GA Eagles – Groningen 3:3 (kon.) | Feyenoord – Breda 3:1 (kon.) | Arnhem – Twente 1:0 (kon.)
Utrecht – Alkmaar 2:0 (kon.)
koniec
Go Ahead Eagles
3:3 (1:1)
FC Groningen
cz Nedeľa 25.08.2013, 12:30 • De Adelaarshorst, Deventer (kapacita: 6 855 míst) • Holandská Eredivisie • . kolo
     
    87
    Groningen právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Groningen to ani bez dvou vyloučených hráčů nevzdal a odměnou mu za jeho aktivitu je vyrovnávací trefa. O tu se postaral GÉNERO ZEEFUIK, který dopravil míč za Rooma záda hlavou po rohovém kopu – 3:3.
     
    59
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Gólová přestřelka pokračuje. Overgoorova zablokovaná střela se dostala k XANDRO SCHENKOVI, který využil prostoru, který mu hostující obrana poskytla, a z úrovně penalty vypálil. Bizot se po míči natahoval marně – 3:2.
     
    54
    Groningen právě vstřelil branku!
    Vedení hráčům Eagles příliš dlouho nevydrželo. Už po necelých šesti minutách se míč dostal ke KRISZTIÁNU ADORJÁNOVI, který se zbavil bránícího hráče a z deseti metrů neomylně zakončil – 2:2.
     
    48
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Domácí jdou opět do vedení. Štiplavou dělovku Houtkoopa sice Bizot zlikvidoval, už o malou chvíli později se ale dostal k zakončení MARNIX KOLDER, který svou slabou střelu umístil přesně k tyči. Tentokrát Bizot zareagovat nedokázal – 2:1.
     
    45+1
    Groningen právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec vyrovnávají ještě přestávkou. Od Falkenburga se míč nešťastně odrazil přesně do běhu Van der Veldenovi, jenž si všiml volného TJARRONA CHERYHO a ten v poklidu uklidil míč do prázdné brány – 1:1.
     
    11
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Erik Falkenburg si výborně všiml dobíhajícího MARNIXE KOLDERA, který už měl snadnou práci – ve skluzu doklepnout míč do brány. Svůj úkol splnil na jedničku a Eagles se ujímají vedení 1:0.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 11. Kolder, 48. Kolder, 59. Schenk – 45+1. Chery, 54. Adorján, 87. Zeefuik

    Karty:   46. Schenk (EAG), 63. Türüc (EAG), 75. Antonia (EAG) – 43. Kirm (GRO), 63. Lindgren (GRO), 66. Letschert (GRO), 89. Zeefuik (GRO)   70. Letschert (GRO)   68. Adorján (GRO)


    Go Ahead Eagles: Room – Amevor, Vriends, Van der Linden (90. Kavak), Schenk – Falkenburg (65. Lambooij), Overgoor, Türüc – Antonia, Kolder (79. Godee), Houtkoop.
    FC Groningen: Bizot – Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum – Adorján, Lindgren (87. Živković), Chery (77. Zeefuik) – Kirm (73. Kieftenbeld), Van der Velden, Kostić.

    Rozhodca: Sanders – Strijker, Lapar.