Genk – Liége 1:1 (kon.) | Lokeren – Anderlecht 2:4 (kon.) | Waregem – Brugge 5:2 (kon.)
koniec
KRC Genk
1:1 (1:1)
Standard Liége
cz Štvrtok 16.05.2013, 20:30 • Cristal Arena • Belgická Jupiler Pro League
     
    90 + 3
    Neskutečnou šanci rozhodnout měl střídající Nagai, který sprintoval na branku Genku stíhán jedním ze stoperů. Moris vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a japonský útočník si v poslední chvíli trošku ukopl míč a už nedokázal zakončit. Obrovské štěstí pro Genk!
     
    89
    Dlouhý výkop hostujícího brankáře Morise téměř našel Nagaie, který se dostával do nebezpečné situace. Vše skvělě vyřešil svým zákrokem Köteles.
     
    85
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Imoh Ezekiel, přichází Kensuke Nagai.
     
    82
    Antonio Kanu se ocitl na penaltě s míčem u nohy po skvělé přihrávce od Buffela, jenže měl potíže se zpracováním a jeho následnou střelu zblokoval Ibrahima Cissé. Veliká příležitost Genku.
     
    79
    Tvrdý zákrok zezadu znamená žlutou kartu pro Diabatého, který se diví. V tomto případě nechápu proč, protože karta je to naprosto zasloužená.
     
    74
    Hráči Genku zase pomalu přebírají otěže zápasu. Dobře vypadající akci si vytvořil Buffel, ale jeho střela skončila těsně mimo.
     
    73
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Elianiv Barda, přichází Ajub Masika.
     
    66
    Obrovská šance hostů. Břevno zachránilo Genk po hlavičce Ezekiela. Velmi zvláštní zákrok golmana Kötelese.
     
    64
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bulot, přichází Koç.
     
    62
    Velká příležitost Standardu. Rychlý kontr po levé straně skončil střelou Bulota, kterou vyrazil z braky Koulibaly a skvěle tak zastoupil již překonaného brankáře Kötelese.
     
    61
    Gorius rozehrál další přímý kop, tentokrát vystřelil přímo na bránu, ale Moris skvělým zákrokem zneškodnil tuto nebezpečnou střelu.
     
    51
    Kanu potrestán žlutou kartou, která byla velmi správně udělena.
     
    47
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Joseph-Monrose, přichází Ojo.
     
    46
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Hyland, přichází Kumordzi.
     
    44
    A je vyrovnáno. Gol do šatny, který již delší dobu visel ve vzduchu střílí jeden z nejaktivnějších hráčů Genku JULIEN GORIUS. Střelou ze středu pokutového území nedal Morisovi šanci!
     
    24
    Tvrdá přízemní střela Bardy se kterou měl brankář Moris velké problémy. Naštěstí pro Lutych dokázal ránu vyškrábnout konečky prstů na roh.
     
    20
    Jako blesk z čistého nebe přišel zásah hostujícího IMOHA EZEKIELA! Střela se otřela o břevno a zapadla přímo do šibenice. Brankář Köteles absolutně bez šance!

    Jakub Zahradníček

    Góly: 44. Gorius – 20. Ezekiel

    Karty:   51. Kanu (STA), 79. Diabaté (STA)


    KRC Genk: L. Köteles – A. Ngcongca, K. Tshimanga, S. Mbodji, K. Koulibaly – J. Gorius, K. Hyland, T. Buffel – B. De Ceulaer, E. Barda, S. Joseph-Monrose
    Standard Liége: A. Moris – Z. Diabaté, Kanu, I. Cissé, D. Arslanagic – W. Vainqueur, Y. Buyens, F. Bulot, P. M'Poku – M. Batshuayi, I. Ezekiel

    Rozhodca: J. Efong Nzolo – W. Vromans, C. Waroux