Australian Open - muži (Tvrdý povrch)
0:2
3:6
4:6
Jiří Lehečka (141.) vstoupil do své druhé grandslamové kvalifikace vítězně. Při premiérovém seniorském startu v Melbourne Parku porazil dvacetiletý Čech za 80 minut 6:3 a 6:4 o tři roky staršího Michaela Mmoha (239.) ze Spojených států amerických. Lehečka začal nervózně, když v úvodním gemu odvracel na podání tři brejkboly a o dvě hry později už servis skutečně ztratil. Vzápětí ale reagoval rebrejkem a v osmém gemu uspěl na příjmu podruhé. Rovněž ve druhém dějství činil poměr brejků 2:1 ve prospěch Lehečky. Ve druhém kole jej čeká domácí Max Purcell (176.).
Australian Open - ženy (Tvrdý povrch)
2:0
6:2
6:2
Ani na třetí pokus se Jesika Malečková do druhé fáze kvalifikace na grandslamový turnaj nepodívá. Proti Rebece Masárové, která už má čerstvou zkušenost z účasti ve druhém kole US Open, uhrála ve své premiéře na kurtech v Melbourne jen čtyři gemy. První sada sedmadvacetileté Češce utekla vinou brejku na 1:3. Na začátku druhého setu naopak měla brejk k dobru. Nedokázala jej ale potvrdit a od stavu 2:2 už Masárová nasadila k rozhodujícímu trháku.
WTA Sydney (Tvrdý povrch)
2:1
3:6
7:64
7:5
O soupeřce do druhého kola se teprve rozhodne. Kvitové se postaví úspěšnější ze zápasu Sharmaová – Džabúrová.
WTA Adelaide 2 (Tvrdý povrch)
2:1
5:7
6:4
6:3
Markéta Vondroušová (35.) při své letošní zápasové premiéře vydřela obrat nad Viktorijí Golubicovou (43.) a postoupila v Adelaide do osmifinále. V tom vyzve po triumfu 5:7, 6:4 a 6:3 Anu Konjuhovou (67.) z Chorvatska. Češka v prvním setu dotáhla manko dvou brejků, koncovku ale nezvládla. Vše si vynahradila ve druhém dějství, o jehož zisku rozhodla brejkem v posledním desátém gemu. V rozhodující sadě se sokolovská rodačka dostala do vedení 4:1. Za stavu 4:2 i 5:3 čelila Vondroušová na podání celkem čtyřem brejkbolům, náskok brejku už ale nepustila.