Fínsko – Česko 3:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 1:4 (kon.)
koniec
Fínsko
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Česko
cz Sobota 09.02.2013, 13:30 • Malmö Arena • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    Zápas sledovalo 1 726 diváků.
     
    58:21
    Aaltonen má dnes obrovskou smůlu. Nyní obdržel přihrávku mezi kruhy, Salák vytáhl fantastický zákrok.
     
    49:17
    Irgl ve velké rychlosti najel k tyčce, vrátil puk za sebe Novotnému, který pohotově vystřelil. Metsola dokázal zakročit, nicméně jedna z nejpovedenějších akcí českého týmu.
     
    47:44
    Vyloučen Marko Anttila (FIN) na dvě minuty za hákování.
     
    45:03
    Vyloučen Petr Čáslava (CZE) na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    44:35
    Sakari Salminen dostal puk před branku a trefil tyčku Salákovy branky.
     
    42:56
    Poměr sil na ledě se srovná. Vyloučen Jiří Novotný (CZE) na dvě minuty za podražení.
     
    41:30
    Vyloučen Juha-Pekka Hytönen (FIN) na dvě minuty za podražení Nedorosta.
     
    39:23
    Čáslava zaváhal na modré čáře, když nezachytil poměrně snadnou přihrávku. Z toho vyplynul rychlý únik Koskirantaho, který zachytil Salák.
     
    38:07
    Na trestnou lavici pro změnu míří finský hráč. Atte Ohtamaa (FIN) si odsedí dvě minuty za držení.
     
    32:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A to už je pro český tým velmi nepříjemná situace. Lajunen najížděl do útočného pásma středem, mezi kruhy přenechal puk na křídlo VELLI-MATTI SAVINAINENOVI, který si připravil výbornou střelu tahem a zvýšil na tříbrankový rozdíl. Asistence: Ville Lajunen.
     
    30:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Třetí přesilová hra finského týmu už skončila brankou. Filppula předložil kotouč na modrou čáru JUUSOVI HIETANENOVI, který zápěstím trefil přesně volnou mezírku za českým brankářem, jenž měl velmi omezený výhled. Asistence: Llari Filppula.
     
    29:33
    Jen co finská přesilovka skončila, bude následovat další. Tomáš Mojžíš (CZE) míří na trestnou lavici za hákování a Alois Hadamczik už je naštvaný. Další zbytečný faul a další zbytečné problémy.
     
    27:59
    Zámorskému se nepodařilo vyhození kotouče, z toho následně vznikly velké problémy. Llari Filppula dostal přihrávku k druhé tyči a okamžitě střílel, ale pouze do připraveného Saláka, který vytáhl skvělý zákrok.
     
    27:19
    Jakub Nakládal (CZE) se projevil poměrně zbytečným faulem. V obranném pásmu v rohu zahákoval soupeře a odsedí si dvě minuty. Nepříjemná situace pro český tým.
     
    24:21
    Vyloučen Ivan Rachůnek (CZE) na dvě minuty za držení.
     
    24:12
    Finové nyní úspěšně kombinují v útočném pásmu. Hlavní postavou posledních sekund byl Juhamatti Aantonen, který z mezikruží trefil tyčku! Nutno říci, že za své dnešní výkony by si banku zasloužil.
     
    20:49
    Na trestnou lavici míří obránce Ville Lajunen (FIN) na dvě minuty za podražení.
     
    11:46
    Finové nyní kombinují v útočném pásmu, ale nedostali se zatím ke střele. Na trestnou lavici ale míří Ivan Rachůnek (CZE) na dvě minuty za hákování a finský dostává příležitost navýšit své vedení.
     
    01:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rychlý a zároveň velmi smolný gól, který obdržela česká reprezentace. VILLE LAJUNEN nahodil z ostrého úhlu kotouč na branku, ten se odrazil od bruslí Zámorského za bezmocného Saláka. Bez asistence.

    Jan Salajka

    Góly a asistencie: 2. Lajunen, 31. Hietanen (Filppula), 33. Savinainen (Lajunen)


    Fínsko: Metsola (Engren) - Mäenpää, Hietanen - Niskala, Lajunen - Väänänen, Kousa - Ohtamaa, Kukkonen - Salminen, Filppula, Haataja - Osala, Hytönen, Aaltonen - Kiiskinen, Koskiranta, Anttila - Savinainen, Wirtanen, Kuusela, třináctý útočník: Lahti
    Česko: Salák (Kovář) - Barinka, Krajíček - Čáslava, Zámorský - Nakládal, Mojžíš - Krejčík, Němec - Kašpar, Novotný, Irgl - Vondrka, Nedorost, Průcha - Adamský, Vrána, Tenkrát - I. Rachůnek, Hertl, T. Rachůnek, třináctý útočník: Petružálek

    Rozhodca: M. Nord, M. Sjöqvist - J. Dahmén, J. Käck