Genk – Liége 1:1 (kon.) | Lokeren – Anderlecht 2:4 (kon.) | Waregem – Brugge 5:2 (kon.)
koniec
KRC Genk
1:1 (1:1)
Standard Liége
cz Štvrtok 16.05.2013, 20:30 • Cristal Arena • Belgická Jupiler Pro League
     
    Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (22:37:03)
     
    Utkání tedy skončilo remízou, která je vzhledem k průběhu asi zasloužená. Každý ze soupeřů si tedy připíše bod do tabulky skupiny o titul. Bodový rozdíl tedy zůstává stejný. Standard Lutych stále ztrácí pouhý bod právě na Genk.
     
    Hosté hrozili hlavně z rychlých protiútoků. V poslední minutě nastavení nedokázal Nagai využít obrovskou šanci, kterou mohl rozhodnout utkání.
     
    Fotbalisté Genku byli po celý zápas lepší, ale nedokázali využít žádný z mnoha nebezpečných centrů směřujících do pokutového území Lutychu.
     
    Konec zápasu.
     
    90 + 3
    Neskutečnou šanci rozhodnout měl střídající Nagai, který sprintoval na branku Genku stíhán jedním ze stoperů. Moris vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a japonský útočník si v poslední chvíli trošku ukopl míč a už nedokázal zakončit. Obrovské štěstí pro Genk!
     
    90 + 1
    Do pokutového území Lutychu směřoval centr od Goriuse, který je bez debaty nejlepší hráčem domácích. Centr vyboxoval Moris.
     
    90
    Rozhodčí Nzolo nastavuje 3 minuty.
     
    89
    Dlouhý výkop hostujícího brankáře Morise téměř našel Nagaie, který se dostával do nebezpečné situace. Vše skvělě vyřešil svým zákrokem Köteles.
     
    87
    Rychlý brejk vedený Vainqueurem, který se snažil ještě přihrávat na lépe postaveného Nagaie končí skvělým skluzem a vypíchnutím míče domácího stopera Tshimangy.
     
    85
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Imoh Ezekiel, přichází Kensuke Nagai.
     
    84
    Hráči Standardu nemohou získat míč a když už se jim to podaří, přijde dlouhý nákop na útočníky, kterým se nedaří podržet míč na polovině Genku.
     
    82
    Antonio Kanu se ocitl na penaltě s míčem u nohy po skvělé přihrávce od Buffela, jenže měl potíže se zpracováním a jeho následnou střelu zblokoval Ibrahima Cissé. Veliká příležitost Genku.
     
    79
    Tvrdý zákrok zezadu znamená žlutou kartu pro Diabatého, který se diví. V tomto případě nechápu proč, protože karta je to naprosto zasloužená.
     
    77
    Uvidíme co přinese poslední část utkání. Domácí hráči jsou stále aktivnější,ale už delší dobu nebyla k vidění nějaká nebezpečnější střela či centr.
     
    74
    Hráči Genku zase pomalu přebírají otěže zápasu. Dobře vypadající akci si vytvořil Buffel, ale jeho střela skončila těsně mimo.
     
    73
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Elianiv Barda, přichází Ajub Masika.
     
    69
    Hosté si dokázali vytvořit šance, bohužel pro ně žádná neskončila vedoucí brankou.
     
    68
    A další nebezpečná situace před domácí brankou končí faulem Cissého na Kötelese.
     
    66
    Obrovská šance hostů. Břevno zachránilo Genk po hlavičce Ezekiela. Velmi zvláštní zákrok golmana Kötelese.

    Jakub Zahradníček

    Góly: 44. Gorius – 20. Ezekiel

    Karty:   51. Kanu (STA), 79. Diabaté (STA)


    KRC Genk: L. Köteles – A. Ngcongca, K. Tshimanga, S. Mbodji, K. Koulibaly – J. Gorius, K. Hyland, T. Buffel – B. De Ceulaer, E. Barda, S. Joseph-Monrose
    Standard Liége: A. Moris – Z. Diabaté, Kanu, I. Cissé, D. Arslanagic – W. Vainqueur, Y. Buyens, F. Bulot, P. M'Poku – M. Batshuayi, I. Ezekiel

    Rozhodca: J. Efong Nzolo – W. Vromans, C. Waroux