Sparta Praha – Slovácko 4:1 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
4:1 (2:0)
1.FC Slovácko
cz Piatok 20.09.2013, 20:30 • Generali Arena • Gambrinus liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Podobně jako minulý, tak i tento víkend bude patřit fotbalu. Největší pozornost bude věnována Gambrinus lize, která má na programu své deváté kolo. Jeho páteční předehrávku obstará duel mezi pražskou Spartou a Slováckem.

     
    Právě Pražané se dostali po dlouhých pětadvaceti kolech do čela tabulky a rozhodně tam budou chtít zůstat i nadále. Na Letnou přijede deváté Slovácko, kterému se na Spartu prostě nedaří. O tom také hovoří statistiky z posledních jedenácti vzájemných zápasů, ze kterých svěřenci trenéra Habance nezískali jediný bod.
     
    Do utkání by už mohl nastoupit obránce Ujfaluši, ale v pondělním utkání proti Znojmu odehrál výborné utkání mladý stoper Brabec, jenž nakonec vstřelil i branku. Trenér Lavička tak bude mít před tímto zápasem příjemné starosti.
     
    AC Sparta Praha je na tom z vedoucí trojice prakticky nejlépe, neboť se může soustředit jen na domácí soutěž. To se naopak nedá říci o Plzni a Liberci, neboť oba týmy reprezentují svou vlast v evropských pohárech. Skvělé výkony podává po odchodu Václava Kadlece Bořek Dočkal, jenž své spoluhráče zásobuje přesnými přihrávkami, často i gólovými.

     
    1. FC Slovácko se momentálně pohybuje v klidném středu tabulky, s osmi body mu patří deváté místo. Co ale fotbalisty z Uherského Hradiště zatím trápí, jsou venkovní zápasy. Na těch totiž svěřenci trenéra Svatopluka Habance získali pouhé čtyři body. Ty získali až v posledním venkovním utkání v Brně. Navíc proti Spartě se jim prostě nedaří, s letenským klubem prohráli už jedenáct zápasů v řadě. Na ten zatím poslední v Generali Areně jen tak nezapomenou, neboť z hlavního města odjížděli se čtyřgólovým debaklem.

     
    Pokud vás zajímá statistika nejlepších střelců či brankářů, tak si v následujících řádcích přijdete na své.

    Nejlepší střelci:
    Josef Hušbauer (SPA) 5
    David Lafata (SPA) 5
    Roman Bednář (SPA) 4
    Tomáš Košút (SLO) 3

    Brankáři:
    Tomáš Vaclík (SPA) 8/5, 3 čistá konta
    Dušan Melichárek 8/13, 1 čisté konto
    * počet zápasů/inkasované góly.
     
    Poslední vzájemný zápas:

    17. kolo, Gambrinus liga – 24. 2. 2013
    Sparta – Slovácko 4:0 (0:0)
    Branky: 74. a 77. Kadlec, 67. Zápotočný, 81. Bednář.
    Diváci: 4 566.
     
    Tabulka po 8. kole:
    1. Sparta 7 – 1 – 0, 22 bodů
    9. Slovácko 2 – 2 – 4, 8 bodů
     
    Ohlasy trenérů před utkáním:

    Vítězslav Lavička (AC Sparta Praha): „Samozřejmě do zápasu půjdeme povzbuzení tím, že se nám podařilo průběžně dostat na čelo ligové tabulky. Půjdeme do toho zápasu i se zdravým respektem k soupeři. Přestože se nám proti Slovácku historicky dlouhodobě relativně daří, tak víme, že soupeř má svoji kvalitu a určitě přijede s úmyslem nás na Letné co nejvíce potrápit.“

    Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): „Sparta v domácím prostředí je jednoznačným favoritem. Pokud nebudeme hrát bázlivě a ustrašeně jako v posledním zápase doma s Příbramí, tak bychom mohli pomýšlet na solidní výsledek. I když budeme mít těžkou úlohu v defenzivě, neboť se musíme obejít bez potrestaných Trousila a Kubáně. V obraně musíme být pozorní a vyvarovat se zbytečných chyb. O útočné kvalitě Sparty nejlépe hovoří, že nastřílela v posledních třech zápasech soupeřům deset gólů.“
     
    Předpokládané sestavy:

    AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Brabec (Ujfaluši), Holek, Costa – Vácha, Hušbauer – Dočkal, Vacek, Krejčí – Lafata.

    1. FC Slovácko: Melichárek – Mezlík, Košút, Rada, Reinberk – Daníček – Volešák, Valenta, Petr, Kerbr – Ondřejka.
     
    Z hlavního města se vám znovu přihlásíme pár minut před začátkem zápasu a blíže si představíme úvodní jedenáctky obou soupeřů.

    Už teď si ale můžeme představit trojici rozhodčích. Hlavním arbitrem byl nominován Jiří Jech, na čarách mu budou asistovat pánové Michal Urban a Marek Pilný.
     
    A teď něco pro milovníky statistik. Zajímá vás, kdo obdržel nejvíce žlutých karet či kdo má největší počet gólových asistencí? Právě asistence vám exklusivně nabízí výhradně portál Onlajny.com.

    Hráči s největším počtem:

    odehraných minut
    Nhamoinesu, Vaclík, Vácha, Holek a Kadeřábek (všichni SPA) 720
    Košút a Melichárek (oba SLO) 720

    vstřelených branek
    Josef Hušbauer a David Lafata (oba SPA) 5
    Tomáš Košút (SLO) 3

    asistencí
    Dočkal (SPA) 5
    Kadeřábek (SPA) 4
    Hušbauer (SPA) a Valenta (SLO) 3
    Vacek (SPA) a Kerbr (SLO) 2

    žlutých karet
    Lukáš Kubáň a Jan Trousil (oba SLO) 4
    Sparta má 10 hráčů po jedné ŽK

    červených karet
    Lukáš Kubáň a Jan Trousil (oba SLO) 4
    Ze Sparty nedostal nikdo ČK

    nejstarší hráč
    Marek Čech (SPA) – 37 let
    Jan Trousil (SLO) – 37 let

    nejmladší hráč
    Lukáš Juliš, Aleš Čermák (oba SPA) – 18 let
    Marek Havlík (SLO) – 18 let


    Pohled do historie

    Historicky nejúspěšnější střelci
    Václav Kadlec (SPA) 4
    Bony Wilfried (SPA) a Vladimír Malár (SLO) 3
    Daniel Kolář, Libor Sionko a Miroslav Matušovič (všichni SPA) 2

    Bilance vzájemných zápasů
    22 zápasů: 17 – 1 – 4, skóre 40:14
    ŽK 40:48, ČK 1:3
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Vácha, Hušbauer – Dočkal, Vacek, Krejčí – Lafata.
    Náhradníci: Čech, Švejdík, Přikryl, Matějovský, Pauschek, Konaté, Bednář

    1. FC Slovácko: Melichárek – Mezlík, Košút, Rada, Reinberk – Daníček – Volešák, Valenta, Havlík, Kerbr – Ondřejka.
    Náhradníci: Heča, Šumulikoski, Martan, Biolek, Haša, Šimko, Trávník

    Rozhodčí: Jech – Urban, Pilný.
     
    Ještě jednou vám přeji krásný fotbalový podvečer z pražské Letné. Na trávníku už se oba týmy rozcvičují a zhruba za dvacet minut dnešní zápas odstartuje. Velkou neznámou bylo to, kdo zaujme post stopera po boku Maria Holka.

    Tu rozluštil Lavička následovně, přednost znovu dostal mladý Brabec, který vstřelil proti Znojmu branku. Ujfalujši se nakonec neobjevil ani na seznamu náhradníků. Na tom chybí i talentovaný záložník Mareček. V sestavě Slovácka došlo jen k malé změně, místo Petra dostal přednost Havlík.
     
    Na trávníku jsou nastoupeni vlajkonoši domácího celku ze všech možných míst České republiky. K vidění jsou například vlajky Žatce, Vysokého Míta či Týnce nad Sázavou. Celou choreografii tradičně doprovází sparťanská hymna.
     
    Obě mužstva už jsou nastoupeni na hrací ploše, hlavnímu arbitru dnešního zápasu 9. kola tuzemské nejvyšší soutěže tak už nebrání nic tomu, aby mohl páteční předehrávku odstartovat. Jak by řekl Jaromír Bosák v oblíbené počítačové fotbalové hře – "Dnešní zápas buď vyhrají domácí, hosté nebo to skončí remízou." Fanoušci obou táborů už ale rozehřívají své hlasivky a poženou své miláčky za vítězstvím. Přidají domácí osmé vítězství nebo budeme svědky překvapení?

     
    Domácí nastoupí v tradičních rudých dresech a první poločas budou hrát zprava doleva. Slovácko nastoupí v bílé kombinaci a první půli budou hrát zleva doprava. Zápas může začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop obstarali domácí, konkrétně David Lafata s Kamilem Vackem. Sparta se žene za první akcí.
     
    1
    Krejčí hledal na polovině Lafatu, ale ten zpracoval nepřesně a do protiútoku mohou jít hosté.
     
    1
    ... to by ovšem Havlík nesměl faulovat Kadeřábka. Sparťané se tak znovu vrací k držení míče.
     
    2
    Vácha byl faulován u postranní čáry a z následného autového vhazování našel ve vápně volného Krejčího, který si brilantně poradil s hostujícím bekem a dokázal vystřelit. Radost mu však překazil pozorný Mezlík, jenž jeho střelu zblokoval na roh.
     
    3
    Roh zahrával Dočkal, ale svým centrem žádného spoluhráče nenašel. Do protiútoku tak mohou jít hosté.
     
    4
    Volešák ale před vápnem fauloval a k míči se tak znovu snadno dostali domácí.
     
    4
    Kadeřábek byl při zakládání rychlého brejku faulován. Další nedovolený zákrok hostujícího mužstva. Domácí budou zahrávat standardku z vlastní poloviny.
     
    5
    Sparta právě vstřelila branku!
    Skvěle to teď provedl JOSEF HUŠBAUER, který otevírá skóre dnešního utkání. Obdržel geniální přízemní přihrávku od mladého stopera Brabce a lišácky si počkal, až se Melichárek pohne a zkušeně poslal míč do sítě.
     
    6
    Teď předvádějí pohlednou kombinaci hosté, sparťanům se zatím nedaří je obrat o míč. Do zakončení se dostal Ondřejka a Vaclík se musel mít na pozoru. Ondřejka ho ale neohrozil.
     
    8
    U míče jsou stále hosté. Ti zapojili do kombinace i svého gólmana.
     
    8
    Daníček nerozehrál přesně a těžit z toho může Costa, který okamžitě posunul na Hušbauera. Ten ale přihrávku na Dočkala kazí.
     
    9
    Do rychlého brejku postupoval po pravé straně Mezlík. Ten ale překvapil sám sebe a míč končí v zámezí.
     
    10
    Teď už se s míčem znovu mazlí domácí.
     
    Věděli jste, že…?
    Sparta porazila Slovácko v lize 11x za sebou, naposled s ním ztratila body v září 2005 při prohře 0:2.
     
    11
    Slovácko znovu potrápilo domácí, do zakončení se dostal Ondřejka, ale ohrozil maximálně diváky sedící v nějaké dvacáté řadě. Odkop od branky budou zahrávat domácí.
     
    12
    Dočkal hledal Kadeřábka, ale ten prohrál osobní souboj a hosté pouze odkopávají. Zakázané uvolnění ale ve fotbale zavedeno není, tedy alespoň zatím. Domácí se tak musí vrátit až před vlastní branku.
     
    14
    Sparta právě vstřelila branku!
    "Už je tam." Ozývá se stadionem. Domácí jdou do dvoubrankového vedení. Kadeřábek obdržel přihrávku od Dočkala, kterou mu do běhu hlavičkou prodloužil Lafata. Kadeřábek se s tím nepáral a okamžitě hledal nabíhajícího si LADISLAVA KREJČÍHO, který hlavou zvyšuje na dvoubrankový rozdíl.
     
    15
    Dočkal teď upadl ve vápně a dožadoval se pokutového kopu. Evidentně ale upadl sám a sudí Jech dal jasně najevo, že tohle pískat odmítá.
     
    16
    Hušbauer obešel tři protihráče a v plánu měl obejít i toho čtvrtého. Sparťanský záložník ale v poslední chvíli obehrál i "sám sebe" a hosté odkopávají až na polovinu soupeře. Na té prohrál hlavičkový souboj Ondřejka a Costa může v klidu rozehrávat.
     
    18
    Hušbauer rozjel další akci a znovu v ní figuroval Hušbauer. Ten má ve své kopačce zřejmě magnet, neboť se k němu míč s velkým štěstí stále odráží. Hušbauer vyslal na Melichárka přízemní střelu, což mu ale devětadvacetiletý brankář s přehledem přečetl.
     
    19
    Hosté budou zahrávat standardku ze své poloviny. Té se ujme Tomáš Rada.
     
    19
    ... ten se ale do ničeho nepouští a rozehrává hru přes svého brankáře.
     
    20
    Důležitý a především čistý zákrok předvedl na polovině domácích Kadeřábek. Už to vypadalo, že ho Mezlík obejde, ale sparťanský bek ho obral o míč za pět minut dvanáct.
     
    21
    O střelu z velkého úhlu se pokusil Valenta. Jeho pokus však chytá Vaclík. Ten bude za malou chvíli odkopávat od své svatyně.
     
    Věděli jste, že…?
    Slovácko bodovalo na Letné pouze jednou. Utkání se hrálo v roce 2004 a skončilo 1:1.
     
    22
    Souboj dvou třiadvacítek. Volešák fauloval v blízkosti ohrožení své brány Krejčího, kterého to muselo zřejmě hodně bolet, protože jeho "au" bylo slyšet zřejmě až na Julisku.
     
    22
    Standardky se ujal Dočkal, ale toho, aby svým centrem našel svého spoluhráče, se nedočkal. Míč odkopává až na polovinu domácích muž s maskou – Tomáš Košút. Tento mladý obránce Slovácka je zatím nejlepším střelcem svého týmu. Zatím má na kontě tři přesné zásahy a jestli dnes přidá další, to nám odhalí následující minuty. Sparťanská obrana se má dnes zatím ale hodně na pozoru.
     
    25
    Hosty teď podržel Melichárek, jenž následně posílá pozdrav Vaclíkovi.
     
    16
    Dočkal chtěl posunout na Lafatu, ale v cestě mu stál pozorný Reinberk, od kterého se míč odrazil do zámezí. Domácí budou vhazovat.
     
    27
    Krejčí vysunul do brejku Costu, který poslal skvělý centr na Lafatu. Ten brankáře Melichárka nepřekonal.
     
    27
    Obrovská šance Slovácka! Daníček nastřelil břevno, ale jeho střela byla zřejmě tečována, protože rozhodčí Jech ukazuje na rohový kop.
     
    28
    ... k tomu se postavil Kerbr, ale našel pouze hlavičku Hušbauera, který odkopává do bezpečí.
     
    Věděli jste, že…?
    Sparta ve dvaadvaceti vzájemných zápasech proti Slovácku neskórovala pouze ve třech případech.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Vlastimil Daníček (1. FC Slovácko).
     
    29
    Mezlík přihrával do běhu na Volešáka, kterého od míče odstavil v rámci pravidel pozorný Holek. Výkop od své branky tak provede Vaclík. Ten si tak zopakuje dnes již ohranou písničku. Zatím žádnou práci neměl.
     
    31
    Melichárek našel dlouhým výkopem Mezlíka, který si zřejmě myslel, že si s Costou narazí. Hned se ale chytil za hlavu a musí se rychle vrátit, neboť Costa zakládá rychlou protiakci...
     
    32
    ... a pohodlně prošel až k rohovému praporku, odkud centroval na Lafatu. Ten stál však v ofsajdu a k míči se staví Melichárek, který pošle dlouhý nákop.
     
    33
    Košút byl na své polovině faulován, hráči Slovácka se tak mohou vrátit zpět na svá místa... Košút ale rozehrál hodně špatně a míč daroval domácím.
     
    35
    Domácí hrají zatím ve velké pohodě. Vaclík si teď dovolil opravdu hodně. Za svou parádičku, kterou předvedl proti Ondřejkovi, teď sklidil od fanoušků obrovský aplaus.
     
    Věděli jste, že…?
    Z dosavadních jedenácti ligových utkání na Letné získalo Slovácko jediný bod, v srpnu 2004 remizovalo 1:1.
     
    36
    Výkop bude provádět Vaclík, hráči Slovácka znovu pálili slepými.
     
    37
    Kadeřábek fauloval Kerbra a okamžitě se mu šel sportovně omluvit. Že by se bál toho, že ho sudí Jech potrestá žlutým kartonkem? Hlavní arbitr od toho neměl moc daleko, ale pokračuje se bez potrestání.
     
    38
    Mezlík si v takové rychlosti, jakou zakládal brejk, zřejmě spletl strany, protože místo toho, aby poslal do úniku Ondřejku, tak vracel míč na Radu, který chyboval a měl obrovské štěstí, že domácí kapitán si míč předkopl hodně daleko a k jeho moci se tak dostal Melichárek.
     
    39
    Mezlík našel nabíhajícího si Ondřejku, který si opravdu pouze nabíhal. Holek ho k míči nepustil a rozehrávat tak bude Vaclík. Ten by dnes mohl hledat čtyřlístky, neboť ani v právě probíhající čtyřicáté minutě žádnou práci neměl. Nutno říct, že k tomu hodně přispívá výborně hrající defenziva.
     
    41
    Rohový kop pro Slovácko.
     
    41
    Ten rozehráli na krátko Mezlík s Kerbrem, ale znovu bez úspěchu. Hušbauer odkopává do bezpečí.
     
    Věděli jste, že…?
    Pražané vstřelili Slovácku v posledních dvou zápasech pokaždé čtyři góly.
     
    42
    Skvělý stoping předvedl pomezní rozhodčí. Tomu se nelíbilo, že byly na trávníku dva balony, a tak jeden z nich elegantní patičkou uklidil do zámezí. Hra se dvěma míči by byla dnes zajímavá, neboť většina sparťanských protiútoků jdou jen po levé straně, kde operuje Krejčí s Costou.
     
    44
    Konec prvního poločasu se blíží, Vaclík teď chytá odražený balon po jednom z protiútoků hostů. Ti dnes postrádají i potřebnou dávku štěstí. Šancí měli několik, ale hráči Slovácka si s nimi zatím nevědí rady.
     
    45
    Košút i přes to, že znovu nastoupil v ochranné masce, tak bez jakýchkoli problémů vyhrává hlavičkové souboje.
     
    45
    Rozhodčí Jech nebude nastavovat jedinou minutu, první půle za potlesku tribun končí.
     
    První poločas skončil.
     
    V první půli měli jasnou převahu domácí fotbalisté, trenér Vítězslav Lavička může být s hrou jeho svěřenců spokojený. Uvidíme, s čím půjdou do druhé půle hosté, kteří se jistě budou chtít pokoušet o vstřelení kontaktní branky. Druhá pětačtyřicetiminutovka začne přibližně ve 21:30.
     
    V průběhu patnáctiminutové přestávky můžete navštívit oficiální web Gambrinus ligy prostřednictvím tohoto odkazu.
     
    V Praze je aktuálně 10 °C. Spousta fanoušků tak dává před pivem přednost teplému čaji. Fotbalisty z Uherské Hradiště přijela podpořit malá skupinka těch nejskalnějších fanoušků, kteří vyvolávají název svého týmu i o poločasové přestávce.
     
    Fotbalisté Slovácka se o přestávce rozcvičovali hodně intenzivně. Je tak možné, že se dočkáme střídání už o poločase. Pro zkrácení čekání na druhý poločas vám nabízíme pohled do našeho komentátorského stanovšitě.

     
    Oba týmy už vyhlíží start druhého poločasu. Ten za několik málo okamžiků začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop provedli pro změnu hosté, kteří hned z rozehrávky hledali nabíhajícího si Kerbra, kterého od míče odstavil Kadeřábek.
     
    46
    Brabec hledal nákopem Lafatu, vše ale přerušuje Daníček. Domácí budou vhazovat.
     
    47
    Dočkal vyslal po křídle Krejčího, který poslal míč okamžitě "do ohně". Našel ale pouze vybíhajícího si Melichárka. Ten míč bez problémů chytá.
     
    48
    Sparťané sportovně vrací svému soupeři míč. Slovácko tak bude moci postupovat v založení akce.
     
    48
    Rychle ale o míč přichází, do protiútoku mohou jít domácí.
     
    49
    Dnes se hraje hodně nahoru dolů jen s tím rozdílem, že se hostům nepodařilo vstřelit branku a co víc, Vaclíkovi téměř žádnou práci nenadělali.
     
    50
    ... to už je ovšem minulostí. Přímý volný kop zahrával Valenta, který sparťanského gólmana pořádně protáhl. Vaclík vyráží na rohový kop.
     
    50
    Domácí ho s přehledem ubránili, což se dá říci o následné standardce.
     
    51
    Vaclík si připisuje důležitý zákrok, ovšem míč mu propadá a Slovácko je hodně blízko ke vstřelení snižující branky.
     
    Věděli jste, že…?
    Sparta udržela z posledních čtyř zápasů třikrát čisté konto.
     
    51
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    A to se mu i nakonec podařilo. Vaclík sice první pokus s pořádnou dávkou vytěsnil, ale na následnou dorážku MILANA KERBRA už byl krátký, prakticky ani nemohl zasáhnout, neboť se nestihl vrátit. Autor kontaktní branky tak střílel do prázdné branky.
     
    53
    Volešák v odpískaném ofsajdu.
     
    54
    Hosté se tak díky vstřelení kontaktní branky dostali zpátky do hry. Sám jsem zvědavý, jak si s tím domácí poradí. Přidají třetí branku nebo se hostům podaří vyrovnat? Sledujte i nadále tento přenos.
     
    56
    Volešák přerušuje akci domácích. Ti budou vhazovat, o což se postará Costa.
     
    57
    Reinberk doslova daroval míč Dočkalovi, který centroval do vápna, ovšem jeho spoluhráč, konkrétně Krejčí, stál v ofsajdu.
     
    58
    Costa zakládal rychlý brejk, po lajně prodlužoval dlouhým pasem na Krejčího. Melichárek byl ale pozorný.
     
    Věděli jste, že…?
    Sparťané doma vyhráli v aktuálně probíhající sezoně všechna čtyři ligová utkání.
     
    59
    Košút pracně vybojoval na polovině hřiště míč, ale hosté o něj rychle přichází. Do protiútoku může jít Vacek.
     
    60
    ... ten našel Lafatu, který Melichárka sice ohrozil, ale hostující brankář byl včas na správném místě.
     
    60
    A znovu byl ve velké šanci Lafata. Ten si zpracoval míč v pokutovém území, odkud dokázal i vypálit. Nedokázal však přesně zamířit a vyslal pozdrav pouze divákům na tribunu.
     
    62
    V držení míče mají dnes velkou převahu domácí. Některé jejich přihrávky jsou však nepřesné, ale to je trápit nemusí. Slovácko většinou pouze odkopává.
     
    62
    Hušbauer byl na útočné polovině faulován, standardku bude rozehrávat Dočkal.
     
    63
    Ten našel volného Váchu, který chystal přihrávku na Costu, toho ale od míče odstavil Rada, jenž znovu odkopává daleko od své branky. Míč končí až v zámezí a o výkop od branky se postará Vaclík.
     
    64
    Odražený míč získal s přehledem Vaclík, který se s rozehrávkou nikam nežene.
     
    66
    Hosté začínají spíše nakopávat. Ono jim ani prakticky nic jiného nezbývá. S velkým přehledem dnes hraje mladý Brabec.
     
    66
    Lafata v obrovské šanci! Domácí kapitán byl sám před Melichárkem, ale ten jeho pokus senzačně vyráží na roh!
     
    67
    Z následného rohu ale domácí Melichárka neohrozili.
     
    67
    Míč má ve své moci Vaclík, ke kterému se dostal odražený míč. Hosté ho však nenapadají a domácí gólman tak nemá důvod k rychlé rozehrávce.
     
    Věděli jste, že…?
    Letenští dali za poslední tři zápasy 10 gólů a s 21 vstřelenými brankami jsou nejofenzivnějším týmem ligy společně s Plzní a Teplicemi.
     
    68
    Slovácko bude zahrávat standardku na své polovině, kde byl jeden z jeho hráčů zastaven nedovoleným způsobem.
     
    69
    Teď už se ale žlutit bude. Lafatu nedovoleně zastavuje Rada, který uviděl žlutou kartu.
     
    70
    Další nedovolený zákrok Slovácka. Faulován byl Vácha, ale tentokrát se to obejde bez žluté karty.
     
    71
    Na hřišti zůstává ležet Vacek, který se drží za pravou dolní končetinu. Navíc jeho kopačka zůstává ležet dva metry od něho. Hosté využijí přerušení k občerstvení a do hry pošlou čerstvé síly.
     
    71
    Střídání v týmu 1. FC Slovácko: ze hřiště odchází Marek Havlík, přichází Michal Trávník.
     
    72
    Košúta zastavuje za hranicí pravidel Dočkal, hosté tak mají možnost standardní situace.
     
    72
    K té se postavil Valenta, který svým centrem nachází volného Košúta. Ten ještě dokázal přihrát do vápna, kde ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal jeho adresát zpracovat. Domácí tak tuto nebezpečně vypadající akci ubránili a mohou postupovat do rychlého brejku.
     
    74
    U rohového praporku byl nedovoleně zastaven Krejčí a standardku si vyzkouší i domácí.
     
    74
    ... k té se znovu postavil Dočkal, který našel volného Lafatu, ten ale hlavičkuje mimo!
     
    75
    Na druhé straně byl ve stoprocentní šanci Volešák, který ale nezamířil přesně a následně trestuhodně přestřeluje! Domácí si teď hodně oddychli.
     
    Věděli jste, že…?
    Sparta v předchozích osmi kolech inkasovala vždy maximálně jednu branku, celkově mají Letenští s pěti obdrženými góly nejlepší defenzivu ligy.
     
    75
    Sparťané začínají podle mého názoru trochu polevovat. Toho je důkazem i aktivita Reinberka, který byl faulován. Volný kop pro hosty.
     
    76
    K tomu se tradičně postavil Valenta, ten ale podklouzl a nabídl šanci domácím. Vácha z první poslal do brejku Dočkala, kterému chybělo tak pět metrů. U míče byl totiž dřív vyběhnutý Melichárek.
     
     
    78
    Kerbr byl zastaven nedovoleně, za což Hušbauer uviděl žlutou kartu.
     
    78
    Do hry se za pár okamžiků podívá uzdravený Marek Matějovský.
     
    79
    Hosté cítí, že by s výsledkem mohli ještě něco udělat. Kerbr přesně našel na vzdálenější tyči Volešáka, který zamířil hlavou přesně, ale radost mu překazil výborný zákrok Vaclíka.
     
    80
    Teď už ale zmiňované střídání. Bývalý kapitán Sparty přichází na trávník za velkého aplausu.
     
    80
    Taktický faul hostů, Matějovský se tak hned zapojí do hry. Rozehrávat bude standardku.
     
    81
    Sparta právě vstřelila branku!
    Matějovský prokázal obrovský přehled ve hře! Přesně rozehrál na Krejčího, který předložil míč jako nad zlatém podnose na vzdálenější tyč, kde byl volný JAKUB BRABEC, kterému stačilo pouze nastavit nohu, aby usměrnil přihrávku Krejčího za brankovou čáru.
     
    Věděli jste, že…?
    Slovácko vyhrálo jediné z posledních šesti ligových utkání – Slovácku budou kvůli karetním trestům chybět kapitán Trousil a další obránce Kubáň.
     
    83
    Do zakončení se dostal Ondřejka, ale forvard Slovácka nedokázal zamířit přesně a Vaclíka neohrozil, neboť celou akci hostů přerušuje pozorný Holek, jenž odkopává míč do autu.
     
    83
    Domácí fanoušci vyvolávají Romana Bednáře. Ten se za pár okamžiků podívá na hřiště.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Lafata, přichází Roman Bednář.
     
    85
    A Bednář se hned zapojil do hry. Hlavičkou překazil šanci Slovácka.
     
    85
    Důležitý zákrok si připisuje Vaclík. Ten zlikvidoval jasnou gólovku Valenty. Sparťanský brankář ovšem míč vyrazil pouze před sebe, ale Valenta následně branku přestřelil.
     
    86
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Kamil Vacek, přichází Tiemoko Konaté.
     
    87
    Hušbauer hledal Bednáře, ale ten na jeho prudký pas nedosáhl.
     
    88
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle střídání se trenérovi Lavičkovi opravdu vyplatilo! Žolík ROMAN BEDNÁŘ byl na hrací ploše sotva pět minut a už se dočkal branky! Sparťanský forvard využil zaváhání hostujícího brankáře a bývalý reprezentant střílel do prázdné brány!
     
    89
    Dnešní utkání sleduje 6 612 diváků.
     
    90
    Matějovský přihrával na nabíhajícího si Krejčího, který vybojoval roh.
     
    90
    Hlavní sudí Jech sice ukázal nejprve na rohový praporek, ale pomezní rozhodčí viděl situaci lépe a ukazuje odkop od brány. Ten provedl Melichárek.
     
    90
    Rozhodčí nastavují tři minuty.
     
    90+1
    Ondřejka byl v ofsajdu.
     
    90+2
    Sparťané už pouze kontrolují hru. O dnešním vítězi je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Sparta zaslouženě vítězí. Slovácko sice průběh zápasu ve druhé půli zdramatizovalo kontaktní brankou, ale na více se nezmohlo. Naopak Sparta přidala další dvě branky, čímž rozhodla o tom, že tři body zůstávají na Letné. Svěřenci Vítězslava Lavičky tak zůstanou v čele tabulky i po 9. kole, minimálně do soboty povedou ligu s pětibodovým náskokem.
     
    To je ode mě všechno, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. Brzy na počtenou. (00:11:57)

    Petr Horčička

    Góly: 5. Hušbauer (Brabec), 14. Krejčí (Kadeřábek), 81. Brabec, 88. Bednář – 51. Kerbr

    Karty:   78. Hušbauer (SPA) – 28. Daníček (SLO), 69. Rada (SLO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 12:7. Střely mimo: 3:4.
    AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Nhamoinesu – Vácha, Hušbauer, Dočkal (80. Matějovský), Vacek (86. Konaté), Krejčí – Lafata (C) (83. Bednář).
    Náhradníci: Čech – Švejdík, Pauschek, Přikryl, Matějovský, Konaté, Bednář.

    1.FC Slovácko: Melichárek (C) – Mezlík, Košút, Rada, Reinberk – Daníček, Volešák, Valenta, Havlík (71. Trávník), Kerbr – Ondřejka.
    Náhradníci: Heča – Šimko, Martan, Biolek, Trávník, Haša, Šumulikoski.

    Rozhodca: Jech – Urban, Pilný

    Diváci: 6612