Znojmo – Myjava 2:0 (kon.) | Sparta Praha – Slovan Bratislava 1:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
1:0 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
Štvrtok 05.09.2013, 20:15 • Letná, Praha • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:15.
     
    Pekný deň vám prajem pri sledovaní "federálneho derby" medzi domácou Spartou Prahou a hosťami z Bratislavy – Slovanom. Cez reprezentačnú prestávku proti sebe nastúpia dva historicky najlepšie tímy slovenského a českého futbalu.

    Zvláštnu príchuť bude mať tento zápas zvlášť pre Jirka Kladrubského a kapitána Bratislavčanov Igora Žofčáka. Obaja hráči hrávali v minulosti práve za Spartu Prahu. V Sparte naopak hrá momentálne bývalý hráč Slovanu Lukáš Pauschek, ktorý však kvôli reprezentačným povinnostiam nebude môcť nastúpiť.

    Na svoju premiéru by mala nastúpiť aj veľká hviezda, ktorá sa v nedávnych dňoch upísala Slovanu Bratislava. Najlepší strelec slovenskej reprezentácie Róbert Vittek by mal odohrať svoj prvý zápas po podpísaní zmluvy práve na Letnej.

    Zápas začína 20:15, prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    AC Sparta Praha: Čech – Ujfaluši, Vácha, Dočkal, Mareček, Vacek, Konate, Holek, Costa, Čermák, Bednář

    ŠK Slovan Bratislava: Pútnocký – Niňaj, Gorosito, Bagayoko, Žofčák, Milinkovič, Halenár, Vrablec, Kladrubský, Vittek, Fořt

    Rozhodca: Příhoda – Jiřík, Hrabovský – Orel
     
    Oba tímy sú už nastúpené na hracej ploche. Na ihrisku sú aj štyri legendy Pražského a Bratislavského futbalu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Zápas otvorili výkopom hráči Slovana a okamžite zaútočili. Center z ľavého krídla dokázal Čech bez problémov ukryť vo svojom náručí.
     
    1
    Ujfaluši odvrátil do autu pred útočníkom Slovana, Pavlom Fořtom.
     
    2
    Prihrávka na Koanteho bola pridlhá. Domáci hráč ju už na ihrisku zachytiť nedokážal.
     
    3
    Konate sa skúšal na ľavom krídle presadiť cez Bagayoka. Cez svojho krajana vybojoval rohový kop.
     
    3
    Putnocký dokázal center z rohového kopu vyboxovať do bezpečia.
     
    4
    Po niekoľkých prihrávkach sa lopta dostala na ľavé krídlo ku Konatemu, ktorá sa chcel presadiť cez Žofčáka. Kapitán Slovana ho od lopty dokázal odstaviť.
     
    5
    Marko Milinkovič si na ľavom krídle poradil s Váchom a odcentroval do pokutového územia, kde sa pohyboval Robo Vittek. Ten sa k lopte nedostal, brankár Čech ju ukryl do náručia.
     
    6
    Fořt prišiel o loptu a následne sa dopustil faulu na Marečka. Pri lopte budú Sparťania.
     
    7
    Po sklepnutí Vitteka sa k lopte dostal Žofčák, ktorý uvoľnil Bagayoka. Ten sa však zastavil a prihral loptu späť.
     
    8
    Slovanu sa podarilo po dlhšej kombinácii dostať loptu na ľavé krídlo, kde sa snažil zamotať obrancom Sparty hlavu Milinkovič, ktorý následne našiel Vitteka. Ten bol v súboji od lopty čisto odzbrojený.
     
    9
    Prvá strela Sparty v zápase. Po prihrávke Váchu sa o ňu zaslúžil Čermák. Lopta z jeho koapčky skončila nad bránou Matúša Putnockého.
     
    10
    Ujfalušil poslal Konatemu do pokutového územia dlhý nákop. Domáci hráč sa vo vzdušnom súboji s Gorositom presadiť nedokázal. Lopta skončila u Putnockého.
     
    11
    Slovanisti mali veľké problémy s napádaním súpera, a tak Putnocký poslal loptu len na Vrableca, ktorý v zložitej situácii posunul dopredu, kde hráči v belasom absentovali.
     
    12
    Bednář sa snažil roztiahnuť hru na pravé krídlo, kde sa ukazoval Vacek. Roman mu prihrávku aj poslal, no bola príliš dlhá.
     
    12
    Čermák si z druhej vlny pekne spracoval loptu a tvrdo vypálil ľavačkou. Putnocký spoľahlivo zasiahol.
     
    13
    V pokutovom území bol teraz aj Konate, ktorému nevyšla posledná kľučka. Ak by sa mu však vydarila, mohol by ísť sám na bránu Slovana.
     
    14
    Sparta posúva svoj pressing veľmi vysoko. Slovanistom to pri rozohrávke robí veľké problémy.
     
    15
    Slovanu sa podarilo prekonať napádajúcu líniu Sparty a Belasí sa dostali k pokutovému územiu domácich. Kladrubský sa snažil na pravé krídlo vysunúť Bagayoka. Toho výborne zakrižoval Costa.
     
    16
    Čermák bol faulovaný na polovici Slovana. Priamy kop pre Spartu.
     
    16
    Na center z priameho kopu si naskočil Costa, ktorý však svoju hlavičku namieril len k rohovej zástavke.
     
    17
    Po krásnom prieniku Dočkala sa k lopte dostal Bednář, ktorého tečovaná strela skončila tesne vedľa pravej tyče. Putnocký ostal stáť na čiare ako prikovaný.
     
    18
    Vacek dostal krásnu prihrávku na pravé krídlo. Od lopty ho odzbrojil Niňaj, ktorý ju však následne opäť stratil a následne fauloval.
     
    18
    Čermák to skúsil ľavačkou poslať pred bránu na teč. Našťastie, sa nikomu zo Sparťanov nepodarilo loptu zasiahnuť. Tú pokryl Putnocký.
     
    19
    Slovanisti sa dostali na polovicu súpera po faule na Vitteka. Prílši dlho sa tam však nezdržali, kedže Milinkovič o loptu na pravom krídle prišiel.
     
    20
    Konate sa pekne uvoľnil na ľavom krídle, prestrčil loptu do pokutového územia na Bednářa, ktorý prudkou strelou našiel len rukavice Matúša Putnockého.
     
    21
    Gorosito sa snaží založiť ofenzívnu akciu Slovana. Vysúva sa na súperovu polovicu.
     
    22
    Slovan sa dokázal uvoľniť, Robo Vittek hľadal pod sebou Igora Žofčáka, ktorý však hviezdnemu útočníkovi do tandemu nešiel. Bratislavčania tak prišli o loptu.
     
    23
    Sparta pritlačila Slovan. Costov center z ľavej strany preletel cez pokutové územie až na pravé krídlo, odkiaľ Vácha nacentroval späť pred bránu na Bednář. Jeho hlavčika skončila na brvne !
     
    24
    Škoda, škoda, že si teraz Slovanisti nevyhoveli. Išli dopredu v trojici, no všetko skončilo na prihrávke Milinkoviča, ktorá skončila iba na pätách Vitteka.
     
    24
    Následne sa k strele vnútri pokutového územia dostal Fořt. Český útočník nedokázal trafiť bránu.
     
    25
    Domáci pri lopte na polovici Slovana. Konate sa dopredu nedostal, výborne ho totiž zastavil Bagayoko.
     
    26
    Dočkal mal vpredu rozbehnutého Bednářa, no prihrávku úplne odflákol a lopta sa napokon dostala na koapčky Belasích.
     
    27
    Slovanisti však toho vpredu veľa nevymysleli. Všetko ich snaženie skončilo na nepresnej prihrávke.
     
    28
    Slovanistom chýba pohyb v strede poľa. Loptu si posúvajú na vlastnej polovici len obrancovia bratislavského klubu, ktorí jednoduchu smerom dopredu nemajú komu. Neraz sú nútení prihrať aj Putnockému.
     
    29
    Vácha poslal do šestnástky opäť kvalitný center, na ktorý si nenaskočil nik iný, ako Roman Bednář. Hlavička veľmi silného útočníka skončila mimo.
     
    30
    Halenár sa pokúsil o prekvapivý moment prihrávkou z prvej, no loptu dostal len k hráčom v červenom.
     
    31
    Roman Bednář je jednoznačne naj aktívnejším mužom doterajšieho priebehu zápasu. Po tom, čo Sparťania vybojovali loptu od Milinkoviča sa dostal útočník k prízemnej strele. Putnocký zasiahol bez najmenších problémov.
     
    32
    Akcia Sparty bola prerušená hvizdom hlavného rozhodcu. Vacek si nedovolene poradil s Bagayokom. Na lopte sú Slovanisti.
     
    33
    Vittek sa výborne vrátil až do obrany, kde pomohol svojim spoluhráčom vybojovať loptu späť na kopačky Belasích.
     
    34
    Fořt číhal za chrbtom Costu na prihrávku Žofčáka. Tej sa však nedočkal, Costa ju vystihol a zblokoval pre brankára Čecha.
     
    35
    Bagayoko dostal na pravom krídle priestor, odcentroval loptu na zadnú tyč, kde sa k nej dostal Žofčák. Kapitán hostí sa snažil pod seba prihrať na Vitteka, no tento zámer mu nevyšiel.
     
    36
    Robo VIttek sa teraz ukázal na preň netradičnom pravom krídle, kde to urobil výborne, no jeho snaha bola márna, kedže mu chýbala podpora spoluhráčov.
     
    37
    Dočkalov center odvrátila obrana Slovana pred Bednářom na rohový kop.
     
    37
    Center smerujúci do pokutového územia poslal obrana Slovana len k Marečkovi, ktorý na nič nečakal a skúsil to priamo z voleja. Jeho strela skončila nad bránou Putnockého.
     
    38
    Slovanisti vpredu nič nedokázali vymyslieť. Loptu prakticky svojmu súperovi len odovzdali a zasunuli sa do obrannej formácie.
     
    39
    Po loptu si do stredu poľa prišiel aj Halenár, ktorý smerom dopredu nemal komu, a tak musel prihrať len späť na Gorosita.
     
    40
    Vacekovu prihrávku dokázal Konate ešte stihnúť na hracej ploche a urobil to najlepšie, čo v danej situácii mohol – vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie.
     
    41
    Vacek si vypýtal faul na sovju osobu zo strany Kladrubského. Pri lopte ostane na polovici Slovana Sparta.
     
    42
    Opäť aktivita domáceho Bednářa. Holohlavý útočník si prehodil loptu na ľavačku a vystrelil. Jeho pokus bol tešovaný. Bude sa kopať roh. Bagayoko si tam s Bednářom ešte niečo vysvetľovali. Iskrenie aj v priateľskom zápase.
     
    43
    Sparta dala gól! Na center Dočkala si naskočil nikým nestrážený LUKÁŠ MAREČEK, ktorý svoju hlavičku umiestnil nechytateľne pod brvno.
     
    44
    Stav, ktorý momentálne svieti na ukazovateli, je plne adekvátny. Domáci sú v prvom polčase jasne lepším tímom a uradujúceho slovenského majstra zatiaľ k ničomu nepustili.
     
    45
    Vittek sa ocitol na zemi po súboji s Holekom. Rozhodcovi ukazoval, že dostal ranu lakťom. Z opakovaného záznamu to tak nevyzeralo.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Hlavný rozhodca ukončil prvý polčas bez nadstavovania nejakých minút. Po prvom dejstve vedie domáca Sparta nad Slovanom úplne zaslúžene 1:0. Od začiatku zápasu Sparťanai diktovali tempo hry od začiatku stretnutia a vypracovali si množstvo dobrých šancí. Dlho sa však trápili v zakončení. Nakoniec sa im pdoarilo dostať do vedenia tesne pred koncom polčasu zásluhou hlavičkového zakončenie Marečka. Belasí sa nedostali absolútne k ničomu, ak teda nerátame jednu strelu mimo brány. Slovanisti majú veľký problém s napádaním domácich hráčov a majú problémy sa dostať vôbec na útočnú polovicu.
     
    Podarí sa Slovanu v druhom polčase zlešpiť svoj výkon a potrápiť Spartu, alebo v ňom budeme opäť sledovať dominanciu domáceho tímu ? Všetko podstatné sa dozviete v našom prenose, ktorý bude pokračovať o 21:15.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu už nenastúpil v drese Slovana Fořt, ktorého do druhého polčasu nahradil Karol Mészáros.
     
    47
    Bagayoko schytal v súboji s Bednářom a navyše aj zle dostúpil. Z trávnika však odišiel po svojich a mal by byť v poriadku.
     
    48
    Pri lopte domáci, ktorí sa s ňou nikam neponáhľajú. Na hraciu plochu sa medzitým vrátil Bagayoko, ktorý je zdá sa v úplnom poriadku.
     
    49
    Konate sa rozbehol po ľavom krídle a loptu chcel následne posunúť na Dočkala, čo sa mu však nepodarilo. Našiel len hráčov v modrom.
     
    50
    Bagayoko sa snažil preniknúť po pravom krídle, no lopta mu odskočila od nohy, čo Sparťanai okamžite vuyžili na odkop do autu.
     
    51
    Slovanisit majú veľmi málo času na to, niečo s loptou vymyslieť. Vittek sklepol pod seba Kladrubskému, na ktorého sa okamžite nalepil jeden z domácich a Jirko tak nemal komu.
     
    52
    Dočkalova nepresná prihrávka našla len Niňaja. Sparte sa prechod do útoku nedarí tak jednoducho, ako v prvom polčase. Spôsobené to môže byť aj tým, že Žofčák sa presunul z krídla, do centrálnej pozície.
     
    53
    Futblaisti Sparty kombinujú na polovici súpera. Bednář sa snažil vysunúť Čermáka, ktorý sa však k lopte nedostal. Bagayoko vyváža loptu dopredu.
     
    54
    Milinkovič mal trošku viac voľného priestoru na ľavom krídle, čo dokonale využil, dokázal odcentrovať po zemi do pokutového územia, kde loptu nešťasne zrazil Ujfaluši na vlastnú tyč. Sksúený stopér si dal takmer vlastný !
     
    55
    Momentálne sa nehrá. Na zemi ostal ležať Niňaj.
     
    56
    Vacekov center z pravého krídla sa do pokutového územia nedostal. V akcii však domáci pokračovali a Dočkal hadal v pokutovom území opäť Bednářa, pred ktorým úspešne zasiahol Niňaj, ktorý sa už vrátil na ihrisko.
     
    57
    Halenár mal pred sebou trošku odkrytého priestoru, ktorý využiť nedokázal. Belasí však ostávajú pri lopte.
     
    58
    Halenár to vyskúšal kolmicou za domácu obranu, kde sa rozbehol Žofčák. Na tútu prihrávku však nemal nárok. Domáca obrana si s ňou bez problémov poradila a loptu dopravila k Čechovi.
     
    58
    Konaté preukázal svoje rýchle nohy, výborne si nabehol za obranu Slovana, no skvele proti nemu vyštartoval Putnocký, ktorý mu zmenšil uhol a úspešne zasiahol.
     
    59
    Bagayoko si narazil s Vittekom a pokračoval smerom dopredu. Loptu späť však od Halenára už nedostal. Prihrávka Juraja bola nepresná.
     
    60
    Bagayoko radšej loptu odkopol na rohový kop.
     
    60
    Sparta strieda. Ihrisko opúšťa nová posila domácich Tomáš Ujfaluši, na ktorého miesto vybehol Karafiát.
     
    61
    Dočkal získal loptu a skúsil to okamžite kolmo na Bednářa. Obrana Slovana posiela loptu na roh.
     
    62
    Na Konateho center sa snažil naskočiť si Bednář, no lopta sa dostala na zadnú tyč ku Costovi, ktorý to skúsil strelou ľavačkou. Tú mu výborne zblokoval Vrablec nad bránu.
     
    63
    Druhé striedanie Slovana v zápase. Svoju misiu dnes splnil Halenár, ktorý svoje miesto prenechal Erikovi Grendelovi.
     
    64
    Mohlo to byť 1:1 !!! Milinkovič dokázal z ľavej strany odcentrovať na zadnú tyč, kde z prvej vystrelil Mészáros. Jeho pokus Čech vyrazil pred seba, kde bol Vittek, no nestihol sa rýchlo zorientovať a zakončiť.
     
    65
    Vittek nemohol v akcii Slovana pokračovať. Nachádzal sa totiž v ofsajdovom postavení.
     
    66
    Gorosito uspel v súboji s Dočkalom, no loptu len nakopol dopredu. Tam ju dokázali belasí na Costovi vybojovať.
     
    67
    Slovanisti majú k dispozícii rohový kop.
     
    68
    Center z pravej strany Belasím nevyšiel, preletel cez celú šestnástku do územia nikoho.
     
    68
    Marko Milinkovič tvrdo zložil k zemi Konateho, za čo vyfasoval zaslúženú žltú kartu.
     
    69
    Bolo to to posledné, čo Milinkovič v zápase urobil, kedže ihrisko opúšťa a svoje miesto prenecháva Hlohovskému
     
    70
    Strieda aj Sparta. Ihrisko opustil kapitán Vácha, ktorého nahradil na hracej ploche Nový.
     
    71
    Po Lukášovi Váchovi prebral kapitánsku pásku útočník Roman Bednář.
     
    72
    Slovanisti nám teraz predviedli jasnú malú domov. Sparťania mali kopať nepriamy kop, no rozhodca tento preistupok Belasím nezapískal.
     
    73
    Ďalšie striedanie na domácej strane. Odpočinúť si išiel Kamil Vacek, ktorý svoje miesto prepustil Reiterovi.
     
    74
    Len tak tak, že to nebolo 2:0. Dočkal krásne vysunul Bednářa, ktorý postupoval sám na Putnockého, no v poslednej chvíli ho ešte atakoval vracajúci sa obránca, čo zapríčinilo to, že český útočník tesne minul ľavú tyč !
     
    75
    Domáci tréner Lavička pripravil celkovo štvrté striedanie v zápase. Ihrisko opustil za potlesku tribún Costa, ktorý uvoľnil miesto Sýkorovi.
     
    76
    Bagayoko sa dostal k lopte trošku so šťastím, no predsa. Následne bol faulovaný. Priamy kop pre Slovanistov.
     
    77
    Žofčákov center bol v múre tečovaný, lopta sa dostal na zadnú tyč ku Grendelovi, ktorý v ťažkej pozícii hlavičkoval úplne mimo.
     
    78
    Strieda aj trénerská dvojica Valovič – Galis, ktorá z ihriska sťahuje Kladrubského, na ktorého pozíciu poslala Jakúbeka.
     
    79
    Sympatická akcia Mészárosa. Talentovaný mladík si naviedol loptu na stred, nikto sa mu neukazoval, tak to vyskúšal priamou strelou na Čecha. Jeho ľavačka však nemierila presne.
     
    80
    Máme tu striedanie v tábore Sparty. Ihrisko opustil Roman Bednář, ktorý svoje miesto na ihrisku prenechal Shickovi.
     
    81
    Záver zápasu je so striedaniami poriadne rozkúskovan, čomu sa však nie je, čo diviť. V prípravných zápasoch je to bežný jav. Ihrisko opsutil Žofčák, na ktorého miesto sa dostáva Serra.
     
    82
    A aby toho neobolo málo, tak prichádza vzápäťí striedanie na strane Sparty. Zápas nedokončí Konate, ktorého nahradil Kučera.
     
    83
    Bagayoko vybojoval na pravej strane faul na svoju osobu a zaujímavý priamy kop pre svoj tím.
     
    84
    Hlohovského dobrý center skončil na zadnej tyči, kde si naň naskočil Niňaj. Jeho hlavička skončila nad bránou.
     
    85
    Sýkora svojim faulom ešte viac kúskuje záver zápasu. Do konca riadneho času máme päť minút. Nedá sa očakávať, že by rozhodca nejako výrazne tento zápas predlžoval.
     
    86
    Gorosito pred Čermákom radšej odkopol na autové vhadzovanie. Treba však poveda,ť že si zbytočne zavaril úplne sám. Mal to pod kontrolou, no zlou koordináciou sa dostal do náročnej pozície.
     
    87
    Vittek si prišiel po loptu na vlastnú polovicu, kde bol prepadnutý zo zadu. Rýchly brejk Sparťanai nezakončili podľa svojich predstáv.
     
    88
    Gorosito sa ocitol v pokutovom území, kam dostal peknú uličku, Nevyšiel mu však prvý dotak a tak nebolo zo sľubnej šance napokon vôbec nič. Čech odkopáva od svojej brány.
     
    89
    Hlohovský prihral Vittekovi, ktorý to skúsil v páde takmer z rohu pokutového územia. Čech nemal s týmto zákrokom najmenší problém.
     
    90
    Shick sa cez Gorosita pretlačil do zakončenie, no Putnocký dobre zasiahol.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hlavný rozhodca nenadstavil k riadnej hracej dobe ani sekundu. V druhom polčase sme už presný zásah nevideli. Po zmene strán sa už viac do hry dostali aj Slovanisti, ktorý mohli dokonca vyrovnať, no ich najväčšia šanca sa skončila tyčkou Ujfalušiho po centri Milinkoviča. Záver zápasu už bol viac-menej o striedaniach a kúskovaní. V priateľskom federálnom zápas tak Sparta vyhrala nad Slovanom 1:0. Ďakujem Vám za pozornosť pri dnešnom zápase, lúči sa s Vami komentátor Michal Bakoš. Dočítania niekedy nabudúce ! (22:03:22)

    Michal Bakoš

    Góly: 43. Mareček

    Karty:   68. Milinkovič (SBA)


    AC Sparta Praha: Čech – Ujfaluši, Vácha, Dočkal, Mareček, Vacek, Konate, Holek, Costa, Čermák, Bednář, Holek
    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Niňaj, Gorosito, Bagayoko, Žofčák, Milinkovič, Halenár, Vrablec, Kladrubský, Vittek, Fořt

    Rozhodca: Příhoda – Jiřík, Hrabovský – Orel