Dánsko – Gruzínsko 2:1 (kon.) | Uruguaj – Francúzsko 1:0 (kon.)
koniec
Dánsko
2:1 (0:0)
Gruzínsko
cz Streda 05.06.2013, 20:15 • Nordjyske Arena (Aalborg) • Medzinárodné zápasy
     
    89
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se favorit dočkal a zřejmě tento zápas nakonec vyhraje, i když s velkými obtížemi. Domácí měli k dispozici standardku, které se ujal CHRISTIAN ERIKSEN a udělal to parádně. Zhruba z pětadvaceti metrů vymetl pravý horní růžek gruzinské svatyně. Dánové tak otáčí skóre a těsně před koncem vedou 2:1.
     
    77
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba hostujícího gólmana znamená vyrovnání. Miginešvili špatně rozehrál od své brány a našel přesně kopačky NICKLASE PEDERSENA. Pro něj nebyl problém dopravit míč do prázdné brány. Školácká chyba doposud jistého gólmana Gruzie. Domácí se tak dočkali a stav je 1:1.
     
    53
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Překvapení je na světě. IRAKLI DZARIJA dostal přesný pas na hranici velkého vápna, kde nebyl vůbec nikým hlídán a ač ten míč netrefil zrovna ideálně, dokázal skórovat. Andersen dělal co mohl, ale zakročit se mu nepodařilo. Gruzinci tak jdou do vedení a přetavují svůj dobrý výkon v úvodní gól.

    Roman Zajíček

    Góly: 77. Pedersen, 89. Eriksen – 53. Dzarija

    Karty:   56. Daušvili (GRU), 90+3. Gigauri (GRU)


    Dánsko: Andersen – Jacobsen, Okore, Bjelland, Poulsen (75. Makienok) – Zimling (12. Schöne), Stokholm (60. Kvist), Eriksen, Braithwaite (61. Pedersen) – Rommedahl (46. Krohn-Dehli), Cornelius. Trenér: Morten Olsen.
    Gruzínsko: Miginešvili – Chizanišvili, Chubutija, Kašija, Lobžanidze – Kobachidze, Kankava, Daušvili (74. Gigauri), Dzarija (63. Targamadze) – Ananidze (68. Lobžhanidze), Gelašvili (46. Maisuradze). Trenér: Temur Kecbaja.

    Rozhodca: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni Německo)