Turnaj majsteriek (Tvrdý povrch)
0:2
6:76
6:74
Úvodní zápas Turnaje mistryň nabídl dva tiebreaky. Oba ovládla Maria Sakkariová, která tak ve skupině Nancy Richeyové vybojovala první bod do tabulky.

Světová pětka měla hned třikrát v první sadě výhodu brejku, ale ani v jednom případě jej nedokázala potvrdit. Set dospěl do tiebreaku, v němž Řekyně nejprve neproměnila dva setboly za sebou, v zisk dějství přetavila až vybojovanou třetí příležitost. Také ve druhém setu Pegulaová zvládla smazat manko brejku, jenže ve zkrácené hře opět tahala za pomyslný kratší konec provazu. Přestože vedla 4:3, tak zbývající čtyři míčky ovládl Sakkariová, která tak mohla oslavit pořádně ubojované vítězství.

Maria Sakkariová odehraje druhé utkání ve skupině s Arynou Sabalenkovou, Jessicu Pegulaovou čeká zápas s Uns Džábirovou.
Challenger Sydney (Tvrdý povrch)
0:2
4:6
0:6
Marek Gengel (377.) vkročil do challengeru v australském Sydney správnou nohou. Sedmadvacetiletý Čech potvrdil v úvodním kole roli papírového favorita a porazil za necelých 59 minut 6:4 a 6:0 domácího držitele divoké karty Jeremyho Bealea (1210.). Gengel byl po celý průběh utkání jasně lepším hráčem a nedopřál o rok staršímu protivníkovi ani jeden brejkbol. V osmifinále narazí rodák z Rakovníka na lepšího z dvojice Noguči (JPN) – Sekulic (AUS).
2:0
6:4
6:3
Je konec! Obhájkyně loňského triumfu na úvod Turnaje mistryň poráží pár Krawczyková, Schuursová po setech 6:4 a 6:3. V první sadě se dlouho čekalo na brejk. Za stavu 3:3 se česká dvojice sice dostala do vedení, ale vzápětí přišla o servis i Siniaková. Nejvýše nasazené to ale nemuselo mrzet, jelikož ihned znovu získala podání soupeřek a první sadu ovládly 6:4. Naopak v prvních čtyřech gemech druhé sady si ani jedna tenistka neudržela podání. Od stavu 2:2 ale české hráčky dominovaly a dostaly se k vedení 5:2. Za tohoto stavu sice Siniaková duel nedopodávala, ale při podání Krawczykové už Češky mohla slavit triumf.
Challenger Bergamo (Krytý tvrdý povrch)
1:2
6:4
2:6
1:6
Vít Kopřiva (152.) se zpočátku trápil na podání a v prvním setu odevzdal třikrát za sebou získaný brejk. Dimitar Kuzmanov (210.) našel herní rytmus dříve a čtyřmi gemy v řadě se ujal vedení. Kopřiva však v od stavu 4:6, 1:2 nepustil soupeře k ničemu, zpřesnil hru a houževnatou obranou často přiváděl bulharského tenistu k zoufalství. Ve zbytku zápasu pustil jen jeden gem a přestože se o většinu her strhla urputná bitva, koncovka patřila téměř vždy českému hráči.
V osmifinále na Kopřivu čeká vítěz večerního duelu Stricker – van Rijthoven.