NJ Devils – Buffalo 3:1 (kon.) | Washington – NY Rangers 4:1 (kon.)
koniec
Washington Capitals
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
New York Rangers
cz Štvrtok 29.12.2011, 01:30NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    O Rangers:

    Manhattanský tým, který se v září představil také na ledě Sparty, zažívá úspěšnou sezonu. Zatím vede Atlantickou divizi s dvoubodovým náskokem před Philadelphií a se zápasem k dobru. Tento fakt zaručuje mančaftu z New Yorku druhé místo v celé NHL. Tým šlape a to potvrzuje 22 vítězných zápasů. Poraženi byli Jezdci ve dvanácti případech, z toho čtyřikrát získali alespoň bod. Doposud vstřelili 102 branek, což je třetí nejvyšší číslo z celé divize. Naopak 72 inkasovaných branek je druhé nejlepší číslo z celé soutěže.

    Kanadskému bodování vládne slovenský útočník Marián Gáborík. Za 34 odehraných zápasů nasbíral 33 bodů (22+11). O devět branek vede i tabulku střelců svého týmu. Druhým hráčem týmového bodování je Ryan Callahan. Sniper Jezdců nasbíral o sedm bodů méně (13+13). Ihned za ním je předsezónní posila a nejlépe placený hráč celé soutěže, Brad Richards (12+14). V tabulce pravdy je na tom nejlépe obránce Michael Del Zotto. Mladý bek Jezdců dokázal nasbírat 25 kladných bodů, což je úctyhodná bilance.

     
    O Capitals:

    Opačné starosti má tým, ve kterém působí trio českých hráčů. Ovšem všichni tři hráči si rozhodně představovali vstup do soutěže lépe. Caps nasbírali ve 34ti zápasech 36 bodů. V Jihovýchodní divizi jim patří třetí příčka. Tým vyhrál pouze v sedmnácti zápasech. Na kontě má stejný počet porážek, ale dvakrát získali Caps alespoň bod. Celkem 100 vstřelených branek by nebylo špatné číslo, kdyby v kolonce inkasovaných branek nebylo o pět zásahů více. Tyto čísla padají hlavně na ramena českého dua v brance Washingtonu. Hlavně Tomáš Vokoun nenaplňuje předsezónní očekávání a dá se říci, že zůstává ve stínu mladšího Michala Neuvirtha.

    Lídrem týmového bodování je Nicklas Bäckstrom. Elitní centr Caps nasbíral 35 bodů (12+23) ve 34ti zápasech. Druhý Alex Ovečkin nastřádal o deset bodů méně (12+13) a hlavně, co se týče vstřelených branek, hledá svou formu z minulých let. Třetí místo zaujímá Dennis Wideman. Obránce Caps nahrál 23 bodů (5+18). Nejlepším střelcem týmu je Jason Chimera s třinácti zásahy. V tabulce pravdy je na tom nejlépe Karl Alzner, který má jedenáct kladných bodů.

     
    Poslední zápasy:

    Oba týmy hráli naposledy v noci z pondělí na úterý. Jezdci hostili v derby Islanders a po dvou brankách Hagelina zvítězili 3:0. Brankou k tomu přispěl také Slovák Marián Gáborík. V brance se objevil Henrik Lundqvist. Dnes nastoupí Martin Biron.

    Capitals zavítali na led Buffala a museli strávit porážku v poměru 2:4. Všechny branky Sabres padly v první třetině a hosté již nedokázali dotáhnout ztrátu. V brance stál Michal Neuvirth, ale dnes jeho místo zaujme Tomáš Vokoun.

     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Vokoun - Alzner, Carlson, Wideman, Hamrlík, Orlov, Erskine - Ovečkin, Backstrom, Sjomin - Johansson, Halpern, Brouwer - Chimera, Laich, Ward - Hendricks, Beagle, Knuble.

    New York Rangers: Biron - McDonagh, Girardi, Del Zotto, Stralman, Woywitka, Bickel - Anisimov, Stepan, Gáborík - Hagelin, Richards, Callahan - Dubinsky, Boyle, Mitchell - Fedotěnko, Rupp, Prust.


     
    Domácí hráči nastoupí v červených dresech. Jezdci odehrají utkání v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Utkání bylo zahájeno. U puku jsou hosté a vydávají se do útoku.
     
    00:27
    Jezdci obklíčili Vokouna, několikrát vystřelili. Ani jeden z pokusů nenadělal českému brankáři velké problémy. Dopředu se derou domácí.
     
    01:12
    Caps se prodrali dopředu, vybojovali útočné pásmo. Vzápětí o něj přišli. Ofsajd Caps.
     
    01:33
    Závar před Vokounem domácí hráči uhlídali. Jejich obranná práce končí zakázaným uvolněním. Vhazuje se po pravici Vokouna.
     
    01:46
    Domácí vyhráli buly a vyhazují kotouč. Oba týmy střídají, hosté zakládají další útočný výpad zpoza své branky.
     
    02:12
    Biron musel pro puk za svou branku a rozehrál. Puk se ovšem dostal na hokejku Chimery, který vyslal puk na prázdnou branku. Jeho pokus od mantinelu byl ovšem nepřesný.
     
    03:08
    Tentokrát závar okolo branky Capitals, ovšem opět z něj nezapršelo. Rangers stále u kotouče ve středním pásmu.
     
    03:51
    Ke střele od modré se dostal McDonagh. Jeho ráně ovšem chyběla přesnost. Puk v moci Jezdců v obranném pásmu Capitals.
     
    04:13
    Vokoun musel zasahovat a puk se dostal až za branku Rangers. Oba týmy střídají.
     
    04:39
    Capitals se prodírají do útoku. Rangers ovšem úspěšně brání útočné pásmo.
     
    05:29
    Další neúspěšný výpad Capitals.
     
    05:50
    Velká šance Capitals. Důrazný Chimera vybojoval puk za brankou, nabil Laichovi, který stál v mezikruží. Ten vystrašil Birona. Puk ovšem mířil nad!
     
    06:16
    Zakázané uvolnění Rangers. Capitals jsou aktuálně lepším celkem.
     
    06:25
    Český brankář ve službách Capitals ukázal něco ze svého umění. Nejdříve vyrazil střelu od modré, která se dostala za branku a odrazila se zpět před ní. U tyčky čekal obsazený Anisimov a forhendem se pokusil zasunout puk do branky. Do dráhy puku se ovšem vrhl tygřím skokem Vokoun a zabránil gólu!
     
    07:13
    Po komerční přestávce se vhazuje ve středním pásmu.
     
    07:32
    Ke střele se dostal Hamrlík. Jeho dělovku Biron vyrazil k Mitchellovi, který puk vyhodil z obranného pásma Rangers.
     
    08:06
    Po kombinaci Richardse se k zakončení dostal Callahan, ale mířil mimo.
     
    08:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Špatnou domluvu obránců zachytil Halpern. Vyslal Brouwera, který vystřelil na Birona. Tomu se nepodařilo udržet kotouč a u puku byl první MARCUS JOHANSSON - 1:0! Asistence: Jeff Halpern.
     
    08:43
    Šance na obou stranách. Nejdříve se k zakončení dostal Laich, ale tentokrát proti Bironovi neuspěl. Na druhé straně byl neúspěšný naopak Boyle.
     
    09:03
    Souboj v rohu kluziště vyzněl lépe pro domácí a ti mohou zaútočit. Zatím se jim ovšem nedaří projít přes střední pásmo.
     
    09:48
    Skvělá práce Bäckstroma. Centr Washingtonu se ujal kotouče, vlétl do útočného pásma jako uragán, najel si zprava a pokoušel se beckhendem překvapit Birona. Brankář Jezdců byl ovšem pozorný. Poradil si i s následnou dorážkou Ovečkina. Stav se tedy nemění.
     
    10:21
    Buly po pravici Birona vyhráli hosté a dostali puk na polovinu soupeře. Tam o něj vzápětí přišli vinou ofsajdu. Vhazuje se na modré čáře.
     
    10:33
    Tentokrát vhazování na druhé straně a úspěšné pro domácí. Ti mohou rozehrát zpoza své branky.
     
    10:55
    A Wideman čekal tak dlouho, až za to málem zaplatil. Stepan využil momentu zaváhání, našel před brankou Anisimova a jeho dělovku ukryl do své výstroje Vokoun.
     
    10:55
    Alzner (WAS) sekal a odpyká si menší trest. Přesilová hra Rangers.
     
    11:36
    Capitals se osvobozují a mohou vystřídat.
     
    11:51
    Rangers se nepyšní příliš lichotivou bilancí. V přesilových hrách mají úspěšnost 15,8% a to je dvacáté nejhorší číslo v celé soutěži. Aktuálně se to prokazuje. Washington se úspěšně brání.
     
    12:25
    Platí to i nadále. Rangers se nedaří vybojovat útočné pásmo na delší časový úsek. Když už se to povede, tak trpí nepřesnými přihrávkami, které domácí hráči zachytávají.
     
    13:13
    Domácí jsou již kompletní a zřejmě je to povzbudilo. Hala bouří, u puku jsou ovšem hosté a až teď dobývají branku Capitals.
     
    13:46
    Vokoun nemusel nijak zasahovat. Vše skončilo jen u přihrávek a náznaků. Caps se vymanili z tlaku a Rangers začínají další útok zpoza své branky.
     
    14:07
    Hendricks dohrál u mantinelu Prusta a hra byla radši přerušena. Prust si to nenechal líbit, ale u obou kohoutů byli včas sudí. Uvidíme, zda se dočkáme ještě nějaké potyčky obou hráčů. Komerční přestávka.
     
    14:31
    Útočný výpad domácích střelou neskončil, tudíž se nabídla možnost pro hosty. Ti okupují útočné pásmo.
     
    14:40
    A vybojovali si faul. Domácí Erskine (WAS) přidržel soupeře a poté ho stáhl k zemi. Možná trochu přísný faul. Každopádně tu máme další přesilovou hru Jezdců.
     
    15:19
    Vokoun likvidoval ránu od modré. Úspěšně. Capitals se osvobozují.
     
    15:49
    Stepanova formace dlouho držela útočné pásmo, ale k zakončení se nedostala. Domácí vyhodili kotouč a Biron pro něj musel až k modré čáře. Prokázal své umění a rozehrál kotouč. Rangers opět u puku.
     
    16:33
    Richardsova rána od modré skončila na pravém betonu Vokouna. Domácí se opět osvobozují. Zdá se, že přežijí další oslabení.
     
    17:02
    Už tomu tak je. Rangers ztratili kotouč a Caps mohou jet dopředu.
     
    17:16
    Rangers právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno. Od modré střílel Carlson a puk trefil pouze Callahana. Odražený kotouč se dostal na hokejku BRANDONA DUBINSKÉHO a ten akci 2 na 1 zakončil sám nad rameno Vokouna - 1:1! Asistence: Ryan Callahan.
     
    18:19
    Hra nabírá na obrátkách. Domácí chtějí jít ihned do vedení a jsou aktivnější. Tentokrát míří na trestnou hostující hráč, jmenovitě se jedná o Bickela (NYR).
     
    18:56
    Caps drží soupeře pod zámkem a kombinují.
     
    19:16
    Neskutečné. Elitní formace domácíh zakombinovala. Ovečkin našel Bäckstroma v kruhu pro vhazování. Ten nabil na zadní tyč Laichovi, ale tomu puk skočil, tudíž netrefil prázdnou branku Rangers!
     
    19:36
    Ani napodruhé Caps neuspěli. Stav se tedy nemění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme tu konec první periody, která se nakonec rozjela v pěkný kolotoč. Utkání to bude ještě velmi zajímavé. Po první třetině je stav vyrovnaný a dá se říci, že zaslouženě. Pochvalu si zaslouží oba brankáři. Druhá třetina začne přibližně ve 2:33.
     
    Střely na branku: 7:8
    Přesilové hry: 1:2
    Vhazování: 10:6
    Hity: 13:3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Caps pokračují v přesilové hře. Zbývají jim poslední vteřinky Bickelova trestu. Domácí vybojovali útočné pásmo.
     
    20:47
    Rangers jsou již kompletní a podařilo se jim vyhodit kotouč. Capitals zakládají další útočný výpad zpoza své branky.
     
    21:20
    Laichova formace roztáčí kolotoč okolo Birona. Střely ovšem nepřicházejí.
     
    21:29
    A to mohl potrestat Boyle, který se dostal do samostatného úniku. Proti Vokounovi neuspěl, takže stav zůstává zásluhou českého brankáře beze změny.
     
    21:57
    Přetahovaná ve středním pásmu končí tvrdým atakem Stepana. Hra je přerušena. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    22:19
    Capitals drželi kotouč u své branky, pokusili se rozehrát další útočný výpad. Tento pokus ovšem skončil zakázaným uvolněním.
     
    22:53
    Ovečkin se dostal do souboje s Bironem za brankou Rangers a vítězně z tohoto duelu vyšel brankář ve službách Jezdců. Hru přerušil následný ofsajd Rangers.
     
    23:25
    Jezdci ovšem drží kotouč a vybojovali útočné pásmo. Každopádně to neznamená, že by průběhu hry veleli. Hra je velmi vyrovnaná.
     
    24:00
    Šance na druhé straně proti které zasáhl úspěšně Biron.
     
    24:39
    K vidění je typický zámořský hokej. Oba týmy se střídají u puku, snaží se nahodit kotouč, což ovšem většinou končí jeho ztrátou.
     
    25:17
    To platí i nadále. Stepan dokázal vybojovatl alespoň vhazování na útočné modré pro svůj tým.
     
    25:25
    Vokoun musel zasáhnout proti Callahanově střele, která ovšem patřila mezi ty lehčí. Vhazuje se po levici domácího brankáře.
     
    25:53
    Zakázané uvolnění domácích. Ovečkin byl u nahozeného puku pozdě.
     
    26:18
    Girardova rána od modré mířila mimo branku Vokouna. Krátce po něm mířil nepřesně opět Callahan.
     
    26:33
    Sniper Jezdců schytal na druhé straně kluziště tvrdý hit a přišel o puk. Ostrých střetů na ledě přibývá. Hra má tempo a je velmi tvrdá. Uvidíme, co z toho vykvete.
     
    27:21
    Rangers se dostali do útočného pásma, ale k přímému ohrožení Vokouna to doposud nevedlo.
     
    27:44
    Hosté opět ztratili kotouč a Capitals mohou zaútočit. Nadvakrát musel zasahovat Biron a obzvlášť druhý zákrok stojí za povšimnutí.
     
    28:28
    Ovečkinovu dělovku opět vyráží Biron. Capitals zasypávají hostujícího brankáře vlnou střel.
     
    28:36
    Od modré vyslal jedovatou ránu Hamrlík a jeho pokus musel zlikvidovat Biron, což se mu povedlo. Následuje komerční přestávka a vhazování před brankářem Rangers.
     
    28:47
    Hra opět pokračuje. A tentokrát se musel činit Vokoun v brance Capitals. Nejdříve zlikvidoval dělovku Boylea a následně Dubinského. Puk už je na druhé straně v moci domácích.
     
    29:53
    Na Birona nevyzrálo ani duo Ovečkin - Bäckstrom. Oba brankáři zažívají úspěšné utkání. Capitals stále drží kotouč ve své moci.
     
    30:24
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! Capitals dokázali využít svého tlaku. Carlson vyslal dělovku od modré a skvěle clonící JEFF HALPERN poslal svůj tým do vedení - 2:1! Asistence: John Carlson.
     
    30:59
    Na druhé straně musel zasahovat Vokoun a nadvakrát zlikvidoval pokusy domácích hráčů. Poté se do sebe za brankou pustil Callahan s Hendricksem. Rukavice ovšem neshodili.
     
    31:17
    Po komerční přestávce pokračujeme ve hře. U puku jsou hosté, ale v okolí svého brankáře. Nedaří se jim dostat na útočnou polovinu.
     
    31:48
    Tentokrát se to podařilo a do zakončení se dostal Gáborík, ale zblokován neuspěl. Krátce poté střílel od modré Del Zotto. Jeho dělovka ovšem mířila mimo.
     
    32:25
    Puk za brankou Birona a v moci hráčů Rangers. Ti jsou aktuálně lepším týmem a dostávají soupeře pod tlak. Caps se zatím úspěšně brání.
     
    33:02
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals udeřili. Brad Richards ztratil kotouč na útočné modré a dopředu se mohl vydat po Bäckstromově přihrávce ALEXANDER SJOMIN. Najel si zprava a překonal Birona v brance Jezdců - 3:1! Asistence: Nicklas Bäckstrom, Alexander Ovečkin.
     
    33:20
    Krátce po brance fauloval domácí Beagle (WAS) a trochu zbytečně posílá svůj tým do oslabení.
     
    33:46
    Domácí se osvobozují.
     
    34:51
    Domácí se úspěšně brání a až teď pustili hosty do své obranné třetiny. Jezdci kombinují v obranné třetině Caps.
     
    35:07
    Od modré střílel Gáborík a jeho dělovku skvěle zlikvidoval Vokoun. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    35:22
    Domácí jsou již v plném počtu, puk ovšem drží Anisimov a Rangers mají svého soupeře v kleštích.
     
    35:53
    Caps se vymanili z tlaku, stihli vystřídat, přesto opět musí ke své brance. Rangers kombinují v útočné třetině.
     
    36:43
    Boyle nabil Mitchellovi, jehož dělovka byla zblokována. Na druhé straně musel zasahovat Biron proti Halpernovi.
     
    37:03
    Puk v rohu kluziště vedle branky Birona. Domácí se snaží prosadit, jde jim to každopádně těžce. Rangers se snaží něco udělat s nepříznivým výsledkem a jsou aktivnější.
     
    37:39
    Přesto zahrozili domácí. Nejdříve se neprosadil Ovečkin a poté se dostal puk na modrou čáru k Hamrlíkovi. Jeho dělovku ovšem ukryl Biron do své výstroje. Komerční přestávka.
     
    38:02
    Hra opět pokračuje. Puk v moci Jezdců. Ti pronikají dopředu a podařilo se jim obsadit útočné pásmo.
     
    38:39
    Dostali se k zakončení, ale Vokoun byl pozorný. Caps se osvobozují a mohou zaútočit.
     
    39:01
    Hagelin se dostal k Vokounovi, vyvezl ho mimo branku, kterou následně objel, ale nedokázal zasunout kotouč do branky. Stav se tedy nemění!
     
    39:32
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    39:36
    Na buly se postavil Anisimov s Halpernem a úspěšnější byl domácí hráč. Capitals vyvezli kotouč z obranného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nic závratného se již neudálo. Po druhé třetině se nám změnil stav utkání díky zásahům Halperna a Sjomina. Domácí tedy zásluhou svých útočníků vedou 3:1 a mají blíže k vítězství. Caps jsou dnes efektivnější, ale dovolím si říci, že Rangers byli od třetí inkasované branky aktivnějším a lepším celkem. Třetí třetina začne přibližně ve 3:26.
     
    Střely na branku: 17:17
    Přesilové hry: 1:3
    Vhazování: 22:13
    Hity: 20:15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí. Jejich první útok musela likvidovat obrana Jezdců. Ti z následného protiútoku neohrozili Vokouna v brance Caps.
     
    41:14
    Neuspěli ani napodruhé, čehož využil domácí Sjomin. Jeho zakončení zlikvidoval na druhé straně kluziště Biron.
     
    41:41
    Další zákrok Birona. Od modré střílel Wideman a před Bironem clonil opět Halpern. Brankář Rangers byl ovšem pozorný.
     
    42:06
    Caps okupují útočné pásmo Rangers. Biron je zatím bez práce.
     
    42:31
    Na druhé straně to od modré zkoušel McDonagh. Vokoun byl pozorný a zlikvidoval další pokus Jezdců. Následující střela již mířila mimo.
     
    43:14
    Dva střelecké pokusy Capitals orazítkovaly pouze mantinely za brankou Birona. Rangers se na chvíli vymaňují z tlaku.
     
    43:46
    U puku jsou hostující hráči. Caps se ovšem úspěšně brání.
     
    43:54
    Po zakázaném uvolnění se vhazovalo po pravici Vokouna. Del Zotto dokázal zachytit vyhozený kotouč a vrátil ho za branku Caps. Napodruhé se domácí tým úspěšně osvobodil.
     
    44:16
    Hra byla dvakrát přerušena v krátkém úseku. Pokaždé po nějakém souboji, kdy zmizel kotouč z dohledu sudích. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    44:41
    Puk za Vokounem a bojují o něj hráči obou týmů. Navrch mají ovšem hosté, ale k přímému ohrožení Vokouna to nevede.
     
    45:09
    Po levé straně se prodral Ovečkin, v kruhu po vhazování vyškolil Del Zotta a beckhendem zakončil vedle branky Birona.
     
    45:22
    Na trestnou lavici zamířil Gáborík (NYR) za hru vysokou holí. Další početní výhoda pro domácí, tudíž šance navýšit vedení.
     
    45:43
    Hosté se osvobozují a mohou vystřídat.
     
    46:31
    Dokonce se Jezdcům podařilo zachytit další útočný výpad Caps a zahrozit z rychlého protiútoku. Ke střele se dostal Boyle a jeho dělovku následně dorážel Mitchell. Vokoun se ovšem proti oběma pokusům činil.
     
    46:56
    Puk v moci domácích hráčů, přesto může být Biron klidný. Caps s kotoučem kombinují pouze ve své třetině.
     
    47:26
    Caps se prosadili v útočném pásmu a dokázali zakončit. Chimera našel zpoza branky Hendrickse, který stál před brankou Rangers a jeho kolega z první vystřelil. Místo branky trefil svého spoluhráče do hlavy. Chimera je ovšem v pořádku.
     
    48:13
    Rangers dobývají útočné pásmo svého soka. Zatím se jim daří držet kotouč pod kontrolou a jsou lepším celkem. Washington si hlídá výsledek.
     
    49:06
    Domácí se vymanili z tlaku a vyhazují za branku Birona, aby mohli vystřídat.
     
    49:28
    Vokoun pouze kontroloval střelu od modré letící mimo branku. Na druhé straně mířil vedle Ovečkin, tudíž se stav nezměnil.
     
    50:02
    Caps se nedaří na delší dobu vymanit z tlaku Jezdců. Tentokrát střílel od modrí McDonagh a proti jeho střele musel zasáhnout Vokoun. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    50:24
    Buly vyhráli domácí hráči, čehož využili k vyhození kotouče. Ten je opět v moci hráčů Rangers, kteří opět dobývají obranné pásmo Caps.
     
    51:36
    Caps získali možnost zaútočit z brejku, kterého ovšem nevyužili. Poté se po levé straně prodíral Strepan a byl tvrdě sražen Erskinem (WAS). Hráč Washingtonu si odpyká menší trest.
     
    52:01
    Před brankou clonil Callahan a od modré střílel Richards. Jeho ránu vyrazil Vokoun právě ke Callahanovi, který puk dostal do branky. Rozhodčí ovšem půjdou prozkoumat video, zda nešlo o kopnutí.
     
    52:01
    Branka není uznána!
     
    52:46
    Útočná snaha Rangers pokračuje. Přesto se do brejku dostali domácí, ale Bironovi se podařilo zlikvidovat útočný výpad Washingtonu. Rangers stále okupují útočné pásmo.
     
    53:25
    Blíží se konec přesilové hry. U puku jsou stále hosté, přihrávají si v obranném pásmu domácích, ale Vokouna prozatím neohrozili.
     
    53:46
    Na trestnou zamířil Brouwer (WAS). Další početní výhoda pro Rangers. Washington si zbytečně komplikuje zápas.
     
    54:31
    Série přihrávek skončila u Stepana, jehož dělovku zlikvidoval Vokoun. Rangers nadále drží útočné pásmo.
     
    55:01
    Další střela Stepana, tentokrát od modré. Elitní přesilovková formace Jezdců smaží svého soupeře v pekle.
     
    55:24
    Caps se konečně osvobozují a mohou jít vystřídat. Rangers se opět ujímají kotouče.
     
    55:51
    Dubinsky zakončoval nepřesně a Caps mohli jít do přečíslení díky návratu Brouwera. Svou příležitost nedokázali využít. Rangers jdou do taháku.
     
    56:22
    Jezdci kombinují na útočné polovině.
     
    56:41
    Tudíž se jim otevírají okénka v obraně. Z toho vzniklo přečíslení 2 na 1, ale ani z této možnosti ohrožení Birona nepřišlo.
     
    57:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Trochu krutá rána pro hosty. Ovečkin vyvezl po levé straně kotouč a přes celé pásmo našel ALEXANDERA SJOMINA, který svou druhou brankou v utkání zvyšuje vedení svého týmu - 4:1! Asistence: Alexander Ovečkin.
     
    58:06
    U puku jsou opět Jezdci, jenomže moc času jim nezbývá a je nepravděpodobné, že by se jim podařilo ještě se stavem utkání něco provést.
     
    58:47
    Caps již brání své vítězství a tribuny šílí. Pravděpodobně se dočkají dalšího vítězství svých miláčků.
     
    59:15
    Dalšího okénka v obraně Rangers málem využil Sjomin. Povytáhl si puk do středu a tahem vystřelil na Birona. Jeho pokus mířil vedle Bironovy svatyně!
     
    59:57
    Puk v moci Rangers, ale za brankou Birona. Je rozhodnuto.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec zápasu. Třetí třetina byla velmi zajímavá. Rangers byli možná lepším týmem a Caps přehrávali. Přesto to byli právě domácí, kdo těsně před koncem zásluhou Sjomina rozhodl o svém vítězství. Jezdci hýřili aktivitou, stupňovali svůj tlak, ale ke zkorigování výsledku to nevedlo. Děkuji Vám za pozornost, dobrou noc!
     
    Střely na branku: 23:32
    Přesilové hry: 2:5
    Vhazování: 28:23
    Hity: 22:15 (04:02:02)

    Daniel Ryl

    Góly a asistencie: 9. Johansson (Halpern), 31. Halpern (Carlson J.), 34. Sjomin (Bäckstrom, Ovečkin), 58. Sjomin (Ovečkin) - 18. Dubinsky (Callahan)


    Washington Capitals: Vokoun (Neuvirth) - Alzner, Carlson, Wideman, Hamrlík, Orlov, Erskine - Ovečkin, Backstrom, Sjomin - Johansson, Halpern, Brouwer - Chimera, Laich, Ward - Hendricks, Beagle, Knuble.
    New York Rangers: Biron (Lundqvist) - McDonagh, Girardi, Del Zotto, Stralman, Woywitka, Bickel - Anisimov, Stepan, Gáborík - Hagelin, Richards, Callahan - Dubinsky, Boyle, Mitchell - Fedotěnko, Rupp, Prust.

    Rozhodca: Kimmerly, Lee - Miller, Sericolo