Challenger Ortisei (Krytý tvrdý povrch)
2:1
4:6
6:4
7:64
Zkušený Lukáš Rosol (218.) zvládl těžký souboj a vyřazuje druhého nasazeného Nicolase Jarryho (116.) v úvodním kole challengeru v Ortisei.
Zápas byl doménou podávajících hráčů. Jarry sice čelil brejkbolu hned v první hře, do další šance ale Rosola dlouho nepustil, naopak český tenista čelil sedmi brejkbolům a až ten poslední ztratil zároveň s celým setem.
Klíčový zvrat nastal uprostřed druhé sady, kdy Rosol nejdříve za stavu 2:3 otočil z 0:40 a poté sám konečně poprvé prolomil podání chilského ranaře. Výhodu brejku již nepustil a oplatil výsledek 6:4.
Také v rozhodujícím dějství se Rosol také dostal do trháku, vzápětí však třemi dvojchybami podání odevzdal a oba pak sprškou es dovedli duel do tie-breaku, který rozhodla jediná nevynucená chyba Chilana na podání.
Tomu tak nebylo nic platných 20 es a naopak Rosola nezastavilo ani 13 dvojchyb.
Dalším soupeřem sedmatřicetiletého Čecha bude lepší z dvojice Trungelliti – Copil.
2:0
6:3
6:4
Giulio Zeppieri v prvním kole domácího challengeru v Ortisei potvrdil roli favorita, českého kvalifikanta Petra Nouzu porazil po setech 6:3 a 6:4.

V obou setech rozhodl jediný brejk. V tom prvním turnajová pětka prolomila soupeřův servis v šestém gemu, v němž využila jediný dostupný brejkbol. Konečnou se stala osmá hra, v níž Zeppieri využil druhý setbol. Ve druhém dějství přišel jediný brejk v sedmé hře, kterou Ital otočil čtyřmi získanými fiftýny v řadě. Na podání zůstal stoprocentní, na závěr si vypracoval jeden mečbol a ten proměnil vítězným forhendem po levé čáře.

V osmifinále se Giulio Zeppieri utká s krajanem Stefanem Travagliou.
2:0
6:4
6:1
Tomáš Macháč potvrdil roli favorita, v 1. kole challengeru v Ortisei porazil mladšího krajana Andrewa Paulsona po setech 6:4 a 6:1.

O osudu prvního setu rozhodl jediný brejk, který Tomáš Macháč získal ve třetím gemu. V pozdějším průběhu úspěšně odvrátil dva brejkboly, aby nakonec v poslední desáté hře sady zapsal při podání čistou hru. Druhý set byl ještě o něco jednoznačnější. Dvaadvacetiletý rodák z Berouna postupně získal dva brejky k dobru, hlavně potvrzení toho druhého mu ovšem dalo pořádně zabrat. Následně ale potřetí uspěl na returnu, když využil druhý ze tří dostupných mečbolů.

V osmifinále se Tomáš Macháč utká s vítězem zápasu Antoine Escoffier – Mattia Beluucci.
Challenger Brest (Krytý tvrdý povrch)
2:0
6:2
6:2
Luca Van Assche potvrdil aktuální velmi dobrou formu, když v 1. kole domácího challengeru v Brestu porazil Zdeňka Koláře po setech 6:2 a 6:2.

Důležitý první brejk získal osmnáctiletý francouzský talent ve třetím gemu. Podruhé konkurentovo podání prolomil v sedmé hře, načež úspěšně dopodával, když využil druhý ze tří dostupných setbolů. Úvod druhého setu zvládl Luca Van Assche taktéž na výbornou, během pár minut si vypracoval vedení 4:0. Posléze podání sice ztratil, ale Kolář brejk nepotvrdil a rodák z Woluwe-Saint-Lambert posléze ukončil střetnutí na servisu čistou hrou.

V osmifinále se Luca Van Assche utká s nasazenou dvojkou, Portugalcem Nunem Borgesem.
WTA Tampico (Tvrdý povrch)
0:2
0:6
3:6
Kateřina Siniaková (48.) splnila na challengeru v mexickém Tampicu roli favoritky a v náročných povětrnostních podmínkách hladce vyřadila Alycii Parksovou z USA (120.)
Američanka v úvodním setu kupila nepřesnosti a Češce stačilo vracet míče a počkat si na chybu. Jediné drama přinesl až poslední game, v němž Siniková odvracela jediný brejkbol a proměnila až svůj třetí setbol v kanára.
Druhá sada přinesla vyrovnanější tenis, Parksová odehrála pár pěkných výměn, v klíčových chvilkách však byla Siniaková jistější, dvakrát jí prorazila podání a zaslouženě za 72 minut postupuje 6:0, 6:3.
Osmifinálovou soupeřkou Kateřiny Siniakové bude Polka Magdalena Fręchová (118.), která se naopak v úvodním kole trápila na kurtu téměř tři hodiny s kvalifikantkou Vickeryovou.
0:2
6:74
3:6
Marie Bouzková (28.) rozehrála turnaj kategorie WTA 125 v mexickém Tampicu výhrou 7:6(4) a 6:3 nad Elinou Avanesjanovou (126.) z Ruska. V hodinu a čtvrt trvajícím úvodním dějství nepotvrdila česká favoritka za stavu 5:4 svůj první brejk a o dva gemy později musela dokonce odvracet tři setboly protivnice. Nasazená dvojka nakonec uspěla poměrem 7:4 v tiebreaku. O výsledku druhé sady rozhodl jediný brejk ze šestého gemu. Bouzková ho získala na příjmu čistou hrou. Její osmifinálovou soupeřkou bude Italka Elisabetta Cocciarettová (79.).