D. Moskva – Čeljabinsk 2:1 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Nedeľa 07.04.2013, 15:00 • Malá Športová Aréna Luzhniki, Moskva • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    A máme mu tu záver úvodného duelu finále KHL. Dinamo Moskva v tretej tretine inkasovalo rýchly gól a od tejto chvíle nastúpilo s defenzívnym poňatím hry. Traktor prevzal iniciatívu do svojich rúk a mal na dosah aj vyrovnanie, no výborný Yeryomenko v bránke žiadnu takú drámu nepripustil a na radosť domácich boleľščikov sa ujímajú "modrí" vedenia 1:0. Pomerom striel 5:11 sme skončili tretiu tretinu, videli sme krásny hokej, vysoké tempo na oboch stranách, celkový pomer striel 26:18 okorenil prvé finálové vystúpenie víťazov konferencií a rozhodne sa priaznivci hokeja majú na čo v ďalších zápasoch tešiť. Ďakujem vám za pozornosť, lúči sa s vami Vladimír Korduliak a zostaňte prosím s nami, už zajtra vás druhým zápasom bude sprevádzať famózny Tomáš Kovalský. Pekný večer. (17:09:05)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Kolotoč pred Yeryomenkom je tu!
     
    59:24
    Oddychový čas hostí. Hra prerušená, vhadzovať sa bude pred Yeryomenkom.
     
    59:24
    Power play hostí, Garnett je vonku.
     
    59:05
    Už už sa Garnett rozbiehal na striedačku, no Dinamovci sa dostali k puku a tak sa vrátil do bránky, aby vykryl strelu jedného z hráčov Dinama – Babenko by sa bol poľahky zapísal na listinu strelcov.
     
    58:35
    Puk na chvíľku v strednom pásme, Garnett zdvíha ruku a zrejme odkorčuľuje na striedačku.
     
    58:07
    Traktor zamkol domácich v pásme, tí ich však k streľbe zatiaľ nepúšťajú a dobre bránia.
     
    57:15
    Sopin teraz krásne preveril pozornosť Garnetta, keď predtým sme videli šancu na druhej strane v podaní Tsvetkova. Hrá má náboj a dráma zrejme vyvrcholí spolu až so záverečným klaksónom.
     
    56:49
    Puk v obrannom pásme Dinama, avšak na hokejkách domácich, ktorí naťahujú čas a s rozohrávkou sa moc neponáhľajú.
     
    56:27
    Ustoja domáci záverečný tlak hostí? Alebo pošlú hostia zápas do predĺženia? Sledujte spolu s nami, moc času im už veru nezostáva.
     
    54:42
    Horúco bolo teraz pred bránkou Yeryomenka, skrumáž, ktorú vytvorili hráči hostí však borci v modrých dresoch ustáli a stále držia jednogólové vedenie. Strely Yakuntsenyu a Nesterova sa neujali.
     
    53:56
    Dinamo sa zmocnilo puku vo vlastnom pásme a opäť chlapci zakladajú ďalší zo svojich útokov.
     
    53:26
    Puk pred Garnettom, tam by ho všetci v modrých dresoch a ich fans videli najradšej, no len na krátko, hostia im puk berú a vyrážajú vpred.
     
    52:56
    Traktor opäť na výlete v útočnom pásme, rýchly gól v úvode tretej tretiny ich dostal na koňa a Dinamo pozorne stále bráni svoje vedenie.
     
    52:08
    Antipov v dobrej šanci, Yeryomenko jeho pokus bezpečne schoval do svojej rukavice.
     
    51:09
    Akcia domácich, únik na Garnetta v podaní Kokareva však gólom nekončí a puk vyráža mimo bránku Garnett svojou lapačkou, domáci sa tak naďalej budú strachovať o svoje dnešné víťazstvo.
     
    50:55
    Aj hviezdy hokeja v podaní Dinamo Moskva sa ubránili vyhodením puku cez všetky čiary. Pískané zakázané uvoľnenie, vrátime sa pred Yeryomenka.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 6. Tsvetkov (Kokarev), 30. Soin (Babenko, Konkov) – 41. Kuznetsov (Chistov, Ryabykin)


    Dynamo Moskva: Yeryomenko – Graňák, Vishnevsky, Solovyov, Jalasvaara, Gorokhov, Mironov, Lukin, Barantsev – Konkov, Soin, Babenko – Kokarev, Tsvetkov, Mosalyov – Kasyanchuk, Gorovikov, Sopin – Kvapil, Pestunov, Petružálek
    Traktor Čeljabinsk: Garnett – Quint, Ryabykin, Belov, Vasilchenko, Razin, Katichev, Shinin, Nesterov, – Chistov, Bulis, Kuznetsov – Kostitsyn, Kontiola, Yakutsenya – Nikushkin, Popov, Antipov – Karpov, Lemtyugov, Glinkin

    Rozhodca: Bulanov, Anisimov, Gordenko, Tomilov