VC Nemecka S. Vettel (kon.)
koniec zavodu
VC Nemecka
Nürburgring

S. Vettel

Nedeľa 07.07.2013, 14:00 • Okruh: Nürburgring, Nürburg, Nemecko • Formula 1
     
    Veľká vena Nemecka bola veľmi zaujímavá, ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok dňa. Lúči sa s Vami Jakub Mitter. (16:04:22)
     
    Sebastian Vettel slávi víťazstvo, dnes mali dobré preteky aj Lotusy, ktoré vďaka Räikkönenovi a Grosjeanovi obsadili druhé respektíve tretie miesta. Mark Webber predviedol skvelú stíhaciu jazdu, keď sa najprv motal na popredných priečkach avšak v prvom pit stope bol až príliš rýchly, vypadla mu pravá pneumatika, ktorá dokonca zranila kameramana. Aj napriek tomu a hlavne vďaka safety caru, ktorý musel vyjsť na trať po tom, čo monopost Bianchiho sa nikým neriadené spustilo z kopca, obsadil Mark 7. priečku.
     
    Kameraman, ktorého trafila pneumatika bol najprv prevezený do nemocnice na pozorovanie po tom, čo bol ešte na okruhu ošetrený. Verme, že mu nič nie je.
     
    Jazdci sú už na stupňoch víťazov, diváci na Nurburngringu si vypočujú hymnu Nemecka a Rakúska. Jazdci môžu následne prejsť na odovzdávanie cien a tradičné šampanské.
     
    Konečné poradie Veľkej ceny Nemecka: 1. Vettel, 2. Räikkönen, 3. Grosjean, 4. Alonso, 5. Hamilton, 6. Button, 7. Webber, 8. Pérez, 9. Rosberg, 10. Hülkenberg. Pretek nedokončili Massa, Bianchi a Vergne.
     
    Koniec závodu.
     
    60
    Ako prvý preťal cieľovú pásku SEBASTIAN VETTEL! Druhý došiel Kimi Räikkönen a tretí Romain Grosjean.
     
    60
    Jazdci vošli do posledného kola! Sebastianovi Vettelovi sa splní sen, už len kolo ho delí od víťazstva na domácej Veľkej cene.
     
    59
    Kimi Räikkönen sa nevzdáva a tlačí na pílu, doťahuje sa na prvého Vettela.
     
    58
    Fernando Alonso neohrozene tlačí na Grosjeana, ten však drží bronzovú priečku.
     
    57
    Posledné bodované miesto drží víťaz Veľkej ceny Veľkej Británie, ktorému sa nepodarila kvalifikácia. Reč nie je o nikom inom ako o Nicovi Rosbergovi.
     
    57
    Už je to pod jednu sekundu, Alonso si verí, Grosjean sa obáva.
     
    56
    Alonso začína doťahovať Grosjeana, vyzerá to na veľký boj o tretie miesto!
     
    55
    Priebežné poradie: 1. Vettel, 2. Räikkönen, 3. Grosjean, 4. Alonso, 5. Button, 6. Pérez, 7. Hamilton, 8. Webber, 9. Di Resta, 10. Rosberg.
     
    54
    Romain Grosjean prenechal miesto svojmu kolegovi z Lotusu, Kimi Räikkönen je teda druhý!
     
    53
    Vettel má na to, aby sa po prvýkrát v kariére radoval z triumfu na domácej trati! Sebastian si buduje náskok, črtá sa nám teda boj tímových kolegov o druhé miesto.
     
    52
    Pastor Maldonado navštívil svojich mechanikov, ktorí to poriadne spackali. Pastor dnes teda bodovať už nebude, nachádza sa na 16. mieste.
     
    51
    Pérez s Buttonom v súboji, najrýchlejší muž na tejto veľkej cene Jenson Button predbieha svojho tímového kolegu.
     
    50
    Priebežné poradie: 1. Räikkönen, 2. Alonso, 3. Vettel, 4. Grosjean, 5. Pérez, 6. Button, 7. Maldonado, 8. Hamilton, 9. Di Resta, 10. Hülkenberg.
     
    50
    Di Resta prenecháva miesto Hamiltonovi, ten má ešte pred sebou Maldonada.

    Jakub Mitter