Trenčín – Göteborg 2:1 (kon.) | Žilina – Ljubljana 2:0 (kon.) | Senica – Podgorica 0:1 (kon.)
koniec
AS Trenčín
2:1 (1:0)
IFK Göteborg
Štvrtok 25.07.2013, 17:00 • Mestský futbalový štadión MFK Dubnica • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vítam Vás pri sledovaní odvetného zápasu 2.predkola Európskej ligy. Ako prvé si tímy tradične predstavíme:

    Začneme domácim celkom IFK Göteborg. Toto mužstvo bolo založené už v roku 1904 a od vtedy dokázalo vyhrať už 18krát v domácej súťaži, 6krát švédsky pohár, a dokonca dvakrát pohár UEFA (1982 a 1987). IFK Göteborg je najúspešnejší švédsky celok a jeden z najlepších tímov v severnej Európe. Priaznivci IFK volajú svojich miláčikov "modro-bieli" alebo "anjeli". Pre detajlistov – skratka IFK znamená Idrottsföreningen Kamraterna Göteborg čo sa dá voľne preložiť ako "Športový klub Súdruhovia Göteborg. Na záver ešte dodám, že IFK Göteborg hráva svoje domáce zápasy na peknom modernom štadióne Gamla Ullevi,ktorý má kapacitu 18 000 divákov.

    Slovenský tím AS Trenčín netreba tak veľmi predstavovať. Klub AS Trenčín ako taký nemá takú dlhú históriu ako IFK Göteborg, mesto Trenčín však áno. Klub AS Trenčín bol založený v roku 1992, pred tým však pod hradom Matúša Čáka hralo viacero futbalových mužstiev. Po vojne v meste vznikli tímy Tj Odeva, Merina a TTS. V roku 1960 došlo k ich zlúčeniu a nový názov znel Jednota Trenčín. Toto mužstvo postúpilo do 1. československej ligy s hráčmi ako Vojtech Masný, Hojsík, Bezdeda, Fako, Čemez, Jankech, Mojžiš, Urvay, Nagy, Albrecht. V sezóne 1962/63 sa dokonca umiestnilo na skvelom 2. mieste a hralo i Stredoeurópsky pohár. Potom však futbal v Trenčíne upadol a tím sa prepadol až do 2. SNL. V r. 1983 sa Jednota premenovala na TTS a dva roky predtým vznila znovu Tj Odeva. Po jedenástich rokoch ale už vznikla Ozeta Dukla Trenčín, ktorá napokon bola základným pilierom pre AS Trenčín.

    Ozeta Dukla Trenčín,založená v r. 1992, sa v roku 1997 pod vedením Stanislava Grigu prebojovala do najvyššej súťaže. Pred sezónou 2002/2003 sa klub premenoval na Laugaricio Trenčín a rok na to na doteraz známy názov AS Trenčín. Pre tento slovenský tím je dnešný duel premiérou v Európskej lige UEFA, doteraz hral iba Intertoto cup a v ňom veľa vody nenamútil.

    Miestenku v Európskej lige si AS Trenčín zabezpečil po tom, čo v minulej uplynulej sezóne skončil na peknom 3. mieste. Slovensko má okrem Trenčína v Európskej lige ešte dvoch zástupcov – FK Senica a MŠK Žilina. Majster z Bratislavy bojuje v Lige Majstrov.

    Favoritom tohto duelu je objektívne domáci celok IFK Goteborg. Trenčín sa však určite ľahko nevzdá a zabojuje o čo najlepší výsledok. Koniec koncov, môže len prekvapiť a preto verme, že sa mu to podarí. Stávkové kancelárie odhadujú výhru domácich kurzom 1.4, kurz na výhru Trenčína je 6.1, a ak si myslíte, že zápas dopadne nerozhodne, budete musieť počítať s kurzom 4.3.

    Ako to teda dopadne? Potvrdí IFK predzápasové prognózy, alebo Trenčín prekvapí? Sledujte náš priamy prenos a dozviete sa všetky dôležité informácie. Začíname krátko pred 19:00 a už teraz sa na Vás tešíme!
     
    V prvom zápase sme mohli vidieť kvalitný futbal. Veľkú nevýhodu mal Trenčín, ktorý už od 10. minúty hral bez vylúčeného Róberta Mazáňa. Domáci boli nebezpeční, vypracovali si viacero šancí, avšak hostia spod hradu Matúša Čáka hrali umne, takticky a zodpovedne. I preto ani po deväťdesiatich minútach gól nepadol. Trenčania teda uhrali vonku cennú remízu 0:0. Pred odvetou je teda všetko otvorené.
     
    Hlavný tréner klubu AS Trenčín, Ľuboš Nosický, očakáva náročný zápas. Taktiku tím priveľmi meniť nebude, bude sa snažiť nerobiť naivné chyby, hrať zodpovedne a kombinačne. Hráči i tréner vedia, kde má súper silné stránky. Kostra tímu je už jasná, dolaďujú sa už len detaily. Nad niektorými hráčmi visí otáznik, hlavne nad Samuelom Štefánikom, ktorý má ďalej nešpecifikované zdravotné problémy. Kapitán tímu a brankárska jednotka Miloš Volešák je rád, že prvý zápas Trenčín vonku ustál a i napriek tomu, že hral 80 minút bez hráča, uhral cennú bezgólovú remízu. Tento fakt možno stavia tím do lepšej pozície, avšak pred odvetným zápasom je všetko ešte otvorené. Môže rozhodnúť jeden gól. Trenčania sa budú sústrediť na hru dopredu, ale i dozadu a budú sa snažiť postúpiť za každú cenu.
     
    Hlavný tréner IFK Göteborg, Mikael Stahre je z prvého zápasu mierne sklamaný, očakával totiž výhru. Pred Trenčínom má rešpekt, povedal, že je to kvalitný tím. Takisto spomenul, že svoju taktiku veľa meniť nebude, IFK bude hrať dopredu a hráči sa budú viac sústrediť na efektivitu a finálnu fázu.
     
    Ako to teda dopadne? Podarí sa Trenčínu postúpiť do 3. predkola Európskej ligy, alebo ďalej pôjde tím zo Švédska? Sledujte náš priamy prenos a dozviete sa to najdôležitejšie z dejiska hry, ktorým bude Mestský futbalový štadión v Dubnici nad Váhom, nakoľko Futbalový štadión na Sihoti v Trenčíne nespĺňa normy a štandardy UEFA. Tešíme sa na Vás, začíname pár minút pred 17:00.
     
     
    V tejto chvíli Vás zdravím z Mestského futbalového štadióna v Dubnici nad Váhom, na jeho trávniku sa už oba celky rozcvičujú. Tribúny sa pomaly, ale isto zapĺňajú, "domáci" fans si pripravili pre divákov aj choreografiu. Prítomných je cca 200-300 švédskych priaznivcov, ktorí už teraz dávajú o sebe vedieť. Za chvíľu si predstavíme zostavy oboch tímov.
     
    Na striedanie budú pripravení:

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Bednárik, Bariš, Malec, Frimmel, Mišák.

    IFK Göteborg: Sandberg – Valgardsson, Gerzić, Farnerud, Gutierrez-Arvidsson, Engvall, Bohm.
     
    Klub AS Trenčín vedie kouč Ľuboš Nosický, hlavným trénerom IFK Göteborg je Mikael Stahre.
     
    Dnešné stretnutie povedie rozhodcovská štvorica z Portugalska Dias – Tavares, Santos – Machado.
     
    -14
    Hráči práve ukončili rozcvičku a pobrali sa do šatní. Začneme o necelú štvrťhodinu.
     
    Oba fanúšikovské tábory sa už hlásia k slovu, o niečo aktívnejší sú hostia, ktorí obsadili celý sektor.
     
    Hráči v sprievode rozhodcov práve vychádzajú na trávnik.
     
    Trenčania dnes nastúpia do zápasu v bielych dresoch, IFK v čiernych farbách.
     
    Všetko je pripravené, čaká sa už len na sedemnástu hodinu!
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Spolu s úvodným výkopom návštevníci dvihli nad hlavu farebné fólie, čím predviedli pekné chóreo.
     
    1
    Úvodný výkop mali hostia, tí sa dopredu hneď nehnali, loptu vybojovali Trenčania. Domáci chceli ísť do zakončenia, ale stroskotali pred šestnástkou.
     
    2
    Pozor na brejk hostí, tesne pred šestnástkou jeden hráč Goteborgu padá a nasledovať bude nebezpečný priamy kop.
     
    3
    Nedôrazný priamy kop od kapitána Tobiasa Hyséna končí iba na dobre postavenom múre Trenčanov.
     
    3
    Úvod je trochu rozháraný a prchký, oba celky sa oťukávajú. Pozor na Samuela Štefánika, ktorý z pravej strany ideálne centroval na rozbehnutého Adiho, tomu však chýbal jeden krok na to, aby zasunul loptu do siete. Toto bola nebezpečne vyzerajúca akcia!
     
    4
    Čögley s Mondekom na pravom krídle, druhému menovanému lopta nešťastne odskočila od nohy a tak sa center nekoná. Treba však povedať, že úvod patrí Trenčanom!
     
    5
    Ďalekonosný nákop z hĺbky obrany smerujúci na Fanenda Adiho zachytil do rúk brankár hostí Alvbage.
     
    6
    Toto bol veľmi prísny verdikt hlavného rozhodcu. Dias odpískal faul Baéza na Södera, ďalší priamy kop z cca 20 metrov.
     
    6
    Nacvičený signál, Hysén nakopol opäť len do múra. Nasleduje prvý rohový kop v zápase.
     
    7
    K bližšej žrdi si zbehol Vibe, ten hlavičkou ale nenasmeroval loptu do siete, naopak, iba do rúk Volešáka, ktorý nemal problémy zakročiť.
     
    8
    V posledných momentoch sa hra trochu rozkúskovala, vidíme už tretie vhadzovanie po sebe.
     
    8
    V šestnástke padol Baéz, ale z tohto penalta rozhodne nemohla byť. Správne rozhodnutie arbitra.
     
    8
    Na center naskakoval Baéz, ale nemal dostatočnú výšku. Alvbage vyskočil vyššie a loptu vyboxoval. Diváci ocenili akciu potleskom.
     
    9
    Adi sa dral dopredu, loptu prenechal Čögleyovi, ktorý vystrúhal šikovný pass na rozbehnutého Mondeka. Ten v sklze loptu ešte priťukol, ale nie smerom do brány. Vyzeralo to však nádejne.
     
    10
    Söder dostal dobrú loptu do behu, z ľavého krídla však nevymyslel nič. Jeho center nenašiel nikoho zo spoluhráčov.
     
    11
    Hrá sa opatrne, Trenčín zbytočne neriskuje a viackrát si pomáha s brankárom. Jeho výkop Peter Mazan nedobehol.
     
    12
    Opäť veľmi prísny Dias, ktorý zapískal faul proti Trenčínu. Bolo to vzájomné, lopta ale prisúdená Goteborgu.
     
    13
    Kapitán Tobias Hysén zatočil loptu, pripravený Volešák ale v pohode zasiahol.
     
    15
    Trenčín dal gól!
    Góooooool AS Trenčín! Najprv sa to Čögleyovi nepodarilo, ten si sám postupoval po ľavej strane, položil si brankára, no do prázdnej brány loptu nezasunul, zabránil mu v tom obranca. O necelú minútu však Alvbage loptu podbehol, čo využil FANENDO ADI, ktorý sa v skrumáži najlepšie zorientoval a poslal loptu do polopustenej siete. 1:0 pre AS!
     
    17
    Hostia majú šancu na vyrovnanie, budú totiž zahrávať pre Trenčín nebezpečný priamy kop. Čögley zahral pred šestnástkou rukou.
     
    18
    Larsson zatočil loptu okolo múra, našťastie pre Trenčín však mieril mimo troch žrdí.
     
    18
    Trenčín hrá zatiaľ veľmi dobre, umne a takticky. Obrannú parádičku predviedol Čögley, ktorý naschvál podbehol loptu a zbavil sa tak dotieravého Hyséna.
     
    19
    Ramón na loptu nevidel a preto ju radšej na istotu odhlavičkoval na aut.
     
    20
    Výborný brejk domácich! Samo Štefánik potiahol loptu snáď cez celú dĺžku ihriska, tesne pred šestnástkou vysunul kolmicou Adiho, ktorý z prvej triafa iba obrancu. Roh pre AS.
     
    20
    Po rohu sa skóre meniť nebude, lopta skončila na vrchnej sieti.
     
    21
    Hysén sa bezmocne chytí za hlavu a díva sa smerom k rozhodcovi. Čuduje sa, prečo arbiter nepíska faul, zákrok však bol absolútne čistý. Trenčín môže ísť dopredu.
     
    21
    A zatiaľ sa mu to darí. Po ďalšej strele nasleduje ďalší rohový kop!
     
    22
    Nacvičený signál, Trenčania si loptu párkrát vymenili, následne do ohňa centroval Čögley a Štefánik hlavičkoval tesne nad!
     
    22
    Trenčania hrajú prvý polčas proti slnku, čo ich stavia do menšej nevýhody. Zatiaľ sa však s týmto faktom vyporiadavajú bravúrne – vyhrávajú 1:0.
     
    23
    Štefánik to teraz trochu prehnal, jeho ďalekonosný nákop na Adiho bol pretiahnutý.
     
    23
    Čiarový rozhodca prisúdil loptu domácim, hlavný hosťom. Faktom ostáva, že rozohrávať budú hráči z Goteborgu.
     
    25
    Priamy kop pre Trenčín! Domáci ho vybojovali po tom, čo jeden z hostí na osi ihriska fauloval.
     
    25
    Opäť nacvičená štandardka, mäkkučký center do vápna našiel hlavu obrancu IFK. Nasledovať bude rohový kop.
     
    26
    Brankár Alvbage si dnes vôbec nie je istý. Znovu loptu takmer podbehol, na hlavičku vyskakoval Mondek.
     
    26
    Tak toto bola šanca ako hrom! Adiho hráči viackrát vo vápne pridržali, no rozhodca napískal. Trenčan sa však vyporiadal so situáciou ukážkovo – i napriek obmedzeniu vyslal jedovatú strelu pod brvno, ktorú Alvbage s ťažkosťami vyrazil na roh!
     
    27
    A po ňom opäť horelo! Center na vzdialenejšiu žrď, Adiho hlavička a opäť neistý zákrok Alvbageho! Ďalší roh.
     
    28
    Roh sa bude i do tretice opakovať, Adam Johansson odhlavičkoval za čiaru.
     
    28
    Všetci už kričali gól, no ten napokon neplatí! Fanendo Adi si po rohu pravdepodobne spracoval loptu rukou! Tá síce skončila v sieti, ale gól NEPLATÍ!
     
    28
    Fanendo Adi dostal za protesty navyše aj žltú kartu.
     
    29
    Nenápadná akcia hostí, po ktorej bude mať IFK k dispozícii štandardku v podobe rohového kopu.
     
    30
    Hysén to zahral veľmi zle, loptu poslal v miernej výške a do oblasti, kde neoperoval nikto z jeho spoluhráčov. Ramón jednoduchou hlavičkou oslobodil svoj tím.
     
    31
    Peter Mazan vyskúšal obaľovačku, no strela mu nesadla na kopačku. Lopta letí vysoko nad. Je však dobré, že slovenský tím stále strieľa a stále nebezpečne útočí.
     
    32
    Doposiaľ najväčšia šanca IFK prišla v 32. minúte! Domáci zabudli na päťke Hyséna, ku ktorému sa odrazila lopta, no z prvej hlavou nedokázal prekonať Volešáka!
     
    33
    Aldo Baéz dostal dodatočne žltú kartu. Faul sme nevideli, nepískalo sa, pravdepodobne Baéz niečo slovne vysvetľoval.
     
    34
    Nádherný biliard Trenčanov! Štefánik umne na Mondeka, ten z prvej na Adiho. Adi bol na osi sám, no loptu si ideálne nespracoval, odskočila mu. Nebyť tohto momentu, Fanendo by určite gól vsietil, bol totiž pred Alvbagem sám.
     
    34
    Štefánik to teraz so svojim centrom mierne prehnal. Bolo to zapríčinené hlavne tým, že nemal dostatok priestoru na prihrávku. Čögley loptu nezachytil.
     
    35
    Baéz mäkkým centrom hľadal Štefánika, toho oslepilo slnko a loptu si nespracoval dobre. Trenčania ju však i naďalej kontrolujú.
     
    36
    Nadšenie švédskych fanúšikov zo začiatku stretnutia už výrazne opadlo a už ich takmer niet počuť. Naopak, Trenčanov je plný štadión.
     
    36
    Dobrý pass po výške na Mondeka, Mondek ho ale nestihol.
     
    37
    Neuveriteľné, koľko priestoru dáva obrana IFK hráčom AS Trenčín. Adi si ľahký center od Mondeka dokázal na hrudi spracovať a dokonca sa dostal i do zakončenia. Jeho polostrela sa však medzi tri žrde nezmestila.
     
    37
    Štefánik mal dostatok miesta na to, aby si loptu potiahol dopredu. Namiesto svojej nepresnej strely mohol radšej prihrávať na voľného Mondeka alebo Adiho, no rozhodol sa pre zakončenie, ktoré letí vysoko nad.
     
    38
    Čögley podbehol Adama Johanssona, čím ho poslal k zemi. Rozhodca píska faul a po dlhšej dobe loptu kontrolujú hostia.
     
    39
    Dlho si ju ale neužili. Vo svojej moci ju majú teraz Trenčania, ktorí súpera nikam nepúšťajú.
     
    39
    Pozor na hostí, hlavne na skúseného kapitána Hyséna. Ten si zbehol na padáčik, vysokou nohou i zakončil. Gól by tak či tak ale neplatil, rozhodca pískal faul na Volešáka.
     
    41
    Adiho spoluhráči vysunuli do kontra akcie. Fanendo išiel sám pomedzi dvoch, najprv to vyzeralo, že trenčiansky futbalista loptu získa, napokon však Johansson zakročil a svoj tím zachránil.
     
    42
    Šikovná akcia Trenčanov, tí si loptu posúvali prihrávkami na jeden dotyk. Finálny pass na Adiho už nenašiel adresáta, krátko na to ale hostia faulovali a tak bude nasledovať ďalší priamy kop pre AS.
     
    42
    Štefánik centroval na vzdialenejšiu žrď, ale tam nebol nikto v bielom.
     
    43
    Baéz hľadal prihrávkou Adiho, ten sa ale zabudol v ofsajde.
     
    44
    Mondek si to chcel sám potiahnuť na pravom krídle, loptu však pri čiare stratil.
     
    44
    Ramón po výške na Adiho, ten sa mu snažil loptu vrátiť, ale už to bolo prekombinované.
     
    45
    K centru sa hotoval Larsson, Ramón však pred ním predviedol ukážkový čistý sklz ako z učebnice.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Rozhodca nenadstavil ani jednu minútu a tak sa prvé dejstvo končí. V ňom Trenčín vsietil zatiaľ iba jeden gól, no mal na to viacero šancí. Je až neuveriteľné, koľko priestoru dáva IFK súperovi v obrane. Domáci to častokrát využívajú a dostávajú sa do sľubných príležitosti. V 15. minúte využil menší zmätok v defenzíve hostí Adi, ktorý poslal loptu za chrbát Alvbageho. O trinásť minút na to Adi skóroval opäť, rozhodca však jeho gól neuznal, pravdepodobne si trenčiansky futbalista spracoval loptu rukou. V 32. minúte pohrozili hostia po tom, čo Trenčín zabudol na päťke Hyséna. Ten z prvej hlavou neprekonal osamoteného Volešáka. Potom si Trenčín ešte vypracoval 2-3 sľubnejšie situácie, no druhý gól do siete IFK Goteborg už nepridal. Druhý polčas začne približne o 18:00.
     
    Musíme povedať, že vidíme slušný a čistý futbal. Niektoré verdikty rozhodcov sa domácim priaznivcom nepáčia, ale tak to väčšinou býva. Pripomíname, že stretnutie vedie rozhodcovská štvorica z Portugalska Dias – Tavares, Santos – Machado.
     
    Tímy nastúpili do zápasu v týchto zostavách:

    AS Trenčín: Volešák ("C") – Baéz, William, Adi, Holúbek, Mazan, Mondek, Čögley, Kleščík, Ramón, Štefánik.

    IFK Göteborg: Alvbage – Salomonsson, Haglung, Hysén ("C"), Vibe, Söder, Jonsson, J.Johansson, Larsson, A.Johansson, Dyrestam.
     
    Na striedanie sú pripravení:

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Bednárik, Bariš, Malec, Frimmel, Mišák.

    IFK Göteborg: Sandberg – Valgardsson, Gerzić, Farnerud, Gutierrez-Arvidsson, Engvall, Bohm.
     
    Hlavným trénerom AS Trenčín je Ľuboš Nosický, koučom hostí z IFK Göteborg je Mikael Stahre. Delegátom pozorovateľom pre toto stretnutie je belgičan Frank De Bleeckere, UEFA delegátom George Fantaros z Cypru.
     
    Hráči sú späť, druhý polčas a môže začať!
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Hostia striedajú cez polčas, Larsson druhý polčas neodohrá, vymení ho Farnerud.
     
    46
    Dá sa očakávať, že IFK Göteborg bude v druhom polčase nebezpečnejší, musí dať všetky sily na to, aby vsietili gól. V inakšom prípade nepostúpi.
     
    47
    A mohlo byť vyrovnané! Trenčania zabudli Vibeho, ktorý dostal prihrávku, vo vápne sa tento hráč zrazil s Holúbekom. Bude z toho roh, nosidlá ani lekári nebudú potrební.
     
    47
    Göteborg zahral roh veľmi zle, pri vzdialenejšej žrdi nebol nikto.
     
    48
    Volešák vyboxoval vysoký center, loptu však zachytil ešte Salomonsson, ktorý mohol vystreliť do poloopustenej brány, Čögley sa ale dobre vrátil a súpera odzbrojil.
     
    49
    Štefánik si zasekol obrancu, bol však v zlej pozícii na strelu alebo center. Lopta pre IFK.
     
    50
    Nepresnosť dnes panuje na kopačkách IFK Göteborg. Z pravého krídla centroval Vibe, ale veľmi zle. Lopta letí ďaleko za bránu.
     
    51
    Druhý polčas sa zatiaľ nesie v réžii hostí, potvrdil to i tento center od Farneruda, ktorý našiel hlavu Kleščíka. Ten odvrátil na roh.
     
    52
    Trenčín sa i naďalej môže spoliehať na istý výkon brankára a zároveň kapitána Miloša Volešáka. Ten teraz vo výskoku zachytil vysokú loptu padajúcu do malej záhradky.
     
    53
    Farnerud vo vápne jasne zahral rukou! Pokutový kop pre Trenčín!!
     
    53
    Tak napokon to bol Jonsson, ktorý zahral v pokutovom území rukou.
     
    54
    Peter Mazan svoju penaltu zahral veľmi nezodpovedne. Trenčan totiž vyslal slabú pozemnú loptu po zemi, ktorú Alvbage hravo chytil do rúk!
     
    54
    Len aby toto Trenčanov v závere nemrzelo. Gólom na 2:0 by si výrazne situáciu zjednodušili a tím by sa mohol viac upokojiť. Takto musí AS hrať a stále držať náskok pred svojim súperom.
     
    55
    Ale teraz mohol Adi napraviť chybu Mazana! Sám si totiž vbehol do šestnástky, dlho sa odhodlával k strele, až mu loptu jeden z hostí odkopol na roh. Škoda tohto momentu, mohlo z toho niečo byť.
     
    56
    Rozhodca ukončuje akciu Trenčína hvizdom – po rohu si Adi pomohol nedovolene.
     
    57
    Adi v navlas rovnakej akcii znovu nedáva gól! Teraz sa už k strele dostal, no mieril to nepresne. Lopta ide len kúsok od pravej žrde.
     
    58
    Peter Mazan mohol odčiniť svoju chybu. Štefánik ho kolmicou šikovne vysunul, no prvý menovaný v sklze mieril len tesne mimo! Toto mohol byť gól! Alvbage ale dobre vybehol.
     
    59
    Ale pozor na hostí, mohlo byť i vyrovnané! Z prvej pálil Vibe, ale pripravený Volešák sa nenechal nachytať na hruškách.
     
    60
    Volešák čaruje! Skvelý center z pravého krídla z prvej usmerňoval do siete Hysén, hostia jasali, pretože to už naozaj vyzeralo na gól, no Volešák na čiare bravúrne zasiahol!
     
    61
    Mondek chcel Čögleyovu prihrávku predĺžiť na Štefánika, ale lopta mu nešťastne odskočila od nohy. Takto sa len kotúľa za autovú čiaru.
     
    62
    Vibe cez Holúbeka neodcentroval, nebude to dokonca ani roh. Výborná robota trenčianskej defenzívy.
     
    63
    Odcentroval sa nepodarilo ani Salomonssonovi. Vybojoval však roh.
     
    63
    Lopta padla do ohňa, odtiaľ ju domáci odvrátili. Následné prenesenie hry na druhú stranu od Vibeho, ten hľadal Hyséna a kapitán hostí strelou preveril Volešáka.
     
    64
    Brejk Trenčanov. Do šestnástky sa nebál vkročiť Mondek, obrancu si zasekol, no jeho strela bol tečovaná. Alvbage s pokojom angličana chytil.
     
    64
    Strela od Södera letí asi meter nad brvno. Len to tak zasvišťalo.
     
    65
    Domáci ULTRAS vytiahli cez celú tribúnu obrovskú podobizeň Matúša Čáka Trenčianskeho spolu s veľkými nápisom LAUGARICIO a mečom. Vyzerá to naozaj skvelo.
     
    66
    Prvé striedanie Trenčína. V hre končí Peter Mazan, vymení ho Marek Frimmel.
     
    67
    Lopta skončila v sieti Göteborgu, no ešte predtým rozhodca pískal. O ofsajd sa nejednalo, Adi v šestnástke fauloval.
     
    67
    K strele sa odhodlal Samuel Štefánik. Ten napriahol z cca 20 metrov, jeho projektil letí meter nad brvno.
     
    68
    Nenápadný center od Salomonssona letel ideálne do šibenice, Volešák sa musel poriadne natiahnuť, aby zasiahol.
     
    69
    Jakub Holúbek sa trochu ulakomil. Namiesto prihrávky na rozbehnutého Adiho alebo Williama vyskúšal vystreliť, no zakončenie mu na kopačku nesadlo.
     
    70
    Veľmi nešportový moment. Söder loptu stratil, kompenzoval si však nepekným faulom. Vidí zaň náležite žltú kartu.
     
    71
    Trenčín dal gól!
    FANENDO ADI je hrdinom trenčianskeho futbalu!! Obrana hostí tohto útočníka opäť raz zabudla a rezultuje z toho druhý gól v sieti Göteborgu! Fanendo si sám vbehol do vápna, položil si brankára a pohodlne zasunul do siete. Gól ako z učebnice!
     
    72
    No a Göteborg má situáciu vážne sťaženú. Trenčania však určite nepoľavia.
     
    72
    Vzdušný súboj Hysén – Volešák končí tak, že na zemi ostal ležať Volešák. Gól by pravdepodobne neplatil, toto bol jasný faul na trenčianskeho gólmana.
     
    73
    Göteborgský fanklub rázom stíchol. Nikomu nemusím vysvetľovať prečo.
     
    73
    William operuje pred svojou šestnástkou a snaží sa nepustiť súpera do zakončenia. Sám dokázal zaneprázdniť troch hráčov IFK a napokon loptu i získať.
     
    74
    Dnešné stretnutie sleduje 4150 divákov. Slušná návšteva.
     
    75
    Trenčania upokojujú hru, konkrétne je to Volešák, ktorý drží loptu na kopačke. Snaží sa totiž vymyslieť nový útok.
     
    75
    Najlepšou obranou je útok. Tieto slová potvrdzuje Trenčín do bodky – i za stavu 2:0 napáda a podniká ďalšie útoky. Teraz je pri lopte Baéz, ktorý si loptu vymenil s Holúbkom, následne si pomohol s Volešákom.
     
    76
    Pred Adim hlavičkoval do náručia Alvbageho Dyrestam.
     
    77
    Ramón dobre vbehol do dráhy centru a zabránil tak hosťom ísť do šance. Naopak, do brejku môže ísť Trenčín!
     
    77
    A znovu je z toho slušne vyzerajúci útok! Spoza obrancu vystrelil Frimmel, Alvbage sa musel poriadne natiahnuť.
     
    78
    Lopta v 78. minúte medzi šestnástkami, Göteborg sa do zakončenia nedostal, William loptu nevyviezol.
     
    79
    Trenčania miestami naťahujú čas, loptu držia pri autovej čiare a zakladajú ďalší ofenzívny výlet.
     
    80
    Na zemi ostal ležať Baéz, ktorý dostal pravdepodobne kŕč.
     
    81
    Teraz ostal na zemi ležať ďalší Trenčan, konkrétne to je Kleščík. Hostia budú striedať, do hry pošlú Engvalla.
     
    82
    Göteborg dal gól!
    Prichádza zníženie! Veľká chyba trenčianskej obrany, Kleščík spracoval loptu pre PHILIPA HAGLUNDA a ten hravo prekonal Volešáka.
     
    82
    Zmena v radách AS Trenčín, v hre končí Baéz, jeho miesto zaujme Daniel Bednárik.
     
    83
    Čögley nedokázal zastaviť rozbehnutého Salomonssona, ten centrom hľadal na druhej strane Vibeho alebo Farneruda, ale lopta letí za čiaru.
     
    84
    Až teraz avizované striedanie hostí. Envgall dnu, Adam Johansson von.
     
    85
    Trenčín chcel ísť dopredu po výške, hostia odvrátili na aut.
     
    85
    Frimmel center z pravého krídla bol zblokovaný na roh. Toto Trenčanom výrazne pomáha.
     
    86
    Center od Štefánika našiel ideálne hlavu Williama, ten z prvej bránu minul.
     
    86
    Göteborgský futbalisti si vpredu nerozumeli, Söder nepochopil kolmicu a tak k lopte zbehol Volešák.
     
    87
    Trenčín takmer zabudol Södera pri pravej žrdi, pristúpiť k nemu stihol Holúbek. Bude z toho roh pre IFK.
     
    88
    Domácim sa stále nedarí vyviezť loptu, naopak, píska sa proti nim. Prísny verdikt Diasa znamená priamy kop pre IFk z cca 30 metrov.
     
    88
    Veľmi pekne zatočil Hysén loptu do vápna, najvyššie ale vyskočil Volešák a loptu vyboxoval.
     
    89
    Adi dlho rozmýšľal, komu prihrá, napokon si vypýtal faul od Vibeho. Umná hra od Trenčanov.
     
    89
    Taktické striedanie Trenčína. Zápas nedohrá William, vystrieda ho Damian Bariš.
     
    90
    Štefánik hľadal točeným centrom rozbehnutého Bednárika, ale ako prvý zasiahol Alvbage. Lopta smeruje teraz do stredového kruhu, tam bol Adi faulovaný.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty!
     
    90+1
    Mondek vyskúšal kľučky a napokon i sám zakončil. Lopta opečiatkovala reklamný banner za bránou.
     
    90+2
    Lopta nebezpečne padala do vápna, Volešák sa ale dobre zorientoval a situáciu zahasil.
     
    90+2
    Trenčín môže opäť ďakovať Volešákovi. Hlavičkové zakončenie resp. center od Södera trenčiansky gólman vo výskoku zachytil.
     
    90+3
    Nádherná kolmica na Mondeka! Alvbage musel vybehnúť a sklzom odvrátiť na aut!
     
    90+3
    Diváci žiadajú koniec, nadstavený čas vypršal!
     
    90+3
    Kleščík odvrátil nebezpečnú loptu na aut.
     
    Koniec zápasu.
     
    JE KONIEC! TRENČÍN POSTUPUJE DO TRETIEHO PREDKOLA EURÓPSKEJ LIGY!
     
    Vnikajúci výkon trenčianskych futbalistov! Tí sa dnes súpera nezľakli, naopak, ofenzívne na IFK vybehli a oplatilo sa! Dvojgólový ADI je hrdinom zápasu.
     
    Zo sektora hostí pár nespokojných fanúšikov IFK Göteborg vyskočilo na hraciu plochu, už sa k nim hrne polícia. Tieto momenty nepatria k futbalu.
     
    Nasleduje trenčianska ďakovačka...
     
    Trenčín narazí v treťom predkole Európskej ligy na niekoho z dvojice FC Astra Ploieşti / AC Omonia.
     
    Na teraz je to z Dubnice všetko, my Vám ďakujeme za pozornosť a minimálne raz sa Vám z Mestského futbalového štadióna v Dubnici nad Váhom prihlásime. Tešíme sa na Vás. Sledujte ešte ďalšie zápasy Európskej ligy, Žilina bojuje o postup so slovinským klubom NK Olimpija Ljubljana, Senica s Mladostou Podgorica. Na teraz sa lúči Peter Marienka, dovidenia a dopísania. (18:53:05)

    Peter Marienka

    Góly: 15. Adi, 71. Adi – 82. Haglund

    Karty:   28. Adi (TRE), 33. Baéz (TRE) – 53. Jonsson (GOT), 70. Söder (GOT)


    AS Trenčín: Volešák ("C") – Baéz (82' Bednárik), William (89' Bariš), Adi, Holúbek, Mazan (66' Frimmel), Mondek, Čögley, Kleščík, Ramón, Štefánik.
    IFK Göteborg: Alvbage – Salomonsson, Haglung, Hysén ("C"), Vibe, Söder, Jonsson, J.Johansson, Larsson (46' Farnerud), A.Johansson (84' Engvall), Dyrestam.

    Rozhodca: Dias – Tavares, Santos – Machado (všetci POR)

    Diváci: 4150