Žilina – Zvolen 4:5 (po s.n.) | Poprad – Košice 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 2:4 (kon.)
Trenčín – Martin 3:5 (kon.) | Piešťany – Skalica 8:2 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
HK Nitra
Piatok 21.09.2012, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    V 2. kole extraligy na seba narazia dva celky ktoré majú za sebou už po dva súťažné zápasy, keďže hrali predohrávky s mladíkmi tímu SR 20.

    V tomto zápase sa do Banskej Bystrice vrátia staré známe tváre, ktoré tu už pôsobili v minulosti, a to Jarmo Jokila, Roman Tománek a Matej Hamrák.

    Pozrime sa na zápasy 1. kola týchto dvoch tímov, začnime tímom HC´05 Banská Bystrica, domáci v tomto zápase privítali na svojom ľade hráčov zo Žiliny. Banskobystričanom sa podarilo zvíťaziť po predĺžení 4:3, keď v 64. minúte rozhodol Michal Hudec. Za Banskú Bystricu v tomto zápase ešte skórovali Michal Grman už v 53-tej sekunde, Radomír Heizer, a z trestného strieľania Michal Hudec.

    Nitra taktiež odohrala zápas v domácom prostredí, keď k nim pricestoval tím Trenčína. Domácim sa podarilo vyhrať 6:3, keď góly nastrieľali postupne Roman Tománek, Tomáš Chrenko, Peter König, Martin Segľa, Matej Hamrák, a skóre uzavrel druhým gólom v zápase Martin Segľa.

    Stávkové kancelárie favorizujú tím Vladimíra Országha a dávajú im kurz 1.85, naopak zverencom Antonína Stavjaňu dávajú kurz 2.96.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Dzubina (Slipčenko) - Grman, Richter, Bambúch, Kubka, Styk, Ketner, Petro, Predajniansky - Ján Sýkora, Češík, Hvila - Juraj Sýkora, Heizer, Jabrocký - Lunter, Zigo, Lamper - Nemček, Hlinka, Jankovič.

    HK Nitra: Žigárdy (Hollý) - König, Bača, Vosátko, Ordzovenský, Rais, Trefný, Kuzma,Pupák - Jokila, Chrenko, Podstavek - Tománek, Stümpel, Kováčik - Segľa, Harmák, Mašlonka - Hrnka, Bene, Kmeč.

    Rozhodca: Lokšík - R.Bednár, Kacej.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:15
    Obrovská šanca na skórovanie pre Jána Sýkoru, ktorý dostal puk na modrú čiaru, odtiaľ vystrelil, a trafil len tyčku Žigárdyho bránky !
     
    01:30
    Kováčik s Tománkom držali puk za Dzubinovou bránou, nakoniec ho Tománek prihral na Stümpela, ktorému ale strela nesadla, a puku sa tak zmocnili domáci hráči.
     
    02:20
    Grman poslal do úniku Filipa Nemčeka, ale o puk obral tesne po prechode modrej čiary Hamrák
     
    03:12
    Opäť Ján Sýkora v obrovskej šanci, dostal puk na modrú čiaru, odtiaľ sa dostal až pred Žigárdyho, ale jeho strela letela tesne nad ochrancu svätyne Nitry.
     
    04:30
    Domáci sa dlho držali v útočnom pásme, ale nakoniec o puk prišli, do šance sa teda dostal Mašlonka, ale jeho strelu Dzubina vyráža za svoju bránku, a tam sa o puk postarali domáci hráči.
     
    05:30
    Hlinka si vytvoril šancu na skórovanie, ale strieľal už po prechode modrej čiary, a tak si Žigárdy s jeho strelou poradil.
     
    06:06
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odchádza Lukáš Bambúch za hákovanie.
     
    06:35
    Nitrania sa usadili v pásme, vytvorili si aj presilovkový tlak, ale nedokázali ho využiť na skórovanie.
     
    07:25
    Hostia len nahodili puk do útočného pásma, Grman sa pokúsil o vyhodenie, to však zachytil jeden z hostí, ale puk poslal len do rohu, kde bol domáci hráč, ktorý puk poslal preč z pásma.
     
    08:06
    Domáci v plnom počte.
     
    08:26
    Na ľade ostal ležať Trefný potom čo sa zrazil s Bambúchom, ale vylučovať sa nebude.
     
    10:30
    Grmanova chybná rozohrávka, v obrannom pásme poslal puk priamo na hokejku Chrenka, ten si však nedokázal puk spracovať, a našťastie pre domácich Dzubina nemusel zasahovať.
     
    11:15
    Domáci opäť usadený v útočnom pásme, Richter poslal na modrej čiare prihrávku na Heizera, ktorého strelu Žigárdy vyráža, ale pred bránou nebol pripravený žiadny domáci hráč na dorážku.
     
    11:36
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme, puk sa dostal na Raisa, ktoré strelu ukryl Dzubina v náručí.
     
    11:47
    Nitra dala gól!
    Opäť vyhrala buly Nitra, k puku sa po buly dostal Rais, ten vystrelil, Dzubina puk len vyrazil za seba, tam čakal pripravený Hamrák, ktorý okamžite poslal puk na MAREKA MAŠLONKU, ktorý vedel čo s pukom, a usmernil ho za chrbát domáceho brankára. Asistencie: Matej Hamrák, Matúš Rais.
     
    12:27
    Vylúčenie na strane Nitry, a šanca domácich na vyrovanie, na trestnú odchádza Jarmo Jokila, za hákovanie.
     
    12:58
    Domáci roztočili presilovkový kolotoč v útočnom pásme, ale Žigárdyho sa im podarilo ohroziť len raz, a to Hvilovou strelou, ktorú nemal kto doraziť, následne sa hostia oslobodili vyhodením puku až k brankárovi Dzubinovi.
     
    14:27
    Hostia v plnom počte.
     
    14:48
    Druhé vylúčenie Banskej Bystrice, domácich bolo na ľade o jedného hráča viac tento priestupok ich môže mrzieť, trest si odsedí Branislav Jankovič.
     
    15:01
    A Banská Bystrica ide do troch, keď na trestnú lavicu odchádza Michal Grman, hostia tak majú skoro dve minúty výhodu o dvoch hráčov.
     
    16:00
    Hostia sú síce usadení v pásme, ale nedarí sa im vystreliť na Dzubinu, teraz sa to podarilo Chrenkovi, ktorý domáceho brankára trafil do masky, hra je tak prerušená, a Dzubina otrasený.
     
    16:42
    Nitra dala gól!
    A hosťom sa podarilo využiť presilovú hru o dvoch hráčov, keď z rohu klziska prihral Kováčik na MATÚŠA RAISA, ktorý na druhý pokus poslal puk za Dzubinu. Asistencia: Miroslav Kováčik.
     
    18:23
    Chyba Hrnku v obrannom pásme, k puku sa dostal Lunter, ale jeho strelu Žigárdy v pohode chytá.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:49.
     
    V úvode prvej tretiny to vyzeralo na prevahu domáceho celku, to sa však nepotvrdilo, keďže hostia z Nitry vedú 0:2, keď Dzubinu najprv v 12. minúte prekona MAREK MAŠLONKA, následne hostia dokázali využiť presilovku o dvoch hráčov, a v 17. minúte pridal druhý gól do domácej siete MATÚŠ RAIS. Uvidíme či sa domáci spamätajú z dvoch inkasovaných gólov, a podarí sa im v dnešnom zápase zvíťaziť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:20
    Domáci hráči sa hneď od úvodných sekúnd druhej tretiny snažia o strelenie gólu, hneď po buly nahodil puk do pásma Grman, následne sa o strelu pokúsil Sýkora, ale puk mu nesadol, a tak Žigárdy zasahovať nemusel.
     
    21:50
    Obrovská šanca pre hostí puk sa ocitol v bránkovisku, a za Dzubinom, ale pohotový domáci hráči puk odpratali k modrej čiare, kde stál Kováčik, ale jeho strela úspešná nebola.
     
    22:42
    Nitra dala gól!
    Hostia vedú už o tri góly, keď tretí gól do domácej siete po chybe brankára Dzubinu pridal MATEJ HAMRÁK, mimochodom bývalý hráč Baranov. Bez asistencie.
     
    24:22
    Hosťom sa podarilo takmer vyšachovať domácu obranu, ale Jokila stojaci pred domácou bránou neusmernil puk za chrbát Dzubinu.
     
    24:49
    Vylúčenie na strane Nitry, na trestnú ľavicu si sadá Peter König za seknutie.
     
    25:10
    Neuveriteľná chyba obrancu Bambúcha, puk poslal pred vlastnou bránou na Kováčika, ktorý našťastie pre domácich nedokázal poslať puk do Dzubinovej bránky.
     
    26:30
    Domáci podľa svetelnej tabule hrajú presilovú hru, ale na ľade to vyzerá úplne inak, ako keby sa hralo normálne 5 na 5. Dokonca domácim teraz ušiel puk, a vhadzovať sa tak bude pred domácim brankárom Dzubinom.
     
    26:49
    Hostia v plnom počte.
     
    27:15
    Ale teraz si domáci brankár zaslúži pochvalu za zákrok ktorý predviedol, keď chytil takmer istý gól po strele od Podstavka, následnú strelu Mašlonku kryje betónom.
     
    Oddychový čas domácích. Domáci tréner sa na svojich zverencov nemôže pozerať, a tak si zobral time-out.
     
    28:03
    Vylúčenie Nitry, na trestnú ľavicu si odchádza sadnúť Vosátko za držanie.
     
    29:00
    Domáci hráči opäť hrajú presilovku rovnako ako tú predošlú, slabé strely Bambúcha a Heizera nemohli Žigárdyho ohroziť.
     
    30:03
    Hostia v plnom počte.
     
    30:27
    Domáci nechali úplne osamoteného Podstavka nech sa pohrá s Dzubinom, ale domáci brankár sa hrať nechcel a puk chytá.
     
    31:57
    Ďaľšie zaváhanie domáceho brankára, išiel rozohrať za bránu, ale puk nechal pod sebou, následne zakopol o hráča Nitry, ktorý mal obrovskú šancu na strelenie štvrtého gólu do domácej brány, ale puk nakoniec skončil na hokejke domáceho hráča.
     
    32:38
    Príležitosť na strane Nitry, strelu Hamráka však Dzubina chytá, následné strkanice pred bránou sa bez trestu nezaobídu.
     
    32:38
    Vylúčenie na strane Nitry, na trestnú odchádza Mašlonka za krosček, a na domácej strane si odchádza posedieť na trestnú ľavicu Richter za hrubosť.
     
    33:34
    Pokus Ordzovenského usadiť sa v útočnom pásme vyšiel, keď nahodil puk na Dzubinu, a ten ho chytá do lapačky.
     
    34:08
    Ordzovenský našiel Tománka medzi kruhmi ten si našiel priestor a dostal sa až pred Dzubinu, ale tam jeho cesta skončila, keď Dzubina vyrazil puk na ochrannú sieť.
     
    34:38
    Trestné ľavice sa vyprázdnili, a to znamená že obidvaja potrestaný hráči sa vrátili na ľad.
     
    35:22
    Domáci hráči sa snažia dostať do útočného tempa, čo aj potrebujú keď chcú zrovnať skóre, ale strelu Grmana poľahky chytá Žigárdy.
     
    36:25
    Pokus domácich vysunúť Hvilu im vyšiel, Hvila okamžite po získaní puku vyštartoval od modrej čiary na Žigárdyho, ten jeho pokus vyrazil, ale puku sa zmocnili hostia, a okamžite poslali do brejku Tománka, ale ten taktiež stroskotal na Dzubinovi.
     
    38:18
    Vylúčenie na strane Nitry, na trestnú ľavicu odchádza Vosátko za držanie hokejky.
     
    38:30
    Domáci sa okamžite po buly usadili v pásme, ale Grmanova strela sa odrazila od Žigárdyho lapačky ďaleko od domácich hráčov, a tak sa Nitra oslobodila poslaním puku až k domácemu brankárovi.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:38.
     
    V druhej tretine to už bolo o jasnej prevahe hosťujúceho celku, domáci hráči hrali niekoľko presiloviek, ale ani v jednej si nedokázali vytvoriť poriadny tlak, a streliť tak gól. Naopak hosťom sa streliť gól podarilo, a to už v 23.minúte, keď po chybe domáceho brankára Dzubinu poslal puk do odkrytej brány MATEJ HAMRÁK, ktorý v minulosti obliekal dres domácich Baranov. Uvidíme či domáci hráči naberú cez prestávku dostatok energie na zvrátenie nepriaznivého skóre.
     
    Na dnešný zápas bolo predaných 1440 vstupeniek a permanentiek.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:21
    Banská Bystrica dala gól!
    Domácim hráčom sa hneď v úvode tretej tretiny podarilo znížiť stav, keď Žigárdyho prekonal MATEJ ČEŠÍK. Asistencie: Ján Sýkora, Lukáš Hvila.
     
    41:50
    Nitra dala gól!
    Hosťom netrvalo dlho aby odpovedali na gól domácich, a tak z typickej brejkovej situácie skóruje ROMAN TOMÁNEK. Asistencie: Miroslav Kováčik, Radovan Trefný.
     
    42:58
    Banská Bystrica dala gól!
    Ďalší gól domácich, MÁRIO LUNTER sa po prihrávke od Kubku dostal do samostatného úniku, a prekonáva Žigárdyho. Asistencia: Branislav Kubka.
     
    43:20
    Hneď po druhom góle domácich, sa domáci dostali do pásma, ale Stykova strela skončila len v lapačke Žigárdyho, ktorý puk následne posunul svojim spoluhráčom.
     
    45:43
    Vylúčenie Nitry, na trestnú ľavicu odchádza Hrnka za podrazenie, a domáci majú veľkú šancu dotiahnuť sa na rozdiel jedného gólu.
     
    46:30
    Domáci usadení v útočnom pásme, prudká strela Richtera preletela popri Žigárdym, ale neohrozila ho, následne puk letí až k Dzubinovi.
     
    47:43
    Hostia v plnom počte.
     
    48:24
    Hostia sa dostali do brejku, Tománek sa po prihrávke od svojho spoluhráča s pukom veľmi nehral, ale rovno ho napálil do Dzubinu, ten puk chytá na hrudi.
     
    49:01
    Domáci v útočnom pásme, Ján Sýkora poslal puk na Predajnianskeho, ktorému strela nesadla, a tak puk končí na ochrannej sieti, nad Žigárdyho bránou.
     
    49:42
    Hostia sa takmer dostali do prečíslenia, ale zabránil tomu čiarový rozhodca, ktorý odpískal ofsajd.
     
    50:10
    Jabrockého strela od modrej bola tečovaná, a končí za bránou hostí, následná strela Styka po ktorej nasleduje nádherný zákrok Žigárdyho.
     
    51:00
    Vylúčenie Nitry, na trestnú ľavicu odchádza Kuzma za nedovolené bránenie v hre.
     
    51:52
    Domáci sú síce usadení v útočnom pásme, pásmom putujú krížne prihrávky, ale žiadny domáci hráč sa neodhodlal k strele.
     
    52:43
    Bambúchová strela z modrej čiary letí tesne nad žŕdkou brány hostí, po odraze puku od mantinelu sa k nemu dostal Nemček, ale jeho strelu chytá pohotový Žigárdy.
     
    53:00
    Hostia v plnom počte.
     
    53:27
    Šanca Nitry navýšiť vedenie, ale po prihrávke od Hamráka nedokázal presne vystreliť Mašlonka, jeho tečovaná strela mierila k streche zimného štadióna.
     
    54:45
    Nádherná akcia druhej formácie Nitry, Kováčik dostal puk do pásma následne ho poslal na Tománka, ktorý zadovkou hľadal Stümpela, ale ten bol rýchlejší ako puk a tak gól nepadol.
     
    56:31
    Vylúčenie Nitry, na trestnú ľavicu si odchádza odsedieť dve minúty Kováčik za podrazenie.
     
    57:07
    Grmanovo nahodenie na bránku Nitry, a puk končí v Žigárdyho náručí, vhadzovať sa tak bude v útočnom pásme domácich.
     
    57:31
    Pokus domácich prekvapiť Žigárdyho sa skončil strkanicou pred bránkou Nitry, rozhodca tak bude udeľovať tresty.
     
    57:31
    Vylúčenie na strane Nitry, Hamrák dostáva dve minúty za hrubosť, v tom istom čase obdržal trest aj domáci hráč, a to Jabrocký taktieť za hrubosť.
     
    57:51
    Domáci tréner skúša hru bez brankára, Dzubina tak odkorčuloval na striedačku !
     
    58:00
    Domácim zostávajú už len dve minúty na vyrovnanie, naopak hosťom ostávajú ešte dve minúty na udržanie stavu v ich prospech, a následnému zisku troch bodov.
     
    58:50
    Domácim sa podarilo usadiť v útočnom pásme, ale nedarí sa im ohroziť brankára Žigárdyho v službách Nitry.
     
    59:24
    Už len niekoľko sekúnd ostáva do konca zápasu, a vyzerá to tak že Nitra si domov odnesie tri body, a ostane na čele tabuľky.
     
    59:57
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na 3 sekundy odchádza na trestnú ľavicu Hvila za seknutie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas medzi Banskou Bystricou a Nitrou, v ktorom mal prevahu tím z pod Zobora. Góly v tretej tretine nastrieľali postupne, najprv to bol v 41. minúte MATEJ ČEŠÍK, ktorý znížil stav na 1:3, následne hostia zvýšili náskok zásluhou ROMANA TOMÁNKA, domácim sa ešte podarilo znížiť stav na 2:4, keď Žigárdyho prekonala MÁRIO LUNTER. Nitra sa tak usadila na prvej priečke v Tipsport extralige.
     
    Ja sa s Vami lúčim, a teším sa na ďaľšie prenosy na onlajnoch. Ďakujem za pozornosť, DOVIDENIA. (19:19:42)

    Majkl Petruška

    Góly a asistencie: 41. Češík (Sýkora Ján, Hvila), 43. Lunter (Kubka) - 12. Mašlonka (Hamrák, Rais), 17. Rais (Kováčik), 23. Hamrák, 42. Tománek (Kováčik, Trefný)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Dzubina (Slipčenko) - Grman, Richter, Bambúch, Kubka, Styk, Ketner, Petro, Predajniansky - Ján Sýkora, Češík, Hvila - Juraj Sýkora, Heizer, Jabrocký - Lunter, Zigo, Lamper - Nemček, Hlinka, Jankovič

    Tréner: Vladimír Országh

    HK Nitra: Žigárdy (Hollý) - König, Bača, Vosátko, Ordzovenský, Rais, Trefný, Kuzma,Pupák - Jokila, Chrenko, Podstavek - Tománek, Stümpel, Kováčik - Segľa, Harmák, Mašlonka - Hrnka, Bene, Kmeč

    Tréner: Antonín Stavjaňa

    Rozhodca: Lokšík - R.Bednár, Kacej

    Diváci: 1440