Turnaj majsteriek (Tvrdý povrch)
2:0
6:2
6:3
Iga Świąteková (1.) splnila roli jasné favoritky zápasu a začíná Turnaj mistryň poměrně hladkou výhrou nad Darjou Kasatkinovou (8.)
Hned v úvodu utkání prorazila Polka podání ruské tenistky, poté sama odvrátila dva brejkboly a především od stavu 4:2 jasně dominovala, když v dalších pěti gemech ztratila celkem jen tři míče. Kasatkinová se v závěru opět vzchopila, bojovala, ale na fenomenálně hrající Polku v rozhodujících okamžicích nestačila a prohrála s ní páté utkání v řadě ve dvou setech, aniž by v jediné sadě získala více než tři hry.
Na vítězné míče vyhrála Świąteková 22:4, i když na její straně bylo i dvakrát více nevynucených chyb.
0:2
4:6
3:6
Caroline Garcíaová si na úvod Turnaje mistryň připisuje skalp domácí naděje Cori Gauffové! Francouzka byla agresivnější hráčkou, mohla se více opřít o servis a zaslouženě tak zvítězila.

V první sadě přitom Garcíaová hned v úvodním gemu zaváhala na podání, ovšem to si hned při nejbližší příležitosti vzala zpět. Pak byla při vlastním servisu spolehlivá a na závěr sady ještě jednou brejkla svou soupeřku. Zkušená francouzská tenistka pak pokračovala v kvalitní hře i ve druhém setu. Za stavu 3:1 sice ještě nedokázala potvrdit předchozí brejk, ovšem napodruhé už ano a na to již Američanka neměla odpověď. Garcíaová se kromě razantního prvního podání mohla opřít i o velmi dobrou hru na síti.
2:1
1:6
6:3
6:3
Jessica Pegulaová (3.) v úvodu zápasu Uns Džábirovou (2.) drtila, vyhrála sedm her v řadě, jenže Tunisanka postupně našla herní rytmus a postupem času se převaha stále více přesouvala na její raketu. Na první brejk ve druhé sadě ještě Američanka odpověděla okamžitě na příjmu čistou hrou, jenže poté ztratila podání ještě dvakrát. Ve třetí sadě se obě hráčky přetahovaly, promarnily postupně devět brejkbolů, ale Džábirová rozehrála impozantní koncovku, když od stavu 3:3 ztratila až do konce jediný fiftýn.
Pegulaová si druhou porážkou výrazně ztenčila naději na postup do semifinále, Džábirovou čeká zřejmě rozhodující souboj se Sakkariovou.
Challenger Sydney (Tvrdý povrch)
0:2
6:74
3:6
Marek Gengel (377.) postoupil v australském Sydney do druhého sezonního challengerového čtvrtfinále. Sedmadvacetiletý Čech neztratil ani při svém druhém turnajovém vystoupení servis. Tentokrát porazil za hodinu a 19 minut 7:6(4) a 6:3 šestého nejvýše nasazeného Ria Nogučiho (202.) z Japonska. Jediný brejk zápasu se zrodil až na jeho samém sklonku. Rodák z Rakovníka po něm mohl za stavu 5:3 duel dopodávat do zdárného konce, což také učinil. O semifinále si Gengel zahraje s domácím Adamem Waltonem, až 465. hráčem světového žebříčku.
2:0
6:3
6:3
Obhájkyně titulu zapisují druhou výhru v základní skupině a mají jisté semifinále. V duelu s čínským párem Sü, Jang rozhodl první sadu ve prospěch Češek brejk, na který pak navázaly ještě za stavu 5:3. Druhá sada měla napínavější zápletku, vedení se přelévalo a české tenistky si nebyly tak jisté na podání. V rozhodujících výměnách však měly zpravidla navrch a zopakovaly skóre prvního dějství.
Challenger Bergamo (Krytý tvrdý povrch)
2:0
6:4
7:5
Halový challenger v italském Bergamu skončil pro Víta Kopřivu (152.) v osmifinále. Pětadvacetiletý Čech nestačil na závěr středečního programu na favorizovaného Dominica Strickera ze Švýcarska (116.), s nímž prohrál za hodinu a 42 minut 4:6 a 5:7. Kopřiva dokázal v obou sadách reagovat na rychle ztracený servis okamžitým rebrejkem, jenže koncovky setů patřily o pět let mladšímu Strickerovi. Ten si o semifinále zahraje s Finem Virtanenem.