Košice – Nitra 2:1 (po s.n.)
po s.n.
HC Košice
2:1 (0:1, 0:0, 1:0)
HK Nitra
Pondelok 25.03.2013, 18:00Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Srdečne vítam všetkých hokejových priaznivcov pri druhom semifinálovom zápase Košíc a Nitry.

    Košičania sa po základnej časti umiestnili na druhom mieste. Mužstvo pod vedením trénera Staša si ho poistilo až v poslednom kole, kedy definitívne predbehlo práve svojho dnešného súpera. Play-off začali hokejisti Košíc štvrťfinálovou sériou proti východniarskemu rivalovi z Popradu. Dlhá a náročná séria trvala až sedem zápasov a s istotou možno povedať, že diváci sa počas nej nenudili. Množstvo vyrovnaných zápasoch, emócií na ľade či v hľadisku a v neposlednom rade aj výnimočná atmosféra vyraďovacích bojov pritiahla do košickej Steel arény v rozhodujúcom stretnutí viac ako 7 tisícok divákov.

    Nitrianski hokejisti zvládli základnú časť až nad očakávania dobre. Mužstvo pod vedením kouča Antonína Stavjaňu sa síce dlho držalo na popredných priečkach, no v samom závere prvej časti súťaže o predbežne striebornú pozíciu prišlo. Do play-off vstúpili hokejisti spod Zobora z tretej pozície extraligovej tabuľky. Ich štvrťfinálovým súperom bola po základnej časti šiesta Dukla Trenčín. Trenčianski hokejisti si v tejto sérii takpovediac "ani neškrtli". Nitre stačili na postup medzi štvoricu najlepších iba štyri stretnutia. Po domácich víťazstvách 2:1 a 2:0 sa "corgoni" ujali vedenia v sérii a v prvom stretnutí pod hradom Matúša Čáka vybojovali trojicu mečbalov. Využiť sa im podarilo hneď prvý, a to po triumfe 4:1.

    Dnes čaká Steel arénu druhý súboj druhej semifinálovej dvojice. Pozrime sa v krátkosti aj na ostatné výsledky doterajších bojov štvorice najlepších. V piatok sa séria začala aj pod Pustým hradom, kde domáci Zvolenčania privítali nováčika súťaže z Piešťan. Po prvom stretnutí mal bližšie k finále vykročené líder tabuľky zo stredného Slovenska, no v druhom zápase nováčik zabojoval a sériu vyrovnal.

    Aktuálne v sérii hranej na štyri víťazné stretnutia vyhrávajú Nitrania. Tým sa včera v závere podaril dokonalý obrat a v prvom semifinálovom zápase zvíťazili 5:3.
     
    V Steel aréne už dozneli zvuky štátnej hymny a všetko je pripravené na úvodné vhadzovanie.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:30
    Úvodné vhadzovanie vyhrali hostia, no puku sa v strede klziska zmocnili Košičania a pokúsili sa ho premiestniť do útočnej tretiny. Na zadný mantinel ho nahodil Novotný, avšak jeho spoluhráči ho už za Lacom nevybojovali.
     
    00:58
    Naopak, na opačnej strane sa do zakončenia tlačia hostia. Nitra zatiaľ bez strely a Hylák bez zákroku.
     
    01:12
    Z pravej strany až od mantinelu nahadzoval puk pred Hyláka Hamrák a pred bránou sa ho ešte pokúsil tečovať Jokila, no neúspešne. Domáci gólman si poradil.
     
    01:42
    Vylúčenie Košíc. Martin Chovan oslabí svojich na 2 minúty za držanie.
     
    02:20
    Domáci síce hrajú v oslabení, ale vôbec to tak nevyzerá. Vysokým forčekingom získal puk Haščák, obtočil sa okolo obrany a dokonca aj nebezpečne vystrelil! Laco puk vyráža hruďou.
     
    02:50
    Podobná situácia! Tentokrát Košičania pohrozili brejkom, na ktorého konci dostal priveľa priestoru Pašek a jeho strela rovnako končí iba u brankára hostí.
     
    03:30
    Nitre sa konečne podarilo vo vlastnej presilovke dostať do pásma, je tam však úplne bezzubá.
     
    03:42
    Domáci v plnom počte.
     
    04:01
    Ďalšie vylúčenie domácich. Martin Štrbák na 2 min. za údery.
     
    04:30
    Nitra tentokrát podstatne aktívnejšia, s pukom sa pohrávala v pásme a séria prihrávok vyvrcholila nahodením k ľavej žrdi Hylákovej brány, kde čakal pozorný Jokila, no puk mu preskočil hokejku v rozhodujúcej chvíli.
     
    05:00
    Košičania sa oslobodili, do protiútoku sa hrnul Slovák, avšak bez úspechu.
     
    05:37
    Nitra dala gól!

    Hosťom sa to podarilo a otvárajú streleckú listinu stretnutia! Od útočnej modrej čiary vypálil na Hyláka MARTIN BAČA a jeho projektil presviľťal až do domácej siete. Asistencie si pripisujú Peter König a Jozef Stümpel.
     
    05:37
    Domáci v plnom počte.
     
    06:30
    Domáci sú inkasovaným gólom mierne zaskočení, no okamžite sa hrnú do útoku so snahou o vyrovnanie.
     
    07:02
    Košičania sa na malý moment dostali do útočnej tretiny, ale defenzíva hostí ich zatlačila iba k mantinelom.
     
    07:40
    Nitra sa zmocnila puku, zaviezla ho až za Hyláka a Košičania ho následne v snahe o zmiernenie jej tlaku vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    08:06
    Stümpel to skúsil švihom na domácu bránu, puk sa od zadného mantinelu nebezpečne kĺzal až k bránkovisku, avšak Hylák ho včas prikryl lapačkou a Stümpel nemohol dorážať.
     
    08:18
    Vylúčenie hostí. Dominik Kadura si oddýchne na 2 min. za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    08:35
    Hostia sa hneď v úvode oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    09:05
    Haščák sa zmocnil puku v útočnej tretine, operoval s ním na hokejke pri ľavej žrdi Lacovej brány, trochu si pozíciu vylepšil, no aj tak sa mu nepodarilo zavesiť do vinkla.
     
    09:10
    A hostia sa opäť uvoľňujú vyhodením puku až na mantinel za Hyláka.
     
    09:42
    Útočný tlak domácich v týchto chvíľach zmiernili Nitrania, ktorí puk podržali v pásme pred Hylákom.
     
    10:18
    Hostia v plnom počte.
     
    10:55
    Stümpel sa dostal k puku v útočnej tretine za bránou Hyláka, vysunul sa o pár desiatok centimetrov dopredu a prihrávkou do medzikružia skúšal nájsť spoluhráča. Puk však včas zastavil Novotný.
     
    11:30
    Na opačnej strane predviedol dobrý zákrok Laco, po strele takmer od modrej čiary puk vyrazil do strany, kde sa ho snažil dokorčuľovať Svitana, avšak bez úspechu v podobe spätnej prihrávky.
     
    12:12
    Hylák neustále v permanencii. Bol to pravdepodobne Kadura, kto teraz z pravej strany získal puk, obtočil sa okolo vlastnej osi a zadovkou do medzikružia hľadal spoluhráčov, no k tým sa puk nedostal.
     
    12:50
    Tomáš Hrnka sa natlačil do zakončenia z ľavej strany klziska. Brankár Hylák v pokľaku dobre pokryl priestor pravej žrde a puku nedovolil preniknúť za čiaru.
     
    13:30
    Na klzisku badať snahu oboch celkov, no vo výhodnejšej pozícii sú hostia.
     
    14:20
    Domáci sa neustále pokúšajú o vyrovnanie, usadili sa v pásme pred Lacom, no nedokázali presne zakončiť.
     
    15:00
    Presne 5 minút ostáva do konca prvej tretiny.
     
    15:30
    Nitra sa bezproblémovo bráni košickému tlaku a domácich vytláča z pásma až k Hylákovi, kde hráči v bielych dresoch zbierajú cenné sekundy.
     
    16:20
    Snaha domácich vždy stroskotá na defenzíve Nitranov, ktorá je v tomto stretnutí nepriestrelná.
     
    17:00
    Domáci sa veľmi snažia, puk v pásme vybojoval Slovák a jeho spoluhráči okamžite začali prihrávkový kolotoč. ktorý ale presným zakončením neskončil.
     
    17:30
    Laco v permanencii. Bol to pravdepodobne Jokeľ kto strieľal, puk ešte skúšal tečovať Slovák, no pred bránou sa mu to nepodarilo.
     
    18:01
    Vylúčenie na strane hostí. Roman Tománek si oddýchne na 2 min. za držanie.
     
    18:26
    Jenčík zachytil puk po buly, podržal ho a prihral na modrú čiaru Cebákovi, ten si pozíciu mierne vylepšil, avšak napálil iba obrancov stojacich pred ním.
     
    18:50
    Domáci ostávajú v pásme a skúšajú to sériou prihrávok zakončenou ranou z kruhu, s ktorou si však Laco poradil.
     
    19:10
    Hostia si na malý moment môžu vydýchnuť. puk sa im podarilo vyhodiť cez všetky čiary až za Hyláka.
     
    19:38
    Domáci sa vrátili do útočnej tretiny, avšak vrásky na čele im opäť vytvorila obrana poistená Lacom. vyzerá to tak, že Košičania už do prestávky nevyrovnajú.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Po úvodnej dvadsaťminútovke dnes vyhrávajú hostia, ktorí využili presilovú hru pri vylúčení Štrbáka, kedy strelou od útočnej modrej čiary prekvapil Hyláka Matej Bača. V zvyšnej časti hry vrhli Košičania svoje sily do útoku, ale pozorná defenzíva nitiranskeho celku im stojí v ceste za vyrovnaním.

    Ďalšia tretina začína približne o 18:47.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák – Štrbák (C), Cebák, Takáč, Deyl, Macejko, Martin Chovan, Šeda, Gajdoš – Jenčík, Pašek, Haščák (A) – Gmitter, Marcinko (A), Spilar – Jokeľ, Slovák, Novotný – Svitana, Mlynarovič, Matis

    HK Nitra: Laco – König, Bača, Vantroba, Trefný, Nádašdi, Rais, Vosátko, Ordzovenský – Tománek, Stümpel, Pupák – Kmeč, Kadura – Jokila, Hamrák, Mašlonka – Novák, Chrenko, Hrnka

    Rozhodca: Baluška, Orolín – Smrek, M. Korba.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:01
    Hostia v plnom počte.
     
    40:20
    Stümpel v strednej tretine posunul puk Pupákovi, ten ho ešte doťukol do útočného pásma, avšak tam oňho hostia prišli.
     
    40:49
    Spilar si obkrúžil bránu, natlačil sa až do zakončenia, ale jeho pokus bol zblokovaný. Následne sa puk ešte dostal na modrú čiaru k Cebákovi, no ten vypálil niekoľko centimetrov od brány.
     
    41:20
    Domáci sa stále držia v pásme pred Lacom, skúsili to strelou hneď po buly, ale hosťujúci gólman pozorný.
     
    21:50
    Nitra sa zmocnila puku a uvoľnila svojho brankára spod útočného tlaku Košíc. Hra sa sťahuje na opačnú stranu.
     
    22:30
    Hostia skvele vyšachovali domácu obranu, pri ľavej žrdi Hylákovej brány sa ocitol osamotený Hrnka, no skákavý puk nedokázal usmerniť za čiaru.
     
    22:55
    Na opačnej strane útočná snaha Košičanov, ktorí doslova zostrelili Vosátka. Nitrianskemu obrancovi pomáhajú z ľadu spoluhráči a tímový lekár.
     
    23:30
    Puku sa zmocnili hostia a tí ho opäť zaviedli až do stredného pásma, kde oňho prišli a tak sa o protiútok pokúsia domáci.
     
    24:20
    V týchto chvíľach sa ani jednému z celkov nedarí nadlhšie udržať útčné pásmo. Defenzívy na oboch stranách pracujú v tejto dvadsaťminútovke skutočne spoľahlivo.
     
    26:10
    Cebák posunul puk na stranu Pašekovi, ten takmer od útočnej modrej čiary napálil iba pravý betón gólmana hostí.
     
    26:40
    Domáci v týchto chvíľach neustávajú v útočnom tlaku. Defenzíva Nitry sa musí poriadne obracať.
     
    27:10
    Peter König to skúsil zo stredného pásma propagačnou strelou, ktorá ale bola zrazená a skončila až na ochrannej sieti.
     
    27:55
    Domáci poriadne zatlačili! Vypálili na Lacovu bránu, no nie a nie im to tam padnúť. Tesne pred čiarou držal hokejku Matis pripravený dorážať, ale nitriansky gólman puk vyrazil do strany.
     
    29:45
    Jenčík prenechal puk Haščákovi, no ten triafa iba bočnú konštrukciu brány. Následne však Košičania posunuli puk na obrancu Cebáka, ktorý si vylepšil pozíciu a tvrdo vypálil na bránu. Jeho pokus zastavila pravá žrď, od ktorej sa puk tvrdo odrazil. Domácim k vyrovnaniu chýbali milimetre.
     
    30:39
    Košičania sú pri chuti. V strednom pásme posunul Marcinko puk na Spilara, jeho projektil od mantinelu v útočnej tretine míňa priestor brány len o malý kúsok.
     
    31:20
    Hostia sa pokúšajú dostať do útočného pásma, avšak podarilo sa im to iba Nádašdiho nahodením do pásma.
     
    31:49
    Hylák uhasil prihrávku smerujúcu cez jeho bránkovisko, Nitra teda nemá šancu pridať ďalší presný zásah.
     
    32:40
    Mlynarovič na čiare posunul puk Štrbákovi, ktorého bomba poriadne vydesila Laca. Napokon ale skončila iba pár centimetrov od hosťujúcej svätyne.
     
    33:40
    Haščák bojoval za nitrianskou svätyňou, napokon puk posunul pred ňu na Jenčíka a Laco si pripisuje ďalší z excelentných zákrokov.
     
    34:10
    Podobná situácia, tentokrát ale v zakončení Pašek. Gólman Nitry v týchto chvíľach poriadne podržal svoj tím!
     
    34:34
    Dvojminútový trest pre hráčsku lavičku domácich za nesprávne striedanie.
     
    35:03
    Nitra sa hneď od úvodu presilovej hry natlačila pred Hyláka, Stümpelova bomba od modrej minula priestor brány.
     
    35:29
    Domáci sa oslobodzujú vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    35:49
    Hostia opäť v pásme a nasleduje drvivý nitriansky tlak.
     
    36:20
    Nitra to skúsila na Hyláka niekoľkými strelami, no domáci gólman so poradil. Následne sa domáci opäť oslobodzujú.
     
    36:34
    Domáci v plnom počte.
     
    37:05
    Hrdinom predchádzajúcich momentov je Saša Hylák. Ten položil svoje betóny na ľad a tvrdohlavo nedovolil žiadnemu z pokusov hostí prejsť za čiaru.
     
    37:45
    Nitra ostáva v pásme, domáci sa bránia a pomáhajú Hylákovi, ktorý v prípade potreby vyťahuje jeden zákrok za druhým.
     
    38:15
    Bol to pravdepodobe Cebák, kto vystrelil puk zo stredného pásma, avšak iba do hrude gólmana Laca.
     
    38:50
    Zápas sleduje v Košiciach 4635 platiacich divákov.
     
    39:25
    Hamrák vysunul puk v pásme a dostal sa k nemu Jokila, no cez dvojicu obrancov sa mu už nepodarilo prejsť.
     
    39:55
    Nitra má záver tretiny plne vo svojej moci. Košičania už zrejme nevyrovnajú.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Aj po druhej tretine ostáva skóre v košickej Steel aréne nezmenené. Hostia si stále držia jednogólové vedenie v dôležitom druhom semifinálovom stretnutí.

    Ďalšia tretina začína približne o 19:34.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:30
    Pašekovo vysunutie do pásma mohol využiť Jenčík, no tomu pri pokuse o prihrávku na Haščáka puk skĺzol z čepele hokejky.
     
    40:55
    Strelou spoza obrancu Šedu sa v rýchlom brejku prezentoval Mašlonka, Hylák predvádza spoľahlivý zákrok.
     
    41:20
    Hylák mužom činu, Bol to pravdepodobne hosťujúci Novák kto zo strany nahodil puk na košického gólmana a ten ho ramenom odráža mimo brány.
     
    41:50
    Nitra zotrváva v pásme, Hylák sa opäť predviedol. Ak chcú domáci zabojovať o víťazstvo, musia svoju aktivitu poriadne zvýšiť.
     
    42:45
    Hostia majú hru plne pod kontrolou. Puk držia v strednom pásme a Košičanov do zakončenia nepúšťajú.
     
    44:05
    Košice dali gól!

    Domácim sa po úpornej snahe konečne podarilo vyrovnať a Laco sa teda musí riadne červenať. Až zo stredného pásma vypálil na bránu MARTIN CHOVAN a jeho pokus si našiel cestu pomedzi betóny gólmana Nitry. Asistencia: Miroslava Macejko.
     
    45:00
    Hosťujúca Nitra je poriadne zaskočená a veru aj má byť prečo. Laco inkasoval veľmi zbytočný a nešťastný gól, ktorý ho bude desiť ešte poriadne dlho.
     
    45:50
    Domácim gól výrazne pomohol a neustále sa tlačia do ďalšieho zakončenia. Po dlhom čase ožilo aj publikum v Steel aréne.
     
    46:10
    Domáci pokračujú v snahe o získanie pásma, teraz ich ale zastavil ofsajdový verdikt.
     
    46:31
    Vylúčenie hostí. Mašlonka na 2 min. za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    47:00
    Nitrianska defenzíva už po druhýkrát za sebou vyhodila puk cez všetky čiary.
     
    47:30
    Publikom to len tak zahučalo po Jenčíkovom zakončení z ľavej strany, ale Laco ho schoval v náručí.
     
    48:06
    Košičania pokračujú v tlaku. Z rohu klziska nahrával do medzikružia Jenčík, no Haščák mal puk na bekhend a kým ho stihol spracovať, Laco si priestor vykryl.
     
    48:31
    Hostia v plnom počte.
     
    49:00
    Novotnému sa uvoľnil priestor a prihrávkou cez pásmo hľadal Marcinka. Marcinkovi sa však v ťažkej bránenej pozícii nepodarilo puk spracovať a zakončiť.
     
    49:35
    Košičania sa naďalej tlačia do pásma. Ak to nejde postupne, skúsi to Matis nahodením.
     
    50:29
    Gmitter sa predral k puku pri mantineli v strednom pásme a okamžite zamieril do útoku, kde ale pohorel na trojici brániacich hostí.
     
    51:30
    Košičania povzbudený šťastným Chovanovym zásahom to teraz na laca skúšajú naozaj z každej pozície. Cebákovu ranu od modrej nitriansky gólman schoval v lapačke.
     
    52:30
    Spilar sa odhodlane pustil celým obranným valom hostí, stredom klziska prešiel až do útočného pásma, no tam stroskotal tesne pred medzikružím.
     
    53:02
    Ďalšia rana na Laca, Šedov pokus ale opäť nepriniesol považovaný výsledok.
     
    53:40
    Na striedačku s bolestivým výrazom v tvári ledva dokorčuľoval Lukáš Novák, ktorý je ihneď v opatere tímového lekára.
     
    54:50
    Domáci oceliari majú v posledných minútach na ľade miernu prevahu. Ani to im ale zápas nevyhráva, pretože v zakončení pred bránou to Košičanom nejde podľa predstáv.
     
    55:30
    Košičania sa všemožne snažia prekvapiť Laca, ten opäť po nedôraznom zakončení schoval puk v lapačke.
     
    56:20
    Za bránou bojoval Slovák, ktorý sa s pukom dostal až k zakončeniu z veľkého uhla. Pri ňom dokonca skončil aj na ľadovej ploche, no Laco si priestor pri žrdi vykryl.
     
    56:40
    Na opačnej strane sa popri Cebákovi do zakončenia k ľavej žrdi dostal Kadura a košický gólman mal šťastie, že si pri presune puk nezrazil za vlastný chrbát.
     
    57:09
    Vylúčenie na strane hostí. Dominik Kadura na 2 min. za nedovolené bránenie.
     
    57:20
    Hneď v úvode nitrianske vyhodenie cez všetky čiary.
     
    57:50
    Krížnu prihrávku cez pásmo dostal Štrbák, no jeho zakončenie skončilo iba na hrudi gólmana Nitry.
     
    58:30
    Možne aj nemožne sa teraz Spilar snažil natlačiť pred Laca a prepasírovať mu puk za chrbát, no hosťujúci gólman to nedovolil.
     
    58:32
    Vylúčenie na oboch stranách. Za domácich Štrbák, za hostí Ordzovenský. Obaja 2 min. za hrubosť.
     
    59:05
    Domácim strely zo stredného pásma chutia! Štrbákova bomba vydesila Laca, ale za jeho chrbát už neprešla.
     
    59:09
    Hostia v plnom počte.
     
    59:30
    Domáci pokračujú v tlaku v pásme, no hosťujúca obrana veľmi pozorne vykrýva priestor a nedovoľuje Košičanom zakončiť.
     
    59:55
    V samom závere Peter König skúsil na Hyláka strelu zo stredného pásma, no domáci gólman nič nepripustil.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Ani šesťdesiat minút nestačilo na spoznanie víťaza druhého semifinálového duelu.
    Pokračovať sa bude predĺžením, ktoré začína približne o 20:23.
     
    Čaká nás 10-minútové predĺženie.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:30
    Hneď v úvode sa po Štrbákovej prihrávke predral k strele z hranice pravého kruhu Cebák, avšak iba do brankára hostí.
     
    60:50
    Na opačnej strane musel zasahovať aj Hylák, avšak jeho zákrok nebol problematický.
     
    61:20
    Košičania zvolili vysoký forčeking a nedovolili hosťom rozohrať spoza vlastnej brány.
     
    61:50
    Na opačnej strane Jokila spoza brány poslal puk priamo pred hyláka, kde sa ale nikto z hostí nenachádzal.
     
    62:30
    Nitra sa vrátila do pásma a takmer až od modrej čiary vypálil hráč, ktorý mal dres tak nešťastne zasunutý za chráničmi, že netuším, ako sa volal. Samozrejme mu za to ďakujem...
     
    63:00
    Stelel arénou to len tak zahučalo a Marcinko v duchu preklína svoje zakončenie, ktoré keby prišlo o sekundu skôr, zrejme skončí v bráne.
     
    63:29
    Veľká príležitosť v protiútoku Haščáka s Pašeko. Haščák chcel prihrávať, no k Cecovi sa puk nedostal.
     
    64:00
    Nitra to skúsila strelou od útočnej modrej čiary, Hylák s prehľadom kryje.
     
    64:40
    Marcinko v pásme posunul puk Spilarovi, jeho delovku z uhla vyrazil gólman Nitry na ochrannú sieť.
     
    65:30
    Pašek aktívne na pravej strane útočnej tretiny, no jeho dorážka smerovala iba do hrude gólmana Laca.
     
    66:04
    Domáci pokazili rozohrávku pri pokuse o rýchle vysunutie a dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
     
    66:30
    Delovkou od útočnej modrej čiary mohol drámu ukončiť Vosátko, no Hylák puk vyráža pravým betónom.
     
    67:10
    Marcinko pred bránou vyskakoval v snahe nezasiahnuť projektil letiaci na bránu, no ten napokon tečom pred tým úplne zmenil smer.
     
    67:58
    Iba niečo viac ako dve minúty ostávajú do konca predĺženia. Tlak sa stupňuje a hra zopatrňuje.
     
    68:30
    Nitra s pukom za vlastnou bránou, s rozohrávkou sa neponáhľa.
     
    68:55
    Hostia si veľmi takticky vymieňajú puk na hokejkách vo vlastnom obrannom pásme a snažia sa nespraviť chybu.
     
    69:30
    Štrbák prihrávkou zo stredného pásma ponúkol útok Cebákovi, no toho obrana zatlačila iba k mantinelu.
     
    69:55
    Drámu nerozlúskol ani domáci kapitán Štrbák, jeho strelecký pokus od útočnej modrej čiary skončil u Laca.
     
    70:00
    Predĺženie skončilo.
     
    O všetkom rozhodne až séria samostatných nájazdov.
     
    Začínať budú hostia, do brány prichádza Hylák!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Stümpel to skúsil po zemi, Hylák si priestor medzi betónmi pokryl.
     
    Domáci Marcinko prestrelil Laca pomedzi betóny! 1:0
     
    Tománek to skúsil tiež po zemi, Hylák si opäť počkal.
     
    Jenčík volil strelu švihom, ktorá skončila v lapačke Laca.
     
    Pupák nepremieňa!
     
    00:70
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Košice
    Rozhodol o tom TOMÁŠ MARCINKO
     
    Koniec zápasu. (20:43:12)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 45. Chovan Martin (Macejko), rozh. náj. Marcinko – 6. Bača (König, Stümpel)


    HC Košice: Hylák – Štrbák (C), Cebák, Takáč, Deyl, Macejko, Martin Chovan, Šeda, Gajdoš – Jenčík, Pašek, Haščák (A) – Gmitter, Marcinko (A), Spilar – Jokeľ, Slovák, Novotný – Svitana, Mlynarovič, Matis
    HK Nitra: Laco – König, Bača, Vantroba, Trefný, Nádašdi, Rais, Vosátko, Ordzovenský – Tománek, Stümpel, Pupák – Kmeč, Kadura – Jokila, Hamrák, Mašlonka – Novák, Chrenko, Hrnka

    Rozhodca: Baluška, Orolín – Smrek, M. Korba

    Diváci: 4635