NY Islanders – NJ Devils 5:1 (kon.) | Montreal – Philadelphia 4:1 (kon.) | Toronto – Ottawa 3:0 (kon.)
Arizona – Columbus 5:3 (kon.) | Nashville – Anaheim 2:3 (po s.n.) | Edmonton – Colorado 6:4 (kon.)
Buffalo – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Chicago – LA Kings 3:2 (kon.)
koniec
New York Islanders
5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
New Jersey Devils
cz Nedeľa 17.02.2013, 01:00 • Nassau Veterans Memorial Coliseum, Uniondale, New York • NHL
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Islanders právě vstřelili branku!
    Devastace New Jersey Devils dokonána! Rakušan MICHAEL GRABNER přidává pátý gól!
     
    54:45
    Islanders právě vstřelili branku!
    Neskutečný výkon dua Tavares - Mooulson! Oba dva si připisují již svůj čtvrtý kanadský bod. JOHN TAVARES navíc završuje hattrick! Asistence: Mark Streit a Matt Moulson.
     
    48:47
    Devils právě vstřelili branku!
    Češi se rozstříleli! Trefuje se obránce MAREK ŽIDLICKÝ a naděje Devils ještě žije! Asistence: Patrik Eliáš a Ilja Kovalčuk.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    To je koncert dua Moulson - Tavares! Oba už mají na kontě tři kanadské body! Tentokrát se střelecky prosadil MATT MOULSON. Asistence: Brad Boyes a John Tavares.
     
    38:09
    Islanders právě vstřelili branku!
    Podívejme se, ostrované už vedou o dvě branky! Opět se o to zasloužil JOHN TAVARES! Asistence: Matt Moulson, Ľubomír Višňovský.
     
    36:46
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak přece jenom gól pro Islanders! Prosazuje se kanonýr JOHN TAVARES. Asistence: Brad Boyes a Matt Moulson.
     
    26:13
    Je po přesilovce, na první branku stále čekáme.
     
    24:13
    Přesilovka pro Islanders, vyloučen obránce Tallinder.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Bleskurychlá první třetina je za námi. Na střely aktivnější Devils v poměru 15:9.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:02
    Na druhé straně trefuje tyč Butler! Zajímavé momenty.
     
    16:45
    Ullström trefil břevno! Velká šance Ostrovanů.
     
    13:02
    Zápas má zatím rychlé tempo, příliš brankových šancí ale nevidíme. Na střely zatím 8:8.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Do Uniondale dnes přijel lídr Východní divize New Jersey. To se proti Islanders na jejich ledě představí již potřetí v sezoně s tím, že předchozí dvě utkání v Nassau Veterans Memorial Coliseum vyhrálo a inkasovalo jen jeden gól, navíc bude chtít začít další velkou řadu vítězství - posledně sice porazilo Philadelphii 5:3, v předešlém utkání ale doma nestačilo na Carolinu a přetrhlo tak pětizápasovou šňůru vítězství.

    Na posledním vítězství Devils se vítězným gólem podílel také David Clarkson, s deseti góly třetí nejlepší ligy po Vanekovi a Nealovi. "Moc nad tím nepřemýšlím, snažím se ale dostat k brance a vytvořit si šanci na vstřelení branky. Je to hlavně o tom, jak si najít správný prostor před brankou," řekl sám Clarkson, jehož obrat podpořil gólem dvě minuty před koncem Steve Bernier - specialista na Islanders. Dva z jeho čtyř letošních gólů přišly právě proti Islanders a to 3. února při výhře New Jersey 3:0.

    Naprosto opačně na tom je Ilja Kovalčuk - tomu se v posledních pěti zápasech opravdu dařilo, když vstřelil tři branky a na dalších šest přihrál, proti Islanders si ale letos doposud připsal jen jednu asistenci.

    Proti Devils se dnes do branky navíc postaví Jevgenij Nabokov, jenž s týmem od Atlantského oceánu nemá příliš dobré zkušenosti. Nastoupil proti němu do jedenácti utkání, osm prohrál a v průměru dostal 3,34 gólu. Nebude to však jen brankář, který bude muset proti třetímu nejlepšímu týmu ligy zapnout na plné obrátky. Vždyť Islanders v prvním utkání proti Devils vystřelili jen devatenáctkrát na branku, což se stalo jejich nejhorší vizitkou v sezoně. A vlastně ani při druhém měření sil to nebylo o moc lepší, konkrétně jen o tři střelecké pokusy.

    Jedna naděje ale pro newyorský tým je. Proti městskému rivalovi Rangers se mu podařilo ukončit pětizápasovou šňůru proher a vyhrát 4:3 na samostatné nájezdy. "Postavili jsme se nepřízni osudu. Každý ze sebe dostal maximum," řekl po zápase John Tavares, autor druhé branky svého týmu. Ostatně, právě do něj se vkládají velké naděje, že by mohl Islanders dotáhnout k druhému vítězství za sebou. V současnosti má za sebou gól v každém z posledních čtyř utkání a celkem čtyřikrát bodoval i na konci ledna, kdy Islanders přetlačili Devils 5:4 v prodloužení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Radek Barkman

    Góly a asistencie: 37. Tavares (Boyes, Moulson), 39. Tavares (Moulson, Višňovský), 40. Moulson (Boyes, Tavares), 55. Tavares (Streit, Moulson), 60. Grabner - 49. Židlický (Eliáš, Kovalčuk)


    New York Islanders: Nabokov - MacDonald, Višňovský, Streit, Finley, Hamonic, Strait - Boyes, Tavares, Moulson - Okposo, Nielsen, Bailey - McDonald, Aucoin, Grabner - Martin, Cizikas, Ullström.
    New Jersey Devils: Hedberg - Židlický, Volčenkov, Salvador, Greene, Larsson, Tallinder - Kovalčuk, Zajac, Ponikarovsky - Clarkson, Henrique, Eliáš - Bernier, Gionta, Carter - Butler, Josefson, Barch.