Vigo – Levante 0:1 (kon.) | Bilbao – Villarreal 2:0 (kon.)
koniec
Celta Vigo
0:1 (0:0)
Levante UD
Pondelok 21.10.2013, 20:00 • Estadio de Balaídos • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:00.
     
    Pekný pondelkový večer Vám prajem a vítam Vás pri predposlednom zápase 9. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom súboji proti sebe nastúpia Celta Vigo a Levante UD.

    Celta Vigo

    Celta Vigo ťahá nepríjemnú šnúru prehier od druhého kola sezóny 2013/2014. Vtedy tím Celta Vigo vyhral na pôde Realu Betis tesne 1:2. Od tohto duelu však prišlo šesť zápasoch, v ktorých Celta Vigo získala iba dva body za remízu s Granadou a Villarealom. Navyše, posledné tri zápasy proti Getafe, Elche aj Athléticu Madrid sa skončili prehrou. Aj preto tomuto tímu patrí nelichotivá 17. priečka, navyše 18. Real Valladolid a 19. Rayo Vallecano sú na tom bodovo rovnako. Celta Vigo bude dnes určite chcieť bodovať, nakoľko 13. Osasuna je vpredu len o jediný bod.

    Levante UD

    Levante je na tom podstatne lepšie. S 10timi bodmi mu patrí 10. miesto v tabuľke. na 9. mieste sa nachádza s rovnakým počtom bodov Real Sociedad, no Levante má dnes zápas k dobru. V prípade plného bodového zisku sa môže bodovo dotiahnuť na Valenciu. V poslednom zápase Levante prehralo s Realom Madrid na domácej pôde 2:3. V ďalších predchádzajúcich zápasoch okrem úvodnej vysokej prehry s Barcelonou Levante vždy bodovalo. Podarí sa to Levante aj dnes, alebo sa Celta Vigo konečne vyhrabe zo dna tabuľky?
     
    História vzájomných zápasov je značne vyrovnaná, z piatich posledných meraní síl sa až tri skončili remízou a každý z tímov raz vyhral. Uvidíme, či sa dnes misky váh prevážia na jednu stranu, alebo opäť uvidíme nerozhodný stav.
     
    Stávkové kancelárie do úlohy mierneho favorita stavajú domáci tím, na výhru ktorého sa kurz pohybuje okolo hodnoty 2,05, na remízu je kurz 3,25 a na víťazstvo Levante až 3,65.
     
    Úvodné zostavy:

    Celta Vigo: Yoel – Toni, Fontàs, David Costas, Hugo Mallo – Rafinha, Borja Oubiña, M. Krohn-Dehli – Santi Mina, Charles, Nolito
    Náhradníci: Sergio Álvarez – Álex López, Orellana, Aurtenetxe, Madinda, David Rodríguez, Cabral

    Levante UD: Navas – Juanfran, David Navarro, Héctor Rodas, Pedro López – Simão Junior, Diop – Rubén García, Ivanschitz, Xumetra – Diawara
    Náhradníci: Javi Jiménez – David Barral, Vyntra, El Zhar, Karabelas, El Adoua, Sérgio Pinto

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Juan Barranco.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú zo svojich šatní, domáci hráči dnes nastúpia v bledomodrých dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v modro-červenom.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostil domáci tím.
     
    1
    Nolito to na úvod skúšal po pravom krídle, v strede ihriska ale o loptu prišiel.
     
    2
    Ďalšia lopta na Nolita, tentoraz sa jednalo o dlhú prihrávku, ktorá ale bola príliš prudká a Nolito na ňu nedokázal zareagovať.
     
    3
    Na opačnej strane po ľavej strane postupoval Diop, no bol zastavený faulom. Celý prechod do útoku sa tak pozastavil.
     
    4
    Hra sa aj naďalej zdržuje v strede hracej plochy, kde ani jeden z tímov nemá väčšiu prevahu.
     
    5
    Ďalšia lopta na Diopa, tentoraz bol ale zastavený čisto, hostia o loptu prchádzajú.
     
    6
    Prvá vážnejšia situácia pred bránou Levante sa nakoniec nekončí strelou. Z pravej strany pred brankára posielal prudkú prihrávku Santi Mina. Charles si dobre nabiehal, no na loptu nedočiahol.
     
    8
    Znova aktívny Charles, tentoraz ho ale zastavila zdvihnutá zástavka postranného rozhodcu. Postavenie mimo hry.
     
    9
    Domáci hráči zabrali, držali súpera pod tlakom, na pravej strane operovali Charles a Hugo Mallo, obrana si ich ale postrážila a nakoniec loptu posiela opäť do stredu ihriska.
     
    10
    Hostia to skúšali cez Diawaru, ten bol pri vzdušnom súboji faulovaný, Levante získava priamy kop.
     
    11
    Z neho prišiel dlhý pass na Davida Navarra, ktorý síce z uhla ale predsa zakončil. Yoel si bližšiu žrď postrážil a vyrazil loptu do bezpečia.
     
    12
    Na opačnej strane po peknej prihrávke pätou zakončoval Charles, brankár hostí ale všetko videl a strelu pohodlne chytá.
     
    13
    Tempo hry sa mierne spomalilo, hrá sa znova najmä v okolí stredového kruhu.
     
    14
    Ivanschitz takmer prepasíroval loptu na nabiehajúceho si Diawaru. Obrana jeho strelu zachytila, no nebyť pohotového zákroku Fontása, Senegalčan by sa rútil sám na Yoela.
     
    15
    Ďalšia akcia Celty Vigo. Z ľavého krídla prišla prudká prihrávka, Krohn-Dehli inštinktívne prenechal loptu Santimu Minovi, ten si položil gólmana hostí, no ten v páde predviedol pohotový zákrok a loptu vyráža.
     
    17
    Domáci hráči znova naberajú na obrátkach, dávajú obrane Levante zabrať, hostia sa len s ťažkosťami oslobodzujú odkopom.
     
    18
    Ivanschitz sa teraz po zisku lopty neunáhlil, neodkopol loptu len tak bezhlavo, ale vpredu hľadal Diawaru, pred ktorým však obrana zasiahla ako mala.
     
    19
    Domáci hráči znova podnikli útok, hostia by si mali dať pozor práve na Minu, ktorý sa cez jeho pravú stranu dostáva dopredu až príliš jednoducho.
     
    20
    Aj napriek nepriaznivému počasiu zatiaľ sledujeme pomerne zaujímavý futbal, od začiatku zápasu totiž vytrvalo prší.
     
    21
    Do ďalšieho zakončenia sa dostal Nolito, no ten bol už v ofsajde.
     
    22
    Ďalšia príležitosť pre domáci tím. Po strele z ľavého rohu pokutového územia sa Navas musel poriadne natiahnuť, no strela aj tak letela mimo bránu.
     
    23
    Nolito si v strede ihriska vypýtal faul, Celta Vigo zostane pri lopte.
     
    24
    Domáci tím momentálne jednoznačne ovláda hru, svojmu súperovi nič nedovolí a obrana Levante má veru čo robiť aby sa stupňujúcim útokom ubránila.
     
    24
    Veľmi pekným ďalekonosným pokusom sa po spracovaní od Charlesa dostal Krohn-Dehli. Jeho bomba ale iba presvišťala okolo ľavej tyči.
     
    25
    Domáci hráči aj naďalej svojho súpera do ničoho nepúšťajú, na ihrisku majú absolútnu dominanciu.
     
    26
    Nolito to na ľavej strane s bojovnosťou trošku prehnal, dopustil sa útočného faulu.
     
    27
    Po dlhšej dobe pri lopte hostia, dopredu sa príliš neponáhľajú, súper ich napadá už pri rozohrávke.
     
    28
    Dlho to nevydržalo, po strate lopty sa dopredu opäť ženie domáci tím, no tentoraz už nie tak horlivo ako v predchádzajúcich minútach.
     
    29
    Menšia chybička v rozohrávke domáceho tímu a hneď z toho ťažil Xumetra. Ten bol ale v útoku osamotený, navyše bol tiesnený Fontásom, jeho zakončenie tak nebolo nebezpečné.
     
    30
    Fontás sa teraz sám vydal na útočný výlet, prešiel cez trojicu obrancov, dopredu vysúval spoluhráčov jemný padáčikom, no ten chytá Navas do rukavíc.
     
    31
    Z pravého krídla centroval Hugo Mallo, obrana odvracia vôbec na prvý rohový kop v zápase.
     
    32
    Toni z rohu prihral Fontásovi, ten najprv nastrelil protihráča, no lopta sa k nemu opäť odrazila. Jeho druhý pokus tentoraz letel mimo tri žrde.
     
    33
    David Costas hľadal na hranici šestnástky Krohn-Dehliho, pri tom bola až trojica obrancov, ktorá nemala problém s jeho odzbrojením.
     
    34
    Po dlhšej dobe sa hralo na polovici Celty Vigo, dopredu sa dostával Diawara, ale aj obrana domáceho tímu zostáva stopercentná.
     
    35
    Toni a Nolito zakombinovali na ľavom krídle, nakoniec je z toho iba vhadzovanie pre domácich.
     
    36
    Odtiaľ prišla prihrávka na Santi Minu, ten o loptu bojoval už vo vnútri šestnástky súpera. Keď už bol boj stratený, skúsil sa aspoň hodiť o zem, na jeho pád mu ale rozhodca neskočil.
     
    37
    Nolito posielal loptu do ohňa pred Navasa, tam ale úradovali iba hráči Levante. Tí situáciu poriešili ďalekým odkopom.
     
    38
    Rafinha pekne postupoval, škoda že si nevšimol úplne voľného spoluhráča na ľavej strane. Jeho postup nedovoleným zákrokom zastavil Héctor Rodas.
     
    39
    Priamy kop z výhodnej pozície nebol príliš nebezpečný, no následná strela po odvrátení Héctora Rodasa už áno. Prudkú strelu Toniho Navas iba vyrazil pred seba kde boli jeho spoluhráči, ktorí loptu upratali.
     
    41
    Do konca prvého polčasu nám zostáva zhuba 5 minút, domáci síce neustále tlačia, želaného efektu v podobe gólu sa ale stále nedočkali.
     
    42
    Je to zapríčinené aj tým, že v podstate okrem Diawaru sú všetci hráči stiahnutí v okolí svojej šestnástky. Cez takýto betón sa potom naozaj ťažko postupuje.
     
    43
    Juanfran ďalšiu rodiacu sa príležitosť Celty Vigo rieši ako inak odkopom do bezpečia.
     
    44
    Krohn-Dehli zrejme zle dostúpil a to ho okamžite položilo na zem. Na trávnik vybieha lekársky tím, ktorý odnáša dánskeho stredopoliara za postrannú čiaru.
     
    45
    Po kratšom ošetrení sa Krohn-Dehli vracia do hry. Uvidíme, či sa zapojí aj do druhého polčasu.
     
    45+1
    Nad rámec riadnej hracej doby v prvom polčase sa nadstavuje jedna minúta.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V tej sa už nič zaujímavé nestalo a tak hlavný rozhodca Alfonso Álvarez ukončuje prvú polovicu za bezgólového stavu. V prvom polčase mal jednoznačne navrch domáci hráči, ktorý nedali súperovi šancu zaútočiť. Hra na jednu bránu nám žiaľ až do týchto chvíľ gól nepriniesla. Uvidíme či sa to zmení v druhom polčase ktorý začne zhruba o 21:02.
     
    Hráči dnes po druhý raz vychádzajú na hraciu plochu, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Zdá sa, že hra začne o niekoľko minút neskôr ako sa predpokladalo, na ihrisku zrejme vypadol prúd, takže si budeme musieť počkať, pokiaľ to technici vyriešia.
     
    Zdá sa, že divákom to ale vôbec nevadí, hoci aj po tme, bez futbalu a v lejaku sa bavia až prekvapivo dobre.
     
    Nad ihriskom sa postupne rozsvietilo päť či šesť reflektorov, no stále to ešte nieje ono.
     
    Na trávnik v daždi vybehol aj človek, ktorý má nastarosti obnovu čiar. Svieti nám čoraz viac svetiel, dúfajme, že o malú chvíľu už naozaj budeme pokračovať.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Zdá sa, že sa v zápase pokračuje, no ani jedna zo španielskych televízii nám už video prenos neponúka.
     
    46
    Počas predĺženej prestávky došlo k jedne zmene v zostave Levante, Rubén García si už v zápase nezahrá, nahradí ho El Zhar.
     
    46
    Striedal aj domáci tím, na ihrisko už nevybehne Krohn-Dehli, pravdepodobne kvôli zdravotným problémom. Na jeho miesto príde Álex López.
     
    59
    Všetky technické problémy sú zdá sa zažehnané, v prenose budeme pokračovať tak ako ste zvyknutí. Za vzniknuté nepríjemnosti sa ospravedlňujeme.
     
    60
    Vo Vigu aj naďalej prší, hráči sú premočení, v strede ihriska sa nedovoleným zákrokom previnil Nolito.
     
    61
    Druhé striedanie hostí prichádza v 61. minúte, čo znamená, že do hry sa zapojí Vyntra, ktorý nahradí Ivanschitza.
     
    62
    Rafinha zvádzal boj o loptu s Diawarom, hráči bojovali aj vtedy keď boli obaja na zemi, uštedrili si navzájom zopár nepríjemných kopancov, no súboj nakoniec lepšie vyznel pre domáceho hráča.
     
    63
    Šťastie z veľkej diaľky skúšal Santi Mina, na prípadnú dorážku si pred Navasa nabiehal aj Nolito, gólman Levante si ale loptu postrážil.
     
    64
    Pedro López tesne pred hranicou vlastnej šestnástky fauloval protihráča. Rozhodne sa mu verdikt nepáči, čo dáva jasne najavo. Hlavný rozhodca ale nepripúšťa žiadne zmeny svojho verdiktu.
     
    65
    Loptu si postavil Nolito, poriadne sa do nej oprel a chýbali možno milimetre od toho aby trafil bránu hostí.
     
    66
    Po ďalšej útočnej akcii a strele Charlesa tentoraz lopta presvišťala okolo ľavej žrdi. Takéto nepremenené šance môžu domáci tím v konečnom účtovní veľmi mrzieť.
     
    67
    A ďalšia megašanca domáceho tímu! Nolito vynikajúco vysunul Charlesa, ktorý aj tentoraz iba trestuhodne minul bránu súpera.
     
    68
    Hra na jednu bránu, na ktorú sme boli zvyknutí z prvého polčasu tak pokračuje aj naďalej, no stále čakáme na úvodný gól stretnutia.
     
    69
    El Zhar postupoval cez Fontása, pomohol si pritom rukami, navyše sa celý incident stal priamo pred očami postranného rozhodcu.
     
    70
    Druhý raz v zápase strieda aj tréner Luis Enrique, čo znamená, že z ihriska sa porúča Nolito, ktorý dnes mal veľa šancí na skórovanie, ale ani jednu z nich nevyužil. Opačnou stranou vybieha Orellana.
     
    71
    Lavička hostí okamžite odpovedá tretím striedaním. Z ihriska odchádza Diawara, toho nahradí David Barral.
     
    72
    David Barral sa okamžite zapojil do hry, no pri prechode dopredu si počínal nedovolene a tak rozhodca píska útočný faul.
     
    73
    Pedro López potiahol loptu po pravom krídle, kde ho čakal Fontán. Súboj sa nakoniec končil víťazstvom domáceho obrancu, ktorý okamžite posiela loptu do bezpečia.
     
    74
    Dlhý pas Héctor Rodas nezachytil, prihrávka bola príliš prudká a končí až mimo hracej plochy.
     
    75
    Rafinha dostal prihrávku do šestnástky odkiaľ sa snažil prihrávať Charlesovi pred Navasa, no obranca prihrávku veľmi dobre zablokoval.
     
    76
    Xumetra bol vo vzdušnom súboji faulovaný hostai zostanú pri lopte.
     
    77
    Levante snáď prvý raz v druhom polčase drží loptu dlhšiu dobu na svojich kopačkách a postupuje aj smerom vpred.
     
    78
    Celá akcia sa nakoniec končí postavením mimo hry Vyntru. Hráčom hostí to dnes v útoku rozhodne nejde.
     
    79
    Santi Mina sa sám prebíjal až cez trojicu obrancov, pričom si vypýtal faul a tým získal priamy kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    80
    Do strely sa oprel Orellana, ktorý však iba nepríjemne napálil Davida Navarru do hlavy. Ten zostáva po inkasovanom zásahu ležať na trávniku.
     
    81
    Obranca Levante nakoniec opúšťa hraciu plochu v opatere lekárov, nevyzerá to s ním ale vážne.
     
    82
    Hugo Mallo sa dostával do pokutového územia, kde bol tiesnený Xumetrom. Domáci hráč preletel cez súpera, pýta si pokutový kop, no rozhodca to odmieta.
     
    83
    Na opačnej strane Rafinha nepekne fauloval súpera sklzom, za čo uvidí vôbec prvú žltú kartu v zápase.
     
    83
    V tom istom čase prichádza posledné striedanie v zápase, z ihriska odchádza Santi Mina, toho nahradí David Rodríguez.
     
    84
    Následne prichádza druhá žltá karta v zápase, tentokrát pre hráča Levante, konkrétne sa faulom previnil Xumetra.
     
    85
    Po ľavej strane sa až príliš jednoducho do šestnástky dostal Orellana, ktorý smerom na bránu vyslal niečo medzi strelou a prihrávkou. Nech už to bolo čokoľvek, bránu to netrafilo a tak bude rozohrávať Navas.
     
    86
    Jeho náprotivok Yoel sa v podstate v druhom polčase ani lopty nedočkal. Do konca riadneho hracieho času nám zostáva menej ako 5 minút, Celta Vigo neustále tlačí na súpera, gól ale stále neprichádza.
     
    88
    Ten paradoxne môže prísť na opačnej strane! Na ojedinelý útočný výpad sa vybral David Barral, toho zozadu nešetrne k zemi poslal Orellana a hostia získavajú priamy kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    88
    Orellana vidí za svoj zákrok aj žltú kartu.
     
    89
    Levante dalo gól! Neuveriteľné! Z vôbec prvého ohrozenia domácej brány v druhom polčase prichádza gól Levante! Priamy kop zahrával Juanfran, ten iba nastrelil múr tiel pred sebou. Od neho sa lopta odrazila k PAPAKOULI DIOPOVI, ktorý strieľa prvý gól stretnutia!
     
    90
    Zdá sa, že máme hrdinu zápasu. Tomu však ešte nieje koniec, štvrtý rozhodca nadstavuje 4 minúty nad rámec riadnej hracej doby.
     
    90+1
    Domáci hráči sa ešte zúfalejšie snažia o gól, ktorý by znamenal aspoň vyrovnanie a zisk jedného bodu.
     
    90+2
    To sa im ale nedarí, hostia zvolili taktiku totálne obrany, súpera do ničoho nepúšťajú.
     
    90+3
    Naopak, na súperovu polovicu loptu vyviezol David Barral, ktorý si vypýtal faul a môže tak nazbierať cenné sekundy.
     
    90+4
    Priamy kop nebol nebezpečný pre domácu bránu, hostia sa okamžite stiahli na vlastnú polovicu s cieľom ubrániť tesný výsledok.
     
    90+4
    Domáci hráči to skúšali cez stred, tam je ale priestor naozaj prehustený, čo Levante iba vyhovuje.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je koniec, výsledný stav je naozaj prekvapivý a to 0:1. Prekvapivý najmä preto, že v podstate sa celý zápas hral iba na jedinú bránu a to bránu Levante. Domáci ale množstvo šancí nedokázali využiť, no na opačnej strane v 89. minúte z jedinej strely na bránu dokázal Diop skórovať a tým aj určil konečný výsledok. Hráči domáceho tímu sa v záverečných minútach snažili o vyrovnanie, to už ale neprišlo.

    Po dnešnom dueli poskočí Levante minimálne o 4 priečky nahor, zatiaľ čo Celta Vigo zostane na nelichotivej 19. priečke v tabuľke.

    Odomňa je to dnes všetko, ďakujem za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (22:10:16)

    Andrej Marienka

    Góly: 89. Diop

    Karty:   83. Rafinha (VIG), 88. Orellana (VIG) – 84. Xumetra (LVN)


    Celta Vigo: Yoel – Toni, Fontàs, David Costas, Hugo Mallo – Rafinha, Borja Oubiña, M. Krohn-Dehli – Santi Mina, Charles, Nolito
    Náhradníci: Sergio Álvarez – Álex López, Orellana, Aurtenetxe, Madinda, David Rodríguez, Cabral

    Levante UD: Navas – Juanfran, David Navarro, Héctor Rodas, Pedro López – Simão Junior, Diop – Rubén García, Ivanschitz, Xumetra – Diawara
    Náhradníci: Javi Jiménez – David Barral, Vyntra, El Zhar, Karabelas, El Adoua, Sérgio Pinto

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Juan Barranco