Dubnica – Trnava 1:0 (kon.) | Košice – Ružomberok 0:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Prešov 2:3 (kon.)
Žilina – Nitra 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – B. Bystrica 3:1 (kon.)
koniec
MFK Košice
0:2 (0:0)
MFK Ružomberok
Sobota 16.04.2011, 17:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Koniec zápasu. (19:20:00)
     
    90+
    Ružomberok dal gól!
    Ďalšia obrovská chyba košického brankára, ktorý fatálne minul loptu pri odkope, tú následne poslal do prázdnej brány HOFERICA
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte 3 minúty.
     
    85
    V závere zápasu je to striedanie za striedaním, Ujčík strieda na hracej ploche Dávida Škutku.
     
    83
    Ďalšie striedanie hostí - Marko Radič vystrieda na hracej ploche Lukáša Greššáka.
     
    81
    Striedanie hostí, Jurč nahradí na hracej ploche Marka Blažiča.
     
    80
    Striedanie domáceho mužstva - prichádza Kubík miesto Miroslava Viazanka.
     
    79
    Dnešné stretnutie sleduje 750 platiacich divákov.
     
    78
    Sporadické zakončenie Miroslava Viazanka veľmi neohrozilo pozorného Hrdličku, ktorý sa v dnešnom zápase veľmi na svoju výplatu nemusel nadrieť.
     
    76
    Striedanie hostí, z hracej plochy odchádza Ďubek, ktorého nahradí Ivan Kotora.
     
    75
    Snaha sa domácim futbalistom uprieť nedá, v útoku je to však bezzubé, kde sú tie časy, keď tu bol Janko Novák alebo Nemanja Matič, hráči, ktorí vedeli čo s loptou.
     
    72
    Veľká šanca hostí, ktorí si urobili z domáceh obrany trhací kalendár, pred bránou zakončoval Marko Blažič, ktorý však z dobrej príležitosti tesne minul bránu.
     
    71
    Strela Petra Šinglára z väčšej vzdialenosti nenašla svojho adresáta, lopta skončila nad bránou hostí, ani z tejto akcie si tak diváci na futbalovom štadióne nemohli zakričať gól.
     
    69
    Po rohovom kope domáceho tímu nasledovala šanca žlto-modrých pred bránou, Timon Dobias však zaváhal a v dobrej príležitosti už nedokázal zakončiť.
     
    67
    Zmätok pred bránou domáceho tímu,Chovancove zakončenie hlavou však nemalo potrebnú silu aby potrápilo košického brankára.
     
    65
    Tempo zápasu upadlo, domáci hráči sa márne snažia niečo vymyslieť, ak ich akciu nezmarí ich vlastná nemohúcnosť dostane sa k slovu pozorná obrana ruže.
     
    63
    Ružomberok sa už nemá kde ponáhľať čo na hracej ploche jasne vidno, hostia sa nasťahovali pred vlastnú bránu a mohutnou obranou maria šance domáceho tímu.
     
    60
    Martin Juhár dostáva po osobnom súboji žltú kartu.
     
    59
    Týmto gólom Ružomberka už zrejme bodová snaha Košíc "umrela", zlý výkon v útoku a nepresvedčivá hra podľa mňa nebude stačiť nato aby sa zverencom Štefana Tarkoviča podarilo vyrovnať.
     
    56
    Ružomberok dal gól!
    Košice sa teraz vlastnou chybou pripravili o remízový stav, keď sa po laxnej hre v obrane dostala lopta k MARKOVI BLAŽIČOVI, ktorý ani tak dobre nevystrelil ako zle zasiahol Darko Tofiloski, tomu lopta lacno prešla pod telom až za jeho chrbát.
     
    56
    Ďalší nepodarený rohový kop, Jaroslav Kolbas opäť nenašiel adresáta a lopta už smeruje k stredovej čiare.
     
    55
    Ďalší rohový kop domáceho tímu v tomto zápase, Jaroslav Kolbas sa opäť pripravuje pri rohovej zástavke.
     
    53
    Tempo zápasu opäť upadá, úvodný tlak domáceho tímu pominul a znovu sa dostáva k tomu čo sme tu mali na konci prvého polčasu.
     
    51
    Striedanie Košíc, miesto Kamila Karaša prichádza na hraciu plochu Coulibaly Diaby.
     
    50
    V druhom polčase sú lepší zatiaľ domáci futbalisti, ktorí si dokázali vypracovať dve sľubné šance, bohužiaľ bez gólov.
     
    48
    Ďalší strelecký pokus domáceho tímu, po kombinačnej akcii sa snažil zakončiť Martin Juhár, ten však nakoniec nemal dostatok času aby vážnejšie ohrozil Hrdličku.
     
    46
    Juhárova prudká strela smerom na bránu, zhruba z 20tich metrov tesne pod hornú tyč, Hrdlička reflexívne jeho pokus zneškodnil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    44
    Pekný prienik Uroša Matiča, ten si však nemal s kým prihrať a po faule na jeho osobu bola hra prerušená.
     
    43
    Čonkov center pred bránu, loptu však kontroloval jeden z hráčov Ružomberka, ktorý okamžite vysunul hru na útočnú polovicu svojho tímu.
     
    41
    Na košickom futbalovom štadióne sa mierne ochladilo, slnko pomaly ale isto zapadá, takto by sa dali ohodnotiť aj výkony obidvoch mužstiev na tráve.
     
    39
    Pekná individuálna akcia Jána Chovanca, ktorý prešiel troma hráčmi v žlto-modrom ako horúci nôž maslom, jeho koncovka však nebola ideálna a minula svoj cieľ.
     
    37
    Prvá žltá karta v zápase, Marko Blažič.
     
    36
    Svetlé momenty momentálne strieda pomalšia pasáž, lopta sa pohybuje pri stredovej čiare bez náznaku šance na jednej či druhej strane.
     
    34
    Ďalšia šanca, Miroslav Viazanko spracoval v rýchlosti loptu, po ľavej strane sa rútil na bránu no jeho koncovka nemala oči a smerovala vedľa ružomberskej brány.
     
    33
    Obrovská chyba hosťujúceho brankára, ktorý najprv nezachytil loptu, následne loptu dopravil až na biely bod k rohovej zástavke, Šinglár však zaváhal v čase, keď bola hosťujúca brána prázdna a nakoniec z toho nič nebolo.
     
    32
    Najväčšia šanca hostí v tomto zápase, keď sa k lopte dostal v dobrej šanci Marko Jakšič, dobrým zákrokom sa predviedol domáci brankár, ktorý opäť správne zareagoval a jeho pokus zneškodnil.
     
    32
    Ani táto akcia Košíc nedopadla najideálnejšie, domáci síce ohrozili bránu no lopta nakoniec bola zblokovaná.
     
    31
    Uroš Matič svojou snahou vybojoval aspoň rohový kop, tradičný exekútor Jaroslav Kolbas už smeruje k rohovej zástavke.
     
    29
    Zápas úplne stratil aj tú minimálnu atmosféru na tráve, posledné minúty môžeme sledovať jednu horšiu akciu a prihrávku za druhou, bieda.
     
    27
    Prienik Petra Šinglára skončil po nedovolenom zákroku, píšťalka hlavného rozhodcu však mlčí a hra sa pokračuje na útočnej polovici Ružomberka.
     
    25
    Náznak šance domácich hráčov, po zaváhaní obrany hostí sa už už dostával do šance Miroslav Viazanko, tomu sa však zamotala lopta medzi nohami a už nedokáza zakončiť.
     
    23
    Úpadok košického tímu mierne nahrádza snaha hosťujúceho tímu, Ružomberok však nevie využiť svoje útoky v úvodný gól.
     
    21
    Ojedinelá strela Kamila Karaša, jeho strelecký pokus bol však zblokovaný a lopta sa tak nedostala pred Hrdličku, ten mám pocit, že v tomto zápase ešte nemusel zasahovať.
     
    19
    Hra momentálne upadla, posledné minúty sme nevideli žiaden strelecký pokus, peknú prihrávku alebo nejaký iný futbalový moment, tréningové tempo nieje to pravé orechové dnešného stretnutia.
     
    17
    Stále je to veľmi statické, úvodný entuziazmus opadol a dostávame sa opäť ku klasickému výkonu na košickom futbalovom "svetostánku", bez atmosféry a bez šancí.
     
    15
    Darko Tofiloski na ktorého smerovalo v dnešnom stretnutí minimum striel je stále v pozore, aj teraz včas zareagoval na center pred jeho bránu.
     
    14
    Marko Jakšič avizoval faul pred bránou, hlavný rozhodca však nestál ďaleko, všetko videl a rozhodol sa neprerušiť hru, hra sa tak opäť presúva k stredovej čiare.
     
    13
    Ružomberok mierne vyrovnal hru, hrá sa väčšinou v strednej časti hracej plochy, bez šancí na jednej či druhej strane.
     
    12
    Tomáš Ďubek zahrával priamy kop z väčšej vzdialenosti, jeho center smeroval pekne pred bránu kde si však dal pozor Darko Tofiloski, ktorý správne zareagoval a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    11
    Komorná atmosféra určite nepripomína súboj našej najvyššej súťaže, je to však krutá realita posledných rokov na košickom futbalovom štadióne, odhadujem, že je to tak 700 divákov.
     
    10
    Ružomberok pôsobí veľmi bezzubo, na opačnej strane mohol ísť do prieniku Martin Juhár, jeho spracovanie lopty nebolo ideálne a lopta smeruje opäť do stredu ihriska.
     
    9
    Košice sú aktívnejšie od začiatku stretnutie, v útoku je to však veľmi slabé a zverenci Štefana Tarkoviča sa nevedia dostať k streleckému momentu pred bránou.
     
    8
    Ani tento, celkovo piaty rohový kop domáceho tímu skončil fiaskom, lopta ani len neprešla pred bránu a domáci futbalisti ešte nedokázali vyslať loptu medzi žrde hosťujúcej brány.
     
    8
    Štvrtý rohový kop domácich, po prvýkrát z opačnej strane, krátko po odkope lopta skončila na nohe jedného z hráčov hostí a je z toho len ďalší roh.
     
    7
    Juhár po peknej prihrávke prechádzal s loptou po ľavej strane bližšie pred bránu, domáci hráč sa snažil vysunúť unikajúceho Dávida Škutku, ktorý však nedokázal zachytiť prudkú prihrávku.
     
    6
    Opäť nepresný center pred bránu, lopta je už pri stredovej čiare a Hrdlička ani na tretí pokus z rohového kopu nemusel oprášiť svoje rukavice.
     
    6
    V krátkom časovom úseku tretí rohový kop žlto-modrých, tradičný aktér Jaroslav Kolbas momentálne čaká na ošetrenie jedného z ležiacich hráčov Ružomberka.
     
    5
    Druhý rohový kop Košíc, k rohovej zástavke opäť prišiel Jaroslav Kolbas, ktorý pre zmenu centroval pred bránu, lopta však našla hlavu Petra Hofericu a ten ju odkopol do bezpečia.
     
    4
    Hra sa na malý moment dostala pred domáceho brankára, tomu dosť výrazne pomohla obrana svojho tímu a Tofiloski nemusel vytiahnuť zo svojho talónu žiaden zákrok.
     
    3
    Prvý rohový kop domáceho tímu, Kolbas zahrával na krátko a po pár sekundách sa lopta dostala na kopačky kapitána domáceho tímu, Peter Šinglár však svojím pokusom netrafil priestor medzi žrďami hosťujúcej brány.
     
    2
    Náznak šance domáceho tímu nedopadol podľa predstáv košického trénera, žlto-modrí sa nakoniec s loptou nedokázali dostať do 16tky a Hrdlička nemusel zasahovať..
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci futbalisti nastupujú na zápas v tradičných žlto-modrých dresoch, Ružomberok je celý v čiernom.
     
    Na dnešné stretnutie sa prišli pozrieť aj fanúšikovia Ružomberku, momentálne je ich v sektore pre nich vyhradený viac ako domácich "vlajkonosičov".
     
    Všetko je už pripravené na začiatok dnešného stretnutia, hráči pomaly vychádzajú na trávnik, hŕstka divákov na košickom futbalovom štadióne sa už nevie dočkať.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski - Dobias, Kolbas, Juhár, Cicman, Viazanko, Čonka, Karaš, Škutka, Šinglár, Matič - Prekovič, Diaby, Tóth, Kavka, Kubík, Govou a Ujčík.

    MFK Ružomberok: Hrdlička - Gallo, Maslo, Sivčevič, Maslo, Ďubek, Greššák, Blažič, Chovanec, Hoferica, Jakšič - Smieška, Radič, Lovás, Jurč, Chovanec, Pilár a Kotora.

    Rozhodca: Roman Matúš - Tomáš Mokoš a Viktor Martiš.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Rastislav Supik

    Góly: 56. Blažič, 90+. Hoferica

    Karty:   37. Blažič (KOS), 60. Juhár (KOS)


    MFK Košice: Tofiloski - Dobias, Kolbas, Juhár, Cicman, Viazanko, Čonka, Karaš, Škutka, Šinglár, Matič - Prekovič, Diaby, Tóth, Kavka, Kubík, Govou a Ujčík.
    MFK Ružomberok: Hrdlička - Gallo, Maslo, Sivčevič, Maslo, Ďubek, Greššák, Blažič, Chovanec, Hoferica, Jakšič - Smieška, Radič, Lovás, Jurč, Chovanec, Pilár a Kotora.

    Rozhodca: Roman Matúš - Tomáš Mokoš a Viktor Martiš

    Diváci: 750