D. Moskva – Čeljabinsk 2:1 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Nedeľa 07.04.2013, 15:00 • Malá Športová Aréna Luzhniki, Moskva • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    A máme mu tu záver úvodného duelu finále KHL. Dinamo Moskva v tretej tretine inkasovalo rýchly gól a od tejto chvíle nastúpilo s defenzívnym poňatím hry. Traktor prevzal iniciatívu do svojich rúk a mal na dosah aj vyrovnanie, no výborný Yeryomenko v bránke žiadnu takú drámu nepripustil a na radosť domácich boleľščikov sa ujímajú "modrí" vedenia 1:0. Pomerom striel 5:11 sme skončili tretiu tretinu, videli sme krásny hokej, vysoké tempo na oboch stranách, celkový pomer striel 26:18 okorenil prvé finálové vystúpenie víťazov konferencií a rozhodne sa priaznivci hokeja majú na čo v ďalších zápasoch tešiť. Ďakujem vám za pozornosť, lúči sa s vami Vladimír Korduliak a zostaňte prosím s nami, už zajtra vás druhým zápasom bude sprevádzať famózny Tomáš Kovalský. Pekný večer. (17:09:05)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Kolotoč pred Yeryomenkom je tu!
     
    59:24
    Oddychový čas hostí. Hra prerušená, vhadzovať sa bude pred Yeryomenkom.
     
    59:24
    Power play hostí, Garnett je vonku.
     
    59:05
    Už už sa Garnett rozbiehal na striedačku, no Dinamovci sa dostali k puku a tak sa vrátil do bránky, aby vykryl strelu jedného z hráčov Dinama – Babenko by sa bol poľahky zapísal na listinu strelcov.
     
    58:35
    Puk na chvíľku v strednom pásme, Garnett zdvíha ruku a zrejme odkorčuľuje na striedačku.
     
    58:07
    Traktor zamkol domácich v pásme, tí ich však k streľbe zatiaľ nepúšťajú a dobre bránia.
     
    57:15
    Sopin teraz krásne preveril pozornosť Garnetta, keď predtým sme videli šancu na druhej strane v podaní Tsvetkova. Hrá má náboj a dráma zrejme vyvrcholí spolu až so záverečným klaksónom.
     
    56:49
    Puk v obrannom pásme Dinama, avšak na hokejkách domácich, ktorí naťahujú čas a s rozohrávkou sa moc neponáhľajú.
     
    56:27
    Ustoja domáci záverečný tlak hostí? Alebo pošlú hostia zápas do predĺženia? Sledujte spolu s nami, moc času im už veru nezostáva.
     
    54:42
    Horúco bolo teraz pred bránkou Yeryomenka, skrumáž, ktorú vytvorili hráči hostí však borci v modrých dresoch ustáli a stále držia jednogólové vedenie. Strely Yakuntsenyu a Nesterova sa neujali.
     
    53:56
    Dinamo sa zmocnilo puku vo vlastnom pásme a opäť chlapci zakladajú ďalší zo svojich útokov.
     
    53:26
    Puk pred Garnettom, tam by ho všetci v modrých dresoch a ich fans videli najradšej, no len na krátko, hostia im puk berú a vyrážajú vpred.
     
    52:56
    Traktor opäť na výlete v útočnom pásme, rýchly gól v úvode tretej tretiny ich dostal na koňa a Dinamo pozorne stále bráni svoje vedenie.
     
    52:08
    Antipov v dobrej šanci, Yeryomenko jeho pokus bezpečne schoval do svojej rukavice.
     
    51:09
    Akcia domácich, únik na Garnetta v podaní Kokareva však gólom nekončí a puk vyráža mimo bránku Garnett svojou lapačkou, domáci sa tak naďalej budú strachovať o svoje dnešné víťazstvo.
     
    50:55
    Aj hviezdy hokeja v podaní Dinamo Moskva sa ubránili vyhodením puku cez všetky čiary. Pískané zakázané uvoľnenie, vrátime sa pred Yeryomenka.
     
    49:24
    Dinamo sa snaží držať hráčov hostí na dištanc od svojho gólmana, no pánmi situácie na ľade sú jednoznačne teraz hráči hostí, ktorých strely zaváňajú vyrovnávajúcim gólom.
     
    48:20
    Kostitsyn dostal opäť krásnu prihrávku priamo na hokejku, z tesnej blízkosti od pravej strany bránkoviska triafa však len do dobre postavených betónov gólmana Yeryomenka!!!
     
    47:55
    Opäť akcia v podaní hostí, strelu spoza kruhu, tentokrát na opačnej strane, ktorú vyslal Ryabykin, Yeryomenko ľavým betónom vyráža k mantinelu!!
     
    47:20
    Krásna strela spoza pravého kruhu od Kuznetsova, Yeryomenko išiel do pokľaku a jeho pokus vyráža!!!
     
    46:10
    Hráči Dinama sa takmer dostali do prečíslenia, no k streleckému pokusu nedošlo a tak si mohli fans hostí na tribúnach a aj pri televíznych obrazovkách vydýchnuť.
     
    45:13
    Prihrávku pred bránku dostal korčuľujúci Kostitsyn, Yeryomenko musel teraz ukázať jeden zo svojich bravúrnych zákrokov a puk posiela do rohu klziska.
     
    44:53
    Hostia si v rozohrávke nerozumeli, zakázané uvoľnenie a hra sa vráti pred Garnetta.
     
    44:31
    Nesterov teraz vyslal od modrej krásny pokus na Yeryomenka, keď hráči hostí točili domácich v pásme, gólman však bol pozorný a puk tak končí bezpečne v jeho lapačke.
     
    42:49
    Aktivita momentálne ne hokejkách hráčov v bielych dresoch, Dinamo bude zrejme pozorne brániť svoje jednogólové vedenie.
     
    41:30
    A je to tu, tvrdá sprcha pre domáci tím a hostia si za aktivitu a útočnú snahu gól rozhodne zaslúžia, čo tento rýchly gól urobí s dianím na ľadovej ploche? Ostaňte s nami pri sledovaní tohto duelu.
     
    40:30
    Čeljabinsk dal gól!
    Krásna akcia hostí, do pásma s pukom prešiel Chistov, nabil na ľavý kruh a EVGENYI KUZNETSOV tvrdou strelou príklepom ponad lapačku prestrelil Yeryomenka v bránke. Asistencie: Stanislav Chistov a Dmitry Ryabykin.
     
    40:01
    Súčasne s klaksónom, ktorý ukončil druhú časť hry, bol za seknutie vylúčený na dve minúty Soin.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 16:29.
     
    Skončila nám druhá tretina úvodného finálového zápasu série medzi Dinamom a Traktorom, opäť to boli hráči v modrých dresoch, ktorí sa radovali zo streleného gólu, Belov na svoju ľahkovážnosť asi bude ešte dlho spomínať. Moskva tak svojmu súperovi odskočila o dva góly, no kto očakával, že hostia začnú hrať odovzdane, ten sa mýlil. Práve naopak, Traktor vrhol všetko do útoku a rozhodne sa s výsledkom bude snažiť čo to urobiť. Pomerom striel 9:4 sme ukončili druhú časť hry a uvidíme, čo tréneri neordinujú hráčom v šatniach.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:25
    Akciu spoza vlastnej bránky bude rozohrávať Dinamo, no nikde sa chlapci v modrom veru ponáhľať nebudú.
     
    38:50
    Dinamo poslalo puk do útočného pásma, avšak tam sú len hráči hostí, ktorí sa pokúsia o ďalší svoj útok.
     
    38:07
    Skrumáž pred bránkoviskom Yeryomenka pukom v jeho sieti nekončí, hostia sa osmelili a hru v poli jednoznačne vyrovnali, budú sa radovať dnes zo streleného gólu?
     
    36:39
    Hra sa nám opäť prelieva zo strany na stranu, má vysoké tempo, chcelo by to viac striel do priestoru bránky. Diváci v hale Lužniki sa rozhodne nenudia a je sa na čo veru pozerať.
     
    35:29
    Traktor predviedol jednu zo svojich krásnych útočných akcií, ktoré títo hráči veľmi dobre vedia, no prečíslenie troch na dvoch sa im nepodarilo využiť a kým si vypracovali streleckú pozíciu, Dinamo dostriedalo a pozične vykrylo útočiacich hráčov hostí.
     
    34:39
    Gorovikov mal krásnu príležitosť na medzikruží, jeho tvrdú strelu švihom chytá Garnett do svojho náručia. Výborný zákrok gólmana hostí!!!
     
    34:15
    Traktor sa stále snaží čo to v útoku vymyslieť, no dnes to chlapcom veru nejde podľa ich predstáv.
     
    33:41
    Z ľavého kruhu vystrelil z otočky najaktívnejší hráč domácich Denis Kokarev, Garnett išiel do pokľaku a jeho strelu bezpečne ukryl vo svojom náručí.
     
    32:41
    V prieniku jeden z hráčov hostí, Pestunov, obrana domácich je dnes na neprekonanie a tak ani z tohto mráčka veru nezaprší.
     
    31:17
    Aktivita jednoznačne na strane domáceho tímu, chvíľku to potrvá, kým sa hostia z druhého gólu otrasú.
     
    29:48
    Útočníci domáceho tímu sú pri chuti a hrubú chybu Belova za vlastnou bránkou domáci tím tvrdo potrestal. Traktor to bude mať v úvodnom meraní síl na ľade Dinama veľmi ťažké.
     
    29:12
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Za bránkou urobil hrubku Belov, puku sa zmocnil Konkov, ktorý ho poslal pred bránkovisko, strelu na Garnetta poslal dobre postavený Babenko, gólman vyrazil puk pred bránkovisko a voľný SERGEI SOIN sa už nemohol pomýliť a pomedzi nohy po ľade rozvlnil sieť. Asistencie: Yury Babenko a Sergei Konkov.
     
    28:13
    Antipov rozohral ďalšiu akciu hostí, v útočnom pásme to chlapci opäť neustali a k puku sa dostávajú domáci borci.
     
    27:28
    Domáci v plnom počte. Hostia síce záver presilovky dohrávali v útočnom pásme, avšak chýbalo strelecké zakončenie.
     
    26:09
    Dinamo poslalo puk až ku Garnettovi, Traktor zakladá ďalší svoj útok z hĺbky svojho pásma.
     
    25:52
    Traktor dostal Dinamo pod tlak, chce to vypracovať si streleckú pozíciu a vystreliť.
     
    25:28
    Gorovikov dve minúty za vyhodenie puku – zdržiavanie hry, hostia hrajú presilovú hru.
     
    25:14
    Kuznetsov krásne po pravej strane prešiel do pásma, urobil si sťahovačkou obrancu domácich, puk dostal až pred Yeryomenka, no nepodarilo sa mu dobre vystreliť.
     
    24:23
    Karpov to skúšal tvrdou strelou od modrej na Yeryomenka, no opäť nepresne a gólman je tak naďalej bez práce.
     
    23:43
    Traktor teraz zatlačil Dinamo v pásme, avšak domáci borci nedovolili hosťom vypracovať si strelecký pokus a ohroziť Yeryomenka v bránke.
     
    23:06
    Z medzikružia vystrelil Popov, no Yeryomenko zasahovať nemusel, keďže jeho pokus končí vedľa bránky na ochrannom skle.
     
    22:34
    Zatiaľ sme strelu na bránku nevideli, v Lužnikách nám ubieha akurát tak čas.
     
    21:28
    Väčšinu pukov stráca Traktor už v strednom pásme, veruže, tréner Belousov bude musieť niečo iné naordinovať svojim zverencom, takto to dnes zrejme nepôjde.
     
    20:54
    Hostia len na výlete v útočnom pásme, výborná defenzíva modrých ich k ničomu nepúšťa.
     
    20:13
    Opäť úvodné buly pre domáci tím, ktorý sa ihneď natlačil do pásma, no Traktor v obrane pozorný a puk posiela mimo pásmo.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 15:44.
     
    V prvej tretine sme videli spočiatku opatrný hokej, prišlo však vylúčenie domáceho hráča, Traktor bol aktívny v pásme, no puku sa zmocnili domáci a založili bleskurýchly útok, na konci ktorého Tsvetkov doklepol puk na bránkovej čiare za Garnettov chrbát. Dinamo sa dostalo na koňa a malo hru pod kontrolou. A keďže ani Dominik Graňák nepremenil svoju obrovskú šancu, skóre sa v prvej tretine už nemenilo. Pomer striel po úvodnej dvadsaťminútovke 12:3 spoľahlivo odzrkadľuje priebeh hry na ľade.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:35
    Traktor na výlete v útočnom pásme, no v oslabení hráči nič veru nevymysleli.
     
    18:41
    Dinamo v tlaku v pásme, Kasyanchuk dostal krásnu prihrávku na pravú stranu bránkoviska, vystrelil, Garnett puk vyrazil pred seba a Dominik Graňák poslal dorážku len do jeho rukavice!!!
     
    18:00
    Ryabykin dve minúty za seknutie.
     
    18:00
    Mosalyov pre bránkoviskom vo výbornej šanci sekaný, netrafil tak dobre puk a hostia budú hrať v oslabení.
     
    17:03
    Traktor od Garnetta zakladá útok, Dinamo perfektne pracuje v strednom pásme so všetkými piatimi hráčmi a útočná modrá je pre Traktor zamurovaná.
     
    16:06
    Hra sa nám prelieva z jednej strany na druhú, brankári sú v strehu a to málo striel, až na jeden brejk v oslabení Dinama, spoľahlivo likvidujú.
     
    15:28
    Kvapil potiahol puk spoza vlastnej bránky až na bránkovú čiaru hostí, no nemal komu prihrať a prihrávky na slepo sa zmocnili hokejisti hostí, ktorí ihneď vyrážajú vpred.
     
    14:28
    Opäť sme videli strelu v podaní jedného z domácich hráčov, Kokarev krásne vystrelil, skóre sa však ani teraz meniť nebude.
     
    13:17
    Na zápase privítal miestny hlásateľ tiež futbalistov miestneho Dinamo Moskva, ktorí prišli povzbudiť svojich klubových kolegov.
     
    12:47
    Dinamo hrá veľmi dobre pozične a nepúšťa hráčov hostí do žiadnych šancí, Traktor to bude mať dnes veľmi, veľmi ťažké.
     
    12:14
    Puk v strednom pásme, strieda majiteľov, raz na hokejkách domácich, inokedy na hokejkách hostí, no strelu na bránku nevidíme.
     
    11:47
    Traktor sa sporadicky dostáva do útočného pásma, no tam sú ich útočníci dosiaľ úplne bezzubí.
     
    11:13
    Kokarev mal našľapnuté do pásma, po prechode pravým kruhom vypálil krásnu strelu, Garnett jeho pokus zlikvidoval a puk vyráža späť do hry. Krásna šanca Dinama.
     
    10:47
    Kasyanchuk sa zranil, padol na vonkajší oblúk Garnettovej bránky, bolestivo odkorčuľoval na striedačku a snáď to nič vážne nebude.
     
    10:19
    Petružálek preveril pozornosť Garnetta, ten sa však prekvapiť nenechal a tak sa skóre meniť nebude.
     
    10:00
    Polovica úvodnej tretiny prvého zápasu je minulosťou, Dinamo kontroluje priebeh zápasu.
     
    09:05
    Dinamo sa s pukom po získaní útočného pásma so streľbou moc neponáhľa, hráči budú hrať skôr na istotu a vyčkávať na chybu súpera.
     
    08:31
    Glinkin krásne vystrelil od modrej, Yeryomenko jeho pokus vyráža do strany pred seba, obrana domácich dostala puk pod kontrolu a vyráža vpred.
     
    07:14
    Studená sprcha pre Traktor, počas presilovej hry podnikli domáci výpad vpred a veľmi úspešne, pre hokej dobrý signál, hráči hostí budú musieť otvoriť a tvoriť hru.
     
    06:31
    Hostia v plnom počte.
     
    05:01
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci tím sa zmocnil puku vo vlastnom pásme, vyštartoval vpred, Kokarev potiahol puk až pred Garnetta, ten rozkľakom zastavil puk pred bránkovou čiarou a nekrytý ALEXEI TSVETKOV puk doklepol do bránky. Asistencia: Denis Kokarev.
     
    04:31
    Soin dve minúty za hrubosť.
     
    04:16
    Signalizované vylúčenie, Garnett je už na striedačke, Traktor ma výhodu.
     
    03:32
    Konkov vyslal strelu na Garnetta, ten je pozorný a strelecký pokus domácich zlikvidoval vyrazením puku do rohu klziska.
     
    02:50
    Defenzíva oboch tímov nedovoľuje strelcom tímov vyslať strelu na tú ktorú bránku, brankári bez práce.
     
    02:15
    Puk na hokejkách domácich, priebeh zápasu je zatiaľ veľmi opatrný, ani jeden z tímov pochopiteľne nechce urobiť chybu.
     
    01:11
    V útočnom pásme to skúšal aj Traktor, no do žiadnej šance sa nedostal a Dinamo puk posiela do stredného pásma.
     
    00:51
    Nedorozumenie na útočnej modrej a ofsajd.
     
    00:41
    Puk stále na hokejkách domáceho tímu, svoj útok začínajú až spoza bránky Yeryomenka.
     
    00:09
    Úvodné buly v réžii domácich, ktorí ihneď vyštartovali do útočného pásma.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Dozneli tóny hymny a hokejový sviatok v Moskve môže začať.
     
    Na ľadovú plochu už korčuľujú hokejisti hostí, o malú chvíľku uvidíme aj domáci tím, zaznie hymna Ruskej federácie a môžme začať.
     
    Príjemné popoludnie, vítam vás pri sledovaní finálového zápasu KHL pre sezónu 2012/2013. O malú chvíľku v Malej športovej aréne Lužniki nastúpia proti sebe víťazi oboch konferencií – Dinamo Moskva a Traktor Čeljabinsk. Jeden z nich sa bude po skončení série, ktorá sa hrá na 4. víťazné zápasy, radovať zo zisku Gagarinovho pohára.
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Moskva:

    Yeryomenko – Graňák, Vishnevsky, Solovyov, Jalasvaara, Gorokhov, Mironov, Lukin, Barantsev – Konkov, Soin, Babenko – Kokarev, Tsvetkov, Mosalyov – Kasyanchuk, Gorovikov, Sopin – Kvapil, Pestunov, Petružálek

    Traktor Čeljabinsk:

    Garnett – Quint, Ryabykin, Belov, Vasilchenko, Razin, Katichev, Shinin, Nesterov, – Chistov, Bulis, Kuznetsov – Kostitsyn, Kontiola, Yakutsenya – Nikushkin, Popov, Antipov – Karpov, Lemtyugov, Glinkin

    Rozhodca:

    Bulanov, Anisimov, Gordenko, Tomilov.
     
    Vitajte vo finále, Vaše Onlajny budú spolu s Vami samozrejme pritom.
     
    Kto sa zapíše ako víťaz na Gagarinov pohár? Pribudne k menám AK Bars Kazaň, Salavat Julajev Ufa, Dinamo Moskva meno Traktor Čeljabinsk? Alebo Dinamo Moskva zrovná počet víťazstiev AK Bars Kazaň a podarí sa mu ako druhému tímu v poradí obhajoba prvenstva? Na tieto otázky budeme poznať odpoveď už v priebehu nasledujúcich dní.
     
    Ako kráčali mužstvá do finále KHL:

    Dinamo Moskva si vo štvrťfinále poradilo hladko s nováčikom súťaže – HC Slovan Bratislava sa porúčal už po štyroch zápasoch. V semifinále preskočilo Dinamo mestského rivala CSKA Moskva, po sérii 4:1 na zápasy sa obhajca tešil z postupu do finále konferencie. Tam narazili na najúspešnejší tím základnej časti KHL, tím SKA Petrohrad. Hráči z Moskvy zvíťazili v sérii s SKA 4:2 na zápasy a čaká ich ťažká úloha, obhájiť vlaňajšie prvenstvo.

    Do cesty sa im postaví Traktor Čeljabinsk. Traktor vo štvrťfinále narazil na kazašský tím Barys Astana. Aj keď chlapci nezačali sériu dobre, prehrávali po dvoch domácich zápasoch už 0:2, napokon sériu otočili a výsledkom 4:3 na zápasy postúpili do konferenčného semifinále. V semifinále si zmerali sily s hráčmi Avangardu Omsk, keď jasne dominovali a v štyroch z piatich zápasoch nedostal Traktor ani len gól, séria výsledkom 4:1 na zápasy s impozantným skóre 18:1 vystrelila Traktor do finále. A tu sa diali veci, AK Bars Kazaň viedol v sérii už 3:1 na zápasy, no sila ducha z Čeljabinsku nedovolila hráčom Kazane pretaviť tri match-bally v úspech a oslavovať tak postup do finále. Traktor vstal z mŕtvych, sériu otočil a hráči sú krok od vysnívaného cieľa, zisku Gagarinovho pohára.
     
    V základnej časti KHL sa súperi stretli 16.09.2012 v Čeljabinsku, Traktor na domácom ľade zvíťazil 4:1 po tretinách 2:1, 2:0 a 0:0. Odveta v Moskve dňa 26.01.2013 vyznela pre domáce Dinamo, ktoré zvíťazilo 2:0 po tretinách 0:0,1:0 a 1:0. Celkovo sa súperi v KHL stretli vo vzájomných zápasoch 10 krát, v doterajších zápasoch boli mierne úspešnejší hráči Dinama Moskva, bilancia: 5 víťazstiev, 1 výhra po predĺžení a 4 prehry, skóre vyrovnané 23:23.
     
    Traktor Čeljabinsk, hokejový klub datuje vznik v roku 1947. Dvakrát menil svoj názov, terajší Traktor nesie od roku 1958. V KHL hráva klub od jej vzniku, postupne zaznamenal v jednotlivých ročníkoch 13., 15., 18. miesto. V minulej sezóne Traktor vyhral základnú časť súťaže, s náskokom jedného bodu pred Petrohradom. V play – off vo finále Východnej konferencie však chlapci nestačili na Avangard Omsk a napokon zaznamenali krásne 3. miesto, čo je spolu s bronzovým stupienkom z rokov 1977, 1993 a 1994 doposiaľ najväčším úspechom klubu. Domovský stánok Ľadová aréna Traktor pojme 7.500 divákov.

    Čierno-bielo-červený klubový dres obliekajú hráči z Ruskej federácie, doplnení po jednom hráčovi z Kanady, USA, Českej republiky, Fínska a Bieloruska. Hlavným trénerom je Valerij Konstantinovič Belousov.
     
    Klub Dinamo Moskva vznikol v roku 1946. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 9 majstrovských titulov, 19 krát obsadil druhé miesto a 6 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 7 krát vyhrali hráči Dinama ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne v roku 2006 vyhrali Pohár európskych majstrov, v rokoch 1983 a 2008 Spenglerov pohár. Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku to dotiahli hráči v play-off až do semifinále, napokon boli nad ich sily hráči AK Bars Kazaň a skončili tak na 4. mieste. V ďalšom ročníku vypadli Moskovčania vo štvrťfinále play-off, najskôr s mestským rivalom Spartakom Moskva a o rok neskôr s menovcom – Dinamom Riga. V štvrtom ročníku súťaže dosiahli hráči stanovený cieľ a po finálovej sérii s Avangard Omsk 4:3 na zápasy sa stali s Dominikom Graňákom víťazmi KHL.

    Modro-biely dres klubu obliekajú predovšetkým hráči z Ruskej federácie, zostava je doplnená tromi hráčmi z Českej republiky, po jednom z Fínska a Slovenskej republikyDominik Graňák. Hlavným trénerom Dinama je Oleg Valerjevič Znarok, bývalý lotyšský hokejista s nemeckým pasom. Domovský stánok Malá športová aréna Lužniki pojme 8.512 divákov.
     
    A je to tu, začína sa finále Kontinentálnej Hokejovej Ligy v jej 5. sezóne. Vo finále si sily zmerajú obhajca Gagarinovho pohára, víťaz Západnej konferencie, tím Dinamo Moskva. Proti „modro-bielym“ nastúpi víťaz Východnej konferencie, Traktor Čeljabinsk. Načrime do histórie oboch klubov.
     
    - Klop, klop, klop.....
    - Kto je tam?
    - To som ja!
    - Kto ja?
    - Finále Kontinentálnej Hokejovej Ligy!
    - O.K. Nech sa páči. Vstúp.....!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 6. Tsvetkov (Kokarev), 30. Soin (Babenko, Konkov) – 41. Kuznetsov (Chistov, Ryabykin)


    Dynamo Moskva: Yeryomenko – Graňák, Vishnevsky, Solovyov, Jalasvaara, Gorokhov, Mironov, Lukin, Barantsev – Konkov, Soin, Babenko – Kokarev, Tsvetkov, Mosalyov – Kasyanchuk, Gorovikov, Sopin – Kvapil, Pestunov, Petružálek
    Traktor Čeljabinsk: Garnett – Quint, Ryabykin, Belov, Vasilchenko, Razin, Katichev, Shinin, Nesterov, – Chistov, Bulis, Kuznetsov – Kostitsyn, Kontiola, Yakutsenya – Nikushkin, Popov, Antipov – Karpov, Lemtyugov, Glinkin

    Rozhodca: Bulanov, Anisimov, Gordenko, Tomilov