Třinec – Sparta B 0:2 (kon.) | Bohemians – Zlín 0:0 (kon.) | Sokolov – Most 0:2 (kon.)
Ústí n. L. – Vlašim 1:0 (kon.) | Táborsko – Opava 1:6 (kon.)
koniec
Bohemians Praha
0:0 (0:0)
FC Zlín
cz Sobota 12.05.2012, 10:15 • Střížkov • Chance Národní Liga (CZ)
     
    Rozhodčí nakonec k dnešnímu utkání nepřidal ani jednu minutu a tak jsme byli svědky remízy 0:0. Domácí tak ani na pátý pokus nevyhrávají a pokud Jihlava vyhraje, postup bude definitivně ztracený. Druhý poločas nakonec přinesl pěknou podívanou a šanci ke vstřelení branky měly obě mužstva. Více ze hry měl Zlín, který ke konci utkání byl nebezpečný. Celková remíza je ale pro obě strany po předvedeném výkonu spravedlivá.
     
    88
    Za zbytečné hození Besty na zem dostal žlutý karton Peter Očovan.
     
    73
    Sledujeme první střídání v zápase. Ze hřiště odchází Stanley Ibe, kterého střídá Jiří Šisler.
     
    72
    No a také domácí se dočkali. Na nevinný centr si z pozadí doběhl Škoda a kdyby mu míč neskočil tak by to bylo v bráně!
     
    71
    Ještě větší šance pro Zlín. nyní byli dva hráči hostí sami u tyče ale Poznar se Železníkem míč nepochopitelně neuklidili do brány.
     
    70
    Bez větších debat největší šance zápasů pro Zlín. Hosté minutu tlačili Bohemians a před bránou se ocitl samotný Besta, netrefil!
     
    65
    Opět Jugas v akci, jeho druhá hlavička je ale o poznání nebezpečnější, ale Winter chytá.
     
    62
    Dobešova byla tečována a končí jen kousek od brány, po dlouhé době velká šance.
     
    61
    Radek Dorotík fauloval Bestu a dostal žlutou kartu!
     
    57
    Na Střížkově se dnes sešlo 312 fotbalových fanoušků.
     
    55
    Další faul Zlína, žlutou kartu si odnáší Lukáš Motal.
     
    51
    Za faul obdržel žlutou kartu Lukáš Pazdera.
     
    A také se tak stalo a sudí ukončil první poločas dnešního zápasu. Zatím se hraje bez branek a nutno dodat, že je to nejspíše stav zasloužený. Obě mužstva hrají vyrovnaně a vyhrát dnes může kdokoliv. Na začátku poločasu jsme mohli sledovat šanci na každé straně, postupně ale z rychlých výpadů obě mužstva ustoupili a hrálo se takticky a nikdo se nedopouštěl chyb v obraně. Uvidíme zda jeden z týmů upustí od obrany a půjde tvrdě do útoku nebo jestli se soupeři rozejdou remízou. To vše nabídne druhý poločas, který začne cca v 11:16.
     
    11
    Dorotík táhl útok a do uličky poslal balon rozběhnutému Hodasovi, ten vyslal přízemní střelu a trefil se přímo vedle tyče.
     
    3
    Z rohového kopu se domácí málem prosadili. Lencevič poslal hlavou balon do vápna kde ve vzdušném souboji Dostál zaváhal a Pencova hlavička mířila nad břevno.
     
    2
    A hosté zahrozili větším kalibrem. Polách se přihnal ze strany až před Wintera a zejména první střela byla velmi nadějná. Winter však nejdříve perfektně zasáhl a poté Polách z dorážky mířil mimo bránu.
     
    Do začátku utkání nám zbývá pár posledních vteřin, ale zde na Střížkově se dnes sešlo zatím maximálně 100 diváků.
     
    Dnes se jedná o souboj čtvrtého týmu proti partě z místa desátého. Obě mužstva prožívají sezonu plnou zvratů, Zlín na podzim předváděl dobré výkony, dokázal porazit Bohemians 3:0 a po právu měl nejlepší obranu. Do jarní části ale vstoupil opravdu mizerně a místo postupových ambicí se div, že nemusí zachraňovat. Na Třinec mají hosté 7 bodů náskok a tak jsou téměř zachráněni. Domácí Bohemka naopak zažívá takové pády častěji. Do 22, kola, kdy si klokani vysloužili v médiích místo největšího favorita na postup po výhře 4:0 v Třinci ale poté přišla smolná černá série hned čtyř proher a z postupových ambicí je čtvrté místo a ztráta pět bodů na druhou Jihlavu. Pokud tedy chce nováček soutěže do Gambrinus ligy, musí dnes bezpodmínečně vyhrát.
     
    Na obou stranách jsou na soupisce ke zjištění velmi zajímavé informace. Hosté přijeli do Prahy v silné sestavě, ale na střídání jsou připraveni hráči ročníků 90 až 92. V základní sestavě Bohemians nehraje Pavel Drsek, zkušený stoper, který dnes začne pouze na lavičce náhradníků.
     
    Příjemné fotbalové dopoledne ze Střížkovského stadionu. Na hřiště zatím dopadají kapky deště, ale pokud se splní aktuální meteorologická předpověď, tak by do začátku utkání měl déšť ustát. Pomalu se nám na hřiště za pár okamžiků vytrousí hráči Bohemians Praha i Tescoma Zlín k utkání 28. kola.

    Michal Kunc

    Góly:

    Karty:   61. Dorotík (BOP), 88. Očovan (BOP) - 51. Pazdera (ZLN), 55. Motal (ZLN)


    Bohemians Praha: Winter V. - Mácháček P., Flachbart J., Penc J., Lencevič D. - Hodas J., Janda P., Dorotík R.- Očovan P. - Ibe S., Škoda M.

    (lavička: Drsek P., Subič O., Križan M., Hájek P., Šisler J., Klán V., Šebek J.)

    FC Zlín: Dostál S.- Malý M., Pazdera L., Jugas J., Kubica L. - Dobeš R., Motal L., Polách T. - Železník L., Poznar T., Besta A.

    (lavička: Holík L., Salachna L., Hájek T., Kurtin P., Bublák R., Zapletal J.)

    Rozhodca: Ondráš V. - Štěrba V., Peřina P.