Skalica – Berani Zlín 6:6 (kon.) | Košice – Orange 20 6:2 (kon.) | Trenčín – Litvínov 1:2 (kon.)
koniec
HC Košice
6:2 (0:1, 4:1, 2:0)
HK Orange 20
Štvrtok 15.08.2013, 16:00 • Zimný štadión Pavla Demitru • RONA Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    51:02
    Pašek s Jenčíkom najprv nevyužili brejk 2 na 1. O pár sekúnd sa však už PAŠEK nemýlil. Po prihrávke od Jenčíka prešiel na úroveň pravého kruhu a bekhendom zakončil pomedzi Sabolove betóny.
     
    46:18
    Dlhšie sa hralo bez šancí, potom prešiel Slovák modrú čiaru, prihral puk na ľavé krídlo MATISOVI a ten prudkým švihom trafil nad lapačku brankára.
     
    36:09
    Češík, Košice, 2+2 minúty – nebezp.hra so zdvih.hokejkou
     
    35:55
    Deyl, Košice, 2 min – podrazenie
     
    35:44
    Z ojedinelého útoku sa reprezentanti presadili. Gachulinec pálil od modrej, Riečický vyrážal puk do rohu ihriska, no zhodou okolností presne na hokejku TIBENSKÉHO, ktorý ho rýchlo upratal do odkrytej bránky.
     
    30:25
    Útok Spilar-Pašek-Jenčík zamotal hlavy obrane mladíkov, vyzvŕtali ich v pásme a nakoniec skóroval obranca CEBÁK, ktorý prišiel vypomôcť za bránku. Spoza nej vykorčuľoval a z otočky presne trafil.
     
    29:17
    Košičania v tejto fáze zápasu herne dominujú. Sojčík teraz ideálne nabil MICHALOVI NOVÁKOVI, ktorý tvrdou strelou prekonal brankára Sabola.
     
    27:38
    Košičania sa na tretí pokus počas presilovky usadili v pásme, útok išiel prakticky cez všetkých piatich hráčov. Spilar v jeho závere posunul na ľavú stranu Pašekovi, ten krížom popred bránkovisko voľnému JENČÍKOVI, ktorý nemal problém zasunúť do prázdnej brány.
     
    26:05
    Valjent, HK Orange, 2 min – držanie
     
    25:34
    Spilar ľahkovážne stratil puk na útočnej modrej. Vypichol mu ho Koyš a posunul do samostatného úniku Skalickému. Ten neprekonal Riečického.
     
    21:19
    Košičania bleskovo využili početnú výhodu. Na modrej dostal puk Macejko, keďže mu spoluhráči vytvorili priestor, podišiel s pukom bližšie a napriahol sa. Brankár Sabol vyšiel aby zmiernil strelecký uhol. MACEJKOVI strela dobre nesadla, no práve vďaka tomu nabrala smer medzi nohy brankára.
     
    21:11
    Luža, HK Orange, 2 min – podrazenie
     
    19:40
    Obranca stratil puk na modrej, do brejku sa tak hnali dvaja hráči HK Orange. Po pravej strane ťahal Skalický a nakoniec sám vystrelil. Riečický puk stlmil na výstroji.
     
    19:02
    Sabol, HK Orange, 2 min – nedovolené bránenie
     
    19:02
    Obrovská šanca na vyrovnanie pre Konečného. Ten sa ocitol s pukom sám pred bránkou, skúšal si obhodiť Sabola, no ten výborne zasiahol.
     
    18:31
    Mladíci nakoniec využili presilovku. Konečne sa dokázali rozostaviť v pásme, vymeniť si puk a RZAVSKÝ z uhla prestrelil Riečického. Prihrávali mu Gašpar a Palovič.
     
    15:43
    Košice, Lavička – 2 min, príliš veľa hráčov
     
    13:47
    Dinda, SR 20, 2 min – držanie
     
    11:02
    Deyl, Košice, 2 min – napadnutie
     
    08:44
    Hrnka si v strede ihriska spracoval puk, prehodil si posledného hráča dvadsiatky a rútil sa sám na Sabola. Neprekonal ho.
     
    07:52
    Bicek, Košice, 2 min – nedovolené bránenie
     
    01:51
    Marián Mikuš, SR 20, 2 min – podrazenie
     
    01:43
    Marcinko, Košice, 2 min – podrazenie

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 22. Macejko (Deyl, Češík), 28. Jenčík (Pašek, Spilar), 30. Novák (Sojčík), 31. Cebák (Jenčík), 47. Matis (Slovák, Hrnka), 52. Pašek (Jenčík, Štrbák) – 19. Rzavský (Gašpar, Palovič), 36. Tibenský (Gachulinec, Horanský)


    HC Košice: Riečický (Hylák) – Cebák, Štrbák, Novák, Šeda, Deyl, Macejko, Martin Chovan, M.Takáč – Spilar, Pašek, Jenčík – Bicek, Marcinko, Sojčík – Bartoš, Češík, R.Konečný – M.Slovák, Hrnka, Matis
    HK Orange 20: Sabol (Baroš) – Valjent, Rusina, Palovič, Gachulinec, Dinda, E.Černák, M.Černák, M.Mikuš – Horanský, Šimun, Tibenský – Rzavský, Gašpar, Luža – Skalický, Rehák, Koyš – Minárik, Laššo, Mlynčár

    Rozhodca: Lokšík – Hatala, Kuník