Buffalo – NY Rangers 4:8 (kon.) | St. Louis – Dallas 2:1 (kon.) | Chicago – Nashville 5:4 (po pr.)
Colorado – Edmonton 1:4 (kon.) | Calgary – Anaheim 3:1 (kon.) | Boston – Pittsburgh 2:3 (kon.)
NJ Devils – Florida 6:2 (kon.) | Winnipeg – NY Islanders 4:5 (1:2 po s.n.)
koniec
Buffalo Sabres
4:8 (0:3, 3:4, 1:1)
New York Rangers
cz Sobota 20.04.2013, 01:00 • HSBC Arena Buffalo • NHL
Partner:
     
    58:40
    A Sabres ještě kosmeticky upravují. Christian Ehrhoff přesunul puk na druhou stranu k MARKU PYSYKOVI, který dělovou ránou dosahuje svého prvního gólu v National Hockey League! Asistence: Christian Ehrhoff, Tyler Ennis.
     
    58:39
    Arron Asham mimo puk hitoval protihráče. Sudí ho proto po zásluze posílají na lavici hanby. 11 sekund se bude hrát 4 proti 4 a pak si Buffalo zahraje power play.
     
    57:05
    Sabres unikli v oslabení ve dvou proti jednomu! Steve Ott po Gerbeho nahrávce trefuje tyč!
     
    56:50
    První vyloučení na straně Buffala. Dvě minuty za podražení dostává Christian Ehrhoff.
     
    53:28
    A branku teď zase pro změnu mohli přidat domácí! Kotouč poskakující na brankovišti ale dokázal vyrazit Lundqvist!
     
    52:32
    Osmá branka v síti Sabres! BRAD RICHARDS dovršil střelou z mezikruží svůj úplně první hattrick v kariéře, přičemž na to potřeboval 896 zápasů! Asistence: Ryan McDonagh.
     
    51:29
    Do další šance se tlačil Rick Nash! Těsně před brankou mu ale kotouč vypíchl bránící hráč!
     
    45:18
    Darroll Powe dostává dvě minuty za zahrání puku rukou bezprostředně po buly. Hosté tak budou osm sekund hrát pouze ve třech.
     
    43:26
    Arron Asham dostává dvě minuty za hákování. Následuje další přesilovka pro Šavle.
     
    36:19
    A diváci v HBSC Aréně vidí desátou branku! Po vyhraném buly v útočném pásmu ji střílí parádním bekhendem do horního růžku DREW STAFFORD! Asistence: Nick Foligno.
     
    34:31
    A Rangers odpovídají...gólem! Po ztrátě ve středním pásmu se do brejku dostal kapitán Jezdců RYAN CALLAHAN, který Enrotha překonal střelou pod lapačku! Asistence: Bez asistence.
     
    34:21
    Buffalo v další velké šanci! Ze souboje před brankou Rangers ale vychází vítězně brankář hostů, který má puk ve své lapačce!
     
    33:56
    Dnešní zápas vypadá jako All-Star Game! Dva slepence v rozmezí pouhých šesti sekund teď dávají Šavle, přičemž úspěšným střelcem je nyní NATHAN GERBE, kterému se vyplatilo vytvořit tlak hned po buly! Asistence: Bez asistence.
     
    33:50
    Sabres využívají přesilovou hru! Střelu Christiana Ehrhoffa od mordé čáry parádně tečuje CODY HODGSON, který nedal Henriku Lundqvistovi nejmenší naději na úspěšný zákrok! Asistence: Christian Ehrhoff, Tyler Ennis.
     
    32:19
    Máme tu první vyloučení utkání. Ryan McDonagh hrál vysokou holí, takže si Buffalo zahraje power play.
     
    28:58
    Sabres mohli alespoň snížit, avšak Henrik Lundqvist vytáhl zákrok zápasu! Thomas Vanek hledal křiznou nahrávkou sjíždějícího Tylera Ennise, který pálil do prázdné branky. V poslední chvíli se ale Lundqvist v leže dokázal přesunout a puk chytit!
     
    27:05
    Svá slova bereme zpět, Rangers svůj brankostroj nevypínají! Přečíslení tří proti dvěma řešila dvojice Derek Stepan – RICK NASH vzájemnou kombinací, na jejímž konci zakončoval druhý jmenovaný střelou z pravého kruhu! Asistence: Derek Stepan.
     
    21:40
    Tak to je kanonáda! Hosté druhého brankáře soupeře uvítali v brance gólem, který si díky pohotové dorážce Moorovy střely připíše BRAD RICHARDS! Asistence: Taylor Pyatt, John Moore.
     
    21:13
    Blueshirts navyšují náskok! Ryane Clowe v útočném pásmu podržel kotouč, aby následně nahrál na modrou čáru, kde stál ANTON STRALMAN. Švédský obránce vypálil a díky teči domácího obránce se dočkal branky! Asistence: Ryane Clowe, Rick Nash.
     
    19:57
    Neuvěřitelné! Rangers přidávají ještě jednu branku do šatny! Hosté nahodili puk ze středního pásma, což pro Millera nebylo problémem zastavit. Větší potíž už ale americkému brankáři udělala rozehra, po které se k puku dostal RYANE CLOWE, který překvapeného Millera překoval bekhendovým blafákem! Asistence: Bez asistence.
     
    19:47
    Domácí mohli rychle snížit, ale Lundqvist parádně zakročil pravým betonem proti střele z levé strany!
     
    19:40
    A je tu další gól hostů! Po kombinaci Jezdců v útočném pásmu se puk dostal až k BRADU RICHARDSOVI, který na pravím křídle nevěděl co s pukem. Rozhodl se tedy vypálit, což také bylo nejlepší možné řešení – od nohy jednoho z obránců se totiž puk dostal až do branky. Asistence: Mats Zuccarello.
     
    18:43
    Gól! Jezdci se jako první dostávají do vedení! CARL HAGELIN dostal přihrávku do jízdy, díky čemuž mohl zavést puk po pravé straně do pásma. Švédský útočník neměl komu nahrát, tak zkusil obkroužit kolem branky a zakončit. Asistence: Derek Stepan.
     
    14:35
    Rick Nash vystihl kombinaci beků soupeře a po získání puku si to hned namířil do brejku. Proti Millerovi to zkusil se střelou pod vyrážečku, ale americký brankář nechtěl jako první inkasovat!

    Šimon Pilek

    Góly a asistencie: 34. Hodgson (Ehrhoff, Ennis), 34. Gerbe, 37. Stafford (Foligno), 59. Pysyk (Ehrhoff, Ennis) – 19. Hagelin (Stepan), 20. Richards (Zuccarello), 20. Clowe, 22. Stralman (Clowe, Nash), 22. Richards (Pyatt, Moore), 28. Nash (Stepan), 35. Callahan, 53. Richards (McDonagh)


    Buffalo Sabres: Miller (22. Enroth) – Sekera, Ehrhoff, Pysyk, Pardy, Ruhwedel, Weber – Vanek, Hodgson, Ennis – Flynn, Porter, Ott – Stafford, Foligno, Scott – Kaleta, Hecht, Gerbe
    New York Rangers: Lundqvist (Biron)– McDonagh, Girardi, Del Zotto, Stralman, Moore, Eminger – Nash, Stepan, Callahan – Hagelin, Richards, Kreider – Clowe, Brassard, Zuccarello – Pyatt, Powe, Asham

    Rozhodca: HLAVNÍ: Don VanMassenhoven + Chris Rooney, ČÁROVÍ: Matt MacPherson + Shane Heyer

    Diváci: 18 595