     
    1
    Košičania loptu nakopli na útočnú polovicu, ale tam sa im ju nadlhšie nepodarilo udržať. Proti rozohrávke Filipka vybehol Oumar Diaby, ale nedokázal ju vystihnúť.
     
    2
    Na opačnú polovicu trávnika sa presunuli trnavskí futbalisti. Lopta letela do šestnástky na Hodeka, ale zabrániť skórovaniu chcel Hovančík. Efekt však mohol byť úplne opačný, košický hráč si loptu takmer zrazil do vlastnej siete.
     
    3
    Trnava začala aktívne a stále ostáva na útočnej polovici. Na Tofiloskiho bránu letela strela spoza šestnástky, ale nebola z kategórie nebezpečných.
     
    4
    Na opačnú polovicu trávnika sa rýchlo presunuli Košičania. Dlhá nakopávaná lopta letela až ku šestnástke kde si na ňu nabiehal Diaby, ale hostia tohto hráča postrážili.
     
    5
    Diaby tesne pred šestnástkou posunul loptu Novákovi a ten ju ešte nezištne vrátil pred Filipka. Tam však prvý menovaný nebol skôr než gólman.
     
    6
    Trnava sa poriadne rozbehla! Grabež vysunul spoluhráčov, tí ešte centrovali do šestnástky pred Tofiloskiho kde zakončoval Vlasko. Loptu si ešte prehodil na ľavačku, čím premárnil moment prekvapenia a gólmana následne neprekonal.
     
    7
    Trnava aj naďalej ostáva na vlastnej útočnej polovici. Hráči v bielych dresoch sa pokúšajú loptami za obranu vysúvať pred Tofiloskiho ako sa to pred chvíľou podarilo Grabežovi.
     
    8
    Ale loptu vybojoval Viazanko a košickí futbalisti sa okamžite presunuli na opačnú polovicu trávnika, ale tam to bolo bez akéhokoľvek zakončenia.
     
    9
    Trnavčania získali na útočnej polovici výhodu štandardky po menšom faule. Zahrali ju nakrátko a k strele sa vôbec nedostali.
     
    10
    Diaby našiel nabiehajúceho Dudu, jeho strelecký pokus z hranice šestnástky Filipko vyrazil iba pred seba. Následne ešte zakončoval Viazanko, ale gól z toho nebol. Lopta letela tesne vedľa brány.
     
    11
    Na obrannej polovici Košíc boli razom ich súperi. Z dobrej pozície strieľal Hodek, ale jeho pokus bol zblokovaný. Nasledovať bude roh pre hostí.
     
    12
    Procházka zahral štandardku iba nakrátko a so spoluhráčmi vybojoval hneď druhý rohový kop.
     
    12
    Tentokrát už lopta letela do šestnástky ku vzdialenejšej žrdi, ale tam na ňu nedosiahol Adámik.
     
    13
    Na opačnej polovici sa sériou kľučiek predviedol domáci mladík Duda, ale napokon sa nedokázal prepracovať až do zakončenia.
     
    14
    Hra sa prelieva zo strany na stranu. Trnavčania poslali dlhé autové vhadzovanie až do šestnástky pred Tofiloskiho. Lopta sa následne odrazila za hranicu vápna, odkiaľ z prvej pálil Janečka, ale vysokým oblúkom úplne minul priestor brány.
     
    15
    Opäť sme boli svedkami dlhého autového vhadzovania až do šestnástky pred domácim brankárom. Lopta letela a na Procházkovu hlavu, ale ten v rýchlosti nehlavičkoval presne.
     
    16
    Košičania by sa takisto radi opäť dostali do možnosti zakončenia, ale loptu sa im na útočnej polovici vôbec nedarí udržať.
     
    17
    Hodek sa dokázal uvoľniť po pravej strane, počkal si ešte na nabiehajúceho Procházku a ten to vymyslel takmer bezchybne. Okamžitou kolmicou vysúval Chovanca, no toho tesne pred gólovým zakončením zastavil jednoznačný ofsajd.
     
    18
    Novák posielal do šestnástky veľmi nebezpečný center, ktorý narobil Filipkovi obrovské problémy. Trnavský gólman loptu nešťastne vyrazil, no na jeho šťastie domáci nestihli včas presne zakončiť.
     
    19
    Košičania ostali na útočnej polovici, ale priestor v okolí šestnástky je poriadne prehustený, po zemi sa doň nevedia dostať.
     
    20
    Novák to teda skúšal iba centrom, ten bol zrazený na rohový kop.
     
    20
    Loptu od rohovej zástavky zahrával nakrátko s Dudom Novák. Následne Novák vysunul Bašistu, ktorý centroval k vzdialenejšej žrdi, ale tam nebol nik z domácich.
     
    21
    Na opačnej polovici trávnika chyboval Huk a jeho protihráč sa mohol rútiť sám na Tofiloskiho, ale domáci futbalista svoju chybu rýchlo napravil a loptu mu vzal.
     
    22
    Domáci vymysleli na svojho súpera ofsajdovú pascu, v ktorej uviazol Hodek. Trnava v útočení pokračovať nemôže.
     
    23
    Sekulič centroval k vzdialenejšej žrdi, ale tam nik z jeho spoluhráčov nebol. Filipko teda zasahovať nemusel.
     
    24
    Ondrej Duda čakal na loptu na hranici šestnástky a napokon ju aj dostal! Pohodlne si ju spracoval a pálil smerom na bránu. Prepálil však nie len hráčov stojacich pred ním. ale aj priestor troch žrdí.
     
    25
    Košičania sú v týchto chvíľach o niečo aktívnejším tímom, trnavskí hráči už pár minút neboli na útočnej polovici.
     
    26
    Bukata si to s loptou v šestnástke namieril až do brány, ale v poslednej chvíli mu ju sklzom vykopol jeden z hostí. Nasledovať bude roh pre Košice.
     
    27
    Lopta z kopačky Nováka letela na vzdialenejšiu žrď, kde sa však odrazila iba od chrbta jedného z hráčov v žlto-modrom drese a skončila mimo priestoru troch žrdí.
     
    28
    Košice po ďalšej akcii získali ďalší rohový kop.
     
    28
    Košice dali gól!

    Domáci otvárajú skóre stretnutia! Nacvičeným signálom letela lopta na hranicu šestnástky k Novákovi, ale tomu strela na kopačku nesadla. Následne ju do siete pohodlne doklepol OUMAR DIABY a Filipkovi už neostávalo nič iné, než sa bezmocne prizerať.
     
    29
    Hostia po takmer polhodine hry prehrávajú rozdielom jediného presného zásahu a okamžite po výkope sa to pokúsia zmeniť.
     
    30
    Chovanec sa po ľavej strane natlačil až do šestnástky a pokúšal sa ešte posunúť ju na lepšie postavených spoluhráčov, ale jeho úmysel prečítal Bašista.
     
    31
    Chovanec tentokrát našiel na ľavej strane Saba, ale ten nemal komu prihrať a tak lopta stále ostáva iba tesne za stredovou čiarou na trnavskej útočnej polovici.
     
    32
    Chovanec centroval do šestnástky, ale napokon z toho nič nebolo! Lopta preletela celým pokutovým územím popred Tofiloskim, ale vo finálnej fáze sa do zakončenia Janečka nedostal.
     
    33
    Spartak sa nasťahoval na útočnú polovicu. Spoza hranice šestnástky po zemi vypálil Sabo, ale s tým nemohol mať Tofiloski žiaden problém.
     
    34
    Trnava dala gól!

    Domáci Bašista sa nechal na hranici šestnáskty oklamať Vlaskom a je z toho vyrovnávajúci gól! JÁN VLASKO bol v šestnástke úplne sám a jeho strelu do pritipohybu Tofiloski síce pohladil, ale jej ceste do siete nezabránil.
     
    35
    Košičania okamžite po rozohrávke mieria na útočnú polovicu, kde by radi získali vedenie na svoje kopačky späť.
     
    36
    Domáci vybojovali rohový kop. tentokrát ho zahrával Novák, ale po jeho kope k nebezpečnému ohrozeniu Filipka nedošlo.
     
    37
    Aj Košice zahrali dlhé autové vhadzovanie až do šestnástky. Tam sa do zakončenia hlavou tlačil Huk, ale súboj proti Grabežovi nedokázal vyhrať.
     
    38
    Janečka z pravej strany nebezpečne centroval do šestnástky, tam ale zasiahol iba jeden z domácich.
     
    39
    Trnava dala gól!

    Hostia sú už vo vedení! JÁN CHOVANEC pálil z veľkého uhla z ľavej strany a loptu si do siete za vlastného gólmana zrazil Bašista. Trnava vedie v metropole východu pomerom 2:1.
     
    40
    Košičanom sa ale žiadna odpoveď nedarí. Nakopávaná lopta v sieti za Filipkom skončiť nemôže.
     
    41
    Dlhou loptou sa domáci pokúsili vysunúť Viazanka, ale ten na ňu nebol dostatočne rýchly a odkopával už spoza čiary.
     
    42
    Na opačnej polovici sa k strele z vnútra šestnástky dostal Procházka, ale predchádzal tomu hvizd postranného rozhodcu. Ten signalizoval ofsajdové postavenie.
     
    43
    Novák prenikol veľmi odvážne až do šestnástky, odkiaľ nebezpečne pálil, ale Filipko iba vyrazil na rohový kop. Novák bol pri akcii potiahnutý za dres, za čo hosťujúci Adámik inkasuje žltú kartu.
     
    44
    Novák zahrával rohový kop do šestnástky, ale žiaden z jeho spoluhráčov sa tam do zakončenia nedostal.
     
    45
    Žltú kartu za zákrok v strede poľa inkasule aj hosťujúci Kuzma.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Prvý polčas je za nami, Trnava po ňom v metropole východu vyhráva jednogólovým rozdielom. Domáci futbalisti sa síce dostali do vedenia ako prví, ale hostia gólmi Vlaska a nešťastného Bašistovho sklepnutia Chovancovej strely skóre otočili.

    Druhý polčas začne približne o 14:30.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali hosťujúci hráči.
     
    47
    Uvidíme pokutový kop! Tofiloski podrazil zakončujúceho Saba a inkasuje za to aj žltú kartu!
     
    47
    Trnava dala gól!

    ERIK SABO chladnokrvne poslal Tofiloskiho do opačnej strany a strelou zo značky pokutového kopu zvyšuje na 3:1 zo svojho pohľadu.
     
    48
    Tak druhý polčas sa začal skutočne vo veľkom štýle. Trnavčanom zjavne nestačilo. Chovanec centroval do šestnástky, kde ale v páde z dobrej pozície Hodek prepálil priestor troch žrdí.
     
    49
    Na opačnej polovici trávnika sa márne košickí futbalisti snažia o odpoveď. Huk nedokázal ani len prihrať, nie to aby jeho spoluhráči ešte zakončili.
     
    50
    Oumar Diaby si nabiehal do pozície pred šestnástku na vysokú loptu, ale hlavičkový súboj vyhrať nedokázal.
     
    51
    Domáci nakopli dlhú loptu dopredu do šestnástky pred Filipka, ale Novák sa tam snažil márne, nedostal sa k nej.
     
    52
    Striedania na oboch stranách. Z tej košickej zápas namiesto Huka dohrá Haskič, na trnavskej Vlaska nahradil Mikovič.
     
    53
    Z veľkej diaľky vypálili hostia! Bol to pravdepodobne Mikovič kto preveril Tofiloskiho, ktorý musel v páde zakročiť.
     
    54
    Mikovič sa do zakončenia tlačil opäť, ale tentokrát ho zastavil ofsajd.
     
    54
    Ďalšia žltá karta na domácej strane, tentokrát je adresovaná Sekuličovi.
     
    55
    Novák sa opäť raz predviedol krásnym centrom do šestnástky! Tam na loptou nabiehal Diaby i Haskič, ale ani jeden z nich sa do zakončenia v gólovej príležitosti nedostal.
     
    56
    A rozdiel mohol byť trojgólový! V šestnástke Hodek sklepol loptu Sabovi, ale ten strelou po zemi svoj druhý presný zásah v stretnutí nepridal. Tofiloski smer lopty tentokrát vystihol.
     
    57
    Na opačnej polovici opäť Novákov center, ale opäť bez zakončenia. Brankár Filipko musí byť neustále v pozore.
     
    58
    Mikovič sa dostal až za domácu obranu, odkiaľ centroval do lepšej pozície Hodekovi. Ten však nebol správne otočený a zakončiť z tejto pozície nedokázal.
     
    59
    Hosťujúci Tóth za faul na Diabyho vidí žltú kartu a domáci získavajú štandardku z približne 20 metrov.
     
    60
    Novák zahrával štandardku z uhla centrom do šestnástky, ale tam nik z jeho spoluhráčov nedokázal zakončiť. Na opačnú polovicu sa vzápätí pustil Kuzma, ale stratil rýchlosť a presná strela z toho takisto nebola.
     
    61
    Hostia ostali na útočnej polovici. Sabo oblúčikom hľadal zrejme Chovanca, ale ten bol priďaleko a k lopte ani zakončeniu sa vôbec nedostal.
     
    62
    Duda z pravej strany nebezpečne centroval, ale jeho pokus zrazila hosťujúca defenzíva.
     
    62
    Druhé striedanie v tíme hostí. Na trávnik nastúpi Augustíni, ktorý nahradil Procházku.
     
    63
    Nový muž na trávniku sa hneď predviedol dobrým zákrokom, keď zasiahol proti Viazankovi, ktorý sa snažil prebojovať po pravej strane smerom k šestnástke Filipka.
     
    64
    Domáci vybojovali rohový kop.
     
    64
    Ešte predtým striedanie na domácej strane. Odišiel Viazanko, nahradil ho Kubík.
     
    65
    Novák posielal loptu do šestnástky, ale z tejto situácie k ohrozeniu Filipka nedošlo. Následne ale center letel pred bránu opäť, ale Duda v ťažkej pozícii hlavou nemieril presne.
     
    66
    Na zemi ostal ležať Kubík, ktorého zbytočne fauloval Augustíni. Trnavský hráč si za zákrok vyslúžil žltú kartu.
     
    67
    Domáci vybojovali ďalší rohový kop. Novák ho zahral iba k bližšej žrdi, kde nebol nik z jeho spoluhráčov. Na opačnú stranu si to ale okamžite namieril Chovanec, proti ktorému ale excelentne vybehol Tofiloski a do zakončenia ho nepustil.
     
    68
    Košičania ostávajú na útočnej polovici. Haskič to nemyslel zle, ale predviedol to tak. Do šestnástky posielal kolmicu, ale tá bola príliš rýchla na to, aby ju mal niekto z jeho spoluhráčov šancu zachytiť.
     
    69
    Novák posielal ďalší nebezpečný center pred Filipka, ale tam ju zrazil Tóth iba na rohový kop.
     
    70
    Ani tentokrát k ohrozeniu trnavského brankára po štandardke od rohovej zástavky neprišlo.
     
    71
    Domáci vybojovali ďalší rohový kop. Zahrával ho Duda k bližšej žrdi, ale Filipko zasahovať nemusel. Loptu pred ním odkopol Adámik.
     
    72
    Čas do konca stretnutia sa neudržateľne kráti, čo zjavne nerobí dobre domácim priaznivcom, ktorých musel hlásateľ upozorniť, aby nehádzali žiadne predmety smerom na hraciu plochu.
     
    73
    Trnava sa presunula na útočnú polovicu a s protihráčmi si tam robí čo chce. Sériou prihrávok sa hráči v bielych dresoch do zakončenia nedostali, ale vôbec nikam sa nemusia ponáhľať.
     
    74
    A máme tu posledné striedanie na strane hostí. Z trávnika odišiel Hodek a nahradil ho Poznar.
     
    75
    Bašista tentokrát situáciu zvládol a súpera predierajúceho sa do zakončenia nikam nepustil.
     
    76
    Stretnutie sleduje priamo na štadióne v košickom Čermeli 3616 divákov. Z toho pár desiatok tvoria fanúšikovia hostí, ktorí na výhod republiky merali dlhú cestu, ale s hrou svojich obľúbencov môžu byť spokojní.
     
    77
    Chovanec dostal loptu na okraji šestnástky, ale nikam sa zbytočne neponáhľal. Prihral iba svojim spoluhráčom, ktorí kontrolujú záver stretnutia.
     
    78
    Na opačnej polovici trávnika smeroval center do šestnástky pred Filipka, ale tam najvyššie vyskočil iba Adámik a akciu domácich úplne zmaril.
     
    79
    Posledné striedanie v zápase. Ihrisko opustil domáci Bukata, nahradil ho Skvašík.
     
    80
    Diaby poslal do vápna prudký center, na ktorý ale nik z jeho spoluhráčov nemal nárok. Loptu stiahol do svojich rukavíc brankár Filipko.
     
    81
    Hostia získali výhodu nebezpečnej štandardky na Tofiloskiho bránu. Kuzma ju zahral nakrátko so Sabom, ale ten pätičkou prihral priamo domácim futbalistom. V rýchlom brejku sa ale Košičanom vôbec nedarilo a Novák sa k strele nedostal.
     
    82
    Hosťujúci hráči sa nemajú kam ponáhľať a na podobné situácie by si skôr mali dať pozor, kontaktný gól by totiž mohol priebeh stretnutia ešte zdramatizovať.
     
    83
    Mikovič bol v šestnástke v dobrej pozícii, ale centrovať nedokázal. Následne ho jeho protihráči z nebezpečného priestoru dokonca úplne vytlačili.
     
    84
    Zápas sa už skutočne iba dohráva. Domáci futbalisti sa márne snažia, ich súperi ich už do zakončenia odmietajú pustiť.
     
    85
    Haskič sa ešte po pravej strane pokúšal preniknúť až pred Filipka, ale tam zasiahli iba Trnavčania. Následný protiútok vedený Janečkom skončil iba centrom do rukavíc Tofiloskiho.
     
    86
    Košičania sa presunuli na útočnú polovicu, no tam vôbec nepochodili. Šinglár sa síce snažil, ale cez obranu hostí prejsť nedokázal.
     
    87
    Smerom na bránu hosťujúceho Filipka letela ďalekonosná strela, ale brankár Trnavy zasahovať nemusel. Adámik loptu včas odhlavičkoval.
     
    88
    Hostia ešte získali štandardku spoza rohu šestnástky z približne 20 metrov. Kuzma sa postavil k odkopu, ale situáciu zahral veľmi zle a nik z jeho spoluhráčov zasahovať nemohol.
     
    89
    Na trávniku sa už nič nebezpečné nedeje. Spartak loptu iba poľahky odkopuje ďaleko na obrannú polovicu Košíc a nikam sa zbytočne neponáhľa.
     
    90
    Sabo našiel na ľavej strane spoluhráča Chovanca, ale ten už z priestoru vyznačeného čiarami centrovať nedokázal.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    90+1
    Tak toto bol možno aj gól do siete Trnavy! Košičania sa ešte zmohli na záverečný tlak, po ktorom vypálil Ondrej Duda. Lopta sa od brvna odrazila na zem, ale zrejme iba na bránkovú čiaru, keďže rozhodca bol blízko a situáciu videl.
     
    90+2
    V samom závere ešte domáci Novák inkasuje žltú kartu za zbytočné odkopnutie lopty k divákom.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas je na konci, Trnava si z metropoly východu odváža plný bodový zisk. V Košiciach sme videli zaujímavé stretnutie, v ktorom sa lepšie darilo hosťom.

    Na záver nám ešte ostáva popriať šťastnú cestu domov nie len hráčom z Trnavy, ale aj ich priaznivcom, ktorí dnes merali cestu na opačný koniec republiky.

    Od nás je to pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás aj nabudúce.
    Lúči sa s vami Veronika Pancuráková. (15:19:05)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 28. Diaby – 34. Vlasko, 39. Chovanec, 47. Sabo (pen.)

    Karty:   47. Tofiloski (KOS), 54. Sekulić (KOS), 90+2. Novák (KOS) – 43. Adámik (TRN), 45. Kuzma (TRN), 59. Tóth (TRN), 66. Augustíni (TRN)


    MFK Košice: Tofiloski – Huk (52. Haskič), Sekulić, Bašista, Duda – Šinglár (C), Bukata (79. Skvašík), Hovančík, Viazanko (64. Kubík) – Novák, Diaby.
    Náhradníci: Ružinský – Urban, Gál, Skvašík, Haskič, Diaby, Kubík.

    FC Spartak Trnava: Filipko – Adámik (C), Grabež, Tóth, Janečka – Chovanec, Sabo, Kuzma, Procházka (62. Augustíni) – Vlasko (52. Mikovič), Hodek (74. Poznar).
    Náhradníci: Hrivňák – Augustíni, Ciprys, Poznar, Mikovič.

    Rozhodca: Vlk – Hrčka, Ferenc

    Diváci: 3616