Švajčiarsko – Slovensko 3:2 (kon.) | Nemecko – Kanada 3:2 (kon.)
koniec
Nemecko
3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Kanada
Piatok 09.11.2012, 19:45 • Olympia Eisstadion München • Nemecký pohár
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Priebežné poradie v súboji o Nemecký pohár je po prvom hracom dni nasledovné:
    1. Nemecko - 3 body (skóre +1)
    2. Švajčiarsko - 3 body (skóre +1)
    3. Slovensko - 0 bodov (skóre -1)
    4. Kanada - 0 bodov (skóre -1)

    Dovidenia pri zajtrajších online prenosoch Nemeckého pohára, kde si od 16:15 zmerajú sily reprezentácie Nemecka a Švajčiarska a od 19:45 reprezentácie Kanady a Slovenska.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:03:40)
     
    Je dobojované!
    Tretia tretina bola gólovo najbohatšia. Obaja gólmani v nej museli kapitulovať až dvakrát. Najskôr sa v 42. minúte podarilo poslať Nemcov do dvojgólového vedenia Hördlerovi, no ten sa dlho netešil. Už v 43. minúte znížil na 2:1 skvelou strelou Katic. V 55. minúte pridal tretí gól Nemecka Nikolai Goc, ktorý sa predviedol nádhernou delovkou od modrej čiary! V presilovej hre následne dokázal znížiť Dawes, no 29 sekúnd pred koncom oslabil svoj tím Boyd a Kanaďania s týmto zápasom už nedokázali nič urobiť.
    Treba hlavne pochváliť výkony gólmanov Zeppa a Carona, ktorí výrazne podržali svoje tímy v mnohých momentoch.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Do skvelého zakončenia z ľavého krídla sa dostal Dawes, no ten svojou delovkou napokon míňa nemeckú bránu! Gólman Zepp tentokrát nemusel zasahovať!
     
    59:31
    Kanadský hráč Dustin Boyd tentokrát poriadne zavaril svojmu tímu. 29 sekúnd pred koncom tretej tretiny oslabuje svoj tím na dve minúty kvôli hákovaniu.
     
    59:10
    Kanaďania hrajú opäť bez gólmana Carona a momentálne si puk systematicky kombinujú v útočnom pásme. Nemeckí hráči sa zatiaľ dobre bránia a puk vyhadzujú aspoň do stredného pásma.
     
    58:22
    Kanada dala gól!
    Kanadským hráčom sa podarilo v presilovej hre vsietiť kontaktný gól! Po skvelom zakončení od Boyda sa puk ocitol pod Zeppovým zadkom, no tam ho žiadny domáci obranca nevidel, a tak NIGEL DAWES puk nakoniec strelou dopravil za Zeppov chrbát! Asistenciu si pripisuje Dustin Boyd.
     
    57:48
    Kanaďania získali početnú výhodu o jedného hráča. Buchwieser nám predviedol držanie hokejky, po ktorom výrazne oslabuje svoj tím.
    Podarí sa Kanaďanom túto šancu využiť?
     
    57:40
    Gólman Caron ostáva na striedačke a kanadskí hráči nastupujú v šestici!
     
    57:37
    Kanadský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    57:37
    Gólman Zepp opäť výborne podržal svoj tím! Po tvrdej strele od Dawesa sa puk dostal k Boydovi, no ani jeden z nich nemeckého gólmana nedokázal položiť na lopatky. Tentokrát sa vyznamenal pozorný Zeppov betón.
     
    57:09
    Do konca tretej tretiny nám ostáva už len niečo menej ako tri minúty. Pri puku je momentálne Mauer, ktorý sa snaží získať cenné sekundy kľučkami v útočnom pásme.
     
    56:24
    Do peknej palebnej pozície na hranici pravého kruhu sa tentokrát dostal Marcel Müller, no gólman Caron jeho strelecký pokus zblokoval na hokejky svojich obrancov. Tí sa snažia zaútočiť.
     
    55:44
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde ho Ullmann posiela za kanadskú bránu a odchádza striedať aj celou svojou formáciou.
     
    54:57
    Kanaďania sa snažia presadiť individuálnymi prienikmi, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Nemeckí hráči presunuli sily do defenzívy, kde im to zatiaľ vychádza veľmi dobre.
     
    54:01
    Nemecko dalo gól!
    Nemeckí hráči sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po nádhernom zakončení z medzikružia sa do gólových štatistík zapisuje NIKOLAI GOC! Ten svojou delovkou z pozície blízko modrej čiary nedal gólmanovi Caronovi šancu na zákrok! Asistencie si pripisujú hráči Michael Wolf a Philip Gogulla.
     
    53:10
    Kanaďania sa aj v oslabení dostali do skvelej gólovej šance! Prečíslenie dvaja na jedného však nezvládli a po prihrávke od Germyna Stewart stratil puk, ktorý mu preskočil hokejku!
     
    52:33
    Nekompromisné zakončenie z pravého kruhu nám tentokrát predviedol Hospelt, no ten napokon míňa kanadskú bránu o niekoľko centimetrov.
     
    52:09
    Ondruschka nám predviedol skvelé zakončenie spoza ľavého kruhu! Gólman Caron mal s pukom menšie problémy, no napokon si ho zblokoval betónmi a následne pokryl lapačkou.

    Góly a asistencie: 32. Kink (Kohl, Wolf), 42. Hördler (Gogulla, Wolf), 55. N. Goc (Wolf, Gogulla) - 43. Katic (Germyn, Pettinger), 59. Dawes (Boyd)


    Nemecko: Zepp (Endras) - Baxmann, Hördler - N. Goc, Moritz Müller - Ondruschka, Kohl - Petermann, Akdag - Hospelt, Marcel Müller, Greilinger - Wolf ("C"), Ullmann, Gogulla - Kink, Mauer, Pietta - Buchwieser, Barta, Schütz.
    Kanada: Caron (Weiman) - Belle, Regehr ("C") - Lee, Zanetti - Roy, Fraser - Festerling, Katic - Milley, Pettinger, Dixon - Dawes, Boyd, Mitchell - Lehoux, Talbot, James - Stewart, Bell, Germyn.

    Rozhodca: Brüggemann (GER), Gebei (HUN) - Höck (GER), Lajoie (GER)