Žižkov – Sparta Praha 1:1 (po pen.) | Třebíč – Slovácko 0:2 (kon.) | Liberec – Rosice 3:0 (kon.)
Dukla Praha – Sigma Olomouc 0:1 (kon.)
koniec
FC Slovan Liberec
3:0 (1:0)
FC Slovan Rosice
cz Streda 31.10.2012, 17:00 • U Nisy, Liberec • Pohár FAČR
     
    Slovan Liberec si žádné komplikace nepřipustil a v poklidu postupuje dál v Poháru České pošty. Soupeř Severočechů ještě není znám a samotné čtvrtfinále poháru se bude hrát až v jarní části sezóny. To je ze stadionu U Nisy pro dnešek vše. Přeji příjemný zbytek večera. (18:50:43)
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Severočeši si nerozuměli v rozehrávce a o míč přišli. To je však mrzet určitě nemusí, protože o vítězství v dnešním duelu jen už nikdo nepřipravý.
     
    88
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec si s obranou soupeře hraje a přidává další branku. O třetí přesný zásah libereckého Slovanu se postaral JOSEF ŠURAL, který se prosadil přízemní střelou přesně k pravé tyči Lengálovi branky.
     
    87
    Mandula neobešel Fleišmana, který si pohotově poradil a hostující fotbalistu o kulatou pomůcku obral.
     
    85
    Máme před sebou poslední pětiminutovku, která se bude už jen spíše dohrávat z povinnosti. O postupujícím do dalšího kola není pochyb.
     
    84
    Hostující Mičko vyslal snad nejpovedenější střelu hostujícího celku. Pěkná rána zpoza vápna jen těsně minula levou šibenici Kolářovi branky.
     
    83
    Hosté měli výhodu rohového kopu. Tu však Rosice nijak nevyužili a pouze odevzdali míč domácím fotbalistům.
     
    81
    Hosté střídají. Odchází Krhut a místo něj přijde Veškrna.
     
    80
    Liberecký rohový kop končí na hlavě živného, který odvrací do bezpečí a mimo dosah Severočechů.
     
    78
    Ze hry odchází autor druhé liberecké branky Štajner. Místo něj se do hry podívá Rabušic.
     
    77
    Liberec právě vstřelil branku!
    Veterán JIŘÍ ŠTAJNER se krásně opřel do balonu a z úctihodných dvaceti metrů chytře přehodil brankáře Lengála, který neměl žádnou šanci reagovat.
     
    76
    Luilka se pokoušel o chytrou uličku mezi bránícími beky. Ta sice domácímu obránci vyšla, ale byla příliš dlouhá a skončila v autu.
     
    75
    Rosický rohový kop přistál pouze na hlavě Keliče, který odvrátil do bezpečí. Pokračovat budou ale hosté, kteří se k balonu dostali jako první.
     
    74
    Janů hledal nabíhajícího Šurala. Ten ale dostal balon až příliš do běhu a na hrací ploše už jej nezastihl. Hostující Selinger bude vhazovat.
     
    72
    Rosice si nerozuměli v rozehrávce a balon přišli. Toho se ujal kapitán Janů a rozehrál dále na volného Štajnera, který se bude snažit o nějakou chytrou myšlenku.
     
    71
    Máme před sebou posledních dvacet minut, které začali domácí fotbalisté rohovým kopem. Ten se ale Slovanu znovu vůbec nepovedl a skončil pouze v rukavicích Lengála.
     
    70
    Severočeši začínají s rozehrávku znovu až z vlastní poloviny a od vlastní obranné řady. Dlouhý centr Karišika nikoho v modrém dresu nenašel.
     
    69
    Domácí Delarge byl přistižen v ofsajdu a tím útočná snaha Libereckých končí.
     
    68
    Štajnerům pas doletěl sice na hlavu Keliče. Ten se ale do hlavičky nepoložil ideálně a zamířil pouze nad branku Lengála.

    Jakub Martínek

    Góly: 21. Blažek, 77. Štejner, 88. Šural


    FC Slovan Liberec: Kolář - Liulka, Kelič, Karišik, Fleišman - Bosančič, Janů "K" - Blažek, Štajner (78. Rabušic), Souza (59. Šural) - Hadaščok (59. Delarge).
    FC Slovan Rosice: Lengál - Vítámvás, Mandula, Pšikal "K", Mičko, Lang, Jukl, Havlásek (64. Touška), Selinger, Živný, Krhut (81. Veškrna).

    Rozhodca: Nenadál - Arnošt, Hock

    Diváci: 777